• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başkanın seçim öncesi gereksiz sponsor açıklaması dışında yönetimin basketbol özelinde ne gibi bir falsosu oldu? Göreve geldiler ve geldiklerinden beri (buna hoca da dahil) 6-7m arası bir bütçe olduğunu ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulacağını söylediler. Hocaya baksan sürekli yüzü güler vaziyette. Gördüğüm kadarıyla kimse işine karışmıyor ve sorumluluk hocaya bırakılmış. Demek ki bu departmanda işlerini iyi yapıyorlar.
İnsanlar 3-4 aylık yönetimi Efes, ülker, Ksk, Banvit gibi uzun zamandır istikrarlı şekilde organizasyonunu oluşturan ekiplerle bir tutuyorsa bilemem. Yönetimin eleştirilecek çok yönü var ama basketbol için geçerli değil. Bana göre.

Ben diyorum ki elimizde bir bütçe var ve ona göre hoca oyuncu seçimlerini yapıyor. Senin PG için feda ettiğin kısmı hoca Lasme için feda ediyor. Feda edilebilecek olduğunu düşünüyor. Kadro tamamen kurulunca resmin tamamına bakıp bu eleştiriyi yapmak daha doğru.

Daha dün prensip anlaşmasına ilişkin açıklamayı ve Topsakal'ın transfer yasağına ilişkin açıklamasını eleştirdim..Ancak, Dursun Özbek'in basketbol şubesinin özelinde olmayan birkaç hareketi var ve bunlar olumlu sinyaller bence...Biraz daha gözlem safhasından sonra olumlu şeyler yazacağım hakkında...

Başkanın seçim öncesi gereksiz sponsor açıklaması dışında yönetimin basketbol özelinde ne gibi bir falsosu oldu? Göreve geldiler ve geldiklerinden beri (buna hoca da dahil) 6-7m arası bir bütçe olduğunu ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulacağını söylediler. Hocaya baksan sürekli yüzü güler vaziyette. Gördüğüm kadarıyla kimse işine karışmıyor ve sorumluluk hocaya bırakılmış. Demek ki bu departmanda işlerini iyi yapıyorlar.
İnsanlar 3-4 aylık yönetimi Efes, ülker, Ksk, Banvit gibi uzun zamandır istikrarlı şekilde organizasyonunu oluşturan ekiplerle bir tutuyorsa bilemem. Yönetimin eleştirilecek çok yönü var ama basketbol için geçerli değil. Bana göre.

Ben diyorum ki elimizde bir bütçe var ve ona göre hoca oyuncu seçimlerini yapıyor. Senin PG için feda ettiğin kısmı hoca Lasme için feda ediyor. Feda edilebilecek olduğunu düşünüyor. Kadro tamamen kurulunca resmin tamamına bakıp bu eleştiriyi yapmak daha doğru.

Yönetimsel derken sadece bu yönetimi kastetmedim aslında bu genel bi zaviyet tek bu yönetime yıkmak haksızlık olur.Bu yönetimin falsoları ayrı ama daha büyük sorun hala basketbolu günlük yönetmemiz hersene bi yapboz bi rüzgarda dağılacak gibi temelsiz olmamız üstelik uzun zamandır aynı koçla çalışmamıza ragmen üstelik Ergin Hoca olmasa çoktan dağılmıştık Allah bilir.Galatasaray gibi büyük bi camia için bence bu kabul edilemez bi banvit kadar olamıyorsak yazık bize geçen sene olanlar belli hala yabancı forumlarda bi transfer ismi geçtigi zaman bizimle ilgili nasıl olsa paralarını vermiyorlar v.b yorumlar yapılıyorsa bu acziyettir.Ezeli rakibin bu kadar yatırımla ve vizyonla gidiyorken(başarılı başarısız ayrı) senin uzun soluklu planlama yapmayı bırak bunu düşünemeyecek bile durumdaysan bişeyler degişmelidir.Bunu niçin söylüyoruz?Çünkü Galatasarayın potansiyelini biliyoruz Türkiyeye bi E.L şampiyonlugu gelecekse bunu ancak Galatasaray getirebilir ülker benzeri bi yatırım bizde olsaydı bu hayal olmazdı.Bu vizyondan uzak olmamız can sıkıcı .

Pau Ribas da Barca'ya gitmiş. Arroyo'yu da açıkladılar..

Huertas zor da Dentmon ya da Hodge, ikisinden birinin gelme ihtimali yüksek..

Micov a overrated demek büyük haksızlık olur, illa uçan kaçan atlayan adama mı iyi deniyor? şahsen mental olarak Micov > 2x Marko derim, he tabi marko paşayıda ayrı severim o başka fakat Micov abinin meziyetleri daha önde

Marko her takimin ihtiyac duyabilecegi turden bir isim ama Micov buyuk bir fedakarlik yapip takimda kalmisken ayrica sezon icerisinde de gorevini layikiyla yapmisken kontratindan cikmak buyuk hata olur. Aklima bile getirmek ustemem boyle bir seyi.

Bir de su var. Micov Sirp milli takiminda da Cska'da da rotasyonun ana parcasi olamamaktan muzdaripti. Real Madrid Maciulis'ten once onu dusunuyordu ama daha fazla oynamak icin bizi tercih etti. Ataman'la bu konuda cok iyi bir kimya yakaladi ve kalmasindaki en onemli etken de bu bence. Takimin onemli parcalarindan biri olacak bu sene de.

Foruma yazılan olası PG isimleri için Hodge en iyisi. Dentmon da olur ancak Hodge tercihim.

Walter Hodge mi ? Dentmon mu ?

Takımı oynatma yönünden Hodge daha önde
Dentmon ise oyun sıkıştıgında her türlü skoru üretebilecek kapisitede bi şutor
2 farklı özellikleri birbirine üstün oyuncular.

Jorge Gutierrez nasıl gider guard için?Hala teklif almadı Nbaden Arroyo sonrası bi latino daha fena olmaz.

Hodge Tyrese Rice'ın Maccabi'de yaptığı sıçramayı bizde yapabilir diye düşünüyorum

Jorge Gutierrez nasıl gider guard için?Hala teklif almadı Nbaden Arroyo sonrası bi latino daha fena olmaz.

Zaten Huertas, Hodge hepsi latin :) Biz Aroyyo etkisiyle mi böyle latinci olduk?

:) asıl sebep piyasada pek alternatif kalmaması.

Hodge, Eurocup'ta şampiyonluğu hedefliyen bir takım için hafif kalır. Gora'da çok iyiydi. Ancak bir üst seviyede tutunamadı. Son sezon Zenit'te yine toparlanmış.Ancak Zenit de vasat bir takım

Hedef kupaysa en kötü Dentmon gerekir.O da olmuyorsa sabırla bekleyip NBA'den ve Çin'den kesilenleri beklemek en mantıklısı

Ergin hoca Lasme'ye 1 milyon dolar veriyorsa guard için de en az o kadar ayırmıştır.Hodge'u falan düşündüğünü hiç sanmıyorum

Hodge ve Dentmon hemen hemen ayni tip oyucular.Dentmon Hodge'dan cok daha iyi sutordur.

Altıncı ve yedinci yabancıyı konuşmak için yeterli bütçemiz yok bence. Yönetmelik değişmediyse altıncı için 150, yedinci için de 275 bin dolar ödeniyordu TBL ye. Bu durumda 300 bine oynatacağımız adam yarım milyonu geçiyor maliyet olarak.

Huertas bence iyi bir seçim olur. Hodge u da beğenirim ama piyasa daraldı demeye gerek yok. Hodge, Fortson gibi oyuncular Güney Amerika da çeşitli liglerde iyi istatistiklerle oynayan lider oyunculardı. Bu tip oyuncular oralarda var, hepsinin Avrupa ya gelip piyasasını yükseltmesini beklersen Barca, Kuban filan kapıyor onları ve piyasa daraldı oluyor. Uzunlar için de deniyor ya hani Lasme olmasın da kim olsun diye, onca sayfa yazıp döktük zaten kimin olabileceğini.

Geçtiğimiz yıl Riga da oynayan Gerald Robinson mesela, muhtemelen İtalya-Fransa ya da Rusya dan bir takım almıştır onu ama gayet uygun bir ücretle alabileceğimiz, muazzam işler yapabilecek bir oyuncuydu. Daha da bulunabilir bu tip oyuncular.

https://www.youtube.com/watch?v=3FXYT7LMl38

Hodge, Eurocup'ta şampiyonluğu hedefliyen bir takım için hafif kalır. Gora'da çok iyiydi. Ancak bir üst seviyede tutunamadı. Son sezon Zenit'te yine toparlanmış.Ancak Zenit de vasat bir takım

Hedef kupaysa en kötü Dentmon gerekir.O da olmuyorsa sabırla bekleyip NBA'den ve Çin'den kesilenleri beklemek en mantıklısı

Ergin hoca Lasme'ye 1 milyon dolar veriyorsa guard için de en az o kadar ayırmıştır.Hodge'u falan düşündüğünü hiç sanmıyorum

Evet, ayrıca bizim ligde kafaya oynamak EuroCup'ta kafaya oynamaktan daha çok vizyon ve üst düey yeterlilik gerektiriyor. EuroCup'tan daha zorlu rakiplerimiz var. Final hedefiyle EL bileti kovalamak için gerçekten vizyon sahibi oyuncular gerekiyor. Çünkü Efes'in, Ülker'in oyuncuları EL seviyesinde çok tecrübeli oyuncular.

Görüşünüze saygı duymakla birlikte bir dip not vermek istiyorum sadece..Zenit cidden kötü bir takım ve buna rağmen geçen yıl eurocupta çok rahat şampiyon olan Khimki'ye çeyrek finalde elendi .Bizde, çevresinde daha iyi oyuncularla oynayacağını varsayarsak kafaya oynamamamız için hiçbir sebep görmüyorum...

Huertas surpriz olmaz gelirse kanimca. Eurolig ve eurocupta guard arayan 2 bilemedin 3 takim var alabilecek. En buyuk aday da Dacka. Eger dacka almazsa direkt sulanip 1.2 1.3 civarina alalim derim. Sonra 4.5 numaraya Hakim Warricki alip 5 icin.kafa yoralim olsun bitsin.

Görüşünüze saygı duymakla birlikte bir dip not vermek istiyorum sadece..Zenit cidden kötü bir takım ve buna rağmen geçen yıl eurocupta çok rahat şampiyon olan Khimki'ye çeyrek finalde elendi .Bizde, çevresinde daha iyi oyuncularla oynayacağını varsayarsak kafaya oynamamamız için hiçbir sebep görmüyorum...

Yani belki de kariyer sezonunu geçirir.Takımla kimyası uyuşur, hatta bizden sonra büyük bir transfer de yapabilir.Kaldı ki basketbol da bu tarz durumları ileri yaşlarda bile görüyoruz.Ancak şunu da unutmayalım ki Gora sezonundan sonra daha iyi bir organizasyon olan Laboral'de silindi gitti

Ancak benim bildiğim Ergin hoca Lasme'ye 1 milyon dolar önerirken guard pozisyonuna 500.000 dolarlık transfer yapmaz.Muhtemelen garanti bir transfer için fırsat kollayacaktır.

Bana göre de 1 numara pozisyonuna garanti bir isim almak daha mantıklı.Aldığımız adamın tutmama ihtimali olmamalı

Banvit 4-5 oynayan Jackie Carmichael'i açıkladı.
Banvit bu sene iyi transferler yaptı.
Bakalım nasıl bir sezon bekleyecek onları.

Bize gelecek olursak sanırım hâlâ ne yapacağımızin farkında değiliz.
Sürekli değişiklik yapıyor gibiyiz.
Guard için Huertas>Dentmon>Hodge benim sırasıyla tercihlerim olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri