2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Çok iyi iki isim almazsak bu kadro ile küme düşmemeye oynarız.

Pivot ve şutör yok takımda eli temiz.

Oktay Hoca set oyununu takıntı derecesinde seven bir koç. Erman Kunter ise öyle bir takım kurdu ki set hucümu bilmiyor adeta bütün isimler.
 
Necip Kapanlının yazdıkları doğru ise ki genelde doğru bilgi verir süreci devam eden çok sayıda dosya varmış ve yeni bir transfer yasağı kapıdaymış ayrıca mevcut oyunculara da ödemeler ancak serbest kalmamalarını sağlayacak kadar düzenliymiş.Gidecek oyunculara karar verirken ilk kriter yetenekten çok uyum ve profesyonellik olmalı ve öyle de olabilir diye düşünüyorum bu açıdan bakınca da ilk gitmesi ya da en azından kadro dışı kalması gereken oyuncu Summers yine aynı bağlamda zaten sözleşmesi uzatılmış olan Taylor ise kalabilir bence
 
Transfer yasağını bir şekilde kaldırırlar da önemli olan bu durumlara düşmemek, basketbol camiasında bu tarz ödeme problemleri alabileceğin oyuncuların sana karşı tutumunu bile fazlasıyla etkiliyor, hatta dalga malzemesi bile olabiliyorsun.. Bunlar önemli detaylar..

Transfer konusuna gelince, durumu kurtarmak için 2 hamle yapılacaktır ama o yapacağın iki hamle çok iyi hamleler olmalı ki bir şeyler değişsin. Onun için de para gerekiyor. O yüzden de işler hiç kolay değil, kulüp burada biraz inisiyatif kullanmalı ve bir bütçe çıkartmalı.

Erman Kunter'i yıllarca iyi oyuncu seçer diye pompaladılar ama aldığı yabancı oyuncular o kadar kötü ki, bu takımın neresine hamle yaparsan yap diğer tarafı açık kalacak. Herkesin fikri ayrıdır ama kendi adıma sezon başından beri şu takıma gelen yabancılardan Renfroe, Hopson ve Christmas dışındaki hiçbir oyuncuyu takımıma almam. Kaldı ki o kadar iş bilmezler ki Christmas'ı da gönderdiler. Yerine aldıkları Henry basketbolcudan çok her şeye benziyor. Jordan Taylorda ne görerek transfer ettiler bilmiyorum. Sezon içi yapacağın hamlenin fark yaratmasını beklersin ama Kunter bu oyuncuları katalogdan bakarak seçmiş anlaşılan. Rezalet, Rezalet, Rezalet.. Bu oyuncular alınırken Erman abi biz ne yapıyoruz diyemeyen yardımcı antrenör de antrenör değildir benim için, gitsin kumda oynasın, kusura bakmasın. Oyuncu yok filan da diyemez kimse dünyanın her yerinde bir sürü oyuncu var. 4 milyon dolarlık bütçe ancak bu kadar kötü kullanılabilir. Beşiktaşın bütçesi bizimle hemen hemen aynıdır, oradaki oyunculara bak bir de bunlara bak.. Darüşşafaka'nın bu sezonki oyuncu bütçesinin de öyle aman aman yüksek olduğunu sanmıyorum ama orada koç var işte.
 
Marinkovic ayrılmış sanırım , bize lazım olan tarzda bir pivot diyicem de o kadar çok lazımlığımız var ki Hendrix bile gönderilmeliydi ama 2 hakkımız var maalesef.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bize sezonun geri kalanı için Chuck Davis tarzı hemen uyum sağlayıp kısa vadede önemli katkı verecek oyuncular lazım. İnşallah buluruz.
 
Transfer konusunda bir gelişme var mı..? Bu takımın acilen bir 5 numara bir de combo ihtiyacı var bence ve bu oyuncular Kunter döneminde yalandan yapılan transferler gibi olmamalı eğer bişeyleri düzeltmek istiyorsak
 
Basket takımına transfer yasağı geldi, bu transfer döneminde oyuncu alamayacağız gibi maalesef!
Transfer yasağının farkındayım ama kaldırmaları gerekiyor. Bir dosyadan gelen transfer yasağını bile kaldıramayacaklarsa o koltuklarda oturmayacaklar, bu takım transfer diye bağırıyor. Russ Smith'e gereken parayı öderlerse ya da ödemek üzere anlaşırlarsa yapılandırma vs gibi bir yolla, o yasak kalkar. Çok zor olmasa gerek..
 
Basket takımına transfer yasağı geldi, bu transfer döneminde oyuncu alamayacağız gibi maalesef!


Sanırım Russ Smith'in alacağı dolayısıyla bu cezayı almışız. O parayı ödediğimizde ceza da direkt ortadan kalkıyor. Transfer için sorun olmaz büyük ihtimalle bu hafta içinde ceza da kalkar ama kulübün itibarı için çok kötü bir durum. Yanlış hatırlamıyorsam dursun özbek döneminde aldığımız 4.transfer yasağı cezası . Hatta ilkini geldiği hafta almıştık ve başkan tüm geriye dönük borçlarımızı kapattık diye açıklama yapmıştı. Birkaç hafta sonra da bir ceza daha almıştık...Güler misin ağlar mısın?
Tabii şubede görevini yapan/bilen bir tek kişi olmadığından doğal olarak kime ne kadar ödememiz kimin ne kadar borcumuz var kimse bilmiyordur...!
 
Hopson gidecek deniyor, bu konuda bilgisi olan var mı..?
Hopson bu takımın skor anlamında potansiyeli olan yegane oyuncularından biri, bırakmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
 
Takım öyle bir takım ki; ilk 5 için en az 3 transfer gerekiyor. Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Takımın yıldız ismi Emir Preldzic, gerisini varın siz düşünün.

Belki Erman Kunter hâlâ bir yerlerde "ben geri adım atmam, önümüze bakacağız" vs. tarzında röportaj veriyordur. Kulakları çınlasın.
 
Takımdan gitmesi gereken çok isim var ama sezon ortası şartlarında bu mümkün değil. 5 numara transferi kesin lazım, zaten olacak da. Diğer transfer nereye olmalı, burası biraz soru işareti. Sayısal olarak bakarsak 1-2 rotasyonu yeterli, Hopson'ı yok sayarsak Emir de 2.5-3 ay sakat yani 3 numara rotasyonunda sadece Göksenin var. Kağıt üzerinde ihtiyaç 3 numara. Beni tercihim 1-2 rotasyonu dolu olmasına rağmen, takıma liderlik edebilecek bir kısa almak olurdu ama Emir'in de sakatlığı sonrası forvete kayabilir durum.
 
Çok büyük ihtimalle gidecek. Emir'in sakatlığı sonrası durum değişirse bilemiyorum, biraz da piyasa şartlarına göre isimler alınacak.
Onun ilk çıkışı da Mahmuti ile idi yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden de göndermek konusunda acele etmelerini istemem, verim alınabilir. Bu takımda potansiyel olarak en dişe dokunur oyunculardan biri.. O yüzden de Hopson kalsın ve gerçekten iyi 5 numara ve gerçekten iyi bir kısa alınsın bence.
 
Emir'i hiç sevmediğim için yorum yapmayayım sadece geçmiş olsun diyeceğim. Koçumuz dün antremanlarda oyuncu eksikliği sebebiyle sıkıntı yaşadağımızdan ciddi şekilde dem vurdu ve bu şekilde bu seviyelerde iyi oynamak, rekabetçi olmak zor dedi. S.Hopson kafa olarak bizi bitirmiş gözüküyor. Ayrılması da gündemde ama bu saatten sonra takıma kafaca döndürebilir miyiz bilmiyorum? 2 transfer hakkımız var. Birisi pivot olsa diğeri forvete döndü o vakit. Guard rotasyonu mevcut isimlerle yürüyecek demektir.

28 Ocak'a kadar Canaria ile 2 maçımız var. Sonrasında 14 Şubat Türkiye Kupası arası girecek sanırım o maça kadar da ligde sırasıyla Antep deplasman, Daçka ve Ksk içeride oynayacak şekilde 3 maçımız var. Ve de Eurocup grubunu tamamlamış olacağız. Türkiye Kupası arası sonrası Fenerbahçe deplasmanına gideceğiz. Bu süreçte Emir'in sakatlığının 1 aylık kısmı böyle geçecek ve de 1.5 ay kalacak. Bu arada Eurocup'ta en hafif ihtimalle Canaria'ya karşı içerdeki maçı kazanıp dışarıda averajı kaybetmeyip Daçka'nın da bize kaybetmesini beklememiz lazım. Son maç Alba Berlin'i burada yenip ancak gruptan çıkarsak çıkarız. Tabi Daçka da 1 mağlubiyet bize kaybetmesi lazım. İşler çok karışık neticede. Pivot alsak Eurocup'ta oynatamayacağımıza göre bu durumda bu kadro yapısıyla elendik diyebiliriz.

Cumartesi seçim olacak. Bu seçimden sonra bence transfer yasağı kaldırılırsa kaldırılır. 28 Ocak'a kadar pivot alıp en az 2-3 idmana bizimle çıkmış olması lazım. Gerçekten kaybedecek maçımız yok. 3'te 3 ile girmemiz lazım ligin ikinci yarısına. Pivot olarak da bu forumda etkili arkadaşlar fikirlerini lütfen paylaşsınlar. Iverson dışında bir seçenek var mı? Varsa kimdir nerede(klüp) oynar?
 
Son düzenleme:

Üst