• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam kardeşim ..Sana kesinlikle katılmıyorum..
Mccalebb'a delicilik konusunda takla attıracak adam dünyada çok az..Mccalebb hayranı ya da beğenen biri değilim bu arada..Barcelona Ral Madrid gibi takımlara karşı 1 e 5 hücum eden bir oyuncu...Avrupa'nın en üst düzey takımlarında ve turnuvalarında bu özelliğiyle iş yapmış bir oyuncu zaten...
Birde görev itibariyle %25.7 3'lük atmak nasıl oluyor anlamadım...Biraz açarsan sevinirim...

Cem Bey delicilikten kastım ilk adım, ivmelenme, güç, darbeye rağmen bitirebilme ve tüm bunların fiziğine oranı. İlk adım haricinde hepsinde McCalebb ten çok daha iyidir diyorum. Zaten McCalebb den 15 cm filan da uzundur diye tahmin ediyorum. Pacing konusunda da McCalebb en fazla iki sene sonra geriye gitmeye başlayacaktır, Dyson daha genç bir oyuncu.

Şutuna gelirsek, takımının en fazla asist yapan oyuncusu olmasına rağmen 2 numara olarak da kullanıldı ve elinde çok fazla top patladı, Maccabi de oynasaydı yine %35 lerde atardı diyorum. Zaten adam kariyeri boyunca %35 in üzerinde yüzdeyle üçlük, %80 civarı ft atmış. Nolan Smith mesela çok daha kötü bir şutördü ve ekstra bir kabiliyeti de yoktu, kimsenin şutu kötü ya da vasfı nedir dediğini hatırlamıyorum.

Ben Şafak gibi %50 civarı ft atan oyuncuya güvenmem. O yüzden Dyson ı guard yedekleyebilecek bir 2 numara olarak çok isterdim. Bu tip oyuncuları seviyorum, Derrick Rose gelirse ona da olurum var :D

Tarihin en büyük(!) sponsorluğu gözlerimi yaşarttı. Büyük başkan Dursun Özbek!!!

Yav arkadaş bu nasıl iş? Topsakal, Ataman'ın açıklamalarının ardından '' Sözleşmeyi gönderdik, imzalamasını bekliyoruz '' diye açıklama yapmış
Ergin hoca orda mesaj verdi bence oyuncuya da bize de. Şaşırmamak gerek bekleyelim görelim. Bence gelecek

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yarın imzalar atılır gibime geliyor Huertas'la.
Huertas içinde Galatasaray en olası tercih olarak duruyor masa üzerinde.
Tabi şu yönetim bir şeyleri berbat etmeye devam etmeyecekse.

Bu arada tarihimizin en yüksek sponsorluk anlaşması da geldi..
Senelik 3 milyon €'dan Odeabank :)
Birileri bizimle halen dalga geçmeye devam ediyor.

Dyson gündeme guardi yedekleyecek olarak gelmedi Huertas olmazsa Mccollum+Dyson denmiyor. Mccollum ve Dysondan biri deniyor.Değerlendirmeler de bu dogruldoğrultuda yapildi.

Bu arada sonuçta biz tarafiz sözleşmeli oyuncularimizi sahada gerekli mücadeleyi vermeleri kaydi ile biraz kayirmamiz bile normalken bazen tam tersi biraz acimasiz oluyoruz gibi geliyor. Safak'in yüzde elli civari faul attigini defalarca okudum bu sitede o yüzden kimseye yönelik yazmıyorum ama TBL'de yüzde 60 ile faul atmis ama sadece 23 kez çizgiye gitmiş oyuncunuz daha doğrusu oyuncumuzun şutu ile ilgili bir değerlendirme yapiyoruz madem neden yayin gerisinden ne yaptigini da yazmiyoruz ? TBLde yaklasik %45 ile üçlük atmis ama 83 denemesi var . Eurocupa bakinca yaklasik 50 girişimle yüzde 37 üçlük atmis serbest atis yüzdesi 16 girişimle %65 falan netice itibari ile yayin gerisinden 137 girişimde %42 ile sut atmis ki görece az dakika alip çok da ritm bulamayan bir oyuncu için gayet iyi... Serbest atis yüzdesi %60in biraz üzerinde ama şutunu değerlendirmek için uç sayi yüzdesi daha önemli veri cunkü 137 uç sayi girişimine karsilik her iki Kulaca toplam 39 serbest atis atmis oyuncu .Hani illa elestireceksek bu veriler kotu şutör oldugunu değil kötü bir delici ve patlayici yönünün eksik olduğunu gösteriyor sanki

Rahat olun sezon başlasın Daçka-fenere içinizdeki hırsı Dorsey çembere yansıtacak

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

odebank ile 3 yıl 3 milyon dolar yıllık tarihıin en büyük sözleşmesi imzalandı.

Darüşşafaka bu sezon yine çeyrek finalde elenecek beyler daha fazlasını yapamazlar.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyler '' tarihin en büyük sponsorluk anlaşması '' lafından sonra tabi ki sönük bir anlaşma. Ancak bu söylemden bağımsız olarak düşünürsek yıllık 3.5 milyon dolar fena bir anlaşma değil . 3 yıl boyunca bütçemiz 7-8 milyon dolar civarı olacak.

Sezon başı belirsizlikleri olmayacak. Hatta bu sene geçmiş yıllardan kalan borçları temizlediğimiz için biraz daha zorlandık. Belki de seneye 9- 10 milyon dolar civarı bir takım kuracağız. Muhtemelen bu anlaşmadan sonra 3 yıl daha hocamız Ergin hoca olacak ve 3 yıl daha üst düzey bir takım olacağız

Victor claver boşta hala gerçi EL istiyor deniyordu .Laboral teklif yapti Valencia karsiladi en son

Rakamlari dogru yazalim. Uc yillik uc milyon dolar degil yillik uc milyon dolar (ya da euro).

Huertas'ın transferiyle dalga geçenler eğer fenerbahçelilerse buna gülüp geçmek gerekir.Kaldı ki kendileri bütçeleri bu kadar yüksekken gidip takımın dümenini kariyerindeki en büyük başarısı Karşıyaka takımıyla geçen sezon almış olduğu şampiyonluk olan ve yaş itibariyle de Huertas'dan sadece 45 gün küçük olan Dixon'a bırakmışken, üstelik bu transferi bence ligin yaşı itibariyle de en değerli devşirme oyuncusu Emir'den vazgeçme pahasına devşirme oyuncu kontenjanını kullanarak yapmışken gülüp geçmek dışında yapabileceğimiz pek de bir şey olmaz diye düşünüyorum.Dixon transferini kadrosunda devşirme oyuncusu bulunmayan G.Saray, Efes,Bjk vb. bir takım yapmış olsaydı mantıklı bir transfer yapmış olurdu,mesela G.Saray Huertas yanına yerli statüsünde Dixon ile gayet iyi bir kısa rotasyonuna sahip olurdu ama bu transferi F.Bahçe için mantıksızlaştıran Fenerbahçenin elinde zaten ligin bana göre en değerli devşirme oyuncusunun olmasıydı.

Ayrıca Huertas son yıllarda Avrupanın en iyi takım liderleri arasında yer alır.Spanoulis,Diamantidis,Arroyo,Navarro,Rodriguez gibi isimlerin arasında rahatlıkla Huertas'ın ismi zikredilirken onunla aynı yaştaki pardon sadece 45 gün küçük olan Dixon'un esamesinin okunması söz konusu bile olmaz.
Umarım Huertas transferi gerçekleşir ve yanına da skorer bir oyuncu da alınırsa bu takım ligin en büyük favorilerinden biri olur..
Şöle boş fanatizimlilik yapmasın kimse dixon bize gelse tanrı ilan ederdin adamı karaktersizlik yapmasa ardı ülker biz alacaktır o adami ve alsak bide combo şansımız olacak veya saf bi sutör alırdık huertası halinden daha iyi ve alternatifi bir takım olurdu aynı zamanda emir meselesine hiç girme çünkü ergin hoca senin orda yazdığını yaptı zaten dixon başka takıma gitti diye kötülemeye gerek yok bazı oyuncu 20 sinde bazısı 30 unda yıldız olur yorum yaparken biraz daha düşünerek yazalım

Cem Bey delicilikten kastım ilk adım, ivmelenme, güç, darbeye rağmen bitirebilme ve tüm bunların fiziğine oranı. İlk adım haricinde hepsinde McCalebb ten çok daha iyidir diyorum. Zaten McCalebb den 15 cm filan da uzundur diye tahmin ediyorum. Pacing konusunda da McCalebb en fazla iki sene sonra geriye gitmeye başlayacaktır, Dyson daha genç bir oyuncu.

Şutuna gelirsek, takımının en fazla asist yapan oyuncusu olmasına rağmen 2 numara olarak da kullanıldı ve elinde çok fazla top patladı, Maccabi de oynasaydı yine %35 lerde atardı diyorum. Zaten adam kariyeri boyunca %35 in üzerinde yüzdeyle üçlük, %80 civarı ft atmış. Nolan Smith mesela çok daha kötü bir şutördü ve ekstra bir kabiliyeti de yoktu, kimsenin şutu kötü ya da vasfı nedir dediğini hatırlamıyorum.

Ben Şafak gibi %50 civarı ft atan oyuncuya güvenmem. O yüzden Dyson ı guard yedekleyebilecek bir 2 numara olarak çok isterdim. Bu tip oyuncuları seviyorum, Derrick Rose gelirse ona da olurum var :D

Hocam, dediklerine saygı duyuyorum sonuçta bu bireysel oyuncu gözlemidir gözümüzden kaçanlar olabilir ya da siz daha iyi gözlem yapmış olabilirsiniz...Özellikle, delicilik konusunda söylediklerini dikkate alıp tekrar izleyeceğim...

Ancak, şut konusunda yadsınamaz bir gerçek var ki Dyson'ın ciddi problemleri var...Çünkü şut konusunda istersek 100 maçını izleyip tartışalım ne yapıyor diye dönüp bakacağımız nokta istatistikler ve Avrupa Kariyeri botunca %80 serbest atış istatistiği yok...Geçen yıl oynadığı toplam 63 maçta %74.9(Eurolegue-Eurocup ve Lig) ..Brindisi sezonu 37 maçta %69.2'ye düşmüş ki bir PG için bunlar çok vasat ortalamalar(Holon sezonu %74.1)...Şutu yok dediğimiz Mccalebb'ın bile Eurolegue'de 106 maçta 79.8 serbest atış performansı var...

Yine asist ortalamalarına gelince 3-4 arası ortalamalar tutturduğunu görüyoruz...

İstatistikleri bir kenara bırakıp kendi düşünceme gelirsek...İtalya ligi biraz zayıf kaldı bizim katıldığımız turnuvalara göre...Bizim için çok önemli olan ikili oyun (ikili oyun konusunda en önemli konu kısanın şutunun riske edilebilir oluo olmadığı - ayrıca kendi gözlemimde oyununu bire bir üstüne kurduğu) ve şut yeteneği, ve kararları benim için şüpheli noktaları..Açık alanda ve delicilik konusunda etkili bir oyuncu...Ancak bunlarda sert ligimizde tutmazsa, Arroyo'dan sonraki sezon beklentileri de düşünürsek zor durma düşme olasılığı %50 'den fazla...

Sen ne istiyorsun arkadaşım komple bir oyuncu yok işte dersende :) ; benim önerim öncelikle Jordan Taylor'dı Alba ile anlaştı şimdi de Walter Hodge..Nedenine gelince, bu adam Arroyo gibi asist yapmaz , Huertas gibi ikili oyun oynamaz, Dyson gibi drive etmez ama hepsinden 10 üzerinden 7 yapar...Saha görüşü ve şutu da dahil hepsinden yapar vasatın üstünde...Yani tepki almaz ve diğer oyuncuların performansı onsa sekize düşürmez ya da onikiye çıkarmaz...

Ancak alınan uzunlardan sonra öncelik ikili oyunda olacağı için Huertas çok önemli bir konu şu anda...Umarım olur...Sevgiler kardeşim..

Beyler '' tarihin en büyük sponsorluk anlaşması '' lafından sonra tabi ki sönük bir anlaşma. Ancak bu söylemden bağımsız olarak düşünürsek yıllık 3.5 milyon dolar fena bir anlaşma değil . 3 yıl boyunca bütçemiz 7-8 milyon dolar civarı olacak.

Sezon başı belirsizlikleri olmayacak. Hatta bu sene geçmiş yıllardan kalan borçları temizlediğimiz için biraz daha zorlandık. Belki de seneye 9- 10 milyon dolar civarı bir takım kuracağız. Muhtemelen bu anlaşmadan sonra 3 yıl daha hocamız Ergin hoca olacak ve 3 yıl daha üst düzey bir takım olacağız

Sezon başı belirsizlik olmaması için kulübün basketbol şubesi için ek bir çaba harcamaması gerek çünkü yönetimler basketbolu sallıyor. Tarihin en büyük sponsorluğu diyerek yalan söylemiş oluyor Galatasaray başkanı. Bu sözleşmeyi de ancak 6 ayda yapabiliyor.

Sponsorluk anlaşması şu şekilde tarihin en büyük anlaşması olabilir.Üç yıllık yılda 3 milyon dolar yada euro 3 yıl yapar 9 milyon dolar veya euro biz bu paranın hepsini alır harcarız bir senede olur sana tarihin en büyük sponsorluğu.. :)

Jerome Dyson felaket bir tercih olur. Hiç beğenmediğim sık tercih hataları yapan oldukça savruk bir oyuncu. Ben back up olarak da almam çünkü "esas oğlan" profiline alışmış bir oyuncu son yıllarda. Bizim tempomuza uyum sağlaması imkansız neredeyse. Karşıyaka Ragland yerine alsaydı yine iyi transfer demeyebilirdim ama kabul edilir yanı olurdu zira tempo takımından tempo takımına geçiş yapmış olacaktı. Ben Dyson'un olursa büyük hata olacağını ve bu hataya düşmeyeceğimiz düşünüyorum.

Huertas büyük ihtimalle Eurocup seviyesinde fark yaratır ama bana göre Avrupanın şuan en iyi 3-5 hatta 10 oyun kurucusunda biri falan değildir.Burada yorum yazan biri değil genelde okuyan birisi olsamda bazı yorumlara gerçekten anlam veremedim.Ben yanlış Huertas'ı mı izledim diye düşündüm bazı yorumları okurken.
Huertas geçen sene çok kötü bir sezon geçirdi,sezonun son bölümünde 10-12 dk süre alıyordu,aldığı dakikaları da hiç verimli kullanmadı.Sene sonu NBA dedikten sonra Barca benim yuvam falan deyip kalmak istedi Barca gönderdi yerine gittikten sonra bu forumda beğenilmeyen 36 yaşındaki Arroyo'yu aldı.Avrupada şuan Huertas daha iyi çok oyun kurucu vardır ama önemli olan oyuncunun kalitesinden çok sisteme ve elindeki kadro yapısına uyması.
Huertas bu sisteme ve kadro yapısına uyacak oyunculardan.

Sezon başı belirsizlik olmaması için kulübün basketbol şubesi için ek bir çaba harcamaması gerek çünkü yönetimler basketbolu sallıyor. Tarihin en büyük sponsorluğu diyerek yalan söylemiş oluyor Galatasaray başkanı. Bu sözleşmeyi de ancak 6 ayda yapabiliyor.

Ben adamın yalan söylemesinde değilim. Neticeyi yorumluyorum. 3 yıllık ve her yıl başına 3.5 milyon dolarlık anlaşma benim için iyi ve her yıl kafaya oynayacak takım kurmaya müsait bir anlaşma

Huertas büyük ihtimalle Eurocup seviyesinde fark yaratır ama bana göre Avrupanın şuan en iyi 3-5 hatta 10 oyun kurucusunda biri falan değildir.Burada yorum yazan biri değil genelde okuyan birisi olsamda bazı yorumlara gerçekten anlam veremedim.Ben yanlış Huertas'ı mı izledim diye düşündüm bazı yorumları okurken.
Huertas geçen sene çok kötü bir sezon geçirdi,sezonun son bölümünde 10-12 dk süre alıyordu,aldığı dakikaları da hiç verimli kullanmadı.Sene sonu NBA dedikten sonra Barca benim yuvam falan deyip kalmak istedi Barca gönderdi yerine gittikten sonra bu forumda beğenilmeyen 36 yaşındaki Arroyo'yu aldı.Avrupada şuan Huertas daha iyi çok oyun kurucu vardır ama önemli olan oyuncunun kalitesinden çok sisteme ve elindeki kadro yapısına uyması.
Huertas bu sisteme ve kadro yapısına uyacak oyunculardan.
Arroyo yu forummu beğenmiyor.yapmayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri