2017/2018 Avrupa'dan Transferler

McKissic Avtador'a gitti!

Gran Canaria'dan ayrıldıktan sonra Gaziantep Basketbol'un ilgilendiği Shaquielle McKissic, Avtodor Saratov'a transfer oldu.

İspanya Ligi'nde 5.1 sayı, 1.7 ribaund, 1.3 asist ortalamaları tutturan McKissic çıkışını iki sezon önce Muratbey Uşak formasıyla yapmıştı.

 
EWE Baskets Oldenburg, Bryon Allen ile Yollarını Ayırdı!

Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg'da beklenen ayrılık gerçekleşti ve kadro dışı bırakılan Birleşik Amerikalı guard Bryon Allen ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Bu sezon EWE Baskets formasıyla 18 maçta görev yapan 25 yaşındaki ve 1.93 boyundaki skorer guard, BBL'de 16.3 sayı, 4.6 ribaund ve 4.2 asist ortalamaları yakalarken, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 17.4 sayı, 3.4 ribaund ve 2.6 asist ortalaması tutturmuştu.

 
Eski Fenerbahçeli Bo McCalebb, Basket Zaragoza ile Anlaştı!

Ülkemizde de bir dönem Mersin BŞB ve Fenerbahçe formaları giymiş olan Bo McCalebb, İspanya'ya dönüyor.

Geçtiğimiz sezonu Gran Canaria forması ile geçirmiş olan Bo McCalebb, İspanya ekibi Basket Zaragoza ile anlaştı.

Gran Canaria forması ile ACB liginde 21,2 dakika süre alan McCalebb, 10,2 sayı, 1,6 ribaund ve 3,5 asist ortalamaları ile mücadele ederken EuroCup'ta 12,6 sayı, 1,6 ribaund ve 4,2 asist ortalamaları tutturmuştu.

 
PAOK, Darnell Jackson'ı Kadrosuna Kattı!

Yunan ekibi PAOK, NBA kariyeri bulunan 32 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun Darnell Jackson'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Sezona Fransa Ligi ekiplerinden Bouzalac'ta başlayan Darnell Jackson; forma giydiği 10 maçta 10.60 sayı, 4.70 ribaund, 1.40 asist ortalamaları tutturdu. Darnell Jackson, 2015/2016 sezonunda Yeşilgiresun Belediyespor formasıyla BSL'de 16 maça çıkmıştı.

PAOK, akşam saatlerinde Kanadalı uzun Owen Klassen ile yollarını ayırdığını duyurmuştu. PAOK, Klassen'in yerini Darnell Jackson ile doldurdu.

 
Ratiopharm Ulm, Luka Babic'i Kadrosuna Kattı!

Almanya Ligi ekiplerinden Ratiopharm Ulm, 26 yaşındaki Hırvat oyuncu Luka Babic'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Babic, 2012/2013 sezonunun başından beri formasını giydiği Cedevita Zagreb'den geçen sezonunun sonunda ayrılmıştı. Dizindeki sakatlık sebebiyle tedavi gören Babic, tedavilere ULM'de devam edecek. Babic'in yakın gelecekte parkelere dönmesi bekleniyor.

Cedevita Zagreb formasıyla 3 sezon EuroLeague deneyimi yaşayan Babic, Hırvatistan Milli Takımı'nda da görev aldı.

 
Keith Benson, Aris'ten Ayrıldığını Açıkladı!

Birleşik Amerikalı pivot, sezon başında Yunan ekibine dahil olmuştu.

Keith Benson, kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda, formasını giydiği Aris Selanik'ten ayrıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezon NBA Gelişim Ligi'nde Sioux Falls Skyforce forması giyen Benson, şampiyonluk yaşadığı bu takımda sezonun en iyi savunma beşine, All-Star'a ve yılın en iyi beşine seçilmişti. Bu sezon büyük umutlarla dahil olduğu Aris kadrosunda ise ligde 10 sayı ve 5.9 ribaund ortalaması tutturan 29 yaşındaki ve 2.11 boyundaki deneyimli pivot, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 6.3 sayı ve 4 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.

 
Beno Udrih, Zalgiris Kaunas'ta!

Litvanya ekibi, NBA patentli veteran guardı kadrosuna kattı.

Zalgiris Kaunas, kariyerinde 2 NBA şampiyonluğu da bulunan tecrübeli guard Beno Udrih ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıkladı.

Son olarak Detroit Pistons kadrosunda yer alan 35 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Sloven oyuncu, 2005 ve 2007 yıllarında San Antoino Spurs kadrosundayken iki NBA şampiyonluğu sevinci yaşamıştı. 13 yıllık NBA kariyerinde 874 maça çıkan Udrih, bu sezon başında Detroit Pistons tarafından serbest bırakılmıştı.

 
Djordje Gagic Partizan’a Geri Döndü!

Yeşilgiresun'la yollarını ayıran Gagic, EuroCup'ta yoluna devam eden eski takımı Partizan'la anlaştı

Sezona Yeşilgiresun formasıyla başlayan Sırp pivot Djordje Gagic, takımdan ayrıldıktan sonra yeni takımını buldu. Gagic, eski takımı Partizan’la anlaştı.

Gagic, Partizan’da 2012-2015 arasında da forma giymiş ve takımın kazandığı son kupaya şahitlik etmişti. Gagic, Partizan’dan ayrıldıktan sonra ligimizde Gaziantep Basketbol ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un formalarını giymişti.

Yeşilgiresun’da koç Mihalio Uvalin’le beraber gönderilen Gagic, sezon başından beri 12 maçta forma giymiş ve 8 sayı – 4.2 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

 
Strasbourg, Damien Inglis'i Kadrosuna Kattı!

Fransız ekibi Strasbourg, Damien Inglis'i kadrosuna kattığını açıkladı.

22 yaşındaki Fransız forvet, geçen sezon NBA'de Milwaukee Bucks formasıyla 20 maça çıktı. Bu sezon öncesi İtalya takımı Orlandina'ya imza atan Inglis; çıktığı 7 maçta 9.14 sayı, 4.57 ribaund, 2.14 asist, 1 top çalma ortalamaları tutturdu. Orlandina, 7 maçtan sonra Inglis'le yollarını ayırdı.

Inglis'i kadrosuna katan Strasbourg, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Banvit'le aynı grupta yer alıyor.

 
Edo Muric, Stelmet Zielona Gora'da!

Polonya ekibi, sezona Anadolu Efes'te başlayan Sloven forveti kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezonu Banvit'te geçirdikten sonra bu yaz Slovenya ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan ve sezona da Anadolu Efes'te başlayan Sloven forvet Edo Muric, Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

26 yaşındaki ve 2.02 boyundaki Muric, bu sezon Anadolu Efes formasıyla sadece Turkish Airlines EuroLeague'de görev yapmıştı. Muric, EuroLeague'de oynadığı 8 karşılaşmada ortalama 14.1 dakika sahada kalarak; 2 sayı ve 2 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

 
Ewe Baskets Oldenburg, Armani Moore ile Anlaştı!

Stelmet Zielona Gora'dan ayrılan Moore, Alman ekibi ile imzaladı.

Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg, Armani Moore ile anlaştı. Amerikalı oyuncu Stelmet Zielona Gora forması ile Şampiyonlar Ligi'nde 6.1 sayı, 3.3 ribaund ile mücadele ederken PLK'da 7.3 sayı, 4.1 ribaund ortalamaları ile oynadı.

 
Olimpia Milano’da radikal kararlar alındı!

THY EuroLeague’de takım yönetiminin beklediği gibi bir sezon geçiremeyen ve ilk yarıda sadece 4 galibiyet alabilen Olimpia Milano’da idareciler takımla ilgili radikal karar aldı.

Alınan kararlara göre oyuncular yılbaşı tatili yapmadı. Amerikalı ve Avrupalı oyuncular artık aynı soyunma odasını kullanmayacak. Son olarak, kendilerinden beklenen performansı bir türlü gösteremeyen iki isim, Cory Jefferson ve Amath M’Baye ile yollar ayrılacak.

 
Kuzminskas Resmen Milano’da!

Beklenen transfer resmileşirken Olimpia Milano, Mindaugas Kuzminskas'ı kadrosuna kattı.

Serbest kaldıktan sonra Anadolu Efes başta olmak üzere birçok EuroLeague takımının transfer listesine giren Mindaugas Kuzminskas, beklendiği gibi Olimpia Milano ile anlaştı.

Milano bugün yaptığı açıklamada Kuzminskas ile resmi sözleşmenin imzalandığı duyururken anlaşmanın detayları hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Daha önce EuroLeague’de Zalgiris ve Malaga forması giyen Kuzminskas, 1.5 yıl aradan sonra EuroLeague’e geri dönerken geçen sezon NBA’de 68 maçta 6.3 sayı ortalama tutturdu.

27 yaşındaki oyuncu, EuroLeague’de daha önce 114 maça çıkarken 7.7 sayı, 3.0 ribaund ortalama tutturdu.

 
Clay Tucker, Estudiantes de Concordia ile Anlaştı!

Amerikalı oyuncu, geçtiğimiz sezonu Vaqueros de Bayamon ile geçirmişti.

Bir süre ülkemizde de Hacettepe Üniversitesi, Ted Kolejliler ve Konyaspor forması giyen Clay Tucker, Arjantin elibi Estudiantes de Concordia ile anlaştı.

Amerikalı oyuncu geçtiğimiz sezonu Vaqueros de Bayamon ile geçirmişti.


 
Shenzhen Leopards, Tyrese Rice'ı Kadrosuna Kattı!

Çin Ligi CBA ekibi Shenzhen Leopard, sezon başından beri Barcelona Lassa'da süre bulamayan Tyrese Rice'ı kadrosuna kattı.

Karadağ vatandaşlığı da bulunan 30 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard Tyrese Rice, Çin Ligi ekibi Shenzhen'den aylık 150 bin dolar kazanacak.

Barcelona Lassa, sezon başından beri Tyrese Rice'ı göndermek için uğraşıyordu. Rice, bu sezon Barcelona Lassa'da süre bulamadı.

 
Buducnost’tan Justin Doellman Hamlesi!

Sezona Anadolu Efes’te başlayan ancak sözleşmesi sona erince takımdan ayrılan Justin Doellman, kariyerine ABA Liga’da devam ettirmeye karar verdi.

Karadağ ekibi Buducnost Voli, bugün yaptığı açıklamada tecrübeli uzun forvet Justin Doellman ile anlaştığını duyururken kontratın sezon sonuna kadar olduğunu duyurdu.

Transfer hakkında konuşan başkan Dragan Bokan, “Uzun rotasyonunda sıkıntımız olduğunun farkındaydık. Bu beklenmedik ve harika takviyeyle takımımıza güç kattık” dedi.

Avrupa kariyerine Fransa’da başlayan Doellman, Valencia’da İspanya Ligi MVP’si olarak parlamıştı. Valencia sonrası uzun bir süre Barcelona forması da giyen Amerikalı oyuncu, bu sezon başını da Anadolu Efes’te geçirdi.

 
Mark Lyons, Enisey Krasnoyarsk ile Anlaşma Sağladı!

Gaziantep Basketbol'dan ayrılan Birleşik Amerikalı guard, Rusya yolcusu.
Gaziantep Basketbol ile yollarını ayırma kararı alan Birleşik Amerikalı guard Mark Lyons, Rus ekibi BC Enisey Krasnoyarsk ile anlaşma sağladı. Oyuncunun menajerinin Sportando'ya verdiği bilgiye göre, 28 yaşındaki ve 1.85 boyundaki deneyimli oyun kurucu, sezon sonuna kadar BC Enisey forması giyecek.

Ülkemizde daha önce Muratbey Uşak forması da giyen Lyons, bu sezonun sıkıntılı ekiplerinden olan Gaziantep Basketbol ile sezon başında anlaşma sağlamıştı. Gaziantep Basketbol formasıyla bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 14 maçta; 16.5 sayı, 2.3 ribaund, 4.5 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları yakalayan Mark Lyons, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise 9 maçta; 9.4 sayı, 1.4 ribaund, 3.3 asist ve 1.1 top çalma ortalamaları tutturmuştu.

 
Eski Beşiktaşlı Nate Wolters, Elan Chalon’da!

Geçtiğimiz sezonu Turkish Airlines Euroleague ekibi Kızılyıldız'da tamamlayan Nate Wolters'ın yeni durağı belli oldu.

2013-2015 yılları arasında NBA’de Milwaukee Bucks forması giyen Nate Wolters, 2015-2016 sezonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Sompo Japan ile anlaşarak Avrupa’ya adım atmıştı.

Beşiktaş Sompo Japan’dan sezon ortasında ayrılan Wolters, geçtiğimiz sezon Kızılyıldız formasıyla Euroleague’de mücadele etti.

Turkish Airlines Euroleague’de 27 maçta forma giyen Nate Wolters, sezonu 7.1 sayı, 2.1 ribaund ve 2.2 asist ortalamalarıyla tamamladı.

Fransa PRO A ekiplerinden Elan Chalon, yaptığı resmi açıklama ile Nate Wolters’ı kadrosuna kattığını açıkladı. Bu sezon başında Utah Jazz’dan kontrat kapan Wolters, 22 Aralık’ta serbest bırakılmıştı.

 
Kevin Dillard'ın Yeni Adresi Belli Oldu!

Ülkemizde de Pınar Karşıyaka forması giymiş olan Kevin Dillard, Macaristan'a gidiyor.

Yunan ekibi PAOK'tan ayrılan, ülkemizde de bir süre Pınar Karşıyaka forması giymiş olan Kevin Dillard, Macaristan ekibi Egis Körmend ile anlaştı.

Dillard, PAOK forması ile FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 4 maçta ortalama 27,0 dakika süre ile 10,2 sayı, 1,2 ribaund ve 3,5 asist ortalamaları tutturmuştu.

 
Alen Omic, Kızılyıldız'da!

Sırp ekibi Kızılyıldız, Adriyatik Ligi'nde transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala kadrosuna bir takviye gerçekleştirerek Sloven pivot Alen Omic ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Sezona İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'de başlayan Bosna doğumlu Sloven pivot, ülkemizde bir süre Anadolu Efes forması giydikten sonra geçtiğimiz sezon Unicaja Malaga'ya kiralanmış ve bu takımda EuroCup şampiyonluğu yaşamıştı. Bu sezon Hapoel Jerusalem formasıyla İsrail Ligi'nde 10 maçta; 7.7 sayı ve 3.9 ribaund ortalamaları yakalayan 25 yaşındaki ve 2.16 boyundaki Omic, 7DAYS EuroCup'ta ise 10 maç sonunda 8 sayı ve 4.4 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Öte yandan Kızılyıldız, transfer dönemi sona ermeden önce kadrosuna; 2000 doğumlu Zoran Paunovic ile birlikte, 2001 doğumlu genç oyuncular Nemanja Popovic ve Lazar Vasic'i de ekledi.

 

Üst