2011 NBA Draftı

Yaklaşık 1 ay sonra draft var.Kyrie İrving-Enes Kanter-Kemba Walker-Derrick Williams-Jan Vesely-Donatas Motiejunas bu yılki draft'ın gözdeleri.Herkes onları seçmek için uğraşacak.Ama benim içlerinde en potansiyelli bulduğum isim Kemba Walker.Yeni Iverson olabilecek potansiyelde bir oyun kurucu Kemba Walker.Onun dışında ilk 10 dışından seçilip çok yüksek potansiyelli bulduğum iki oyuncu var: Jimmer Fredette-Bismack Biyombo.Fredette eğer savunma yapmayı öğrenir ve sert savunmalara karşı dağılmazsa kendisinin Micheal Redd'in en iyi halinden daha iyi bir şutör guard olma şansı var.Olmazsa en kötü JJ Redick seviyesinde bir oyuncu olur.Biyombo ise uzun kolları ve atletik yetenekleri sayesinde yeni Camby olabilecek bir oyuncu.

Ek olarak Furkan Aldemir ve Doğuş Balbay'da drafta katıldılar.
 
Harrison Barnes'ın draftın 1 numarası olması bekleniyordu ama bu sene drafta girmeme kararı almış.

Bu draft bence son yılların en verimli draftı olacak.
 
Enes hakkında düşünceleriniz neler?

Ben arkadaşlar gibi NCAA ve benzeri ligleri takip edemediğim için kendi adıma yorum yapamam.
Yalnız Amerika'da spor yazarlarının yaptıkları mock(taslak) draftlarda en kötü 5. sıra görünüyor..
3. sırada seçilmesini bile bekleyen var..
Hem uzun, hem yetenekli.. İkisini birden bulmak zor olduğu için bazen uzun olmak bile tek başına yetebiliyordu.
Bana göre de draft çok kötü geçse ilk 10 un dışına çıkmaz Enes..
Lakabı bile hazır Underkanter. Undertaker'ı çok seviyormuş.
Son giren çıkanlardan sonra güncellenen listede, bu işin gurusu olan www.mockdraft.net sitesi , Enes'i 3. sırada bekliyor.
 
Harrison Barnes seneye çok kötü başladığı için drafta girmeyeceği belliydi. Açıkçası çok süper bi draft değil. Millet pickleri satmaya yer arıyor şu an. 2004 draftına benziyor. Herkes bişiy oldu ama reyiz oyuncu çıkmadı Howard hariç. Diğerlerinin üstüne kurulan takımlar hep yandı. İyi skorerler var , iyi savunmacılar var ama komple oyuncu yok.
Irving'e göz dikmiş bulunmaktayım. Biz hariç biri seçerse forumda kavga çıkar baştan söyliyim sonra mızıkçılık yok. Irving bizimdir ;)
Derrick Williams ise march madnessta fırladı ortaya ama iyi piyasa yaptı. Ama elini kırdı 3 hafta önce ve workoutlarda yok gibi. 1. sıra adayı olması büyük avantaj bu sakatlıkta. Çünkü orta sıra oyuncusu olsan tepetaklak olurdu.
Fredette popüler herif. Hakkında itü makinadan bile kız kaldırır söylentileri var . Ama savunması pek bi zayıf. Aslında pek umursamıyor gibi duruyor ve gerçek savunmasını pek görmedik. Ama kabul adamda franchise player asaleti var.
Brandon Knight da fena guard değil. Bizde filan ilk 5 başlar. Kemba final 4'da maymun etti filan ama sonuçta iyi oyuncu. Biraz overpaid geliyordu ama şimdi daha bi ısındım adama. Takımım her sene hakettiğinden 5 sıra altını seçtiği için kendimi bu adama ısındırıyorum.
Valanciunas açıkçası fena bi oyuncu değil ama ne biliyim sanki Nba fazla sert gibi hala ona. Onun yerine gel Galatasaray'ımıza pick and rolle boğalım seni. Klasik avrupalı uzun piyasasını kullanacaktır o da.
Motiejunas benim overpaid oyuncu seçimim bu draftta. Emre abi hatırlar bi Gürcü vardı adama ne dediler ne çıktı işte aynı o hesap olcak bence bu çocuk. Korkmuyo değilim biz seçeriz diye.
Jan vesely esas oğlanlardan bence draftte. Muazzam bi boy üstünlüğü var pozisyonunda. 3 oynarsa çok can yakabilir. Alacak takım sabırlı olmalı
Kemba fazla uçurulan bi oyuncu bana göre. Tamam çok iyi skor buluyor ama 1 desen 1 değil 2 desen 2 değil. Ama Cleveland yerinde olsam denerdim bu adamı. Se Se Se Semih Erden ile oynasın :)
Biyombo daha çok genç. Ne olcağı konusunda hiç bir fikrim yok. Ama baya hoplak zıplak eleman. Fizik testi sonuçları onun için önemli gözüküyor. Kısa filan çıkarsa ya da atletizm testlerinde batırırsa şansı azalır. Ama potansiyel görülüyor çok net .
Burks pek izlediğim bi oyuncu değil ama izlediğim 2 maçta bana orta düzey iki numara izlenimi yarattı. Hani koy Chicago'ya alışsın denebilir. Ya da Orlando'da playofftaki Courtney Lee tarzı diyelim.
Morris kardeşler biraz fizikten kaybediyorlar gibi Nba için. Belki Ncaade rahattılar ama Nba için size problemi yaşayabilirler. Aralarında çok fark yok gibi. Seçim sıralarında da fark olmaz gibime geliyor pek. Hani biri 12 diğeri 16 filan gibi. 20nin altına düşmezler ama fizik ve atletizm testleri onları da etkileyecek.
Mirotic de bu ara baya konuşuluyor. Final 4da rezalet olsa da sene boyunca iyi piyasa yaptığı bir gerçek. Aklı varsa drafttan çekilmez. 20nin altına düşmez gibi. Potansiyel manyağı çok gm var çöker biri bu çocuğa.
Enes için oyun tarzı olarak Demarcus Cousins diyebiliriz. Acaip hızlı bi kere ayakları o fiziğe göre. Tır gibi diyosun ama soldan geçip gidiyor. Kentuckyde okuyan biriyle nette konuşmuştum ve Enes hakkında çok fit olduğunu söylemişti ve şaşırmıştım. Sonuçta adam bütün sene maç yapmadı. Demek mockta dşmemesinin nedeni buymuş. Aferin Enes'e :)
Kyle Singler nihayet drafte giriyor. Artık California'yı üstüne yapacaklardı herifin. Giriyorum , giriyorum , yok yok hadi seneye tarzı takıldı adam hep. Ama bu piyasasını düşürdü. Geçen yıl daha yüksekten seçilebilirdi bence. Ama her takıma az çok katkı yapar.
Shelvin Mack geçen sene takımın eh işte denecek 2. skoreriydi ama bu sene reis tarzı oynadı. Ciddi çok sağlam vücudu var ama kas oranı nedir bilmiyorum. Ama herifte gıdı yok resmen :) Bizim Darius'a benziyo biraz vücudu. Güvenilir bir guard izlenimi verdi bana ki 1 senede ggeçirdiği gelişim korkunç bir düzeyde bence. Gözüm kapalı veririm yedek guard mevkisini.
Beğendiğim ama çok izleme fırsatım olmadığı için çok fazla yorum yapamayacağım oyuncular ise : Josh Selby ,Jeremy Tyler , Jimmy Butler...
Bir de Tristan Thompson'ı izleyen var mıdır pek övmüşler her yerde Texas'ta bitirmiş geçen seneyi. İyi diyorlar ama izlemedim. Bilen varsa bi yazıversin tanışalım elemanla.
 
Deniz , bence bu draftın en potansiyelli oyuncusu Kemba Walker.NBA sertliğine alıştırabilirse kendisini ben yeni Iverson olabileceğini düşünüyorum.
 
Bence Jamaal Crawford tarzı olur. Ben Gm olsam ilk 3 sırada hakkım olsa seçmezdim açıkçası.
 
Utah'ın seçeceği düşünülüyor Enes'i.Mehmet'in orda olması bir avantaj olabilir fakat ben Utah'ın Enes için iyi olacağını düşünmüyorum pek.
 
Washington'a giderse ciddi sorumluluklar alabilir. Wall'le birlikte takımı taşır.

Enes için en hayırlısı orası olur diye düşünüyorum.
 
Sacramento ve Clipps bence en hayırlısı olur. En kötü ise Wizards ve twolwes diye düşünüyorum. Twolwes bi şekilde anlaşılır belki . Hem zaten onların artık kalabalık bir rotasyonları var ve birleştirip düzgün oyuncu almaları lazım. O açıdan Enes'i seçip takas paketlerine dahil edebilirler belki. Wizards ise sistemsiz ve sistem arıyor gibi de gözükmeyen bi takım. Enes ordan uzuk kalır inşallah. Clipps ve Sacramento 1er kaliteli uzunu olan ve tamamlayıcı 2. oyuncuyu arayan 2 takım ve Enes bu takımlarda başarılı olacaktır . Bizimkiler Irvıng'i seçemezse Enes'i seçer umarım. Cousins ile çok farklı bir potaaltı olurlar. 2 adet 5 numara fiziğinde 4.5 numara oynayan ayakları vücuduna göre hızlı olan 2 oyuncu. Açıkçası bizimkilerin Thornton geldikten sonra Irving olanağı kalmadığı taktirde guard seçeceğini düşünmüyorum. Knight ilk 5 için soru işareti bir oyuncu ve Kemba tarzı zaten 2 tane oyuncumuz var. Bu nedenle ya adam gibi point guard olan Irving zorlanır ya da uzun seçilir. Jones çekildiğine göre bu da Enes oluyor. Valenciunas'ı seçmek gibi bi saçmalık yapmayacağımızı umuyorum. Dikkat ederseniz 1 numarayı çekeceğimizi hiç hesaba katmadım çünkü asla olmaz bize bu niyeyse. Yoksa tabiki alıp Derrick Williams'ı olayı bitirebiliriz ama nasılsa 1 bize çıkmaz. Irving için yoğun sinerji yarattım bize gelcek hissediyorum :) Plase Enes olsun . Bizim büyük Gm(?) Petrie bi babalık yapıp Evans ve Cousins hariç herkes postalayıp ilk 5ten bi hak koparırsa çok farklı şeyler konuşuruz burada.Irving ve Enes beraber gelirlerse (Evans ve Cousins kalmazsa başlarım böyle işe ) süper olur. Irving- Evans-?- Enes- Cousins iskeleti şahane olur acaip ötesi olur. Elinde malzeme varken değerlendir Petrie yapabilirsin ;)
 
Cleveland ilk sıradan oyun kurucu seçer diye düşünüyorum. Kyrie Irving en yüksek ihtimal konuda gibi.. Enes'i de 4. sıradan seçerler belki. Enes yüksek ihtimal Washington yada Cleveland'ın yolunu tutacak...

Cleveland'ın bu draftı iyi değerlendirmesi lazım. Oklahoma'nın izinden yürüyebilirler bu draft sayesinde..
 
Yeter ulan sürün sürün sonra yine ilk 3ün dışında kal. Başlarım böyle kuraya :mad:
Brandon Knight camiamıza hayırlı olsun , tabi o da kalırsa :mad:
 
Clippers alsın razıyız. En azından California'ya gelsin o Ohio denen itici şehre gitmesin. Doğunun paspas takımları hakiaten çok itici geliyor insana. Toronto , Washington , Cleveland filan Allahtan nisanda bitiyorlar
 

Üst