2022-2023 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Oooof of. Bu nasıl bir maç idi?
Her yönü ilginçliklerle dolu. Defansif anlamda müthiş bir Aydın, hücumda Anna Nicoletti. Buna karşın, bu kadar kötü performans sergilemeye hakkı olmayan İlkin'imiz, özellikle 2.sette ve toplamda servis karşılamada 5 hata yapan Logan, bir havaya uçuran bir delirten Anthi ama ortada takdir edilecek bir oyun oynayan Mina - Emine iklisi. Sude, kendisine neden ihtiyaç duyulması gerektiğini, herkese bir kez daha gösterdi. Hem servis karşılama, hem de hücumda çok etkili idi. Tüm bunlara ilaveten, 4. sette, gitti denilen maçı, set sonuna doğru ard arda attığı etkili servislerle, 5.sete taşıyan Logan oldu. Yine 5.sette, maç 7-7ye gelene kadar, aynı performansla topu bırakmadı. Tabii ki buna tüm takımın bu maçtaki mücadele ruhu da eklenince maçı döndürdük ve kazandık. Özellikle Nazlı'yı alnından öperim. 5.setin sonlarında, parmağından sakatlanmasına rağmen, kısa bir tedavi sonrasında tekrar sahaya girdi ve maçın kazanılmasına katkı yaptı. Anthi 15 Mina 14 ve Logan 10 sayı ile maçı tamamladı. Son maçı kazanmak önemli idi ve kazandık. Tebrikler kızlar. Tebrikler CİMBOM.
 
Benmi başka maçlar izledim yoksa takımımzın başındaki kişimi başka maçlara bakarak davrandı yoksa burada bir sabotajmı var gerçekten anlayamadım. İyi ki gdiyor yoksa artık tahammül sınırlarını gerçekten çok zorladı. Sezon sonuna kadar, kendimi kandırmaya hatta avutmaya çalıştım ama gerçekten bu kadarı fazla. Brook'u NCAA'den yakınen takip ettim. Oyunları ile birlikte, tüm İstatistikleri elimde. Türkiye ligi ile kıyas dahi kabul edilemez, bununla birlikte orada bile sayı anlamında set ortalaması 4.43 ile 66.sırada Logan ise 5.09 ile 13.sırada. Brooke'un tek özelliği, Outside Hitter (smaçör) pozisyonunda görev alırken, öncesinde libero pozisyonunda da (L/DS) oynadığından, oyuncu tanımlamasında OH/DS (defensive specialist) olarak tanımlanmıştır ve büyük olasılıkla Kiraly tarafından bu defansif özellikleri nedeni ile Amerika Milli takımına çağrılmıştır. Hücum yönü birçok etkili oyuncu arasında, kaliteli bir smaçör'e göre zayıftır.
Türkiye ligindeki performansına bakarsak, Brook mükemmel hücumda 128/376 (%34) ile 66.sırada -Logan ise 196/466 ile %42 ile 33. sırada. Tüm bunları niye paylaştım?
1- Nasıl olur da ilk maç itibarı ile 1.80 boyundaki Brook'un set başına 4.5 sayı ortalaması ve Türkiye liginde oynadığı tüm maçlara bakıldığında en fazla sayı (18) ile oynamasına izin verilir? Bir voleybol sever olarak benim bildiklerimi sen bir kenar yönetici olarak bilmiyormuydun?
2- Nasıl olur da yukarıda özetlediğim bilgi, hiç dikkate alınmadan servislerimizin çoğu, defansif yönü güçlü Brook üzerine atıldı? Bu kenar yönetiminin tercihimiydi? Eğer öyle ise, kenardakinin amacı neydi?
3- Emine Arıcı gibi yüksek bloklar dururken ve servis sırası bizde iken, Emine neden özellikle Brook üzerine oynatılmadı.
4- Oyunun ilk anlarında, iki servis karşılama ve bir servis hatası dışında, sahanın en iyisi olan Logan hiçbir hatası olmamasına rağmen ve hücum hattında iken, 4.sette Anthi'nin sürekli etkisiz ve hatalı hücumları, moralsiz oyunu ile son olarak yaptığı servis karşılama hataları ve boşvermiş oyununa karşın, niye kenara alındı ve oyun sonunda, iş işten geçtikten sonra, güya şans verildi? Bu maçta bir karşılaştırma Logan %57 ile 17 mükemmel hücum 4 blok 1 ace sayısı toplam 22 sayı ve +16 Kaz-Kay (verimlilik) ile oynamışken, Anthi %39 ile 12 mükemmel hücum 1 blok ve -3 Kaz-Kay (verimlilik) ile maçı tamamladı. Sude'nin bile mükemmel servis karşılaması %17 iken Logan %25 ile oynadı.
Hoca hoca. Bence sen artık Galatasaray formasının olduğu hiçbir alana girme. 1. maçta, koca Galatasaray'ı, standard bir smaçöre teslim ettiğin yetmemiş gibi, 2. maçta, hemen hemen her alanda sahanın yıldızı Logan'ı kenara alarak, maçı Nilüfer'e hediye ettin. Bir takıma ancak bu kadar kötülük yapılabilir. Bunun adı sabotajdır. Bu nedenle de sana yolun açık olsun bile demiyorum.
 
Balkan kupası kazanıp Challenge Cup a devam etme şansımız var dimi.
Balkan kupası kazanıp Challenge Cup a devam etme şansımız var dimi.
Rus takımlarının banlanması sonucunda eğer bir değişiklik olmazsa, evet var. İyi bir teknik ekip ve iyi bir kadro ile Challenge cup'ı kazanma şansımız da var. Ama yanıyorum da yanıyorum ki, Nilüfere göre daha iyi bir kadromuz varken, sabote edilip 5.liği kaptırıp, CEV Cup'a 5. olarak katılma şansını kaçırdık.
 
Son düzenleme:

Üst