• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yüksek kontrat bekliyor. Yoksa kontrat bulamayacak kadar kötü oyuncu degil. 20 atar 20 yedirir takimi savunma defosuna göre kurarsan 20 degilde 10 yersin. +10 kâra gecersin :)

McCollum konusunda ben mi fazla şüpheciyim yoksa herkes fazla mı iyimser?

Artı olarak mesela uzunları oyuna sokma ve dışardaki boş adamı görebilme konusunda beklediğimizden iyi. Ama hücumda yüzdesiz atıyor, kötü şut tercihleri var. En güçlü silahı olan penetre sonrası orta mesafe şutunu dengesiz bir şekilde elden çıkarıveriyo ve bu yüzden de düşük yüzdeyle giriyor. Net skorer ama zaten çok top kullanıyor. Son dakikalardaki tercihleri de çok iyi değil.

Yani bence oyununu daha çok olgunlaştırması lazım.

McCollum konusunda ben mi fazla şüpheciyim yoksa herkes fazla mı iyimser?

Artı olarak mesela uzunları oyuna sokma ve dışardaki boş adamı görebilme konusunda beklediğimizden iyi. Ama hücumda yüzdesiz atıyor, kötü şut tercihleri var. En güçlü silahı olan penetre sonrası orta mesafe şutunu dengesiz bir şekilde elden çıkarıveriyo ve bu yüzden de düşük yüzdeyle giriyor. Net skorer ama zaten çok top kullanıyor. Son dakikalardaki tercihleri de çok iyi değil.

Yani bence oyununu daha çok olgunlaştırması lazım.

Errick McCollum tercihi yapılırken yaptığınız bütün eleştiriler göz önünde bulundurularak yapıldı zaten. Çok top kullanması, tercih hataları, basit top kayıpları vs. bunlar McCollum'un oyununun parçaları malesef. Sene içerisinde McCollum'dan gelişim ve özveri ile bu açıklarını kapatmasını beklerken takım olarak ise doğru rol ve görev paylaşımı ile onun bu handikaplarını kapatmaya çalışacağız. Şu anda kadromuz eksik ve haliyle McCollum top kullanma konusunda mecburiyetten zorlamalar yapıyor. Green'in eksikliğinde 4 numarada spacing sorunu yaşıyoruz ve McCollum için yeterli dribling alanı yaratamıyoruz. Bu noktalarda Green'in katılımı spacing açısından, Sinan'ın varlığı top taşımada ve oyunu kontrol etmede, Schilb'in varlığı ise hücum düzenlerini sağlamada ve skor üretme konusunda McCollum'u destekleyecek. O yüzden tam takım halinde çalışmamız ve rollerin oturmasını beklememiz gerekiyor daha doğru değerlendirmeler yapabilmek için.

Transfer Dönemi Başlığı yine çok ilgi gördü , artık transfer sezonunun hemen hemen bitişiyle hazırlık maçlarına ve takıma yöneldik. Cem Şentürk ve Kutay Çamcı çok ilgi gösterdi , çok emek verdi yaz boyu. Abiler sizlere özel teşekkür ediyorum , olaylara farklı açılardan yaklaştınız birçok kez.

Arkadaşlar sizden ricam GSBASKET için oyuncu havuzu oluşturabilmek adına yıl içinde http://gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/101919-oyuncu-havuzu.html başlığını aktif kullanmanız. Bu başlığı doğru biçimde kullanırsak elimizde ciddi veri oluşur , çok daha planlı , kaliteli yorumlar yapmış oluruz diğer yaz sezonunda. Burayı bir depo olarak düşünün , herhangi bir oyuncu mu gördünüz sallayın depoya. Daha sonra bir ara isterseniz beğendiğiniz yönünü yazarsınız. Maç izlerken " ulan ne oyuncuymuş bu ya" veya " bu çocukta iş var " gibi içinizden yaptığımız yorumların dışarı yansıması olsun " OYUNCU HAVUZU" başlığı. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Valahi bunu yaparak sanırım daçka ya yaramıs oluruz. Herifler burda yazılanlardan bi kadro kurdular resmen [emoji1]
Şaka bir yana guzel bir düsünce sanirim burasi okunuyordur. Her taraftar bir Scout gibi calişır karari da adam gibi adam Ergin Hocam verir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[FONT=arial, sans-serif]Eurobasket performansını gördükten sonra acaba gürcü gard Giorgi Tsintsadze düşünülür mü acaba? [/FONT]1985-86 jenarasyonundan p[FONT=arial, sans-serif]otansiyelli ama çıkış yapamamış, CSKA macerası da olan bir oyuncudur ve en son bir Tiflis takımındaydı. Bizde seve seve 7 yabancı olur. [/FONT]

Valahi bunu yaparak sanırım daçka ya yaramıs oluruz. Herifler burda yazılanlardan bi kadro kurdular resmen [emoji1]
Şaka bir yana guzel bir düsünce sanirim burasi okunuyordur. Her taraftar bir Scout gibi calişır karari da adam gibi adam Ergin Hocam verir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu site sanılandan daha fazla takip görüyor , bu konuda çok ciddiyim. Eğer bunu biraz olsun başarabilirsek sadece önümüzdeki yaz değil uzun vadede güzel bir departman oluşturmuş oluruz "Oyuncu Havuzu" ile.

Transfer yapmayacgz artik galiba ama turnuvada en çok dikkatimi çeken 3 oyuncu var
1.Charles Kahudi (Fransa) surekli dillendirdigmz "yeni Hawkins" olabilecek potansiyeli sahip gibi, fazla dakika alamadi ama oynadigi surelerde takim savunmasini 1 tık yukari cikardi.

2. Mateusz Ponitka (Polonya) turnuva boyunca Wacinczki daha cok sayi atti ama "Ponitka" perfomasniyla iyi bir teklif alacaktir diye dusunuyoum.

3. Yine yeniden "Seubitis" diyorum baska birsey demiyorum son 2 turnuvada Litvanyayi net olarak tasiyan adam Seubitistir. Oktay Hocayi cok sevmeme ragmen iyi kullanamadigini dusunuyrom takimda. Tam ihtiyacmz olan gizli oyun kurucu keske biz alsaydik cok dusuk bir miktara Zalgirise gitti,dusunsek alirdik galiba..

Yazdgm 3 oyuncuda 2 numara pozisyonunda oynuyor. Kahudi biraz 2.5 numara diyebiliriz. Ozelliklr Ponitkayi cok dusuk bir miktara alabilriiz diye dusunuyrom yoksa benim tercihen siralamam
1. Seubitis
2. Kahudi
3. Ponitka

Ah Green yerine şu Claver'i alsaydık. Savunma da çok iyi işler yapıyor şu anki final maçında.

Charles Kahudi hakikaten acaip bir adam. İnsan yiyecekmiş gibi geliyor resmen bana :D

Claver benim de dikkatimi çekti.
Hücum yönü nasıl acaba ?

Transfer Dönemi Başlığı yine çok ilgi gördü , artık transfer sezonunun hemen hemen bitişiyle hazırlık maçlarına ve takıma yöneldik. Cem Şentürk ve Kutay Çamcı çok ilgi gösterdi , çok emek verdi yaz boyu. Abiler sizlere özel teşekkür ediyorum , olaylara farklı açılardan yaklaştınız birçok kez.

Arkadaşlar sizden ricam GSBASKET için oyuncu havuzu oluşturabilmek adına yıl içinde http://gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/101919-oyuncu-havuzu.html başlığını aktif kullanmanız. Bu başlığı doğru biçimde kullanırsak elimizde ciddi veri oluşur , çok daha planlı , kaliteli yorumlar yapmış oluruz diğer yaz sezonunda. Burayı bir depo olarak düşünün , herhangi bir oyuncu mu gördünüz sallayın depoya. Daha sonra bir ara isterseniz beğendiğiniz yönünü yazarsınız. Maç izlerken " ulan ne oyuncuymuş bu ya" veya " bu çocukta iş var " gibi içinizden yaptığımız yorumların dışarı yansıması olsun " OYUNCU HAVUZU" başlığı. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Selam Oğuzhan bizi onore etmişsin...Bir katkımız olduysa çok mutlu olurum..Asıl ben, sana ve saygısızlığın hakim olduğu internet ortamında bu kadar nadide ve saygın bir paylaşım platformu oluşturmuş tüm site yöneticilerine teşekkür ediyorum...

Yeni projede harika..Herkesin elinden geldiğince katkıda bulunacağından eminim...

Selam Oğuzhan bizi onore etmişsin...Bir katkımız olduysa çok mutlu olurum..Asıl ben, sana ve saygısızlığın hakim olduğu internet ortamında bu kadar nadide ve saygın bir paylaşım platformu oluşturmuş tüm site yöneticilerine teşekkür ediyorum...

Yeni projede harika..Herkesin elinden geldiğince katkıda bulunacağından eminim...

Teşekkür ediyorum abi..

"Oyuncu Havuzu" projesini geçen yıl düşündük ama pek rayına oturtamadık. Asıl olarak bu yıl başlıyor diyebilirim . Kısa bir bilgilendirme yapayım ; yıl içinde oraya atacağımız , yorumlayıp , video görüntülerini göndereceğimiz oyuncuların öncelikle birikmesini hedefleyeceğiz. Yıl sonuna doğru havuzda biriken oyuncuları pozisyon pozisyon ayırıp köşe yazısı halinde analizlerini yapacağız. Gelecek haziran bu oyuncular hakkında köşe yazısı yazmak isteyen arkadaşlar benimle iletime geçebilir mesaj ile. Yazdığımız bu köşe yazılarını ana sayfa , twitter ve facebook gibi hesaplardan paylaşacağız.

Gsbasket bünyesinde araştırma ruhu olan bireylerin bulunması , acaba bu sitede hangi isimler konuşuluyor diye insanların merak edip girmesi ve ortalama basketbol bilgimizin gelişimi adına önemli olarak görüyorum. Ayrıca Türkiye'de maalesef pek yürümeyen "scouting" çalışmaları için de Gsbasket'in bir girişim yapması ve bu soruna karşı çözüm üretsin üretemesin bir reaksiyon göstermesi yine projenin faydaları. Toparlarsak ; havuzdan eleyerek seçtiğimiz bazı oyuncular hakkında köşe yazıları yazacağız ve bu köşe yazılarından emin olun kulübün haberi olacak. Yani mesaj bir yerlere ulaşacak bu konuda emin olabilirsiniz , biz birşeyler yapmak için bu konunun sürekliliği için gerekli çalışmaları yapalım. Takdir görür veya görmez , bu isimler kullanulır veya kullanılmaz bu işin en son düşünülmesi gereken kısmı. Biz yeter ki bu çalışmaları yapalım.

Transfer yapmayacgz artik galiba ama turnuvada en çok dikkatimi çeken 3 oyuncu var
1.Charles Kahudi (Fransa) surekli dillendirdigmz "yeni Hawkins" olabilecek potansiyeli sahip gibi, fazla dakika alamadi ama oynadigi surelerde takim savunmasini 1 tık yukari cikardi.

2. Mateusz Ponitka (Polonya) turnuva boyunca Wacinczki daha cok sayi atti ama "Ponitka" perfomasniyla iyi bir teklif alacaktir diye dusunuyoum.

3. Yine yeniden "Seubitis" diyorum baska birsey demiyorum son 2 turnuvada Litvanyayi net olarak tasiyan adam Seubitistir. Oktay Hocayi cok sevmeme ragmen iyi kullanamadigini dusunuyrom takimda. Tam ihtiyacmz olan gizli oyun kurucu keske biz alsaydik cok dusuk bir miktara Zalgirise gitti,dusunsek alirdik galiba..

Yazdgm 3 oyuncuda 2 numara pozisyonunda oynuyor. Kahudi biraz 2.5 numara diyebiliriz. Ozelliklr Ponitkayi cok dusuk bir miktara alabilriiz diye dusunuyrom yoksa benim tercihen siralamam
1. Seubitis
2. Kahudi
3. Ponitka

İsimleri http://gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/101919-oyuncu-havuzu.html adlı bölüme yazmayı da alışkanlık haline getirirsek sevinirim. Size katılıyorum bu 3 oyuncu da oldukça başarılı performans çizdi turnuvada.

O konuyu "Galatasaray icin oyuncu havuzu" yapip Erkek Basketbol bolumune sabitleseniz nasil olur? Sonucta en cok ilgi ceken bolum burasi. Ya da sabit ama cepten girdigim icin ben mi goremiyorum acaba?

Bir ara Kerem Kanter bizim takımla antremana mı ne çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Şu an ne alemde Türk uzun olarak alabiliriz aslında. Katkı verebilir.

Uzun ve kısalara aslında biraz daha takviye yapılması gerekiyor, ama şu şartlarda daha fazlasını yapabilecek bir bütçe var mı bilmiyorum?

Rotasyonu rahatlatacak bir uzun ve bir kısa 2 oyuncuya 1M verilmesi külfet getirir mi acaba

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Agustos gibi de yazmistim, Seibutis'i transfer etmemizi isterdim. Gerektiginde direksiyona da gecebilecek bir isim. Bir tane daha Sinan Guler'imiz olurdu :)

Khaliff Wyatt da zorlanabilir sezon ortasi, getirebilirsek muthis bi kisa rotasyonumuz olur.

Bu arada yeni sezon formasi cikacak mi acaba? Gerci gecen sezkn formalarimiz da harikaydi, ozellikle beyaz olani.

Forumdaki istisnasız bütün arkadaşların mübarek Kurban bayramlarını kutluyorum,kendilerini kırdığım arkadaşlar varsada özür diliyorum,nice Hayırlı Bayramlara İNŞAALLAH.

Bu saatten sonra bütçeyi sarsacak her transfere karşıyım. Ergin Ataman da geçtiğimiz sezondan ders çıkarmış görünüyor zaten. Öncelikle mevcut kadrodaki oyuncuların sezon ortasında kaçması engellensin, ödemeler düzenli yapılsın yeter.

Başarı gelir ya da gelmez bunu zaman gösterir ama kulübün adını basketbol camiasında yıpratmayalım daha fazla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri