#19 Furkan Aldemir

Çok olgun ve Karşıyakayıda onore eden bir açıklama yapmış. Yetiştiği, ekmek yediği ve onu Furkan yapan bir camiaya ihanet etmeyen ahlaklı bir sporcu olduğunu bir kere daha gösterdi. Formanın hakkını verdiği sürece hangi takımlı olduğu da hiç önemli değil. Yeter ki bu karakterini İstanbul'da kaybetmesin.

Not: Umarım Karşıyaka Furkan' dan kazandığı parayı basketbola harcar.
 
Akıl yaşta değil baştadır lafını boşuna dememişler.

Aferin Furkan, bu yeteneğinle kolayca şımarabilirdin ama sen hem eski takımını, hem de yeni takımını onore eden ve oldukça aklı başında bir açıklama yapmışsın. Bazıları gibi sezon biter bitmez gitme derdinde değilsin. Para, şöhret seni bozamamış. İstanbul'da da böyle devam et.

Hoş geldin, sefa geldin. Şimdiden sevdik seni.
 
Geçen yıldan beri transfer haberini bekliyorduk nihayet bu transfer gerçekleşti.Hoşgeldin Furkan Galatasaray forması ile uzun ve başarılı yıllar geçirmen dileğiyle.
 
Resmileştiğini görünce inanılmaz sevindim. Mükemmel bir basketbolcu transfer ettik oyun olarak değil bu. Duruş olarak da mükemmel bir insan. Hele hele sitesinde yaptığı açıklama gerçekten onun hakkındaki fikirlerimi sabitledi. İlkan'ın ben oldum havasındaki halleri beni ne kadar kendisinden soğutuyorsa Furkan da o kadar gözümde değerini yükseltiyor. Açıklamasını aşağıya koyuyorum iki tarafıda onurlandırmış.

"Sizin de bugün resmi siteden öğrendiğiniz gibi Galatasaray Spor Kulübü ile 4 yıllık sözleşme imzaladım. 2006 yılından beri formasını terlettiğim ve benim için değeri çok fazla olan Karşıyaka Spor Kulübü ile olan birlikteliğim sona erdi. Ama herkesin şunu bilmesini isterim ki, Karşıyaka Spor Kulubü'nün, Karşıyaka taraftarının, 4 yıl boyunca Karşıyaka'da çalıştığım antrenörlerin, aynı formayı terlettiğim takım arkadaşlarımın değeri, kalbimdeki olan yeri her zaman farklı kalacaktır...

Karşıyaka semti benım büyüdüğüm, Furkan Aldemir olduğum yerdir... 4 sene boyunca bu takımda elde ettiğim başarıları, özel günleri asla ama asla unutmam, unutamam... Sakatlandığım gün onca insanın benim için gözyaşı dökmesi, iyi olmam için dua etmesi Karşıyaka'nın, Karşıyaka taraftarının benim için önemini katbekat arttırdı... İnanıyorum ki, Karşıyaka taraftarı da Türk basketboluna altyapısından yetiştirmiş olduğu bir sporcu olarak bana destek çıkacaktır. Umarım her zaman onlarıni oğulları, kardeşleri, ağabeyleri olarak kalmaya devam ederim... Karşıyaka'da geçirdiğim her anı gururla taşımaya devam edeceğim.

Şimdi Allah'ın izniyle önümde uzun ve yeni bir kariyer var... Ve ben bu kariyerime büyük bir camia olan Galatasaray Spor Kulübü'nde devam edeceğim. Artık her ter damlam Galatasaray'ın başarısı için dökülücek... Bu büyük takımın formasını giymek benim için büyük bir onur olucaktır... İnsanların benden beklentilerini çok iyi biliyorum, bu benim için stres değil, artı bir motive olacaktır!

Galatasaray taraftarı için bundan sonraki senelerde eksikleri kapatıp, yüreğimi ortaya koyarak, takımdakı ağabeylerimin, antrenörlerimin yardımıyla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım... Oktay hocamın ve Galatasaray takımının bana basketbol yönünde artı sağlayacağına ve güzel tecrübeler kazandıracağına inancım tam... İnşallah bundan sonraki kariyerimde kimseye karşı mahcup duruma düşmem... İnşallah en güzel günler ve şampiyonluklar bizimle olur!

Bu güne kadar benim üzerimde emeği geçen ve transferim konusunda iyi dileklerde bulunup hayırlı olsun mesajları atan herkese sonsuz teşekkürler. Bu hayırlı günde kesinleşen transferim, inşallah hem benim için hem de Galatasaray ve Karşıyaka Spor Kulüpleri için hayırlı olur. Sevgi ve Saygılarımla
Furkan Aldemir"
 
Transferinden sonra yaptığı açıklama karakterini göstermiş..Yetenekleri ile çok beğendiğim bir oyuncuydu , karakterinin de çok iyi olmasına ayrı bir sevindim..
 
2 Yıldır Furkan'ın Galatasaray'a gelmesini en çok isteyenlerden biriyim,bu sezona iyi başladı furkan ama yaşadığı sakatlıktan sonra toparlanmakta zorluk çekti,önümüzdeki sezon Galatasaray forması ile çok daha iyi bir Furkan izleriz diye umuyorum.

Ben Furkan'ı 4 numara oynatmamız gerektiğini düşünüyorum,5 numarayada yabancı transferi yapıp pota altı transferini kapatmış oluruz.
 
Yaptığım ironi ile ilgili mesajlar atılmış onlara cevap vereyim. Öncelikle bu başlık altında yazılmış herhangi bir mesaj ile ilgili değildi yazdıklarım. Her olayda olumsuz bir durum bulup boş boş eleştirmeyi görev bilenlerin, bu olayda da bunu tekrar etmemeleri için yazdım ben onları. Ha ben yazdım diye vazgeçecek değiller orası da ayrı mesele. Ama en azından rahat rahat atıp tutamayacaklar.

Furkan'ın açıklamalarına gelince.. Bizimle geçirdiği zaman içerisinde performansı ne olursa olsun, bu karakteri segilediği sürece başımızın üstünde yeri var. Yetenek, karakter ve iş disiplini olan bir oyuncu bulmak gerçekten zor. Belki tek tek bulabiliyoruz ama hepsi bir arada gerçekten çok zor.

Benim için Galatasaray'a imza atmış herhangi bir sporcunun bizim hakkımızda söyledikleri değil, geldiği yer hakkında söyledikleridir. Hangi kulübe giderse gitsin orayı övmek çok sıradan bir olay. Ama geldiği yer hakkında olumlu şeyler söylemesi benim için daha anlamlı. Belki bunları politik bir şekilde de söyleyebilirdi ama o gayet içten ve samimi söylemiş, böylece açıklamaları çok daha değer kazanıyor.

Umarım dediği gibi stres değil, motivasyon kaynağı oluruz..
 
Ne kadar ödedik bilmem ama uzun yıllar katkı verecek bir adam aldık.Zamanında adı ilk transfer haberlerinde çıktığında çok denedik almayı ama kısmet bugünlereymiş.Üstüne koyarak geldi buralara Furkan.İyi iskelet kurduk,gelecek bu genç oyuncularımızın olacak inşallah..
 
furkan çok kaliteli kumaşı çok çok iyi bu sene bize çok büyük katkı vereceğini düşünüyorum inş sakatlıksız sezon geçirir
 
Bu transferin önemi rakiplere mesaj niteliğinde olması,artık en iyi yerli oyuncular ligin 2 takımı arasında paylaşılmayacak,uzun yıllar sonra ilk kez bizde artık bu oyuncu piyasası içindeyiz demiş olduk.
 
NBA'e yolu düşene kadar en az 2-3 sene ciddi verim alacağımızı, Furkan'ın bize çok şeyler katacağını, bizim de Furkan'a çok şey katacağımızı düşünüyorum. Yaptığı açıklamalarda ne denli oturmuş bir karaktere sahip olduğunu da gördük. Çok sevindiğim bir transfer oldu. Seneye İlkan'ın da olacağını düşünürsek, pota altı yerli kalitemiz açısından çok sevindirici.
 
Furkan´ın sözleşmeyi imzalamasının ardından -en azından- her transfer döneminde geliyor gelmiyor diye papatya falı açmaktan kurtulduk.

Yapılan her transferde, oyuncunun yeterli görmediğim noktaları olsa da Oktay Hoca ile kendini geliştirir gözüyle bakıyorum. Mahmuti´nin vereceği program doğrultusunda Furkan yazı boş geçmezse beklentilerin çok daha üstüne çıkabilir.

İlk izlenim önemlidir derler ya, yaptığı ilk açıklamalar çok hoşuma gitti... Belki profesyonel destek aldı bu açıklama için ama önemli olan bu açıklamasını benimseyip ona göre hareket etmesi.
 
Ayrıca geride bıraktığımız sezon takımın ribaunt konusunda sıkıntı yaşadığı ortadaydı,Furkan müthiş bir ribauntçu ve daha 19 yaşında ribaunt özelliği daha gelişecektir,hücum ribauntlarında sıkıntı yaşamayız Furkan varken.
 

Üst