2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Diagne sanırım hata!
Adamın of diyeceğim bir şeyini görmedim ama bizim oyun şablonuna uygun değil gibi duruyor.
Sanırım Alan tarzı gezen ve dinamik adama ihtiyacımız vardı.
 
Fatih hocama sezon sonu bi Khedira, Modric, Pogba yaparız sıkıntı kalmaz.

Benfica demek bizden daha iyi takım, bence de çok iyi çünkü başlarında taktik bilen bir hocaları var. As oyuncularini getirmeden de sisteme sadık bi şekilde geldi topunu oynadı yendi. Portekiz'de şov yaparlar.

Selamlar Fatih hocaaaaaaammmmmmmmm.

Baba ölürüm baba hüloooo.

Hasan hocam tesbih lazım mi kehribar taşı, efso.
 
Adamlar çok mu iyi oynadı hayır ama kalitelerinin bizden yüksek olduğu o kadar çok belli ki; pas trafiği, ver kaçlar, adam eksiltmeler, derinlik paslar, alan daraltma hepsi kalite farkından kaynaklanıyor.

Pozisyon bulunca atacaksınız, pozisyon da bulamadık ama adamlar attı. Pozisyonu gole çevirmede de maalesef yetersiz ve yeteneksiziz.
Bugün resmen nasıl futbol oynanılır onu gördük. Futbol demek dan dun, kaos futbolu demek değil. Adamlar resmen zekasıyla bizi ezdi. Adamlar bizi defansımızdan çıkarmadı bu da pas trafiğinde sıkıntı yarattı. Ayrıca alanları çok iyi kapattılar ve çok yakın oynadılar bu da olası bir top kaybında yakınındaki diğer oyuncularla geri top kazanma şansını doğurdu. Kısacası adamlar extra şeyler yaptılar ve kazandılar. Hakettiler.

Fatih hocanın bu maçtan öğrenmesi gereken çok şey var.
 
Benfica çok yetenekli bir takım filan değil açıkçası, hatta yetenek olarak bizim epey gerimizdeler ama takımda iyi bir aşçı var ki eldeki malzemeden güzel bir yemek çıkarabilmiş. Seneye oyunun iki tarafını da oynayabilen oyuncular almamız gerekecek. Nagatomo ve Linnes ikişer kişiyle boğuşmak zorunda kalıyor, bu iş yükünü karşılamaları imkansız. Bir de üzerine hücuma çıkıyor adamlar, kaldı ki Linnes bugün gayet iyi götürürken çıkması çok garipti.

Oyunu rakip alana yıkamayan bir takımda Diagne'nin iş yapması çok zor. Mitroglou'ya hiç girmiyorum. Feghouli'nin defansif yönü, N'diaye'nin ofansif yönü çok zayıf. Onyekuru da kanatta oynayınca Feghouli-Onyekuru gibi ileri kanat oyuncularıyla defansta çok zorluk yaşıyoruz. Fatih Terim en azından orta sahaya kadar gelip iki stoperi yanına çeken Diagne'yi fark ederek Onyekuru'yu kenardan çekip içeri kaçırsa top oynayamadığımız bu akşam bile bir şeyler olabilirdi.

Neyse, enseyi karartmaya gerek yok, sonuç olarak benim tam da beklediğim oldu. Zaten elenirsek şampiyonluk şansımız bir hayli artacaktır. Ama Terim kaldıkça seneye de Avrupa'da aynı filmi izlemeye devam ederiz.
 
Yetenek olarak da oyun aklı olarak da oyun refleksi olarak da her konuda bizden bir adım öndeler. Çok dinamik bir takımdı. Kendimizi kandırmayalım. Orta saha üçlüleri inanılmazdı. Özellikle Joao Felix ve Gedson Fernandes kesinlikle bir kaç seneye çok yüksek paralara transfer yaparlar. Bizim orta saha üçlümüz topu alıp pas verene kadar, karşı orta sahaya baskı kurana kadar yıllar geçiyor. Günümüz futbolunda da en önemli mevki orta saha. Oyun planımızda olması gerektiği gibiydi. Eleştirilerin çoğuna katılmıyorum. Daha bir hafta önce takım omurgasının bir kısmının değiştiği yerde oyun ve Avrupa geleneği olan Benfica'yı yenmek kolay değil. Olan oldu artık. Bu maç yüzünden enseyi karartmaya gerek yok. Bu ligin seviyesi ile Avrupa seviyesi arasında dağlar kadar fark var. Karşımızda ki Kasımpaşa son yıllarda karşılaştığımız en kolay Kasımpaşa gibi duruyor. Takım artık deplasmanlarda da refleks verebilmeli. Artık saha dışı kavgaları bırakıp çatır çatır maç kazanmamızın zamanı geldi.
 
Topsuz oyunun canı cehenneme, gol topla atılıyor. Ortalıkta Mustafa Sarp gibi dolanan Fernando adlı kazma arkadaş, N'diaye ile birlikte bavullarını toplamaya başlasın. Ben böyle ezik, etkisiz, hayalet orta saha görmedim. Siz mi millete yardım edeceksiniz, diğerleri mi sizi tolere edecek?

Belhanda ve Feghouli "gamsız araplar" ikilisi. Aldıkları parayı da, kendilerine ödenen bonservis ücretlerini de zerre haketmiyorlar.

Diagne rakip savunma arasında kayboldu gitti, çok yalnız kaldı ama yine de daha etkili olmalıydı. Arkasında Bruma, Sneijder vs. olsa belki iş yapabilirdi.

Marcao ceza sahasında iki eli açık gezerek ne yapmaya çalıştı soru işareti. İkinci golde topa müdahale edememesi büyük hata. Yine de oyun kurması orta sahalardan iyiydi.

Son olarak "şöyle iyi oynadık, böyle tempo yaptık" diyen Fatih Terim'e gülüyorum. Bu tecrübesiz kadrosuyla kevgire çevirdi adamlar. Hiç tempo arttırmadan, hiç kasmadan rahatça 2 gol buldular. Orta sahayı her istediklerinde rüzgar gibi geçtiler. İstese Benfica 1-2 gol daha atabilirdi. Karşındakini Karabükspor mu zannettin ki, 1-1 olunca "hurrraaaaaaaa" diye saldırıyorsun? Zaten onların istediği de bu. Açıp biraz Lucescu zamanındaki ŞL maçlarımızı izlemesi gerek. Saldırmaktan kastım da rakibi boğmak falan değil; bilinçsiz, plansız, sıfır organizasyon, topu ileri şişirmek. Yani gecenin sonunda koca bir sıfır yazıldı hanemize, üstelik oyunu rolantide götüren rakibe karşı.
 
Oyunu çok geniş alanda oynuyoruz. Artık eli yüzü düzgün top oynayan hiç bir Avrupa takımı, oyunu bu kadar geniş alana yaymıyor. Mümkün olduğunca alanı daraltıp, kısa paslar ile hücuma çıkıyorlar. Bizse geniş alanda prese dayalı, demode bir futbol anlayışı ile oynayama çalışıyoruz. Hem gereksiz efor sarf edip, 60'tan sonra düşmeye başlıyoruz; hem de kademeler arası geniş boşluklar bıraktığımız için, hızlı hücuma çıkabilen takımlara kontradan gol atma fırsatı veriyoruz.

Ligimizde kompakt futbol oynayan takım olmadığı için çok sorun olmuyor ama Avrupa'ya gidince acı gerçekle yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Östersunds gibi takımlar bile bizi eleyebiliyor.
 
Muslera, Fernando, Feghouli, Belhanda sene sonu ilk gönderilecek oyuncular olmalı. Hepsi 4 milyona yakın para alıyor ve sıfır katkı.
 
Yalnız Fb maçına kadar fikstürümüz aşırı rahat.

Haftalardır yenilen, gol kralını bize kaptıran Kasımpaşa
Lig sonuncusu Akhisar
Lig sonuncusuyla aynı puana sahip Erzurum
Bjk'den 6 yiyen Antalya
Bitik Bursa
Büyük takımlara sürekli yenilen Malatya

Normalde şu fikstürde 6/6 yapmamız lazım. Tek korkum Erzurum maçı da o deplasmanda soğuk iklim olduğu için. Zaten yarın Paşa'yı yenersek Başak'tan bir puan kaybı da bekliyorum o baskıyı kaldıramayabilirler.

Zafer muhteşem olacak. #Konsantrasyon
 
Valla çok güzel açıklamışsın da bu takıma hiç güvenemiyorum özellikle deplasmanlarda. En kek takımı bile zar zor en fazla 1-0 ya da 2-1 .. Lig sonuncusu Akhisar bile 3 lemişti bizi. Ben Antalya ve Bursa maçlarını rahat görüyorum, geri kalanından emin değilim. Biraz da Akhisar kendi evimizde diye kağıt üzerinde favoriyiz.
 
Şikeci AY'den sonra Koç gelince FB'nin yönetimsel anlamda kalitesinin artacağını düşünmüştüm, zira iyi bir profil de çiziyordu. Ama görünen o ki ligde kalma mücadelesi Koç'un etkilemiş. Bu sene hakemlerden yana en dertli takım muhtemelen biziz ve bu derdi ilk dile getiren de biziz. O dönem gerek federasyona gerekse MHK'ye karşı bizim yanımızda durmayanlar, direnmeyenler istifa istediler.
Türkiye'de hep en çarpıcı kaybedişleri yaşayan ve bu anlamda en fazla alay konusu olan takımın bu özelliği de ilahi adalet olsa gerek. Niyetleri kötü olduğu müddetçe de bu özellikleri değişmeyecek.
AY kötü niyetli ama açık bir şekilde yapan başkandı, Koç onun sinsi versiyonu çıktı.
 
Ne yetersiz bir hakemsin!
Bu pozisyon normal olsa zaten sarı kartlık, adam gole gidiyor ancak kasıtlı adamı sakatlamak için arkadan vuruyor,çıkmış sarı veriyor.
 

Üst