2021-2022 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Gamze Kılıç'ı almışız. Eski adıyla Gamze Alikaya. Bizde zaman zaman eleştirilse de yerli pasörler içerisinde de hatırı sayılır bir yeri vardı. Doğum yapmış, öncesinde de çok da iyi değil diye eleştiriler var. Ben de varlığını bile unutmuşum neredeyse. Yabancı pasör alınıp öyle bir plan yapılabilir miydi, bilmiyorum. Gamze'nin bizden gitmeden önceki hali, Çağla'nın şimdiki halinden iyiydi. Umarız karşılığını alırız.
 
Alesia Rykhliuk geldiği günden beri takımın birinci skor opsiyonu oldu iyi de mücadele etti Kosheleva gelene kadar bu takım küme düşmedi ise sayın Okan Böke'nin övündüğü Avrupa kupası finaline çıkıldı ise kendisi sayesindedir siz düzgün planlama yapmaz yanına aynı ayarda oyuncu koymazsanız tek oyuncunun yapacağı sınırlıdır. Bu sene de aynı şey yapılıyor manşeti zayıf sıradan oyuncu bir yıldır voleybol oynamamış pasör Aydın belediyesi seviyesinde orta oyuncunun yanına Vakıfbank'ın potansiyelli oyuncusu koyuluyor onun kişisel performansı ile bir yere gelinecekse gelinecek plan program hak getire.
 
Bütçe ve hedef belli o açıdan bakınca güzel bir kadro oldu. Hele geçen sene ile kıyaslayınca. Geçen sene Koshe gelene kadar küme düşme adayı bir kadro vardı.

Bu sene hem çok daha genç hem de tavanı daha yüksek bir takım olduk.
 
Kadın takımının hedefi ne ki kadrosu potansiyelli olsun eline bir yıldır top değmemiş pasör, manşet alamayan top geçsin diye bekleyeceğimiz smaçör vasat orta oyuncu bunların başında da kerameti kendinden menkul Ataman Güneyligil. Geçen yıl at topu Alesia'ya oynuyorduk bu yıl at topu Alexia'ya oynayacağız.
 
Kadroyu bakarken geçen sene ile kıyas yapmak lazım. Yoksa hedef ilk 4 içinde olma Sonuç olarak bütçe olarak bence geçen senenin de gerisinde bir takım var. Alesia’nın aldığı parayı mevcut 3 yabancı toplamda almıyordur.
Zaten yatırım erkek takımına yapılıyor ki bu da doğru olan.
Eline 1 yıl değil 5 yıl top değmemiş Gamze > Çağla. Bunu tartışmam bile.
Orta oyuncu Plasinac neden oynamadı bilmiyorum ama Aydın’da oynarken baya iyi bir performans vermişti. Kağıt üzerinde geçen seneden daha iyi bir orta oyuncu rotasyonu oldu.
Smaçör rotasyonun da çok bir değişiklik olmadı açıkçası. Yine manşeti kötü bir oyuncu aldık. Hatta Koshe’nin manşeti geçen sene çok daha iyiydi. Hucüm olarak Anthi daha iyi ama manşet alamadıktan sonra bir espirisi yok. Manşeti ve defansı iyi olan bir smaçör bekliyordum.
Alexia’nın transferi de mutlu etti açıkçası. Evet Alesia’nın performansı önemliydi ama işte aldığı para bizim için çok fazlaydı.

Kısacası geçen seneden kağıt üzerinde daha iyi ve süpriz yapma potansiyeli daha yüksek bir takım. Her şeyden öte sahada kariyerinin sonuna gelmiş hatta bitmiş oyunculardansa genç, mücadeleci bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum.
 
Şunu ifade etmek lazım bu takımın hedefi ne voleybol şube sorumlusundan antrenörden gerçekçi bir hedef duydunuz mu bugüne kadar Galatasaray'ın hedefi kupalardır'dan başka.
Toplama takım kurarsınız, elinizde büyük bütçe vardır mevkilerinin en iyi oyuncularını iyi bir antrenör ile bir araya getirdim dersiniz tutar tutmaz o ayrı.

Bizdeki olay Gamze gel Galatasaraylısın voleybola dönmek istiyormuşsun biliyorum. Anthi bizde oynamıştın gel ortaya dostlar alışverişte görsün alalım bir yabancı Vakıfbank oynaması ve çok top atılması gelişmesi garanti oyuncusunu da bir sene verdi kadro tamam yoksa ne Gamze'ye ne Anthi'ye verilmiş bir plan olmadığı gibi Anthi haberi bizzat Okan Böke tarafından üç kez yalanlanmış voleybol sitelerinden haber kaldırıldığı halde transferi gerçekleşmiştir öte yandan kariyerinde hangi oyuncuya gelişim kaydettirdiği üst seviyeye çıkardığı merak konusu olan bir koçla çalışıyoruz. Esas yatırımın yapıldığı erkek voleybol ise defolarla doludur. Bugün ligi bizden üstte bitirmiş Fenerbahçe antrenörü ile yolları ayırmış, Ziraat'te zorunluluktan da olsa bunu yapmış ve yerini hemen doldurmuştur. Nedim Özbey'in Galatasaray'ı şampiyon yapacak enerjiyi vereceğine oyunu oynatacağına inanan kendi oğlu dışında biri var mı merak ediyorum.
 
Antrenör konusunda katılıyorum. Kadın takımını anlayabiliyorum bir hedef yok ama erkek takımında Nedim Özbey ile devam etmek saçmalık. Yoksa o tarafın oyuncu kadrosu olarak bir sıkıntısı yok. Mevcut hali direk şampiyonluk adayı.

Kadın tarafında bütçe ve hedef belli olduğu için kadroyu yorumluyorum. Anthi hariç (o da yanıltır umarım) gayet iyi kadro kuruldu. En azından geçen seneki rezilliği yaşamayız.
 
Erkek takımı için şunu söylemek lazım Arkas, Halkbank, İBB gibi takımların nispeten az yatırım yaptığı yerde Galatasaray'ın biraz yatırım attırması ile şampiyonluk noktasına gelmesi doğal. Türkiye liginde oyun belli iyi ve nispeten hücumcu sayılabilecek 4 numara Atanasov, Hidalgo gibi ve baskın pasör çaprazı biz 4'te oynasın diye Yasin ve Burutay bekliyoruz. Torres belli bir çizgide oynasa da kritik anlarda hata yapıyor seneye tek yabancı ile başlanıyor fırsat transferi Berezhko için avrupa şampiyonu adam aldık deniyor Berezhko o takımlarda hangi rollerde imiş Okan Böke izlemiş mi merak ediyorum. Nedim Özbey açıklama yapıyor ben buraya kolay gelmedim diyor doğrudur kendisinin voleybola emeğini yok saymak haddim değil ve fakat kariyerindeki tek şampiyonluğu Arslan sakatlanmasa kazanabilir miydi? Burutay, Selçuk ben istediğim için Galatasaray'a geldi diyor Selçuk Aslan kadar, Ulaş kadar katkı sağladı mı Burutay sakat tamam ama iki genç Efe kadar Yiğit kadar önemli bir rolü oldu mu takımda umarız bu sene olur. Bu sene Murat birinci pasör oynayacak yabancı pasör istemedim güvenim tam diyor bu derece güvendiği pasör tüm yıl sadece servis için oyuna girdi neden sadece Arkas serisinde oynadı.
Metin ve Ter-Maat'ın bizim maçlarda oynadıkları oyunlara blok defans kurgularına bakın Ziraat Fener maçlarındaki hatta Arkas maçlarındaki oyunlarına bakın teknik olarak ne kadar geride olduğumuz zaten ortaya çıkacaktır. Bu sezonda hem erkek hem kadın takımları için sezon ortasında fırsat transferi olursa Okan Böke ben aldım getirdim diye şov yapacaktır.
 
Son düzenleme:
Kadın takımını takip edenler iki kelam karalama beklentimiz ne olmalı.

Vakıfbank Eczacıbaşını darma duman etti.
 
Yapılanma anlamında bir şey olmadığı için dostlar alışverişte görsün mü denir, küçük olsun bizim olsun mu denir bilinmez, Gamze'yi iki yıl aradan sonra voleybola döndürdük, manşetinin ne kadar zayıf olduğu bilinen Anthi'yi saklamak bir yana dursun liberomuzdan çok manşet aldırıyoruz. Sasa Planinseç için ise söyleyecek hiçbir şey yok hücuma yükselişi blok tutuşu ben çok aramışlar diyorum. Vakıfbank'ın kiralık verdiği pasör çaprazı olmasa küme düşebilirdik.
 

Üst