2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Arkadaşlar bu sezon hatırası olarak takımımız basketbol formalarından sipariş verecegim fakat Gs Store sitesinde beden ölçulerine ulaşamıyorum. Elinde olup da ölçülerini yazacabilecek arkadaşlara ricam olsun. :)
 
bu kulübün taraftarı olan herkes için hayatının en tarihi en önemli en mutlu günlerinden biriydi dün gece, ama bir kesim var ki onlar için biraz daha farklı biraz daha yoğun duygular, hisler barındıran, geçmişi film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiren bir gece oldu.


bugün her gaassaraylının hayatında tarihi bir gün ama en çok bu takım playoutta küme düşmemek için çırpınırken bile peşinde olanların günü.

biz bu kulüp uche'ler, keep'ler vs gibi topu bomba diye karakola götüren adamlar zamanında da bu takımın peşindeydik

biz kulübün en zor en zayıf zamanında rakiplerde dünya yıldızları varken 3 kuruşluk oyuncularla yenilirken de bu takımın peşindeydik.

biz herkes futbol takımının zaferleriyle sevinirken 50-60 kişilik salonda sıradan bir lig maçını oynarken de bu takımın peşindeydik.

biz hiçbir hedefi olmasa da sırf arma ve basketbol aşkı için en sıradan maçta bile en az bu geceki kadar heyecanla bu takımın peşindeydik.

biz galatasaray basketbol takımını futbol takımından hep daha çok sevdik şampiyon olmasa da küme düşse de hep daha çok sevdik.

işte tam da bu sebeplerden dolayı bu tarihi şampiyonluğu kutlamak bütün galatasaraylılar'ın hakkı ama çok bizim hakkımız.

Bir şey uğruna harcadığın emeğin, sevginin, bağlılığın ve fedakarlığın gün gelip de karşılığını alırsın ya hani, hiçbir karşılık beklemeden sevdiğin bir şeyin gün gelip o karşılığı sana fazlasıyla vermesi vardır ya hani, dün gece bizim yaşadığımız hissin tam olarak tarifi buydu. Bu şampiyonluk ve kupa mutluluğundan çok daha tatmin edici bir duygu Bunu çok net olarak söyleyebilirim. bütün Galatasaraylılara kutlu olsun. 3 re 3 ra.
 
Şu yuroligin sistemi b..u püsürü bi değişse de memuriyetten habire atılıp mahkeme kararıyla bir daha kuruma dönen memur gibi girmesek şu lanet yere

El katılım hakkını elde ettiğimiz için çarpı 3 değerli bi kupa darısı seneye yurolige
 
Yorgunluktan gözlerimi açıp foruma ancak girebiliyorum. Ee bu tarihi sayfada bizim de yorumumuz olmalı değil mi :) Ama ne diyeceğimi bilmiyorum, içimde pır pır eden birşeyler var, tarifi yok.

ŞEN OLA CİMBOM ŞEN OLA.. Bu tezahüratı daha nice finallerde söylemek dileğiyle..
 
Müthiş bir maç, müthiş bir atmosfer ve müthiş geçen bir Eurocup sezonunu kupa ile noktalamak, herşey harikaydı. Oyuncusuna, staffına, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Hakettik ve kazandık. Şimdi sıra ligde. Dün akşam tribünde olan çoşkuyu ve kalabalığı diğer maçlarda da görmek ümidiyle. Şampiyon Cimbombom!!!
 
Kupayı kazandığımız yolda birçok eurolig takımını devirdik zaten. Geçen sene onların yerine bizim eurolig'de olmamız gerektiğini anlamıştır eurolig yönetimi.
1- Sassari
2-Karşıyaka
3-Bayern Munich
4- Gran Canaria (Bence üsteki takımlardan daha güçlü eurolig ayarında)
5- Strassburg
 
Bu yönetime rağmen şubeyi ayakta tutanlara, teknik kadro ve oyunculara, emeği geçen herkese teşekkürler. 2.tur gruplarından sonra kalp krizlik maçlar yaşasak da şimdi bakınca böylesi daha heyecanlı ve keyifli geliyor :) Türkiye'ye gelmiş en büyük kupanın sahibiyiz şu an, tarih şampiyonları yazar, EL'nin lisans saçmalığı sayesinde Karşıyaka'ya elenmelerine rağmen bu sene orada oynayabilen takımın taraftarları varsın küçümsesin, boşverin :)
 
EC'yi EL'ye yükselme kupası olarak görüp EL'de F4 yaptıklarını söyleyerek küçümseyenler son 5 yılda 1 kere EL'ye gitmeyi hak ettiler aslında. Şaibeli şampiyonlukları hariç 2012'de çeyrek finalde, 2013'te çeyrek finalde, 2015'te yarı finalde elendiler. 2014'te ise final kontenjanından zaten gideceklerdi. Bu sene ise ne yapacakları meçhul? Lisans saçmalığı bir tarafa, bunların o lisansı nasıl aldıkları da ortada.

2000'deki UEFA kupasına tesadüf diyen, aynı kupada bu sene çeyrek finalde elendikleri için hakem Ivan Babek üzerine kampanya yürüten takım ve taraftarından EC şampiyonluğunun ne anlama geldiğini anlayabilecek bir entelektüel kapasite ve birikim beklentimiz yok ama sinek küçük de olsa mide bulandırıyor.
 
2 gün geçti üzerinden, kendime gelebildim. Dostlarla görüşememenin burukluğu bir tarafa, kupa müthiş iyi geldi.

Gecenin özeti; ''Türkiye laiktir laik kalacak'', ''Teker teker'', ''Yönetim İstifa'' tezahüratları idi şahsım adına da. Sene başından beri bu kupanın kazanılmasında emeği geçen tüm oyunculardan, ekipten, hocadan, malzemeciden Allah razı olsun. Müthiş bir gün yaşadık hep birlikte.

Her şeyiyle mükemmel bir gündü. Darısı Euroleague'e!
 
adamlar basketbolun 2 numaralı kupasını küçümsüyorlar. ama futbolun 2 numaralı kupasında ivan bebek bizi katletti diye aylarca ağladılar. daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu. allah o gün orada olan herkesin hacılığını kabul etsin. amin.
 
Basketbolda tüm Avrupa kupaları bizden ne kadar gurur duysak azdır bu camiayla.

Hepsi tek tek ayrı ayrı hikayeleri olan tarihin tozlu raflarında kaybolmayacak başarılar.
 
Nasıl bir zafer sarhoşluğuna girmişsem, foruma şampiyonluk mesajı atmamış olduğumu henüz yeni fark ettim... Forumun bu tarihi başlığında yerimi almış olayım :)

Tam da maç başlamak üzereyken aniden tribünde patlayan ve tüyleri diken diken eden ülkemize dair tezahürattan, maç içindeki genel tribün performansına ve koreografiye, takımımızın sahadaki kararlı mücadelesine ve alınan skora kadar, muhteşem bir zafer gecesiydi yaşadığımız. Bu takımın en sıkıntılı, en dertli günlerini görmüş, yaşamış olan biz taraftarlar için cidden tarifi kelimelerle mümkün olamayacak bir mutluluktu.

Bu Avrupa Kupası, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı için artık geri dönüşü olmayan, atılmış büyük bir adımdır. O çıt artık çok daha yukarılarda! Yarışın devam ettiği bir dönemde bütçe düşürmekten bahseden sözde başkanın belki şimdi uykuları kaçıyordur ama yapacak bir şey yok tabi! Senin zihniyetin küçük olsa da, Galatasaray markası buna bir şekilde müsaade etmeyebiliyor işte böyle...

İlk olarak yıllar önce tribünde bir avuç taraftar tarafından dile getirilen "Teker teker geçiyoruz turları, Avrupa'da alacağız kupayı" tezahüratını bugün gerçek kılan, bu tarihi başarıda emeği olan herkese sonsuz teşekkürler. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun...
 
cimbomummm sen çok yaşa canım feda olsun sana hiçbirşeye değişilmez değişilmez senin sevgin bu dünyada dünyada .o gün kendimden geçtim arkadaşın nişanı vardı gitmedim düğünüm olsa ertelerdim . bilet bulabilme umudum vardı ancak evide bir salon havasına bürümüştüm. bazen heyecan bazen kupa gidecekmi diye kalbim dayanmıyordu. cekip gidiyordum tekrar geliyordum . helal olsun aslan yürekli yenilmez armadaya sonuna kadar hakedilen bir kupa bize bu sevinci yaşattıkları için sonsuz teşekkürler
 
Bildiğimiz Sinan gibi başladı maça kaptan,
Dedi hedef Euroleague, çıkalım Eurocup'tan..

Strasbourg şaşırmıştı, eli ayağına dolandı,
Finalde Galatasaray varsa zaten başkası yalandı..

Ara sıra koptuk maçtan ama aştık güçlükleri,
Kritik anda hayat verdi Göksenin'in üçlükleri..

Chuck Davis bizim için sezonun sürpriziydi,
Sanki senelerdir bu takımdaymış gibiydi..

McCollum MVP idi, gözler onu aradı,
İlk yarı olmasa da, sonlarda harikaydı..

Lasme yine hırslıydı, iki potada da savaştı,
Maçın oyuncusu seçildi, reise çok yakıştı..

Maç sonu Micov bile resmen gülüyordu,
Çünkü kalitesine yakışan EL'ye dönüyordu..

Ataman daha sezon başı "hedef kupa" diyordu,
Son düdükle yumrukları kaldırıp taraftara gidiyordu..

Galatasaray bir finalde daha rakibini yendi,
İpekçi yine bize cennet, onlara cehennemdi..

Ne dev bütçelerle, ne başkasının lisansıyla,
Euroleague'e gidiyoruz biz, alnımızın akıyla..

Daima seninleyiz Yürüyedur Yenilmez Armada,
Muhtaç olduğun kudret o giydiğin formada..!
 

Üst