2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Tyrique Jones'a ne oldu ki ? Devre bittikten sonra,2.yarı başlarken bir baktık sakatlandı gibisinden konuşuyordu spiker ve yorumcu.

Veteran Semih'e katlanılmıyor.4 de 0 faul atarsın eyvallah yakın mesafeden bitiremezsin eyvallahta tam sahada 2 kez faul yapmazsın arkadaş.
 
Bursalılar hakeme aşırı takılı kaldı ve maça iyi hazırlanmış rakibine karşı da şuan aciz bir duruma düştüler. büyükçekmece hakkettiği bir galibiyete gidiyor.
 
Yalan söylemeyeyim Bursa maçını 3.çeyreğin sonlarına doğru açtım.

Tayfun 1 dk içinde 2 kez çizgiye gidip 6 serbest atış kullandı.2 tanesi teknik faulden kaynaklıydı.

Son çeyrek başında taraftarların hakemle bir itişmediği kaldı.Yani bizim maçımızıda hatırlıyorum bir taraftar hakemin üzerine yürümüş ve çıkartılmıştı.

Bursaspor'u sadece 3 gün önce savunma ve ciddiyetsizlik konusunda çok sert eleştirmiştim.Her şey ortada.İlk yarıda 52 sayı yiyorsun,27 dk dolarken 72 sayı yemiş oluyorsun.Belkide 100 sayı yemiş olacaksın ve yediğin takım ligde galibiyeti olmayan son sıradaki takım.

Geçen maç koç son 1 sn kala mola almış,tepeden Ömer Utku üçlük denemiş ve isabeti bulmuş,taraftar öyle bir anlatıyor ki sanki 1 saniyede çok garip sayı bulmuşlar gibi,büyüksün koç,koç herkese 1 saniyenin önemini gösterdi vs.

Böyle taraftara her şey müstehak.Her maçı gereksiz germeye devam etsinler.

Bazen günün sonunda maçı kazanmak veya kaybetmek hiçbir şeydir.O maçtan çıkarılacak dersler varsa onları çıkarmak büyütür.
 
Lig sonuncusu galibiyetsiz Büyükçekmece ilk galibiyetini Bursa gibi zorlu bir deplasmanda aldı. Maçın çoğunu izledim. İlk dakikadan itibaren gereksiz bir gerginlik vardı Bursalı oyuncularda. Özellikle benchin her pozisyona itiraz edip sahaya hareketlenmesi oyuncuları da etkiliyor olumsuz yönde. Bu kafayla Bursa' dan da bir halt olmaz.
 
Efes maçında 6.periyot oynanacak,2.kez uzatmaya gitti,güzel bir maç oluyor.Maç bir o tarafa bir bu tarafa gidip geliyor.

Efes'te Beabuios 5'ledi,Dunston 5'ledi.Tibor 4 faulde.

İlk uzatmanın bitimine son 5 sn kala skor 99-99 iken Egehan'a taktik faul yaptı Karsıyaka ve Egehan 2de0 attı.Garip bir an oldu.

6.periyota Egehan-Egemen değişerek basladı Efes.
 
105-101 iken Angola üçlüğü buldu Karsıyaka'da.

Ardından 105-104 iken Efes hücumunda Egemen kaldırdı 3'lük denedi kacırdı,dönüste Angola kaldırdı üçlüğü attı 105-107 oldu maç.

Şu an Ergin hoca Egemen'i haşlıyor.
 
Çok ilginc bir maç oldu.Çok keyifliydi.

Clyburn ribaundu aldı,Mccollum elinden söktü kösede Angola bir üçlük daha yolladı.

En son Micic son topta Egehan'ı bombos gördü.Egehan topu kontrol edip adımlayana dek dengesiz turnike ile kaçırdı ve Karsıyaka kazandı.

Ben Egehan'ın bu halini hiç beğenmedim.Köşede bomboş üçlük pozisyonu geliyor denemiyor,ardından ayagı kayıyor çembere gidene dek Dunston hücum faul yapıyor.Garip bir panik hali var.Sürekli kararsızlık halinde.
 
Mccollum oyunun her anında çok büyük oynadıda Mcollum'un üçlük deneyip,atış kaçınca potanın altında hücum ribaundu alıp tamamlaması kaçıncı seviye hala çözemedim.Bu adam bunu 2 kez yaptı üstelik.
 
Hayatında 5 kere üçlük denememiş adam, maçın en kritik yerinde kaldırıp şut atıyor. Adama şut çiziyorsun bekleyip penetre etmeye çalışıyor, sahaya giren yürüyor falan. Türk basketbolu, çocuk parkı gibi. Gerçekten koçlara allah sabır versin herkes yabancıların sırtına yüklenmek zorunda kalıyor. Sonra da neden Türk oyunculara süre verilmiyor diyorlar.

45 dakika parkede kalmış Clyburn yerden yere atlıyor. McCollum ve Angola da çok büyük oynadı. Çok keyifli maçtı gerçekten.
 
Efes’in yabancilariyla yerlileri arasindaki ucurum feci dengesizlik yaratiyor rotasyonda.
Elinizde Micic,Bobua,Clyburn de olsa 40 dakikayi 3 oyuncuyla oynayamiyorsunuz.Bir de ustune bu oyunculari ligde gereksiz zorlayarak yoruyorsunuz.Haftada toplam 55 dakika oynamasi gereken oyuncular yerli rotasyonunuzdaki yetersizlik yuzunden 75 dakikalari goruyor ki bugun mac 2 kere uzadi.
Efes yillardir ligde nasil olsa gotururuz mantigiyla yerli kadrosuna duzgun takviyeler yapmiyor.Aslinda gecen sezondan buyuk ders cikarmalari lazimdi.
 

Üst