• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Fenerbahçe Staskova'nın ardından Sabastine'i de alarak ilk transferde bize verdiği zararı baya dengeledi. İşin Fenerbahçe'ye oyuncu kaptırma boyutunda değilim.

Gel gelelim ki, Staskova Şampiyonlar Ligi son 32 turunda Slavia Prag'a attığı 2 golle; Şampiyonlar Ligi son 16 gruplarından da Roma maçında tek golümüzü atarak, Galatasaray kadın futbol takımının kısa tarihinin kült pivot santraforu oldu. Bu sonuç defaten aşılabilene kadar, değişmeyecek olan bu.

Kimi büyük yabancı isimleri getirelim, yerliler kim olursa olsun denirse iş bütünüyle büyük isimlerin Türkiye Ligi'ne yaklaşımına; iş ahlakına kalır. Sağlıklı bir zemin mi bu, bence kesinlikle değil.
 
GEÇEN SEZON KADRODA OLUP BUGÜN AYRILIĞI DUYURULMAYAN İSİMLER;

KALECİ
Handan Kurğa, Esra Yarım

DEFANS
Jazmin Wardlow, Oluwatosin Demehin, Eda Karataş

ORTA SAHA
Ecem Cumert, Arzu Akkurt, İrem Eren

FORVET
Elanur Laçin, Benan Altıntaş


RESMİ AÇIKLAMA;
FORVET
Ebru Topçu (SÖZLEŞME YENİLEME), Melike Pekel (YENİ TRANSFER)
 
Yerlilerden Berna, Arzu ve Ecem'i ben olsam tutardım. Soyunma odasıyla alakalı Ecem için bir kaç söylenti vardı ama Berna forma tanıtımında da yer almış biriydi. Bakarandze, özellikle şampiyon olduğumuz sene takımın organizasyon anlamında Mertens vari rol üstlenmişti ama Şampiyonlar Ligi seviyesi için düşük olduğu da aşikardı. Staskova ise yabancılarımızdan en çok Şampiyonlar Ligi'ne uygun kalitede bir oyuncuydu, kimyası da takımla tutmuştu. Umarım orası için iyi bir planlama yapılmıştır. Giden oyunculardan en yeri doldurulması en zor oyuncu şu an Staskova olarak gözüküyor. Takımın bir yenilemeye ihtiyacı vardı ama 18 oyuncu ayrılığı da kağıt üstünde nicelik olarak fazla duruyor. Umarım yeni hocayla beraber planlaması iyi yapılır.
 

Bu haber doğruysa eğer, Staskova'dan çok daha iyi bir forvete sahip olmuş oluruz. Fakat bu tip transferler ucuza olmaz. Diğer alacağımız yabancılar da Avrupa futbolunda üst düzey oynayan oyuncular olacaksa bu spor için çılgın paralar harcayacağız demektir.
 
Geri
Üst