2018/2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Serinin kırılma maçı asıl bu maç. İlk ve üçüncü maç hariç başa baş geçti seri. Her iki takımında farklı noktalarda birbirlerine üstünlükleri var. Ataman Ataşehir fobisini sonunda kırdı ve benim gibi basketbol severler için serinin uzaması harika oldu. Kıran kırana bir maç bekliyorum. Bu maçı alan %80 işi bitirir bana göre.
 
Efes, Simon-Anderson-Motum-Pleiss dörtlüsünden faydalanmayı düşünebilir bu maç. Her karşılaşmanın ayrı bir hikayesi var. Beko baskılı savunma yaparsa, yine Larkin ve Micic'in penetrelerine kalırsa oldukça zorlanır Ataman'ın takımı. Bu yüzden tıkanan hücumları çözüme ulaştırmanın farklı yollarını bulmalılar. Pota altında Dunston da bu kadar yalnız kalmamalı. Gireceği erken bir faul problemi kâbus olabilir onlar için.
 
Bence iki taraftan biri daha da maç alamayacak. 3-2 yapan şampiyon olacak diğer maç. 4-2 biteceğini düşünüyorum. Tabi bu benim tahminin, son maça kalması biraz daha yüksek olasılık ama ben nispeten düşük ihtimal olan bir şeyin olacağını düşünüyorum.
 
Efes 1 dakika vites artırsa vurup geçecek ama o kadar temposuz ve saçma oynuyorlar ki.. Dunston mesela hiç yok ortalarda. Yine sarhoş gibiler parkede.
 
Efes 1 dakika vites artırsa vurup geçecek ama o kadar temposuz ve saçma oynuyorlar ki.. Dunston mesela hiç yok ortalarda. Yine sarhoş gibiler parkede.

Bunda suç Ergin hocada.
Pleiss'a biraz şans verse Dunston da dinlenirdi.

Larkin ve Micic maça giremediler henüz.
Onlar maça giremezlerse birde üstüne kötü hakemler ile yenilgi kaçınılmaz olacaktır...
 
Yalnız şunu da söylemek lazım ki tam bir Obradovic torpillisi. Sırp kontenjanından oynuyor adam. Derken Obra yine patlıcan rengini aldı :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Efesli oyuncular biraz kendine gelip savunma yapmaya başlayınca fark 20 oldu Larkin'in skorda etkisiz olmasına rağmen. Yine de maç sonu belli olmaz. Efes'e bekolular gibi her karara böğürenler kadar olmasa da, ambiyans yaratacak taraftar topluluğu lazım.
 
Fb bu yil cok ilginc maclar oynadi. Ya fark yiyip yeniliyorlar ya da cok zor kazaniyorlar. Eksik oyuncularinin da etkisi vardir mutlaka ama cok rahat kazandiklari maci neredeyse hatirlamiyorum!

Ergin Hocaya gelince, Galatasarayda kalsaydi sacma sapan butceyle sadece Obradovicin ovgulerine yenisini ekleyecekti. Birileri de cikip iste Hoca dedigin Obradovic gibi olur diye gelip yazar giderdi.
 
Son çeyrek fenerde gudiric veya sinan pivot gibi oynadı, artık obra o kadar çaresiz kaldı ki bunu denemek zorunda kaldı. Bobby dixon hücum ribaundu kovalıyordu sürekli düşünün. Yalnız biz yıllardır obranın takımlarının f4 zamanı vites artırmış hazır bir şekilde sezon sonuna girdiğini görüyorduk, en büyük özelliklerinden biriydi bu obranın ama bu sene tamamen tersi oldu takım sakatlıklarla dağıldı. Bu şanssızlık mı yoksa yanlış yüklenme mi tartışılır. Sonuçta tek maç kaldı, hadi ergin hocam onların sahasında bir de sen kupa kaldır. Sonuçta bir galatasaraylı geleneği bu.
 
O ne 3 çeyrekti öyle ama.
Bu sefer uzunları ile kazanan bir Efes vardı.
Şimdi Ergin hoca bir karar verecek.
Ya hakemler ve taraftar bana maç kazandıramaz zaten deyip orada as oyuncularını dinlendirecek.
Ya da son güçleri ile maçı orada bitirecek.
Ben olsam ilkini yapardım.
Simon yerine Anderson, Dunston yerine Pleiss ve Shane yerine Beabouis ile başlarım dinlendirir bu isimleri.
Serinin 7.maçında kendi taraftarım önümde ezerek şampiyonluğu alırım...
 
Anonslar havada uçuşuyor her maç. Tasmalı federasyon, beyaz eşya takımına seyircisiz oynama cezası vermek için neyi bekliyor? Yalı çocuğunu küstürmek mi istemiyorlar yoksa? Efes yetkilileri niçin çıkıp iki kelam etmiyor? Böyle pasif kalmaya devam ederek bir şeyi çözemezler. Şikeye sessiz kalmasınlar.
 
Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu emeğe büyük saygı duydum. Bu seviyede çember savunucu olmadan 5 maçın hiç yoktan 3'ünü başabaş oynamak, bir şekilde 2 maç alabilmek büyük iş. Gelgelelim olay iyice NBA Finaline döndü. Fener her şeyiyle mücadele ediyor, her maç yürek ortaya koyuyor ama GSW'nin kaldığı senaryo gibi serinin uzadığı her maç diğer maça daha bitkin çıkıyorlar. Bugün 2 çeyrek burun buruna oynayıp 1 periyotta 20'lik olmak hiç Fenerbahçe'nin karakterine uygun bir durum değil. Eksiklerle oyuncu kalitesi zaten yakın oluyor, bir de çemberi koruyan olmayınca Fenerbahçe'nin Kalinic'in post-up'ları dışında bir numarası kalmıyor. İki takımın bugünkü şartlarını gördükten sonra Çarşamba günü Fener'den biri çıkıp 30 atmazsa serinin normal şartlarda Ülker Arena'da bitmesini bekliyorum. Şu Fenerbahçe'nin günlük performanslarla rakip potaya 70 sayı atabilmesi bile büyük mesele. Yerli oyuncu durumunda da Bobby'nin Türk olarak oynatılması dışında ligdeki hiçbir takıma karşı üstünlüğü yok Fener'in. Zaten bu seviyede fark yaratacak her yerli oyuncu kendini NBA'e atıyor. Son Kevin Durant olayından sonra Vesely'nin bu seride oynayacağını düşünmüyorum. Bugün Datome'nin oynatılmasını bile Obradovic kalibresinde bir antrenöre yakıştıramadım. Performans verememesi bir yana sakatlığını atlatamamış adamlar her an daha kötü sakatlanma riskiyle de başbaşa kalıyorlar. Bazen kaybetmeyi de bilmek lazım. Belli ki bu sene Fenerbahçe'nin senesi değil.
 

Üst