2019-2020 BSL Takımlarının Transferleri ve Kadro Haberleri

Darüşşafaka Tekfen, Milwaukee Bucks tarafından serbest bırakılan forvet Bonzie Colson'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

(via@NeoRock06)
 
TekSüt Bandırma BK geçtiğimiz sezon Polonya Basketbol Ligi takımlarından Legia Warszawa’da oynayan Amerikalı oyuncu Omar Prewitt ile anlaştığını duyurdu. Prewitt geçen sezon Polonya’da çıktığı 30 karşılaşmada 18.3 sayı ve 6.1 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.
 
Darüşşafaka 1.7 milyon dolar civarında bir bütçeyle yola çıkmış.

Joe Ragland-Doron Lamb-Bonzie Colson-Jarrod Jones-Johnny Hamilton. Geçtiğimiz sezon kadroda olan genç oyunculardan Berk, Kartal, Doğuş ve Emircan da yola devam edecek gibi görünüyor. Yabancılara bakınca bireysel anlamda iş yapabilecek oyuncular gibi gözükseler de Ragland ve Lamb'ın top paylaşımı önemli. Colson'u pek tanımıyorum ama Daçka için düşündüğüm tutkal bir 3 numara ise iddialı olmasa da keyif verebilirler.

Gaziantep Basketbol.

Jamelle Hagins - Jamarr Sanders - Drew Crawford - Steven Jelovac - Sarunas Vasiliauskas - Can Uğur Öğüt - Erol Can Çinko - Murat Göktaş - Orhan Hacıyeva - Arber Berisha - İsmail Cem Ulusoy - Metehan Akyel.

Her ne kadar istikrardan yana olsa da ekonomik durumlar sebebiyle 3 kemik oyuncusunu kaybetti. Buna rağmen Serie A MVP'si Drew Crawford'u getirmek büyük iş. Hagins tercihini ne kadar sevdiğim bir oyuncu olsa da acele olarak gördüm. Jekiri'ye göre undersize bir oyuncu. Cem Ulusoy ve Can Uğur varken de Vasiliauskas tercihimi değiştirebilirdim.

Ormanspor

Charlon Kloof - Luka Babic - Chris Warren - Elmedin Kikanovic - Kadir Bayram - Dorukhan Engindeniz - Caner Özcan - Cevher Özer - Barış Erlim

Ligin yeni takımlarından olmalarına rağmen Kikanovic hamlesi epey şaşırttı beni. Kloof da kariyerinde buralara uğramış bir oyuncu iyi transfer olarak kabul edilebilir. Warren'i tanıyoruz zaten. Babic'i ise pek tutmuyorum. Ligde kalacaklardır.

Beşiktaş

Jordan Theodore - İsmet Akpınar - Shaq McKissic - Nemanja Djurusic - Burakcan Yıldızlı - Ömer Utku Al - James McAdoo - Samet Geyik

Altyapıdan 3 oyuncuyu takıma çıkardılar. Muhtemelen Samet ve Kenan'la yolları ayıracaklar. Ödemelerde süreklilik sağlarlarsa uzun zaman sona iyi bir beşiktaş izleyebiliriz. Kadroları hala eksik ama çekirdek olarak kağıt üstünde iyi duruyor.

Bahçeşehir Koleji

Trae Golden - Dwight Hardy - Manghonk Mathiang - Cameron Clark - Altan Erol - Can Altıntığ - Hadi Özdemir - Alper Özcan

Golden ve Hardy'nin yan yana ne vereceği meçhul ama geçen seneye göre daha ekonomik ve dar bir kadro olacak gibi görünüyor. Bir de 4 numara alacaklar. Yerli rotasyonu açısından Kenan'la görüşüyorlarmış.

Karşıyaka

Tony Taylor - Brandon Triche - Tony Crocker - Amath Mbaye - Jordan Morgan - Onuralp Bitim - Alp KarahanNusret Yıldırım - Metecan Birsen

Yabancı çekirdekleri iyi olsa da Egemen, İlkan, Berk gibi süre alabilen yerlileri kaybettiler. İlkan konusu sanıyorum henüz muamma ama yabancı konusunda çok isabetli tercihler. Üzerlerindeki ölü toprağını atacaklardır.

Bursaspor

Allerik Freeman - İzzet Türkyılmaz - Mehmet Özcan - Evran Büker

TBL'nin Şampiyonu nihayet hamlelere başladı. En azından ligde tutunmayı başaracaklardır.

Afyon ve İBB henüz bir hamle yapmadı.

Büyükçekmece Basketbol

Kevin Dillard - Andrew Andrews - Robert Upshaw - Yiğitcan Vardal - Deniz Kılıçlı - Kerem Özkan - Arda Erdoğan

Hayes ve Eldridge maaşların ödenmemesi sebebiyle devam etmeme kararı aldı. Ligde kalacaklardır ama zaman geçtikçe maddi olarak sıkıntılar yaşıyorlar.

Teksüt Bandırma

Omar Prewitt - Tyler Kalinowski - Emmanuel Terry - Jaime Smith - Erkan Yılmaz - Şehmus Hazer - Rıdvan Öncel - Erkin Şenel - Berke Atar - DJ Shelton

Banvit'in desteğini çekmesinin ardından yeni bir yapılanmaya gittiler. Jaime Smith bu anlamda iyi bir hamle oldu. En azından devam etmeleri sevindirici.
 
Son düzenleme:
Furkan, Karşıyaka’da Metecan Birsen ve Nusret Yıldırım'ı da ekler misin?
Bence 1 de yerli guarda ihtiyaçları var.
Anadolu Efes ve Fb Beko'dan sonra 3.lük için en önde takım olarak görüyorum.
 
TEKSÜT Bandırma, geçtiğimiz sezon Belçika Basketbol Ligi takımlarından Telenet Giants Antwerp’te geçiren Amerikalı şutör oyuncu Tyler Kalinoski'nin transferini duyurdu.

kaynak: basketfaul
 
TOFAŞ, geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giyen Muhaymin Mustafa ile 1 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Resmi açıklama da gelir kısa süre içerisinde. Teknik ekip, kadroda tutmaya çok istekliydi genç oyuncuyu.

(via@NeoRock06)
 
Beşiktaş Sompo Sigorta, James Michael McAdoo ile imzalayacak bir aksilik olmazsa. Birkaç gündür görüşmeler sürüyordu, artık son aşamaya geldi iş.

(via@NeoRock06)
 
İBB Basketbol'un kadrosu yok.Kadro kuracağına dair bir haber kırıntısı da yok. Ekrem İmamoğlu'nun Başakşehir'e tavrı belliyken İBB Basketbolun lige katılması benim için sürpriz olur. Ama çekilirse de alttan gelen takımın (İTÜ olur herhalde) ligde kalması benim için yine sürpriz olur.

Afyon Basketbol konusunda da bir gelişme yok.2 Takım birden lig başlamadan çekilirse dünya çapında bir kepazelikle karşı karşıya kalabiliriz.Ama Hidayet'in umrunda değildir bu durum.
 
İBB Basketbol'un kadrosu yok.Kadro kuracağına dair bir haber kırıntısı da yok. Ekrem İmamoğlu'nun Başakşehir'e tavrı belliyken İBB Basketbolun lige katılması benim için sürpriz olur. Ama çekilirse de alttan gelen takımın (İTÜ olur herhalde) ligde kalması benim için yine sürpriz olur.

Afyon Basketbol konusunda da bir gelişme yok.2 Takım birden lig başlamadan çekilirse dünya çapında bir kepazelikle karşı karşıya kalabiliriz.Ama Hidayet'in umrunda değildir bu durum.

İBB kadro kuracağını açıkladı.
 
TEKSÜT Bandırma, DJ Shelton ile yeni sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

TEKSÜT Bandırma, Jaime Smith'i kadrosuna kattığını açıkladı.

TOFAŞ, geçtiğimiz sezon Anadolu Efes'ten kiraladıkları Muhaymin Mustafa ile 1 yıllık yeni kontrat imzaladıklarını açıkladı.

Bursaspor, Serkan Erdoğan'ı koç, Tutku Açık'ı ise yardımcı antrenör olarak göreve getirdiklerini açıkladı.
 
Beşiktaş Sompo Sigorta önceki sezonda ismi transferde geçen, daha önce ligimizde oynayan Amerikalı skorer forvet DJ Kennedy’i tekrar gündemine aldı.

(via@NeoRock06)
 
Bahçeşehir Koleji, uzun süredir uğraştığı transferi sonunda resmiyete döktü. Sean Armand, yeni sezonda Bahçeşehir Koleji'nde.

Trae Golden, Dwight Hardy ve Sean Armand üçlüsü bakalım neler yapacaklar orada.

(via@NeoRock06)
 

Üst