2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bütce 3m dolar ise bence Erden Timur dahi bizimle dalga geçmis demektir.

Bence 2 tane gercekten üst düzey yabanci gelmeli 800 900 bindolar veya bir tik üstü ,Dee nereden baksak bu sene 500 600bin alir kalan oyuncularin ücret kalibresi ortada artik gercekten EL icin planimiz varmi yokmu görelim
 
Son düzenleme:
Bütçe öyle pek artmadı 800-900 bin dolarlık oyuncu da gelmeyecek belli artık söylendiği gibi 3 milyon dolar civarı bir bütçe olacak gibi o da belki sezon için hamleler dahil.Butcenin kullanımı ile ilgili eleştiriler yine buradan yapılsın da bütçeye dair eleştirileri yönetim başlığında ya da Erden Timur başlığına yapılsa daha iyi olabilir sanki. Ben de kötümser olduğum halde bir tane çilek gelir belki diyordum ama yok işte
 
Bütçe gerçeği var evet ama vaat gerçeği de var. Ne söylüyorsan yapmakla mükellefsin. Karşındaki camia da çocuk değil; hayatını basketbola vermiş ve bilinçli bir kitle.
Geçen burada bir arkadaş yazmıştı ''Ezeli rakibinin devşirme olarak Wilbekin aldığı yerde ben bizim durumu kabullenemiyorum'' diye. Çok linç yedi ama haklıydı da. 2017'de başlayan ''yapılanma'' masalları maalesef ki maalesef bizi vasata alıştırdı arkadaşlar. 6 yıl olacak , ne olduk peki ? 2018'den itibaren vasata alıştırılan Fenerbahçe futbol taraftarı gibi olduk istemeden.
Yıl olmuş 2022 , hala daha 2-3M bütçeleri tırmalıyorsan geçmiş olsun. Mesele bütçe değil tamam da sen de Galatasaray'sın.

Galatasaray için TBSL' de playoff, Fiba' da gruptan çıkmak yeterli. Ezeli rakibin havlu sallayan oyuncusundan veya 3-5 sene önce iyi oynuyordu denilip, son 1.5 senesini sakatlık ve ameliyatlarla geçiren oyuncunun transferinden memnunuz sonuçta. Malesef elimizdeki bütçe de bu. Gaziantep' in, Daçka' nın, Karşıyaka'nın, Bursa' nın bütçesi çok daha iyi.

Zaten rakip çok güçlüydü, x yerine y olsaydı yenerdik, yerli rotasyonumuzda zayıf, hem orada faul vardı.
 
Bu sene bu kadro 6.7.8 siralardan birinde olur sezon sonu. Avrupada ise Yunus Emre ve Mahir totalde 30 sayi civari atarsa Final kesin oynariz :) . Ama ikisinin ben gram katki verecegini dusunmuyorum. O yuzden ilk turu gecmek bile mucize olur.
 
Moerman bu sezonu çok çok iyi geçirdi. Gönderdiklerine göre daha iyisini alacaklardır, zaten bütçeleri de müsait buna. Bize düşeceğini veya düşündüğümüzü zannetmiyorum ama transfer ettiğimiz isimlere nazaran tercih ederdim.
 
Galatasaray için TBSL' de playoff, Fiba' da gruptan çıkmak yeterli. Ezeli rakibin havlu sallayan oyuncusundan veya 3-5 sene önce iyi oynuyordu denilip, son 1.5 senesini sakatlık ve ameliyatlarla geçiren oyuncunun transferinden memnunuz sonuçta. Malesef elimizdeki bütçe de bu. Gaziantep' in, Daçka' nın, Karşıyaka'nın, Bursa' nın bütçesi çok daha iyi.

Zaten rakip çok güçlüydü, x yerine y olsaydı yenerdik, yerli rotasyonumuzda zayıf, hem orada faul vardı.

Isyanini anliyorum ve katiliyorum ama bu forumdaki insanlarin basketbol bilgisini ve taraftarligini lutfen kucumseme.
 
Ben çok karamsar olduğumuzu düşünüyorum. Ya bi durun; Bost kaldı, Morgan'ın geçmiş kariyeri ortada çalışmalarına devam ediyor ve 6. Yabancı olarak alındı, Floyd desen geçen yıl en çok şikayet ettigimiz şeye deva olacak birisi. Açın Real Madrid maçını izleyin oynadığı topa hayran kaldım o maç oynadığı topun zerresini oynasa zaten çok faydalı olur merak etmeyin. E daha 2-3-4 transferleri olmadı, neyin karamsarligi bu kadar anlamadım ki. Biz BCL kulübüyken elbette bu bütçe artmaz, Euroleague yapana kadar böyle 2-3 hadi maksimum 4 olsun 4 milyona mücadele eder ligde ve Türkiye kupasında yarı finalde elenir BCL'de de kura şansı kovalarız yada gider alırız ne bileyim. Bu takım şuan bulunduğu kulvardan ötürü zaten cezbedici bir takım değil o yüzden bütçe artışı olmamasını çok abes karşılamıyorum şahsen. Sadece arkadaşında dediği gibi vaad verip beklentiyi yükseltip seneye hedeflerimiz daha büyük diyip %10 kadar bütçe artışı yaparsan bu taraftar döner küfür eder sana her türlü de yangını çıkarır. Ha taraftar da bir zahmet bunlara kanıp yangın yapmasın ya, bu kaçıncı yönetici böyle vaadler verip tutmayan, neyse.
Yerli rotasyonu konusunda ne söylüyorsanız bin misli de benden olsun, ama şu bir gerçek ki geçen yıla göre daha iyi bir yerli rotasyonu var ve daha as yabancı transferleri bitmedi. Bi durun bakalim kadro tamamlansın oyuncular açıklansın, başımızdaki koç şuan ligin en iyi ve en formda koçlarından biri. Herkesten elmas çıkaracak kapasiteye de sahip, durun bi bismillah şu kadro tamamlansın ondan sonra kasacaksak karamsarlık kasalım.
 
Erden Timur şubede transferlere karar veren Ahmet bize yaramaz Mehmet gelsin diyen bir görevde mi, yoksa o parayı halledecek profesyoneller mi işi yürütecek? Geçen seneki bütçe ile buralara geldik aynı paraya daha iyisini bulur, daha iyisini yaparız diyenler var mı acaba? Bana transfer bu izlenimi veriyor ki yıllardır benzer şeyleri yaşadığımızı düşünüyorum.
 
Takımın ne olduğu maclar başlayınca belli olacak, şimdi ne düşünülse boş.Kaldi ki profesyoneller Turgay bey ,Tunçeri takım kurma işlerini biliyorlar,tecrübeleri var.Butceye göre en iyisini yapacaklardır. Tutar tutmaz göreceğiz.Fazla dertlenmeye gerek yok bence.En iyisini aldığını düşünürsün sende iş yapmaz,bundan birsey olmaz dersin takımı taşır.
 
Yerli kalitesi konusunda çoğunluk kadar karamsar değilim.Geçtiğimiz sezon yerlilerden Göksenin ve Sadık dışında hemen hemen hiç katkı alamadık. Bu sene ikisi de kadroda devam ediyor. Muhaymin de katkı koyacak gibi duruyor. En kötü ihtimalde bile geçen seneden fazla yerli katkısı olacak demektir bu. Yunus Emre ve Mahir de az biraz katkıda bulunursa geçtiğimiz sezondan daha iyi bir yerli katkısı alacağız demektir diye düşünüyorum.
 
GSBasket olarak Turgay Zeytingöz veya Kerem Tunçeri ile soru cevap seansı yapılamaz mı? Bir sezon başlamadan hedefler üzerine, bir de biten sezon için perde arkasında yaşananlar üzerine. Oktay hoca zamanı etkinlik dışında Emir Alkaş ile düzenli soru cevap oluyordu. Bir şekilde bu oluşumun hiç olmuyorsa senede bir kez yönetim veya staff ile bir buluşma/röportaj/ soru-cevap seansı yapabiliyor olması hoş olurdu.
Bu durumda bazı bilgiler kayıtdışı da olsa edinilebilir ve buradaki öneri/eleştiri devinimi varsayımlar üzerinden değil de daha net doneler üzerinden yapılabilir.
 

Üst