Ünal Aysal için Galatasaray başkanının bu kadar rahat yalan söylememesi gerektiğini söylüyorsunuz. Dursun Özbek'in 3 ayda atmadığı yalan kalmadı. Hala da atıyor.Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst küstürüldü diyorsunuz. Son kazanılan şampiyonlukta Dursun Özbek sahnedeyken Ali ve Abdurrahman bey neredeydiler ? Herhalde Ünal Aysal sahneye çıkmalarının önüne geçti. Bildiklerinizi teferruatlı bir şekilde yazmışısınız ama anlamadığınız nokta şu:
Hiçbir Galatasaray başkanı, sütten çıkmış ak kaşık değil, hepsinin idari hataları oldu.Zaten bu idari hatalar sonucunda kulübün borcu yüzlerce milyon doları buldu. Ama en azından Aysal ve Süren gibi başkanlar bu borcu oluştururken sportif karşılıklarını da aldılar. Aysal döneminde elli tane oyuncu transfer edildiyse kazanılan sportif başarılarla da gelirler de arttı. En azından borç yapıldıysa diğerleri gibi haybeye yapmadılar.
Finansal fair play olayına hiç takılmayın, aşılayacak bir sorun değil. Siz Sow'un ya da Atınç'ın gerçekten o paralara transfer olduğunu mu düşünüyorsunuz ? İkili ilişkilerinizi kullanarak bulursunuz bir kulüp başkanı, gözden çıkardığınız bir oyuncuyu oraya gönderirsiniz. Sonra cebinizden o transferin parasını kulübe aktarırsınız. Böylece kulübe legal para girişi olur. Size gelen sponsorlarla görüşürsünüz, adamlar 5 veriyorsa cebinizden de 5 koyar anlaşmayı 10 yapar, yine kulübe giren para miktarını artırırsınız. Hiç olmadı gidersiniz storlara, elde kalan ürünleri satın alırsınız. Aysal gibi biri için ffp aşılmayacak bir sorun değildi.Yeterli desteği görse kılıfına uydurur, bu sorunu aşardı.
Bir tarafta Moratti ile iş yemeği yiyip 5 dakikada Sneijder'i bağlayan Aysal, diğer tarafta Dursun Özbek. Galatasaray'ı bitik halden alıp basketbolda tarihi başarılara imza atan, futbolda yeniden marka haline getiren Aysal'a bu kadar eleştiri yapıp Dursun Özbek'i daha az eleştiriyorsunuz ya size diyecek kelam bulamıyorum
Burak kardesim,
Benim Dursun Ozbek basarili dedigimi veya basarili buldugumu nerden cikardin. Idari anlamda yaptigi bazi dogru isler olmasi disinda Dursun Ozbek hala ne kadar buyuk bir camianin baskani oldugunun farkinda deil, yada o vizyona sahip deil. Ornegin odeabank yapilan sponsorluk anlasmasinini daha once tarihin en buyuk anlasmasi diye lanse etmeye calismasi bile hangi klubun baskani oldugunun farkinda olmadiginin net bir kaniti. Bu arada turkiye' nin su anda icinde bulundugu bilinmezlik sarmalinda bence cok iyi bir rakam ama bu sekilde lanse edilmesi tamamen is bilmezlik. Futbolda kirdigi camlari saymaya gerek yok.
Aysal ile ilgili senin ve baska arkadaslarin fikirlerine saygi duyarim, ama katilmam mumkun deil. Benim bu konuda fikrim sabittir, bu adam ortada elle tutulur hic bir neden yokken klubu sahipsiz birakip kacip gitmistir. Giderkende arkasinda hem idari hemde mali anlamda bir yikim birakmistir. Basketbolda 1.5 milyon usd sponsoru zar zor bulmusken 8 milyon dolarlik takim kurdurmus, futbol da prandelli yi bile bes farkli takim alicam hepsini sana baglicam diye keklemis, atsan atilmaz satsan satilmaz bi dunya futbolcuyu takima doldurmus ve bi anda hadi bana eyvallah deyip cekip gitmistir. Cok pardon ama ben bunu kabul edemem. Daha once hicbir Galatasaray Baskani sezon basladiginda klubu sahipsiz birakip hicbir neden yokken kacmamistir. O yuzden Dursun Ozbek veya Adnan Polat veya diger nice baskanlar, hatalar beceriksizlikler turlu turlu sacmaliklar yapmislardi, ama hicbiri kluplerini yari yolda birakip hadi bana eyvallah dememislerdir.
Financial fair play de cok ciddi bir konudur, ve bizim gibi spk ya acik sirketlerde olmayan gelirler yazmak cok tehlikleli sularda yuz,ek demekdir. Kendi isim dolasiysiyla hakim oldugum bir konudur o yuzden bu kadar yuksek meblaglar uzerinden spekulasyon yapmak yada oyle cok kolay meseleler deildir.
Neyse konuyu bu baslik altinda tartismak hem gereksiz hemde baslik ile alakasiz. Daha fazla yazacagin veya benim dusuncelrimle alakali elestirin veya katildigin noktalar varsa ozelden yada uygun bir baslik varsa onun uzerinden tartisalim.