2017/2018 Avrupa'dan Transferler

Elan Chalon, Adam Smith ile Yollarını Ayırdı!

Fransız ekibi Elan Chalon, Birleşik Amerikalı guardı ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı. Smith, Elan Chalon'un FIBA Şampiyonlar Ligi'nde MHP Riesen Ludwigsburg ile oynayacağı maçın kadrosuna da alınmadı.

Elan Chalon başantrenörü Jean-Denys Choulet, geçtiğimiz ay içerisinde Adam Smith transferi konusunda ilginç açıklamalarda bulunmuştu...

 
Son düzenleme:
Iberostar Tenerife, Pedro Llompart'ı Kadrosuna Kattı!

İspanya Ligi'nde ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Iberostar Tenerife, sakatlanan Ferran Bassas'ın boşluğunu doldurmak için Pedro Llompart'ı kadrosuna kattı.

Geçen sezonu Murcia'da geçiren 35 yaşındaki tecrübeli İspanyol point guard Pedro Llompart, bu sezon başında transfer olduğu Valencia'da süre bulmakta zorlanıyordu. Iberstar Tenerife, Pedro Llompart'ı kadrosuna kattığını resmi siteden açıkladı.

Iberostar Tenerife geçen sezon FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde Banvit'i mağlup etmişti. Bu sezon koçluğunu ülkemizden de tanıdığımız Nenad Markovic'in yaptığı Tenerife'de yine ülkemizden de tanıdığımız Mateusz Ponitka forma giyiyor.

Tenerife, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Gaziantep Basketbol ile aynı grupta yer alıyor.

 
Son düzenleme:
Levallois Metropolitans, Dan Nwaelele İle Yollarını Ayırdı!

Fransa Ligi ve 7Days EuroCup'ta mücadele eden Levallois Metropolitans, 33 yaşındaki Nijeryalı oyuncu Dan Nwaelele ile yollarını ayırdı.

Levallois Metropolitans formasıyla 12 maça çıkan Dan Nwaelele, 3.92 sayı 1.67 ribaund ortalamaları tutturdu. Levallois Metroplitans, 7Days EuroCup'ta Darüşşafaka Basketbol ile aynı grupta yer alıyor.

 
Son düzenleme:
Bilbao Basket ve Tim Kempton Yollarını Ayırdı!

Kempton'ın Bnei Herzliya ile anlaşması bekleniyor
İspanyol ekibi Bilbao Basket ve Tim Kempton yollarını ayırdı.

David Pick'in haberine göre Lehigh çıkışlı Amerikalı oyuncu'nun İsrail ekibi Bnei Herzliya ile anlaşması bekleniyor.

 
Son düzenleme:
Hapoel Jerusalem, Fotis Katsikaris'in Görevine Son Verdi!

İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem, Yunan başantrenörü Fotis Katsikaris ile yollarını ayırdığını açıkladı.

İsrail Ligi'nde 5 maçta 4 galibiyet ile başlamasına rağmen, 7Days EuroCup'ta beklentilerin çok uzağında kalan ve 5 maçta 4 yenilgi alan kırmızı-beyazlılar, son olarak sahasında temsilcimiz Galatasaray Odeabank'a mağlup olmuştu.

 
Son düzenleme:
Real Madrid Tavares’i Sonunda İkna Etti!

Gustova Ayon ve Ognjen Kuzmic sonrası krize giren Real Madrid, pota altı için beklenen hamleyi sonunda yaptı.

Ognjen Kuzmic’in sezonu kapatmasından sonra Gustavo Ayon’un da uzun sürecek bir sakatlık yaşaması Real Madrid’de transfer sürecini hızlandırdı.

İspanyol devi, daha önce de görüştüğü fakat Avrupa’ya dönmek için ikna edemediği Walter Tavares ile bir kez daha görüşürken dev pivotu bu sefer ikna etmeyi başardı.

Marca’nın haberine göre Walter Tavares ile Real Madrid arasındaki görüşmeler bu sefer olumlu sonuçlanırken İspanyol devi, 2.21 boyundaki dev pivotla 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

25 yaşındaki pivot, Avrupa’da daha önce La Palma ve Gran Canaria forması giyerken, 2015’te gösterdiği performans sonrası Amerika yolcusu oldu. NBA’de iki sezonda sadece 13 maça çıkan Tavares, ortalama 7 dakikada 2.6 sayı 2.4 ribaund ortalama tutturdu.

https://twitter.com/EurohoopsTR/status/927956528186916864


Real Madrid, beklenen transferi açıkladı ve Walter 'Edy' Tavares ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.
 
Dontaye Draper, Real Betis Energia ile Anlaştı!

Ülkemizde de Anadolu Efes forması giymiş olan Draper, İspanya'ya dönüyor...

David Pick'in haberine göre ülkemizde de Anadolu Efes forması giymiş olan Dontaye Draper, Real Betis Energia Plus ile anlaşıyor. Geçtiğimiz sezonu Real madrid'de tamamlayan Draper, 12.9 dakika süre alarak 2.7 sayı, 1.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

 
Son düzenleme:
Levallois Metropolitans, Travis Leslie'yi Kadrosuna Kattı!

Atletik skorer, kariyerine Fransa'da devam edecek.
Fransız ekibi Levallois Metropolitans, son olarak Avustralya ekibi Sydney Kings'in formasını giyen Birleşik Amerikalı atletik skorer Travis Leslie'yi sezon sonuna kadar renklerine bağladı.

Litvanya'da oynadığı dönemde 2 kez smaç yarışması şampiyonu olan 27 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Travis Leslie, Paris ekibinin yollarını ayırdığı Daniel Nwaelele'nin yerine kadroya dahil oldu. Sezona Avustralya ekibi Sydney Kings'te başladıktan sonra geçtiğimiz günlerde bu takımdan ayrılan Leslie, Kings ile çıktığı 8 maçta 12.2 sayı ve 5 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

 
Son düzenleme:
Ronald Roberts, Hapoel Jerusalem'de!

İlk olarak Sportando'nun duyurduğu transfer resmiyet kazandı ve İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem, Birleşik Amerikalı uzun forvet Ronald Roberts'ı kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon ülkemizde bir süre Tofaş forması giyen ancak yaşadığı diz sakatlığı sonrası takımdan ayrılan Roberts, Bursa ekibiyle 10 maçta görev yapmış ve bu maçlarda; 11.7 sayı, 6.2 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları yakalamıştı. Bu sezon başında ise Avustralya ekibi Adelaide 36ers ile anlaşma sağlayan 26 yaşındaki ve 2.03 boyundaki Ronald Roberts, daha sonra yine diz sakatlığı nedeniyle 5 Ekim'de bu takımdan da ayrılmıştı.

 
Son düzenleme:
Walter Tavaresi biraz inceledim, Nba de tutunamamis zaten cok fazla oynama imkani bulamamis bir oyuncu, 3-5 mac Atlanda da 3-5 macta Clevlanda forma sansi bulmus, var olan videolardan izledigim kadariyla adam 2.20 lik boyuyla bildiginiz su kulesi gibi, ama Anthony Davis kivrakliginin ve zekasinin ceyreginde bile degil, Real de is yapar mi yapar elbette, pota altini domine edebilir gibi duruyor, oyun zekasinin yetersiz oldugu butun sporculardaki asiri gayreti bilirsiniz, bu adamda da onu gozlemledim.
 
Walter Tavaresi biraz inceledim, Nba de tutunamamis zaten cok fazla oynama imkani bulamamis bir oyuncu, 3-5 mac Atlanda da 3-5 macta Clevlanda forma sansi bulmus, var olan videolardan izledigim kadariyla adam 2.20 lik boyuyla bildiginiz su kulesi gibi, ama Anthony Davis kivrakliginin ve zekasinin ceyreginde bile degil, Real de is yapar mi yapar elbette, pota altini domine edebilir gibi duruyor, oyun zekasinin yetersiz oldugu butun sporculardaki asiri gayreti bilirsiniz, bu adamda da onu gozlemledim.
Barca maçında oyuna girdi. Bizde ki Maric, sakatlık sonrası Jawai etkisi hissettim. Şuan ki görüntüsüyle yarardan çok zarar verir. Real de tutanamaz...
 
Barca maçında oyuna girdi. Bizde ki Maric, sakatlık sonrası Jawai etkisi hissettim. Şuan ki görüntüsüyle yarardan çok zarar verir. Real de tutanamaz...

Valla Hakan Bey, ben daha adam Reale gelecek ve forma giyecek saniyorum :) demek ki oynamis, izlemedim, son 3 dakikayi actim asiri heyecan olunca, o da Luca Doncicin aglamakli gozlerini izledim, kamera her nedense onu ve Randolphun uzgun suratindan baska birsey gostermedi!
 
İzlemedim ama henüz senenin başı ve Amerika'dan buraya geldi. Üstelik geldiği takım uzun süredir birbiriyle oynayan belli yol katetmiş bir takım. Bir nevi sınıfa sonradan katılan bir öğrenci gibi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Anadolu Efes, Derrick Brown'ın sakatlığı sonrası opsiyonlu sözleşme ile kadrosuna kattığı tecrübeli uzun forvet Justin Doellman'ın kontratını uzatmayacak.

David Pick'in haberine göre Anadolu Efes, 30 Kasım'da oynanacak Olimpia Milano maçında parkelere dönmesi beklenen Derrick Brown'ın takımdaki yerini almasının ardından, 32 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Justin Doellman'ı serbest bırakacak.

2,5 ay opsiyonlu olarak sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Justin Doellman, Anadolu Efes formasıyla EuroLeague'de 3 maçta görev yapmış ve bu maçlarda 5 sayı ve 3.3 ribaund ortalaması yakalamıştı. Doellman, sırt ağrıları nedeniyle son oynanan Maccabi FOX Tel Aviv maçının kadrosunda da yer almadı.

 
Galatasaray Odeabank TJ Cline ile yollarını ayırdı!

Sarı Kırmızılıların bu sezon başında kadrosuna Richmond Üniversitesi’nden kattığı TJ Cline, yeni ekibini ise hemen buldu. Genç oyuncu sezonun ilerleyen dönemlerinde İsrail’in Hapoel Holon takımında forma giyecek.

TJ Cline bu sezon Türkiye’de yalnızca Darüşşafa maçında forma giymiş ve skor üretememişti.

Avrupa’da 4 maça çıkan 23 yaşındaki uzun forvet, ortalama 9.5 dakikada 3.5 sayı 1.3 ribaunt ortalamalarını tutturmuştu.

 
VTB ekiplerinden Nizhny Novgorod, Amerikalı oyun kurucu Jake Odum’u kadrosuna kattığını açıkladı!

Sezona Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Banvit ile başlayan Jake Odum, beklenen performansın altında kalması nedeniyle takımdan ayrılmıştı.

Jake Odum’u kadrosuna katan Nizhny Novgorod, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla 26 yaşındaki oyuncuyla sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Kariyeri boyunca PAOK, Medi Bayreuth, s.Oliver Würzburg formaları giyen Jake Odum, Banvit formasıyla çıktığı 3 lig maçında 16.67 sayı, 5 ribaund ve 2 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

 
James White, Reggio Emilia'yla 15 Günlük Kontrat İmzalıyor!

35 yaşındaki Birleşik Amerikalı kısa forvet James White, 15 günlüğüne Reggio Emilia kadrosuna dahil olacak. Emilia'nın White'ın kontratını sezon sonuna kadar uzatma opsiyonu bulunuyor.

7Days EuroCup'ta Galatasaray Odeabank'la aynı grupta bulunan İtalyan temsilcisi Reggio Emilia'nın başı sakatlıklarla dertte. Emilia'da Chris Wright, Garrett Nevels ve Jalen Reynolds'un sakatlıkları bulunuyor. Sakatlıklardan dolayı rotasyonu daralan Reggio Emilia, James White'ı 15 günlüğüne kadrosuna katacak. White, 2013/2014 sezonunda Reggio Emilia forması giydi.

15 günlüğüne Reggio Emilia kadrosuna katılacak olan James White, 2007/2008 sezonunda Fenerbahçe Ülker formasıyla Türkiye'de şampiyonluk yaşadı. White, 2007/2008 sezonunda Türkiye'de smaç yarışması şampiyon oldu. White hem Avrupa'da hem de NBA'de smaçlarıyla adından sıkça söz ettirdi.

 
Geçen Sezonu TED Ankara'da Geçiren Devin Thomas, Bilbao Basket İle Sözleşme İmzaladı!

23 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, Bilbao formasıyla İspanya Ligi ACB ve 7Days EuroCup'ta mücadele edecek.

Profesyonel kariyerindeki ilk sezonunu TED Ankara formasıyla Türkiye'de geçiren Devin Thomas, Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 27 maçta 11.41 sayı 7.70 ribaund 3.30 asist 1.22 top çalma 0.78 blok ortalamaları tutturdu. TED Ankara, Devin Thomas'ın iyi performansına rağmen alt lige düşmekten kurtulamadı.

 
Orlandina Basket, Eric Maynor'ı Kadrosuna Kattı!

NBA patentli guard, yeniden İtalya'da forma giyecek.
İtalya Serie A ekibi Orlandina Basket, NBA patentli guard Eric Maynor'ı kadrosuna kattığını açıkladı. 30 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Birleşik Amerikalı oyuncu, geçtiğimiz sezon da bir başka İtalyan ekibi Pallacanestro Varese'nin formasını giyiyordu.

2009 NBA draftında Utah Jazz tarafından 1. tur 20. sıradan seçilen VCU çıkışlı Eric Maynor, NBA kariyeri boyunca; Utah Jazz, Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers, Washington Wizards ve Philadelphia 76ers formalarıyla toplam 290 maçta görev yaptı.

Geçtiğimiz sezon Pallacanestro Varese formasıyla İtalya Ligi'nde 29 maçta 12.9 sayı, 3.1 ribaund ve 5.5 asist ortalamaları yakalayan Maynor, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 16 maçta 8.9 sayı, 2.6 ribaund ve 3.9 asist ortalamaları tutturmuştu.

 

Üst