2018-2019 Avrupa'da Transferler ve Kadro Haberleri

Rus ekibi Lokomotiv Kuban Krasnodar, geçtiğimiz sezon Brooklyn Nets ve Long Island Nets kadrolarında yer alan Birleşik Amerikalı guard Isaiah Whitehead'i kadrosuna kattığını açıkladı.

2016 NBA draftinde ikinci tur 42. sıradan Utah Jazz tarafından seçilen 23 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Whitehead, daha sonra Brooklyn Nets'e takaslanmıştı. 2016-17 sezonunda Nets formasıyla NBA'de 73 maça çıkan genç guard, sezonu da 7.4 sayı, 2.5 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarıyla kapattı.

Geçtiğimiz sezon ise NBA'de 16 maçta 6.3 sayı, 1.6 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla görev yapan Whitehead, Long Island Nets formasıyla NBA Gelişim Ligi'nde çıktığı 30 maçta ise 22.3 sayı, 3.7 ribaund ve 3.6 asist ortalamaları tutturmuştu.
 
Unics Kazan Maurice Ndour’un kontratını uzattığını açıkladı.

Geride kalan sezonda Unics Kazan forması ile EuroCup’ta 5.1 sayı 4.2 ribaunt, VTB Ligi’nde ise 10.4 sayı 4.7 ribaunt ortalamaları tutturan 26 yaşındaki uzun, Unics Kazan ile 1+1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.
 
Avrupa'da en çok kazanan 10 oyuncu :

1. Alexey Shved $ 4 million
2. Nando De Colo $ 2,78 million
3. Nick Calathes $ 2,55 million
4. Sergio Rodriguez $ 2,55 million
5. Jan Vesely $ 2,43 million
6. Sergio Llull $ 2,2 million
7. Chris Singleton $ 1.9 million
8. Mike James $ 1.8 million
9. Shane Larkin $ 1,7 million
10. Joffrey Lauvergne $ 1,7 million

(via@eurohoops)
 
Yeni sezonda da EuroLeague'de mücadele edecek olan Rus ekibi BC Khimki Moskova, Tony Crocker ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

31 yaşındaki ve 1.98 boyundaki Birleşik Amerikalı forvet, 2015-16 sezonunda Yeşilgiresun Belediyespor forması giydikten sonra son iki sezonda TOFAŞ kadrosunda yer alıyordu. Ligde final oynayan TOFAŞ ekibinin önemli parçalarından olan deneyimli skorer, geçtiğimiz sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde görev yaptığı 34 maçta %48 ile üçlük isabeti bularak; 14.2 sayı, 2.9 ribaund ve 2.4 asist ortalamaları yakalarken, 7DAYS EuroCup'ta oynadığı 8 maçta ise 12.3 sayı, 2 ribaund ve 1 asist ortalamaları tutturdu.
 
CSKA Moskova, Rus pasaportu da alacak olan NBA patentli uzun forvet Joel Bolomboy ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Annesi Rus, babası ile Kongolu olan Joel Bolomboy, Ukrayna'nın Donetsk şehrinde dünyaya gelmişti. Ukrayna vatandaşlığı bulunan Bolomboy'un, şimdi Rus pasaportu da alarak Rusya milli takımının kadrosuna eklenmesi bekleniyor.

Weber State mezunu olan 24 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Bolomboy, 2016 NBA draftinde Utah Jazz tarafından ikinci tur 52. sıradan seçilmişti. 2016-17 sezonunda Utah Jazz, 2017-18 sezonunda ise Milwaukee Bucks formalarıyla kısa süreli olarak NBA'de de görev yapan atletik uzun, bu süreçte daha çok Salt Lake City Stars ve Wisconsin Herds formalarıyla NBA Gelişim Ligi'nde şans buldu.

Moskova ekibinin resmi sitesine açıklamalarda bulunan Joel Bolomboy, "CSKA'ya katıldığımız için heyecanlıyım. Aile geçmişimden dolayı küçükken NBA'de ve CSKA Moskova'da oynama hayalleri ile büyüdüm. Şimdi nihayet bunu gerçekleştirme şansım olacak. Bu benim için çok şey ifade ediyor çünkü annem bir Rus ve burada köklerimiz var. Bu deneyimi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

CSKA Moskova başantrenörü Dimitris Itoudis ise; "Joel'i uzun süredir takip ediyoruz. CSKA Moskova ve Rus milli takımı formaları giymek için çok istekli. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayabilen bir oyuncu aldık. Kararlılığı, çalışkan yapısı ve gelişime açık olması bizim için çok önemli. Elbette NBA ve NBA G League sonrasında buradaki yapıya alışması için zamana ihtiyacı var ancak biz de onun bu adımı atmasına yardımcı olmak için buradayız. Joel'i kadromuza kattığımız için mutluyum ve onunla çalışmak için sabırsızlanıyorum." şeklinde konuştu.


CSKA Pivot transferi yaptı.
Şaka gibi :)
 
Udoh’u falan geçiyorum, ben burda Whiteside’ı bile görmüştüm zamanında. Sanırım Mısır-Lübnan tarzı bi yerdeydi o zamanlar. Keşke görselerdi burayı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Udoh’u falan geçiyorum, ben burda Whiteside’ı bile görmüştüm zamanında. Sanırım Mısır-Lübnan tarzı bi yerdeydi o zamanlar. Keşke görselerdi burayı.

Lübnan ve Çin arasında iki defa gidip geldi. Ben 4-5 defa yazdım, Lübnan pek ölçüt sayılmaz ama Çin'de rakip pivotlar üzerinde kendini çok net belli ediyordu. Kısa değil ama uzun bulmak hala kolay bence kıta dışından. Bütçe düştüğünde Ayres'e gideceğine Diogu'ya, Reyshawn Terry'ye gitsen ne olacak? Bunlar da büyük ihtimal konsantrasyon sorunu yaşar ama en azından potansiyeli daha büyük oyuncu getirmiş olursun.
 
FC Barcelona Lassa, Jaka Blazic'i Renklerine Bağladı.
Son olarak Iberostar Tenerife forması giyen Jaka Blažič, bu transfer döneminde uzun süre Iberostar Tenerife'nin de gündeminde yer almış ve İspanyol ekibinden önemli bir kontrat teklifi de almıştı.

EuroBasket 2017'de altın madalya kazanan Slovenya milli takımının kadrosunda da yer alan 28 yaşındaki ve 1.96 boyundaki Blažič, geride bıraktığımız sezonda MoraBanc Andorra formasıyla Liga Endesa'da çıktığı 37 maçta 13.6 sayı, 4.3 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları yakalarken, 7DAYS EuroCup'ta oynadığı 10 maçta ise 12 sayı, 4.2 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları ile görev yaptı.


(via@sportando)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Honeycutt'ın ölümüyle ilgili LA polis departmanının videosu:


[video=youtube;2yVVn48mYf4]https://www.youtube.com/watch?v=2yVVn48mYf4&feature=youtu.be[/video]
 

Üst