2011 NBA Draftı

Norris Cole , Chalmers'la özellikleri benzeşen bir oyuncu.Cleveland State Vikings gibi pek bilinmeyen bir üniversite takımında 4 yıl oynamış ve son senesini adeta tek tabanca gibi geçirmiş[son senesi 22 sayı , 6 rebound, 5.5 asist,2.2 top çalma , 2.7 top kaybı].Hem üçlüğü hem de penetresi gayet yeterli.Savunmada ise orta karar bir guard ama asıl sorunu tek tabanca olduğu küçük bir üniversite klubünden herkesin gözünün üstünde olduğu Miami'de topu nasıl paylaşacağı nasıl dağıtacağı.Ayrıca Chalmers gibi zaman zaman oyun kurmayı unutup başına buyruk hareket ediyor ama seçildiği sıra itibariyle [28] bence başarılı bir seçim.Mike Bibby'nin benzini tamamen bitti.Play-off'daki maç temposunu bile kaldıramamış bir oyuncu olarak normal sezonda hiç verim veremez Bibby.Eğer takviye yapmazlarsa Chalmers-Norris yeterli olabilir oyun kurucu için.Nasılsa maç sıkıştığında bunlar bir köşeye üçlük atmaya gidiyorlar.

Neyse asıl problem pota altı ben hala Ilgauskas'ın niye sözleşmesinin uzatıldığını anlamış değilim.Takas ederler desem bu adamı aklı başında kimse almaz.E oynamak için onunda benzini bitmiş sayılır.Boşu boşuna 1.4 milyon dolar verdiler bu sıkışlıkta Ilgauskas'a...
 
Altyapıdayken geçirdiği ağır diz sakatlığı. Bu sakatlığın etkilerini tam olarak atlatamamış Enes. ABD'deki bazı kaynaklar, antrenörlerin bu sakatlıktan dolayı birtakım şüpheler duyduklarını yazıyordu

O kaynaklar Avrupa kaynaklarının gazına geldiler maalesef. Litvanyalı yazarlar Enes'i Valanciunas'ın altına çekmek için bayağı lobi yaptılar ama olmadı. Ben çok fazla yazı gördüm, Enes'in dizleri sağlıklı değil diye. Ama gerçek ortada tabii, Enes çok daha büyük bir potansiyel, 2 sene oynamamasına rağmen ve uzun rotasyonu hali hazırda yeterliyken bile Utah'ın onu hiç düşünmeden seçmesi de yeterli cevap olmuştur sanıyorum.
 
Son 2 yılda hiç bir sorunu yoktu Enes'in, maç yapabilse doğru düzgün üzerinde etkisi de kalmazdı açıkçası. Klasik Amerikan detaycılığı.. İşin kötüsü yaz ligi de iptal edildi, bu adam nerede maç yapacak yahu.. Bir de işin lokavt yönü de var, büyük şanssızlık kendisi adına.
 
İlk olarak bi bağlaç hatası yapmışım galiba. Enes son 2 senesinde sakatlık sorunu yaşadı demek istememiştim.. İkinci olarak, Arca'nın ve Uğur'un dediklerine katılmaktayım..

Enes'in işi açıkçası çok kolay da değil açıkçası. Eğer Allah korusun NBA'de tutunamazsa Avrupa'ya dönüşü pek kolay bir iş değil diye biliyorum ben de Fülker davasından ötürü ( tabi net bir bilgim yok ). İnşallah maç eksiği, diz problemi ( artık ABD'nin şişirmesi midir, ne kadar kayda değerdir her neyse ) gibi problemlerin üstesinden gelebilir ve kalıcı olur NBA'de. Aksi halde hesaplar çok karışacak Enes için...
 
Enes Kanter'in Utah Jazz tarafından 3. sıradan seçildiği 2011 NBA Draftı sonrası beklenmedik bir gelişme yaşandı. Minnesota Timberwolves'un 57. sıradan seçtiği Katarlı forvet Tanguy Ngombo'nun, 21 olarak beyan ettiği yaşının aslında 26 olduğu ortaya çıktı.

İşin ilginci, Katar Milli Takımı'nın FIBA sayfasında, Ngombo'nun doğum tarihi 18 Temmuz 1984 olarak gözüküyor. Yani kısa bir araştırma ile oyuncunun, yaş limitini aşmasından ötürü NBA Draftı'na katılmaması gerektiği ortaya çıkabilirdi.

NBA Yönetimi'nin bu gelişme sonrası, Wolves'un Tanguy Ngombo seçimini iptal etmesi bekleniyor.

Bu arada Katarlı oyuncunun isminin de sorunlu olduğu ve ABD'li yetkililere belirttiği gibi adının Targuy Ngombo değil Tanguy Alban Harrys Ngombo olduğu da ortaya çıktı.
 
Bence draftın kaybedeni Cleveland oldu . Kumarı ben olsam Vesely ile oynardım. Valenciunas'ı beğenmiyorum açıkçası. Ama tam torontoluk eleman. Fazla sıkmaz , etliye sütlüye karışmaz , savunma da zayıf. Oh yastıklar arttı :)
Brandon Knight ile Jason Terry'nin alakası yok bence. Brandon Knight yetenek olarak tam bi bir. Terry ise boyu kısa olduğu için bazen mecburen 1. Knight o kadar katil içgüdü sahibi bi adam değil . Oyunun genelini kontrol etmeye çalışıyor. Yani Terry gibi fiş çekmeye meyilli bi adam değil.
Draftta da Brandon Knight'a kızmadım açıkçası tribinden dolayı. Ben olsam ben de Biyombo benim önümde seçildi diye tribe girerim , mekanı terkederim.
 
Yalnız ilk sayfada dikkat çektiğim 2 adamda Charlotte'a gitti.Bu Biyombo-Kemba aşısı tutarsa Charlotte 2 yıla doğuda ilk 4'e oynayabilir ama tutmazsa vah Micheal Jordan'ın haline .
 
Yalnız ilk sayfada dikkat çektiğim 2 adamda Charlotte'a gitti.Bu Biyombo-Kemba aşısı tutarsa Charlotte 2 yıla doğuda ilk 4'e oynayabilir ama tutmazsa vah Micheal Jordan'ın haline .

Kemba'dan bi Crawford tarzı adam geleceği bekliyorum. Biyombo bence çok abartıldı. Her dratta vardır hani ''boyu bu , bu kadar çok sıçrıyo , kulaç genişliği bu kadarmış vay canına'' tarzı oyuncu. Genelde fos çıkıyorlar ya da Mcgee gibi ortalama takılıyorlar. Ama hiçbirinde normal zeka bile çok olmuyor ki oyun zekası hiç olmuyor genelde. Bence Biyombo ya da Tristan Thompson draftın balonu olabilir.
Gerçi nerden baksak balon bi draft. Seneye Barnes'lı , Jones'lu , Rivers'lı , Davis'li baya geniş bir draft olacak. Draftta acaip bi forvet havuzu var ve yıldız potansiyelli oyuncu çok. Daha güzel bir draft olur muhtemelen.
Not : Motiejunas'ı nerene napmaya seçtin sayın T-wolwes GM'i ??? Zaten 3 buçuk numara dolu kadron. Kalanlar da 2 buçuk numara zaten. Şimdi gidip ilk turda yine 2 tane 3 buçuk seçtiniz. Hadi ilki neyse ama Moti'yi seçeceğine git bi guard seç , en kötü Mack'i seç :)
 
Deniz bana Biyombo'dan sonra seçilen ve onun önünde gördüğün bir uzun söyle.Markieff Morris-Kenneth Faried-JaJuan Johnson falan deme ama inandırıcı olsun bu söylediğin uzun. :)

Yani Biyombo'da , Kemba Walker'da arkasından seçilenlere bakılınca alınabilecek en iyi ve kapasiteli guard-pivot ikilisi olduğunu düşünüyorum.Ha Biyombo yerine Brandon Knight'ı alabilirdi Charlotte ama ondan sonra alacakları uzun[Biyombo ondan hemen sonra seçileceğini düşünürsek] hiçbir işlerine yaramıyacaklardı.
 
Donatas Motiejunas 3.5 değil de 4.5 diye biliyorum ben.

Kemba Walker sene sonunda tam bir bomba ama olumlu yönde patlayacak gibi geliyor bana :)
 
Deniz bana Biyombo'dan sonra seçilen ve onun önünde gördüğün bir uzun söyle.Markieff Morris-Kenneth Faried-JaJuan Johnson falan deme ama inandırıcı olsun bu söylediğin uzun. :)

Yani Biyombo'da , Kemba Walker'da arkasından seçilenlere bakılınca alınabilecek en iyi ve kapasiteli guard-pivot ikilisi olduğunu düşünüyorum.Ha Biyombo yerine Brandon Knight'ı alabilirdi Charlotte ama ondan sonra alacakları uzun[Biyombo ondan hemen sonra seçileceğini düşünürsek] hiçbir işlerine yaramıyacaklardı.

Uzun almak zorunda değillerdi ki. Kemba hamlesini anlıyorum , sonuçta bu takımda birinin sayı atması lazım ve Kemba tam aradığı akıma gitti . Sonuçta Charlotte mahalle takımı şu an.Yani seneye de mayıstan sonra yaşayacakları tek heyecan draft olacak :) O yüzden uzun seçeceğiz diye bu kadar abartmaları mantıklı değil. Hani dışarısı canavar olur ama bi uzunun eksiktir gider risk alırsın anlarım ama zaten takım Darüşşafaka'dan hallice. O takımda Polat Kocaoğlu'nu kesemeyecek adam var biliyosun :) Ben olsam alabileceğim en potansiyelli oyuncuyu almaya bakardım. O da Kawhi Leonard'dı bence . Neyse , bence bu yapı da dağılır. Kısa tarihlerindeki sayısız rebuilding dönemlerinden birine daha girerler. Ama Kemba heyecan verici elemandır , en azından maçları izlenebilir hale geldi Charlotte'ın :)
 
www.eurohopes.com hala Valanciunas en iyi yetenek diyor. bunlarin Litvanyali oldugundan süpe ediyorum. Valanciunas napmis da Enes'den üstün görülüyor anlamis degilim. tamam yetenekli uzun ama öyle über süper rakamlara ulasacak bir isim degil. bir kere soft bir oyuncu. nba deki sert uzunlar karsisinda ne yapacagini simdiden merak ediyorum.
 

Üst