2021-2022 Türkiye Süper Ligi

Malatya'nın efsane bir duran top organizasyonu olmuş. Bayadır böyle bir organizasyon görmemiştim ligde. Bizim takımda zaten hiç görmedim çeyreğini bile.
Diğer ilginç gördüğüm de Nwakaeme'nin 1 metreden gol atamaması. Başka bir maç olsa hain ilan edilir, maçı sattı denirdi. O kalibrede bir oyuncunun kaçırması daha çok şaşırttı beni. Ki en yeteneksiz futbolcu bile 1 metreden topu sokar kaleye...
Başakşehir maçının istatistikleri de çok ilginç gelenlerden gözüme. 80-20 topla oynama ve maçı kazanamamışlar.
 
Nasıl sevindi hain şerefsiz falan diye küfür ediyorlar. Bunlar hakkaten psikoloğa diploma yırttırır. Adam gol attı sevindi işte. Ali Koç da Burak Elmas'la birlikte bavulunu alıp terk etse keşke de adam gibi yönetim görsek topluca. Cefayı yine taraftar çekiyor.
 
Gazetelerde şampiyon olmaya yakın bir takım için, X takım Şampi.. diye sürmanşet atarlar ya hani işte Trabzonspor'da öyle durumda daha şimdiden. İnşallah gelecek yıl Avrupa'da iyi iş yaparlar.

Biz de çok ilginç bir durumdayız. Üçüncü takıma da çok uzak değiliz on beşinci takıma da.

Ali Koç da daha şimdiden tarihe ismini yazdırdı. Her bir rakibinin şampiyonluğunu gördü. Sanırım Fenerbahçe tarihinde ilk olsa gerek. Üstelik Fenerbahçe'nin Türkiye kupası dahil herhangi bir kupası bile yok kayıtlarda.
 
Tam 13 maç önce yerden yere vurmuştum.Vida hala oynamaya devam ediyor Beşiktaş'ta.

Beşiktaş taraftarına hakaret etseniz daha az sinirlenirler.Bu adam dünya yıldızı mı her gelen onu oynatıp duruyor.
 
Beşiktaş bugün stoperde taraftarın en sevmediği oyuncularla(Vida-Welington) ve ciddi eksiklerden ötürü sıkıntılı bir kadroyla maça çıktı.

Ben Beşiktaş'a çalınan penaltıyı hiç samimi bulmadım.Bence penaltı değildi,çok basit çalındı.VAR'ın uyarısıyla hakem 1.5 dk sonra falan oyunu durdurup izleyerek verdi.O da ayrı.

Fakat oyun olarak %100 Beşiktaş'ın kazanmayı hakettiği bir maç oldu.Kazanmayı çok isteyen,iyi futbol oynamaya çalışan Beşiktaş vardı.Rizespor savunmada çok basit hatalar yapıp Beşiktaş'a çok fazla ikramlar yaptı,hepsini Güven-Batshuayi geri çevirdiler.

Emirhan'ıda gayet beğendim.1 gol attı,1 tanede tam girdi derken üst direkten döndü.Çok iyi kafa vuruşuydu.

Rizespor çok kötü durumda.Şu maçta 4-5 yiyebilecekken 2 tane duran toptan şansa attıkları gollerle berabere kaldılar.Oyuncular ileriye çıkmıyor,geriye koşmuyor,basit hatalar yapıyor,ayakta duramıyorlar,fizik olarak yetersizler.Oyun takipleri yok,Çok fazla pozisyon veriyorlar.

Bu kadar eksikle gelen Beşiktaş karşısında oyun olarak ezilmeleri beni çok şaşırttı.
 
Fenerbahçe-Adana Demirspor maçını izledim.

Adana Demirspor attığı goller haricinde 2 tane pozisyon bulabildi.1 tanesi 85'de Yunus'un şutu,diğeride 89 da Akintola'nın çok net pozisyonu.

Ve Adana Demirspor kendini hiç kasmadan orta seviye bir oyunla Fenerbahçe'yi deplasmanda yeniyor.Çok garip değil mi ya ?

Bu sezon 3 büyüklerin 3 büyüklüğü kalmadı.Fenerbahçe'ye bakıyorum sürekli gol arayışı içerisinde ama bunu çok isteksiz şekilde sürekli kanata atıp,kanattan orta yaparak deniyor.Adana Demirspor savunması resmen güzel bir yan top antrenmanı yaptı.

İyi ve yerli gelişime açık teknik direktörlere eyvallah onlarla devam edin fakat 3 büyükleri sahipsizleştirmeyin.Fenerbahçe'nin haftalardır yardımcı teknik adamla devam etmesi taraftara ayıptır artık.Yarım sezonluk yerli teknik adamda mı getiremiyorsunuz ?
 
Berke Özer 2 tane kötü gol yedi.2.golde Fenerbahçe takımının uyuşukluğu ön plandaydı bence fakat ilk golü çıkartabilecekken topa bile dokunamayıp jeneriklik gol yedi.

Sözleşme uzatma konusundada kararsızmış.Sen Altay sakat olduğu için kaledesin sana birisi bunu hatırlatmalı.Sen en fazla Fenerbahçe'nin 3.kalecisi olursun.

Bizim maçtada Kim mükemmel oynamasa o maçı 1 gol yiyerek tamamlayamazdın.

Son olarak takımlar berabere kaldığında,galip geldiğinde para almıyorlar mı ? 3 büyüklerin iyi oynaması için ille hedefleri mi olmalı ? Yazık ya.Ligimizin az olan değerini bitirdiniz bu sezon.
 
Bu sezon mu ? Büyüklük küçüklük mevzusu kalkalı yıllar oldu. Özellikle Fener'e acıyorum bu konuda. Onlar olmayınca rekabet yahut heyecan da olmuyor bizde. Daha düne kadar Nani'lerle kapıştığımız adamlar, son yıllarda köy takımı oldu çıktı.
 
Katılıyorum.Özellikle bundan birkaç yıl önce Anadolu takımlarına rahatlıkla 4-5 hatta 6 atabilen takımlar gitti yerlerine Anadolu takımına kaybedince ''normal sonuç'' dedirten takımlar geldiler.

Bu sezon ama çok farklı bir sezon oluyor.3 takımın birden bu kadar kolay ligi bırakması,bu kadar umursamaz oluşu daha önce hiç olmadı.Beraberlik için bile çabalamıyorlar.

Beşiktaş sıralama olarak toparlayabilir belki ama Galatasaray ve Fenerbahçe'nin işi çok zor artık.
 
Fenerbahçe ciddi ciddi İsmail Kartal'ı getirmiş teknik direktörlüğe. O kadar midem bulandı ki artık futboldan; Fener'in saçma hamleleri bile sinir ediyor beni artık. Yahu be adam 4 sene olacak, hala aynı dar çemberde debelenip duruyorsun. Sen hayatımda gördüğüm, hatta Dursun Özbek'ten bile kötü bir başkansın. İsmail Kartal nedir Allah aşkına .. 4 yılda 50 vasat futbolcu, 10 vasat teknik adam alana kadar , 1 tane adam gibi teknik adam, 10 tane de iyi futbolcu alsan neler olmuştu şimdiye...
Bir de twitterda İsmail Kartal için yazmışlar; zor zamanımızda geldi helal olsun diye :D Koskoca Fenerbahçe'de vitrine çıkmasını ve milyon eurolar alacak olmasını pas geçiyorlar sanırım. Bu taraftar grupları iyice çaptan düştü son yıllarda.
 
Aziz Yıldırım doğrudan veya dolaylı(devam etmek istememiştir) kiminle yollarını ayırdıysa,Ali Koç döneminde o kişiler teker teker geri geldiler.

Fenerbahçe taraftarıda hoşgeldin hocam diyorlar İsmail Kartal'a.

Luis Aragones ölmeseydi onuda getirirdi Ali Koç muhtemelen.
 

Üst