2021-2022 Türkiye Süper Ligi

Var'ın rezalet ötesi hamlesiyle Karagümrük 10 kişi kaldı fakat 11 e 11 iken bile Karagümrük ne oynuyordu,ne oynamaya çalışıyordu ben anlamıyorum.Sürekli geriye yaslanmalar,baskıya rağmen ısrarla geriden oyun kurmaya çalışıp 5 saniyede top kaybetmeler,kendi yarı alanına kapanmalar.

İğrenç ötesi oyun oynuyor Karagümrük.İğrenç ötesi bir oyun anlayışı var.Kapanamayan takımın kapanmaya çalışması kadar iğrenç bir şey yok.

Geriden oyun kurmakla,sürekli geriye dönmek arasında dağlar kadar fark var.Şunu bir anlasalar.Bir pozisyonda Jimmy Thiam'ın önüne yuvarladı topu Thiam kaçırdı.Komedi cidden.

Karagümrüğün 10 kişi kaldığı pozisyonun 5 dk boyunca incelenmesi ise ligin kalitesini ortaya koyuyor.
 
Thiam sonunda golü attı.Viviano daha kaç tane kurtaracak ? Oyun anlayışı rezalet.Kayseri'de 6 kişi ön alanda baskı yapıyor,kalenin içinden pas yaparak çıkmaya çalışıyorsun.3.pası yapamadan topu kaybediyorsun.Futboldan hiç anlamıyorum diyen bir insan bile bu anlayışı bırakıp,savunmayı ileri çıkarıp kaleciye uzun top yollatır.

Karagümrük teknik direktörü yok yere abartılıyor.Baskı üzerine baskı yiyorsun 10 kişi kalıp golü yiyince dinamik oyuncu alıyorsun.Ortayı yapsın diye Caner'i ısrarla çıkarmıyorsun.Saçma sapan hamleler.
 
ilk yarı : 1-0 öndeyiz. Ama takımda Halil ;Kerem ve Barış çok etkisiz. Morutsan gol dışında iyi değildi.
Takımın ilk 11 de oynayacak , 2 tane kanat , bir 6 numara ihtiyacı var. Morutsan 10 numarada biraz denenmeli.
Hani Kerem , Barış ve Halil Türk olmasa takımda bile olmasalar olur.
Bide Vanhaulttan daha etkili olmasını beklerdim. Oda etkisiz kalıyor.
 
Abi ne ihtiyacı ben anlamadım. Aylar önce ''her şey tamam, kadro süper, top artık hocada'' yorumları vardı; haftalar geçtikçe her hafta ''şu mevkiye ihtiyaç var, bu oyuncuya ihtiyaç var, forvete ihtiyaç var...'' uzadıkça uzuyor bu ihtiyaçlar. Yanlış anlamayın sözüm size değil.
 
Abi ne ihtiyacı ben anlamadım. Aylar önce ''her şey tamam, kadro süper, top artık hocada'' yorumları vardı; haftalar geçtikçe her hafta ''şu mevkiye ihtiyaç var, bu oyuncuya ihtiyaç var, forvete ihtiyaç var...'' uzadıkça uzuyor bu ihtiyaçlar. Yanlış anlamayın sözüm size değil.
Anladım tabide , görünen köy kılavuz istemez.
Bu takımla anca bu kadar oynanıyor. Babel ve Fehuliyi gönder , yerine 2 kanat al. 6 numara zaten baştan eksik ( Asuncuaiyu gönder ) . Bu maç için Morutan 10 numarada kötü idi. Ama denemek lazım biraz daha. Bu söylediklerim şy an için sadece ilk 11 eksikleri. Daha Lyundamanın yerine iyi bir stoper ( varsa Türk ) , Muslerenın yedeği iyi bir türk kalaci de lazım.
İyi takım olmak öyle değil. Ben sene başından beri takımın bir futbol oynadığına inanmıyorum.
Mesela bu maçta en kötülerimiz ; Halil , Barış, Marutan ve Kerem idi. Ama şimdi Kerem ve Morutan 1 er gol atınca iyi oynadılar olur.
 
Takım 4 sezondur futbol oynamıyor. Avrupa maçlarında da sadece sonuçlara bakmayın oyun kötü.
Ligin kalitesi çok düşük olduğu için yapılan çoğu hatanın cezası kesilemiyor rakipler tarafından.
Erol'dan gelecek için umutluydum Türk futbolu adına ama o'da ortalama Türk teknik direktörü olmayı seçmiş.
 
Beşiktaş-Trabzonspor maçında umarım Bjk kaybetmez ve bizde Karagümrüğü yenerek haftayı tamamlarız.Artık Trabzonspor'un puan kaybı yapması şart.
 
Biz bu Beşiktaş'a karşı nasıl iyi hazırlanamıyoruz ve puan bile alamıyoruz hayret.Yan toplarda hem savunma hem Ersin inanılmaz kötüler.Biz duran top çalışmıyoruz o da net.

Vida-Welinton stoper ikilisi çok ağır,arkaya her an adam kaçırma potansiyeli olan oyuncular.Her an hata yapmaya müsait oyuncular.

Kaldı ki golde öyle geldi.

Beşiktaş çevirir çeviremez o ayrı ama savunma olarak Beşiktaş güven vermiyor.Soldan bomboş gelip Nwakaeme'nin kaçırdığı ve erken kesse tehlike yaratacakları 1 pozisyon daha vardı.
 
Marek Hamsik, Nwakaeme'ye iki tane efsane pas atmıştı, değerlendirememişti. Aynı pastan araya Abdülkadir'e attı ve değerlendirdi. İlk yarı 1-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle bitti. İlk 35 dakika çok sıkıcıydı. Nwakaeme ve Larin'in pozisyonlarından sonra zevkli hale geldi. Tempo arttı. İkinci yarının da böyle olacağını düşünüyorum. Bakalım Beşiktaş karşılık verebilecek mi?
 
Bence maçın hakkı 1-1 di.İkinci yarı Trabzonspor 1 puanda işime gelir görüntüsündeydi.Bir tek Serkan'ın gelip 7 saniye boyunca Nwakaeme elini gösterdiği halde ona kesemediği pozisyon vardı.

Umut Meraş'ın Cornelius'un yanından ayrılıp onu bomboş bırakması,antrenman maçında bile yapılacak hata değil.

8+3 kuralıda işlemeye devam etsin,Umut Meraş'ıda izleyelim,Salih'ide izleyelim.Kenan Karaman'da oynasın.

Trabzonspor'a tebrikler.Ben bizim için 1 puanada razıydım ama olmadı.Bütün derbilerden alnının aklarıyla çıktılar.
 
Eğer Altay taraftarı bugünkü 1 puana seviniyorsa futbolla bağları yok demektir.Çağ dışı futbol,çağ dışı futbol anlayışı ile %21 topla oynayarak rakip kaleye isabetli şut bile gönderemeden maçı bitirdiler.Bir ara Altay'ın topla oynama yüzdesi ise %17 idi.

Mustafa Denizli bugün bana Antalyaspor'a kötü futbol oynatan Ersun Yanal ile bir dönem Konyaspor'a orta sahayı geçirtmeyen Aykut Kocaman'ı hatırlattı.
 
Rosier topu elle keser görmezsin,Ghezzal sürekli faul yapar kart vermezsin,Var olmasa Necip'in hareketini sarıyla geçiştirecektin.Bjk aleyhine 1 penaltı 1 kırmızı verince orta sahada avantaja bıraktığın pozisyonda Ghezzal'a kart çıkaramadın.

Yahu Hüseyin Göçek siz Var olmadan önce yıllarca nasıl maç yönettiniz ? Var yönetecekse siz neden varsınız ?
 
Mert Günok topu uzaklaştırmak için ceza sahası dışına kadar çıkıp topu ıskaladı.Zaten o topa vurmasıda imkansızdı.Nasıl önde yakalandı anlamadım.

Bjk hem geride hemde 10 kişi olduğu için aşırı panik,kaos futbolu oynuyordu.Bu da tuzu biberi oldu.

Geçen Ajax maçından sonra uzunca yazmıştım.Bjk'ta inanılmaz bir kopukluk var,oyuncularla teknik direktör arasında.

Bugünkü maçın sonucu ne olursa olsun Sergen Yalçın bugün istifa etmezse Bjk uçuruma doğru gider.
 
Şu Karagümrük safi zarar bu lige elindeki oyunculara bak sadece uyuşuk uyuşuk pas başka bir planları yok isabetli şut sayıları sadece bir.
 

Üst