2021-2022 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Thy de Şeyma Eczacıbaşı da Hande Fenerbahçe de Meliha oynuyor. Ama bu isimleri oynatan takımlar İlkin’e forma teslim etmiyor. Güzelmiş.

Yine aynı oyuncudan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama son 2 yıldır en istikrarlı ve gelişen yönleri manşet ve defansı. Geliştirmesi gereken yönü tam tersi hücumu. Sert hücumlar yapabiliyor ama daha akıllı oynaması lazım.
 
Şunu ifade etmek lazım Türk kadın voleybolu popüler olmaya başladıktan sonra ki o dönem bile Milli takım smaçörü Natalia Hanikoğlu idi Gözde Kırdar ve Esra Gümüş dışında komple oyuncu çıkmamıştır ki zaten bu yüzden milli takımda iyi orta pasör Neslihan gibi bir çapraz olduğu halde birincilik alınamadı. Eczacıbaşı'nın aldığı ilk Avrupa kupası olan kupa galipleri kupasından itibaren Vakıfbank'ın aldığı Top Teams yine ilk şampiyonlar ligi kupası ve Fenerbahçe'nin domine ettiği yıllara bakın smaçör olarak kimler oynamış.
Nasıl ki Türk sporunun her branşında yerlilere mecburiyetten yabancı sınırından gereğinden fazla değer veriliyor ise voleybolda da böyledir dünkü maçta kaybeden Eczacıbaşı'nda en çok eleştirilen Hande iki seti bir puanı verip de kazanan takımda İlkin'dir. O yüzden Zhu Ting Gabi ikilisi ile Avrupa şampiyonu olunuyor ama 3-2'de olsa Gabi Meliha Tuğba üçlüsü ile olunamıyor. Cev kupası finalinde oyun disiplinine bağlı bir İtalyan takımı rahatça kupayı alıyor.
Ben İlkin önemli bir oyuncu olmaz demiyorum ve fakat şu an bu kadar büyük şans bulduğu ilk altı oynadığı Galatasaray'da bile vasatı aşmış değil kendisi.
 
İlkin'i Vakıfbank veya Eczacıbaşı istese şu an hemen alabilir. Öyle bir tasarrufları ve istekleri yok. Kaldı ki o takımlarda başlayacak potansiyeli henüz yok. Bu tamamen kendi elinde.

Saygılar.
 
Zaten bahsederken şu andan bahsetmiyorum. Potansiyelinden bahsediyorum. Bu takımlar bu potansiyele gözü kapalı yatırım yaparlar.
Yarın biz bırakır ya da İlkin gitmek isterse hep birlikte görürüz kim istiyor kim istemiyor.

Örnek verirken takımların en iyi kadrolarını ortaya koyup örneklendirmek de yanlış. Şu an ne durumdalar kimler oynuyor ona bakmak ve yorumlamak doğru olan. Açık konuşayım olmamış haliyle 4 takımın 2’sinde direk oynar 1’inde forma savaşına girer diğerinde yedek kalır.

İlkin’in önünde uzun bir yol var. Çalışmaya ve gelişmeye devam ederse çok iyi bir kariyer kendisini bekliyor.
 
Mesele İlkin'i bu takımların alıp almaması değil zaten hangi rol için alacakları yerli oyuncu oynatma zorunluluğu olan yerde alırlar tabii. Bunun için iyi kadro örnek vermeye de gerek yok takımlar ligde ve Avrupa'da farklı kadrolar ile oynayarak bunu gösteriyor zaten ki gerek maddi nedenlerden gerek planlama gereği daha iyi bir yabancı getirmeyeceğimiz için takım olarak İlkin'e gereken ilk altı şansı zaten veriliyor buna rağmen ekstra parlamış değil.
 
Bu sene ki takım keyif veriyor. Deli gibi defans yapıp Alexia ve Anthi ile hücumda etkili oluyoruz. Gamze çok istikrarsız ama ne olursa olsun tek düze değil renkli oynatmaya çalışıyor.

Açıkçası dün hem bizim basit hatalarımız hem de neredeyse hiç orta oyuncu katkısı alamamış olmamız maçın sonucunu belirledi.

Bu takıma sene başında transfer yapılmasına gerek yok diyordum ama oynadıkları oyunu görünce 1 orta oyuncu transferi kesinlikle şart. Şöyle hücumda top öldüren bir orta oyuncu ile 1 tık daha ileri adım atarız.
İlkin de toparlayacaktır. O zaman çok daha güzel bir sezon bizi bekliyor olabilir.
 
Kadın takımında sorun kadro mühendisliği iki oyuncu ile oynuyoruz Gizem'i de sayarsak üç bu kadar tahmin edilebilir oynamasak iki oyuncu yanına skor katkısı verecek oyuncu bulsak maç 3-1 bitecekti. İlkin için zaten gerekenleri söylemiştik.
 
Selamlar, bilen bilir gamzeyi oldum olası sevmedim. Voleybol aklı olarak zeki bulmuyorum. Pasör, oyuna ve takıma hakim olmalı. Dünkü maç genelinde değil ama genel yorumum bu Alikaya için gerçi Kılıç olmuş Gamze :) ben bayadır takip etmiyordum.
Biz yatırım yapacak, güçlü takım olacaksak gelecek sene bir şekilde Alexia’yı ve İlkin’i tutmalıyız.

Neden iyi bir yabancı pasör almıyoruz? Doğru yerli bulamıyoruz? Hepsi ekonomik deniyor ama bence bugüne kadarki bakış açısından idi. Burak Elmas yönetiminden umutlu olsam da benim bir iki yıl daha beklentim yok. Umarım altyapıya odaklanırız ve artık biz de bir iki tane iyi oyuncu çıkartırız ve onları tutabiliriz. Eczacı Vakıf ve Fenerle rakip olmamız lazım.

Bu sene içinse orta oyuncu eksikliği var sanki. Fatma 18-19 iken topu içeri atsa büyük olasılık maç 3-1 bitecekti.
 
Takım gerçekten heyecan verdi dün bana.Alexia'nın bonservisini alabilsek keşke. Dün üç branşta maçlarımız vardı. Kadın voleybol ve basketbol da erkekler de ise basketbol da gerekli tavkviyeler yapılırsa iyi işler yapabilir takımlarımız.
 
Dün Eczacıbaşı'na 3-0 kaybederek bence sezona havlu attık çünkü THY'de Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek bizim ilk 4 iddiamızı büyük oranda bitirdi bana kalırsa. 19-16'dan verilen ikinci set oyunun da kopma noktası oldu. Sezon sonunda Ataman hoca ve tüm ekibi ile vedalaşırsak çok yerinde olur. Yerlilerden Gizem ve İlkin dışında kayda değer bir oyuncumuz olduğu kanaatinde değilim o yüzden seneye sil baştan yaparak iddialı bir kadro kurulması gerektiğini düşünüyor ama bunun yapılacağını ise hiç sanmıyorum...
 
Yalnız fenerbahçe 1 senede iyi seviye atlamış ve kadrosu cidden iyi olmuş. tek şanssızlıkları vakıfbank ile aynı ligde olmak vakıfbank egonu ile de anlaşmış..
 

Üst