• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gelen haberlere bakılırsa, gelecek sezonun transfer savaşları (Yacoubou) şimdiden başlamış durumda.
Bence şu andaki en büyük handikaplarımız 2 ve 3 nolu mevkilerde, tabi sonra 1 numaraya da iyi bir yabancı alınabilir.
Elimizdeki en iyi yabancı oyuncu bence Sancho, bir hata yapıp kaybetmemeliyiz.
Diana ve C.Parker gerçekten süperler. Bunları kim takımında görmek istemez ki …
Whalen’i geri getirmeliyiz diyorum. Çünkü, bence şu anda (bu yaşlarda) Sue Bird ve Beky Hammon dışında daha iyisi yok. Shavonte Zellous bizde de iş yapabilir…
Tabii, kıta dışı kontenjan hesabını yapmadan ! yazıyorum  Yani hepsinin olması mümkün değil...
Ayrıca C.Parker 4-5 oynuyor, Sancho da 4 oynuyor ?! Bunlara da bakılacak…
Devşirme Q.Hollingsworth alınabilse avantaj sağlar.
Yine Tamika, M.Moore ve T. Krivacevic de bence hayır denilemeyecek isimler.
Yerlilerin (Işıl, Bahar, Yasemen, Özge Yavaş, Ayşe Cora, G.Gümüşay) kıymetini bilmeliyiz. Bunlara Merve Aydın, Tuğba Palazoğlu, Esra Ural takviyeleri yapılabilir. Gamze Takmaz ve Gizem Sezer de bir dönem yıldız adaylarıydılar… Şimdi pek gündemde değiller ?!
Zor ama Olcay Çakır alınabilse 
Yine zor gibi görünse de alt yapıya Melis Gülcan, Şelale Kepenç, Sena Aral … alınabilse… 
Şu halimize bakın! Daha bu sezon bitmeden gelecek sezonun takımını hayal ediyoruz.
Ne diyelim… Bize bunları yazmak durumunda kalmamıza neden olanlara yazıklar olsun…

Herkes bu sezonun bittiğinde hem fikir olmuş, gelecek planını yapıyor. Oysa ben daha bu sezonun bittiğini düşünmüyorum. Yeter ki takımın inançlı olması ve ayağa kalkmasını sağlayalım. Nevriye bu sezon oynayabilecek mi bunu öğrenmek lazım aslında. Böyle bir durumda olabiliyorsa Sancho'yu 3 numarada kullanabiliriz. Şaziye'yi 2'ye kaydırabiliriz. Hocanın şu an düşündüğü tek konunun takımın dış atıcısı konusunda çalışma yapmak yaptırmak olduğuna bunun için kafa yorduğuna eminim. Ne olursa olsun önümüzde 1 ay var. O 1 ay lige odaklanmak lazım. Şu an taraftarın büyük çoğunluğunun takıma inancı olmayabilir ama finale kalırsak ve muhtemelen rakibimiz FB olduğunda ilk 2 maçı dışarıda oynayacağız. O maçlardan minumum 1'ini almamız durumunda o heyecanı taraftar da hissedecektir. Bu yüzden o şansı takıma vermemiz lazım. Kabul takımın yapılanmasında dengesizlik var idari anlamda sıkıntılar var ama şu süreçte onlar birbirlerine kenetlenmeli biz de onları sahiplenmeliyiz. Nisan sonundan sonra 5 ay boyunca bir çok şey deme şansına herkes sahip olacak zaten

Herkes bu sezonun bittiğinde hem fikir olmuş, gelecek planını yapıyor. Oysa ben daha bu sezonun bittiğini düşünmüyorum. Yeter ki takımın inançlı olması ve ayağa kalkmasını sağlayalım. Nevriye bu sezon oynayabilecek mi bunu öğrenmek lazım aslında. Böyle bir durumda olabiliyorsa Sancho'yu 3 numarada kullanabiliriz. Şaziye'yi 2'ye kaydırabiliriz. Hocanın şu an düşündüğü tek konunun takımın dış atıcısı konusunda çalışma yapmak yaptırmak olduğuna bunun için kafa yorduğuna eminim. Ne olursa olsun önümüzde 1 ay var. O 1 ay lige odaklanmak lazım. Şu an taraftarın büyük çoğunluğunun takıma inancı olmayabilir ama finale kalırsak ve muhtemelen rakibimiz FB olduğunda ilk 2 maçı dışarıda oynayacağız. O maçlardan minumum 1'ini almamız durumunda o heyecanı taraftar da hissedecektir. Bu yüzden o şansı takıma vermemiz lazım. Kabul takımın yapılanmasında dengesizlik var idari anlamda sıkıntılar var ama şu süreçte onlar birbirlerine kenetlenmeli biz de onları sahiplenmeliyiz. Nisan sonundan sonra 5 ay boyunca bir çok şey deme şansına herkes sahip olacak zaten

Ben ilk defa Galatasaray'dan umudu kestim abi.. 2 takım arasında kalite farkı var bir kere.. Takımda Sancho Lyttle dışında güvendiğim bir oyuncu yok. Hele FB'den dışarda maç almak filan bunlar mucizeden öte şeyler.. Yani en azından bu takım için.. Çünkü inandıracak bir hareket yok takımda. Bu sezon hedef ve hedefe yakın bütün maçları kaybettik. Belki içerideki FB maçını kazansaydık, bir şeyler söylerdim ama söyleyesi gelmiyor insanın..

O maçta Sylvia oynamamıştı biliyorsun Harding'e yer açabilmek için. O Harding maçın sonunda serbest atışları 2/2 atsa kazanıyorduk. O zaman düşüncelerin olumlu olacaktı yani :) Öyle net bakmamak lazım.

Tamam takımı eleştiriyoruz da Bizim yerlilerimizden böyle maçlarda süre alanlar, Şaz-Işıl-Bahar (oynarsa) Nevriye ve ara ara Yasemen-Şebnem. FB'de ise Birsel Meral ve biraz Newlin faul problemi varsa 1-2 dk Yasemin. Newlinin alacağı süreler de belli. Play offlar biliyorsun uzun seriler. Ve bizim rotasyona koyduğumuz daha çok oyuncu olduğundan seri uzadıkça şansımız artar. Yani FB 2 maç sonunda Bİrsel'in bitik duruma gelmesi de yüksek ihtimal. Meral'in formu belli zaten. Sahada her an en az 2 yerli olacağından Birsel çok yorulacak. Bizim işte bunun üzerinden gitmemiz gerekiyor. Birsel'i yormak (ki misal maça Yasemen'le başlayıp Birsel top getirirken ona baskı yapmaya başlamak v.b) bir strateji olur. Dış şuta oldukça sık yönelmeliyiz ki içeri gömülüp Sylvia'yı etkisizleştirmesinler. Bu ve bunun gibi şimdi uzun uzun yazmamın manasız olacağı bir çok oyun içi strateji var. Yani Alba Sancho Sylvia Ann de onlardan daha az Winner oyuncular değil. Bir FB'liye sorsan GS'dan kim size karşı oynamasın diye. büyük ihtimalle Syl derler ama o Syl onlara karşı oynatılamadı:)

Yani enseyi karartmaya gerek yok. Ha varsın FB kolay lokma görsün bu da bizim avantajımızdır. Takımdan beklentisini düşürenleri anlıyorum ama doğru bulmuyorum :)

Dış şut sokamıyoruz ki sorun da orda zaten, atsın diye beklediklerimiz ilk üçlükten sonra kepenk indiriyor. Şebnem sezona iyi başladı hazırlıklara daha sonra sesini duyan yok, Şaziye'de arada atıyor. Lindsay Harding desen, şut atmaktan uzaktan yakından alakası yok. Alba'dan istediğimiz verimi alamıyoruz. Shay oynayamıyor ligde. Harding için geldiğinde yorumumu yapmıştım zaten, boş transfer diye.. Biz maçta pota altını zaten iyi kullanıyoruz FB'ye göre ama olayı dış atıcılar belirliyor. Onlar hem iç hem de dış bölgeden sayı üretiyor. Mesela İpekçi'de Vera 17 sayı atmıştı.. Dışardan çok iyi atıyorlar. Bize göre en büyük +'ları hücumda bir çok silahı var, istediği zaman sayı üretebilen, bizde bu yok. Birsel'i yorsan Cappie kaldırıp atıyor. 3 çeyrek ortada gözükmedi. Son çeyrek + uzatmada maçı getirdi Fener'e. Bende beklentiyi düşürmek istemem ama malesef durum bu. Ha yine salona gelip desteğimi veririm o ayrı konu..

Arkadaşlar, Murphy şimdi yollanacak mı, yoksa sezon sonuna kadar tribünde mi oturacak?

Shavonte'nin türk olma olasılığı varmı? 3 yılı doldurdu? Türk olsa milli takımdada rahat oynar bence bizim milli takımında skor atacak oyuncusu yok...

Bu takıma DIANA TAURASIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! şartoğlu şart!

F8'de takımımızın anlaştığı isimler var mı acaba? Haberdar olan bir ağabeyim paylaşabilir mi?

F8'de takımımızın anlaştığı isimler var mı acaba? Haberdar olan bir ağabeyim paylaşabilir mi?

Normal olan bu. Oraya gitmişken gelecek sene için görüşmeleri yapıp söz almak lazımdı. Yapılmışmıdır? Hiç sanmıyorum..

Ekaterinburg'u gördük. Cidden çok kötü ve gelişmemiş bir şehir. Bir taksiyi bile yarım saat bekliyorsunuz gelmesini. Diana ve Parker'a ciddi teklif yapsan koşarak gelir İstanbul'a. Bu iki oyuncu bu oyunun bug'ı olmuş durumda. Al getir bitir işi bu kadar basit. Madem parayı harcıyorsun değsin gittiği yere.

Şöyle bir kadro kurabiliriz aslında. Işıl-Esmeral/Dee-Şebnem/Alba-Şaziye/Nevriye-Bahar-Sancho-Gruda(Yakubu). Euroleague için bir guard takviyesi daha yapılabilir. Çok anlamam bu kadro mühendisliği işinden ama gözüme hoş geldi :)

Şöyle bir kadro kurabiliriz aslında. Işıl-Esmeral/Dee-Şebnem/Alba-Şaziye/Nevriye-Bahar-Sancho-Gruda(Yakubu). Euroleague için bir guard takviyesi daha yapılabilir. Çok anlamam bu kadro mühendisliği işinden ama gözüme hoş geldi :)

Benim istediğim kadroya çok yakın bir kadro olmuş..Ben ayriyeten de bu sene sakatlıktan çıktıktan sonra wnba de ki form grafiğine göre bir de Penny'yi istiyorum.Taurasi ve Penny aynı takımda olursa oyun kurucu olmasa da olabilir gibi geliyor.

Hepsı guzel ısımler fakat işin gerceğı son dakıka'ya kadar beklerız ortada kalanlardan bır kadro kurulur. Bızde sezon basında ortasın aynı seylerı konusmaya devam ederız.

Büyük ihtimal asparagas haber olabilir ama birkaç yerde Seimone ile görüştüğümüzü ve Onun opsiyonunu sezon sonunda kullanmayıp geleceğini yazanlar gördüm.

Dumerc-Işıl
Seimone-Tuba-(Işıl)
Alba-Şaziye
Sancho-Nevriye-Bahar
Tina veya Brittney Griner-Quanitra

Fazla da ciddi bi harcamaya gerek yok bu kadro için. Bütçenin çok fazla olacağını düşünmediğimden böyle yaptım yoksa Parker, Gruda, Taurasi'yi herkes ister :)

Işıl - Dumerc
Tuğba-Anete-Şebnem
Tamika(veya Dee)-Alba-Begüm
Parker-Bahar-Tuğçe
Quanitra-Nevriye-Yacoubou

Bence yapılabilecek ideal bir kadro. Bu kadroyla iyi işler yapılabilir. Umarım sezon başından iyi oyuncular alırız sona kalmayız.

Bence de Taurasi-Parker falan zor Ummc zor bırakır gibi duruyor.Güçlü takımların kıtadışı oyuncularını bırakacaklarını sanmam bu yıl.

Ama Brittney Griner Avrupa'ya gelirse çok şey değişir.Biz alırmıyız bilmiyorum ama Avrupa'daki her kulübün isteyeceği kesin.Ve Bazı kıta dışı isimler boşa çıkabilir.

[video=youtube;kiGs9xzwZ4w]http://www.youtube.com/watch?v=kiGs9xzwZ4w[/video]

Video'yu eklemek istedim Griner için herkes müthiş şeyler söylüyor Video'ları falanda harika Bayan Basketbolunda böyle bir isim görmek zor.

Bu arada Pokey Chatman'ın istifa edeceği ve Spartak'ta oyuncuların ayrılacağı falan konuşuluyor belki bu bizim için şans olabilir.

Parker çok isteniyor ama Sancho varken çok gerekli görmüyorum ben. Parker tabi çok özel oyuncu ama Sancho'da en iyi avrupalı 4 numara bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri