2018/2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Vallahi Ergin hocayı seviyorum ama kendisinin Fenerbahçe nefreti beni bile ifrit etmeye başladı artık. Gittin ta Vitorialarda adamların suratına sövdün, hala mı için soğumadı, ne kinmiş bu? Sırf Galatasaraylı diye bir insanın her şeyiyle arkasında durmaya gerek yok. Fatih Terim Galatasaray çevresi hariç belki de çoğunluk kesimden en çok nefret edilen 5 adamdan biridir. Ama herkes adamın iş ahlakına, başarmışlıklarına, bilhassa milli takım dönemi herkesi sahiplenmesine ve gösterilmek istenilenin aksine Fenerbahçe de dahil olmak üzere hiçbir takım nazarında saygısızlık yapmamasına, hedef göstermemesine saygı duyar. Ergin hoca direkt adamların taraftarlarının suratına sövüp rakip başkandan özür dilerken, Fatih hoca direkt o başkanın kendisine ''Kabadayı'' gibi mesnetsiz bir yakıştırma yapmasını bile dillendirmemiştir. Hem de Türk futbolunun en alevli zamanlarında. İçten içte herkes hasetliğini yapsa da herkes kendi Fatih Terim'ine sahip olmak ister. Yersiz Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Samet Aybaba, Şenol Güneş çırpınışlarının tezahuru de budur.

Ergin hoca durumu öyle bir noktaya getirdi ki şu vizyonla Galatasaray basketbol takımının sahip olabileceği en iyi koç olmasına rağmen ben bile Galatasaray'ın başında görmek istemem şu anda kendisini. Bir Galatasaray taraftarına şunu düşündürebiliyorsa çuvaldızı biraz da kendisine batırması gerekiyor. Bence söylediği gibi Ülker Arena'ya gitmezse Efes'in seriyi kazanma olasılığı %5-10 artar, zira işi o raddeye getirdi ki aynı bizim Göksenin gibi, bir zaman Fenerli Volkan gibi deplasmanlarda direkt takımı geriye düşüren psikolojik etken oluyor artık. Ergin Ataman böyle psikoloji yaparken Fatih Terim Kadıköy'de kafasına taş yemesine rağmen olayı büyütmeyip maçın aynen devam etmesinde ısrarcı oluyordu. Zaten ancak böyle bir mental yetkinlikle rakibinin sahasında kupa kaldırabiliyorsun. Bunu beceremiyorsan da aynı Ergin hocanın Ülker deplasmanında olduğu gibi takımını da kafa olarak geri düşürmekten başka bir işe yarayamıyorsun.
 
Gokhan Bey ne anlatiyorsunuz Allah askina ? Ergin Atamana olan nefretin icinden Galatasarayi cikarin hicbirsey kalmaz geriye anlatacak. Her mac igrenc kufurler edilen bir insanin ne yapmasini bekliyorsunuz.

Siz boyle yaparsaniz Zantu kafalilar gider adami öldürür.!
 
Fatih Terim'e kabadayı yakıştırması mesnetsiz mi ? Fatih hocaya en kibar yakıştırma kabadayı olurdu herhalde. Adamın oyunculuğundan tutun bugüne kadar bin tane vukuatı var. Hakeme tükürüp kafa atmaktan, rakip yöneticiyi dövmeye kadar yelpazede ne varsa yapmış adam. Daha geçen şampiyonluk maçında akbilsporun kulübesine daldı zor tuttular adamı. Ergin hoca ile Fatih hocayı kıyaslıyorsak Ergin Ataman ingiliz asilzadesi kalır onun yanında. Fatih Terim'e korkusundan pek bişey diyemiyor kimse. Ergin hocanın arkasında kimse yok uğraşıp duruyorlar adamla. Ve sırf galatasaraylı diye yapıyorlar bunu. Ben o yüzden Ergin hocanın her zaman yanındayım.
 
Ergin Hoca görebildiğim kadarıyla hakemlerin ve federasyonun yanlı tutumunu açığa çıkarmaya çalışıyor. Rakip taraftarın sinirleri kırılgan, e tabi Ergin Hoca da ceza almaları için onların üzerine oynuyor. Bunu daha önce bizdeyken de denemişti. Şampiyonluk demeci de rakibin dengesini bozmaya yönelik diye düşünüyorum. Nitekim Melih Mahmutoğlu maçın son saniyesinde bile basket atmaya çalıştı. Milli Takım'daki koçu olmuş kişiye kendi taraftarının küfretmesi normal buluyormuş. Yalnız çok da abartmamak lazım Ergin Hoca'nın hedeflerini. En başarılı sezonu sayılabilecek üç kupalı sezonun daha başında Eurocup'u alacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın dedi ve daha elemede Hemofarm'a elendi. Yine de Fenerbahçe Doğuş'un eksikleri de ortadayken neden olmasın diyorum. Obradovic'ten yedi maçlık seri koparmak zor ama Ufuk Sarıca bunu başarmıştı.

Bence Ali Koç kendi başarısızlığını sağa sola sataşarak maskelemeye çalışıyor. Ergin Hoca karakter olarak benim de çok tuttuğum biri değil ama şu an için rakibe anladığı dilden cevap verdi.
 
Hakemlerin yanlı tutumundan bahsedecek önce Galatasaray serisindeki tutumlarından başlamak lazım da neyse.

Youtube’ye bir Ergin Ataman yazar mısınız rica etsem? 10 videonun 9u fenerbahçe maçlarıyla alakalı basın toplantılarını içeriyor. Yani bi final serisinin Galatasaray romantizmi üzerinden bu kadar konuşulmasını da sağlıksız buluyorum. Efes - Fenerbahçe finalinde yaşanan olaylar da serinin sonucu da Efes ve Fenerbahçe taraftarlarının ilgi alanıdır.

Yani Efes final serisi Galatasaray-Efes serisinden çok konuşuluyorsa iğneyi de çuvaldızı da kendimize batırmakta fayda var.
 
Hayır Ataman - görgüsüz fb beko camiası arasındaki savaşın Ataman'ın Galatasaraylı olmasıyla pek alâkası yok. O etken işin tuzu biberi oldu. Çok daha eskiye dayanıyor.

En büyük sebepler;
- 2004/05 sezonunda Ataman'lı Ülker'in fb'yi 19 sayı geriden gelip yenmesi
- 2008/09 final serisinde 2-0 geriye düşen Ataman'lı Efes'in fb ülker'i 4 maç üst üste yenerek seriyi 4-2 kazanıp şampiyonluğa uzanması..
Başlı başına bunlar görgüsüz ve kendini beğenmiş şikeci camiayı kudurtmaya fazlasıyla yetmiştir.

Ataman'ın Galatasaray ile Obradovic'li fb ülker/beko karşısında aldığı galibiyetler, verdiği demeçler, 2014'te final maçına çıkmayışımız olayları alevlendirdi sadece.

Şimdi bakıldığında ise Ataman başta haklı olduğu konuda sonrasında yaptığı geri vitesler, verdiği saçma demeçler ve sürekli "mağdurum da mağdurum" minvalinde yaptığı açıklamalarla kendisine gösterilen desteği büyük oranda kaybetti.

"fb'yi yenmeye devam edeceğiz."
"fb bizim rakibimiz değil."
"rakibimiz avrupanın en iyi takımı"
"ali koç beyefendi birisi"
"ali koç azmettiricidir"

Daha sayamadığım hem Galatasaray hem Efes döneminde birbiriyle çelişen o kadar çok söylemi var ki, neresinden tutsan elinde kalıyor. Özellikle zaman zaman şikeci camiaya şirin gözükme çabaları, kendisinin de bazı şeyleri hakettiğini gösterir nitelikte.

Yine de Euroleague final four'unda bekoculara söylediklerine katılıyorum :D

Son maçta Efes hakemle kazandı diyen beyin özürlü camia, 2014 sezonunun final serisinin 2. maçında fb ülkerli Bo'nun Markoishvili'nin eline vurup topu alarak attığı basketle kazandıkları maçtan ve yöneticilerinin maç günü hakeme telefon etmelerinden hiç söz etmezler nedense. Çok garip değil mi?
 
Evinde maç vermeyeceksin bu kadar basit. Ama Efes evinde 10 yıldır hemen hemen her kaybettiği seride maç veriyor. Karşı rakibi daha ne kadar kötü yakalayabilirsin anlamıyorum. Yabancılarının yarısı yok zaten. Sloukas’ın babası da vefat etmiş yarın o da oynamazsa daha ne olsun yani.
Efes maçın ikinci yarısı savunmada reaksiyon verdi üstüne Micic’in harika oyunu gelince geri döndüler. Her maç ya Micic ya da Larkin’den böyle bir oyun beklerse Efes, işi zor. Ataşehir’de sanırım maç kazanamadı Ataman. Bir ilk olsun diyeceğim ama tweetle falan olacak iş değil bunlar. Olsaydı finali kazanırdı.
 
Gokhan Bey ne anlatiyorsunuz Allah askina ? Ergin Atamana olan nefretin icinden Galatasarayi cikarin hicbirsey kalmaz geriye anlatacak. Her mac igrenc kufurler edilen bir insanin ne yapmasini bekliyorsunuz.

Siz boyle yaparsaniz Zantu kafalilar gider adami öldürür.!

Ergin Ataman'a olan nefret Galatasaray'ı aşmıştır. Zaten Ergin hocanın Galatasaray'dan çıktıktan sonra Efes'le bile Fenerbahçe'yle problem yaşaması kendisinin Fenerbahçe nefretinin, Galatasaray sevgisine ağır basmasını kanıtlamaktadır. Şenol Güneş'in Beşiktaş'tayken bile Fener'le 2 sene yaka paça olması nasıl onun nefretini gösterip Trabzonluluğunu, 1996'yı bile aşıyorsa, Ergin hocanın halen sürdürdüğü büyük nefret, her maçta çıkardığı olaylar, ettiği küfürler de hocanın Galatasaraylı olmasında öte bir olguyu işaret etmektedir. Aynı deplasmanlara Oktay Mahmuti'yle halen iddalıyken de gittik, hatta son galibiyetimizi de Oktay hocayla aldık. Şu olayların 10'da 1'i ona oldu mu, Galatasaray taraftarı için Volkan Demirel'le Harun Tekin bir mi? Nefret gösterirseniz, nefretle karşılanırsınız. Benim karşımda Fenerbahçe'nin başında bu denli fanatizmden, nefretten gözü dönmüş bir adam olsaydı ben de daha azını yapmazdım. Ayrıca halen Ergin Ataman'ın her olayda Galatasaray camiası tarafından kollanmasını saçma buluyorum. Başka bir takımın antrenörü, 2 yıldır bizi elini kolunu sallaya sallaya Play-off'larda eliyor ve hatta oynatmayacağı bazı yerlileri Galatasaray'ın elinden alıyor. Benim için tek gerçek var, o da Galatasaray. Bizim başarılarımızla olmadığımız yerlerde kaosla adımızın geçmesinden de hoşlanmıyorum. Bu olay Ergin Ataman'la Fenerbahçe'yi, en uzak ihtimal Efes'i bağlar. Ben Galatasaray'la bir bağlantı göremiyorum olayda.

Fatih Terim'e kabadayı yakıştırması mesnetsiz mi ? Fatih hocaya en kibar yakıştırma kabadayı olurdu herhalde. Adamın oyunculuğundan tutun bugüne kadar bin tane vukuatı var. Hakeme tükürüp kafa atmaktan, rakip yöneticiyi dövmeye kadar yelpazede ne varsa yapmış adam. Daha geçen şampiyonluk maçında akbilsporun kulübesine daldı zor tuttular adamı. Ergin hoca ile Fatih hocayı kıyaslıyorsak Ergin Ataman ingiliz asilzadesi kalır onun yanında. Fatih Terim'e korkusundan pek bişey diyemiyor kimse. Ergin hocanın arkasında kimse yok uğraşıp duruyorlar adamla. Ve sırf galatasaraylı diye yapıyorlar bunu. Ben o yüzden Ergin hocanın her zaman yanındayım.

Şenol Güneş'in beyefendi, Semih Özsoy-Mahmut Uslu'nun yönetici, Acun Ilıcalı'nın kurtarıcı olarak sunulduğu Türk sporunda Fatih Terim diğer hiç kimseden daha kirli değildir. Oyuncuyken yaptığı olaylar kendini bağlar, antrenörken de ilk toyluk zamanları hariç hiçbir kulübü, hocayı hedef alan açıklama yapmamıştır. Son 2 senedir olan en hareretli olayında da Fenerbahçe camiasına gram suç atmamış, tüm aptal ortamı haklı olarak Fırat Aydınus'a faturalamıştır. Orhan Ak olayını atmanız bile Terim nefretinden at gözlüğünüzü çıkaramadığınız ispatı gibi. Fatih Terim gibi adamın sınırları geçti diye uyarıldığı ortamda, şampiyonluk maçında kendini sahaya atıp el kol yapan bir adamın hak yemesine göz yumulamaz. Orhan isimli tetikçi bununla da kalmayıp bir de kendisine futbol gibi bir meslekte para yedirmiş, 30 yaş büyük adama parmak işareti yaparak resmen olayı körüklemiştir. Tüm bunlara rağmen hocanın düşmanları tarafından bahsedildiği gibi bir tokat filan da atmadığı, sadece parmağına vurduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca Ergin Ataman ''mola alsana'' tezahuratına, 2-3 taraftarın küfrüne dönüp ''..rospu çocukları'' diyecek kadar şuurunu kaybetmişken, Fatih Terim Kadıköy deplasmanında onca küfüre, yediği taşlara ve hatta çalınan puanlarına rağmen dönüp rakip taraftara, kulübe gram laf söylememiştir. Sadece Fener'e değil, hiçbir takımın bizzat aleyhine bir eylemde bulunmamıştır. O yüzden iş terbiyeden ibaretse Ergin Ataman'ın safi Fenerbahçe nefretinin yanında Fatih Terim'in rakibe saygısı tartıda ağır kalır.
 
Şenol Güneş'in beyefendi, Semih Özsoy-Mahmut Uslu'nun yönetici, Acun Ilıcalı'nın kurtarıcı olarak sunulduğu Türk sporunda Fatih Terim diğer hiç kimseden daha kirli değildir. Oyuncuyken yaptığı olaylar kendini bağlar, antrenörken de ilk toyluk zamanları hariç hiçbir kulübü, hocayı hedef alan açıklama yapmamıştır. Son 2 senedir olan en hareretli olayında da Fenerbahçe camiasına gram suç atmamış, tüm aptal ortamı haklı olarak Fırat Aydınus'a faturalamıştır. Orhan Ak olayını atmanız bile Terim nefretinden at gözlüğünüzü çıkaramadığınız ispatı gibi. Fatih Terim gibi adamın sınırları geçti diye uyarıldığı ortamda, şampiyonluk maçında kendini sahaya atıp el kol yapan bir adamın hak yemesine göz yumulamaz. Orhan isimli tetikçi bununla da kalmayıp bir de kendisine futbol gibi bir meslekte para yedirmiş, 30 yaş büyük adama parmak işareti yaparak resmen olayı körüklemiştir. Tüm bunlara rağmen hocanın düşmanları tarafından bahsedildiği gibi bir tokat filan da atmadığı, sadece parmağına vurduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca Ergin Ataman ''mola alsana'' tezahuratına, 2-3 taraftarın küfrüne dönüp ''..rospu çocukları'' diyecek kadar şuurunu kaybetmişken, Fatih Terim Kadıköy deplasmanında onca küfüre, yediği taşlara ve hatta çalınan puanlarına rağmen dönüp rakip taraftara, kulübe gram laf söylememiştir. Sadece Fener'e değil, hiçbir takımın bizzat aleyhine bir eylemde bulunmamıştır. O yüzden iş terbiyeden ibaretse Ergin Ataman'ın safi Fenerbahçe nefretinin yanında Fatih Terim'in rakibe saygısı tartıda ağır kalır.


Bunun neyine cevap vereyim bilmiyorum ki. Fatih Terim hayatı gözümüzün önünde geçen, karakterini, her şeyini bildiğimiz bir adam. Biz onu zaten salon beyefendisi olduğu için değil, gerekirse kanını, canını Galatasaray için verecek bir adam olduğu için seviyoruz. Tam da böyle bir karakter olduğu için seviyoruz. Fatih hoca artık bu camianın babası konumunda; ve konumunun gereklerini yapıyor. Bu ülkede hele futbolda Fatih Terim gibi adamların sözü geçiyor. Gerekirse vuracak, kıracak, sövecek, göz dağı verecek, geri adım atmayacak, her türlü pis işi yapacak. Fatih hoca da bunları ziyadesiyle yapıyor. Zaten adamın mayası bu değişmez. Oyuncuyken de böyleydi hocayken de aynı devam ediyor. Oyuncuyken yaptıkları kendini bağlıyor da hocayken yaptıkları beni mi bağlıyor. Yine kendisini bağlıyor. Akbilspor maçını en son, güncel örnek olduğu için vermiştim. Zaten aslında hiç örneğe gerek yok. Milli takımdayken İsviçre maçında yaptıkları, yaptırdıkları yeter nasıl biri olduğunu anlatmaya. Gerçi o zaman da herhalde antrenörlüğünün toyluk zamanlarıydı. Daha bir sürü vukuat sayılır da saymaya gerek yok. Yani kimse Fatih Terim'i centilmenlik abidesi gibi tanıtmasın ziyadesiyle pislik bir adamdır. Bunu hepimiz de biliyoruz. Ergin hoca yine söylüyorum Fatih Terim'in yanında ingiliz asilzadesi kalır. O sadece o an için sinirlerine anlık hakim olamayan bir adam. Öyle kimseye gidip vuracak, dövecek, yanında hasan şaş gibi ona buna saldırması için birilerini görevlendirecek bir adam değil. Ayrıca mahmut uslu nereden çıktı, hele acun ne alaka. Konu niye saptırıyorsunuz. Konumuz Ergin hoca ve Fatih hoca. Mahmut uslu'nun pislik olması Fatih hocayı kibar bir insan mı yapıyor. İkisi de baktığın zaman karakter olarak aynı hamurdan yoğrulmuşlar.
Bir de Fatih Terim nefreti ne. Bu forumda Fatih hocayı en çok savunan ve seven adam benim. Daha şampiyonluk gecesi kavga ettim burada. Adamlar Fatih Terim'in başında olduğu takım şampiyon olursa sevinmem diyorlardı. Mesajlar orada duruyor. Rezil kepaze ettim hepsini, kudurdular sinirlerinden. O yüzden Fatih Terim nefreti deyince en son adres benim.
Ben sadece nasıl Fatih hocaya sahip çıkıyorsak; evet sırf Galatasaraylı diye Ergin hocaya da sahip çıkmamız gerektiğini söylüyorum. Bu fenerlilerin Ergin hocaya yüklenmeleri sadece efeslileri ilgilendirmiyor bizi de ilgilendiriyor. Aslında efeslileri değil sadece bizi ilgilendiriyor. Galatasaraylı diye bu kadar yükleniyorlar. Ayrıca melih mahmutoğlu ağzıyla konuşup nefret gösteren nefret bulur demek çok yanlış. Elbette Ergin hoca fenerden nefret edecek. Ben de nefret ediyorum, Galatasaraylı olmanın gereklerinden biridir fenerden nefret etmek. Yeri gelir fenerin yenilgisine bizim galibiyetimizden daha çok sevinirim. Yukarıda Mehmet Derin beyin dediği gibi Ergin Atamana olan nefretin içinden Galatasaray'ı çıkarın hiçbir şey kalmaz geriye anlatacak. O yüzden kendi camiamızın insanına destek olalım. Fatih hocaya destek olalım, Ergin hocaya destek olalım. Oktay hocaya destek olalım. Hepsi bizim değerimiz.
 
Herkesin bir dusunme yetisi, bir degerlendirme kriteri ve sonunda da sonuc cikarmasi var olaylar karsisinda.

Simdi hic kimseden, 2014 yilinda goz gore gore calinan sampiyonlugumuzun ve akabinde yasanan olaylarda neyi nasil dusunmesi gerektigini soyleyemeyiz. Herkes ozgur !

Bir fenerli gibi dusunerek yazayim, Ergin Atamandan Galatasarayi cikarin, geriye % 3 luk bir nefret orani bile kalmaz fb taraftarinda. O % 3 un 1 i Efes digeri Bjk, sonuncusu ise Ergin Atamanin kendisidir.

Ha yeri degil ama burayi okuyan degerli rakip arkadaslarimiza destek mahiyetinde yazmis olayim. 28 sampiyonluklari varmis bence yaniliyorlar 2 de ben verdim oldu mu 30 bi de bunun faizini hesaplarsak toplam 40 sampiyonluga tekabul eder ki, 40 in ne anlama geldigini bilmeyeniniz yoktur sanirim.

Fb nin 40. sampuanligi hayirli olsun :) Ahhahahahha :) Ne kadar igrenc bir sekilde guldugumu gorse bu fbliler kesin vururlar beni :)
 
Hakemler çok kötü ama Anadolunun aleyhine çok düdük kaldı ya da lehine düdük çalmaktan imtina ediyorlar.
Ergin çok erken teknik faul aldı!
 
Fenerbahçe'nin 3/18, Efes'in 7/13 üçlük attığı bir devrede farkın daha fazla olması lazımdı.
 

Üst