• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Fenerbahçe Staskova'nın ardından Sabastine'i de alarak ilk transferde bize verdiği zararı baya dengeledi. İşin Fenerbahçe'ye oyuncu kaptırma boyutunda değilim.

Gel gelelim ki, Staskova Şampiyonlar Ligi son 32 turunda Slavia Prag'a attığı 2 golle; Şampiyonlar Ligi son 16 gruplarından da Roma maçında tek golümüzü atarak, Galatasaray kadın futbol takımının kısa tarihinin kült pivot santraforu oldu. Bu sonuç defaten aşılabilene kadar, değişmeyecek olan bu.

Kimi büyük yabancı isimleri getirelim, yerliler kim olursa olsun denirse iş bütünüyle büyük isimlerin Türkiye Ligi'ne yaklaşımına; iş ahlakına kalır. Sağlıklı bir zemin mi bu, bence kesinlikle değil.

GEÇEN SEZON KADRODA OLUP BUGÜN AYRILIĞI DUYURULMAYAN İSİMLER;

KALECİ
Handan Kurğa, Esra Yarım

DEFANS
Jazmin Wardlow, Oluwatosin Demehin, Eda Karataş

ORTA SAHA
Ecem Cumert, Arzu Akkurt, İrem Eren

FORVET
Elanur Laçin, Benan Altıntaş

RESMİ AÇIKLAMA;
FORVET
Ebru Topçu (SÖZLEŞME YENİLEME), Melike Pekel (YENİ TRANSFER)

Yerlilerden Berna, Arzu ve Ecem'i ben olsam tutardım. Soyunma odasıyla alakalı Ecem için bir kaç söylenti vardı ama Berna forma tanıtımında da yer almış biriydi. Bakarandze, özellikle şampiyon olduğumuz sene takımın organizasyon anlamında Mertens vari rol üstlenmişti ama Şampiyonlar Ligi seviyesi için düşük olduğu da aşikardı. Staskova ise yabancılarımızdan en çok Şampiyonlar Ligi'ne uygun kalitede bir oyuncuydu, kimyası da takımla tutmuştu. Umarım orası için iyi bir planlama yapılmıştır. Giden oyunculardan en yeri doldurulması en zor oyuncu şu an Staskova olarak gözüküyor. Takımın bir yenilemeye ihtiyacı vardı ama 18 oyuncu ayrılığı da kağıt üstünde nicelik olarak fazla duruyor. Umarım yeni hocayla beraber planlaması iyi yapılır.

Bu haber doğruysa eğer, Staskova'dan çok daha iyi bir forvete sahip olmuş oluruz. Fakat bu tip transferler ucuza olmaz. Diğer alacağımız yabancılar da Avrupa futbolunda üst düzey oynayan oyuncular olacaksa bu spor için çılgın paralar harcayacağız demektir.

Kaleye A.Mukasa'yı almisiz iyi çizgi kalecisi, yani toplar zayif...

🚨 ÖZEL | Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın yeni sezondaki kalecisi belli oldu.

🔸 Galatasaray, geçen sezon Rosengård forması giyen Angel Mukasa'yı kadrosuna kattı.

🔗 canbedell

🚨 ÖZEL | Gábor Gallai'nin teknik direktörlüğe gelişiyle birlikte yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray Kadın Futbol Takımı, 3 transferde sona geldi!

🔸 Galatasaray, Roma'nın forveti Valentina Giacinti ile anlaştı!

🔸 Galatasaray, Beşiktaş'tan Elif Keskin ve Kezban Tağ'ı da kadrosuna kattı.

🔗 canbedell

Güzel transferler yaptık. Umarım devamı gelir. Özellikle Giacinti'yi almamız çok iyi oldu.

🧐 18 futbolcusuyla yolları ayıran Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nda geçen sezon kadrosunda yer alan 11 oyuncuyla sözleşme yenilendi.

🔸 Handan Kurğa
🔸 Esra Yarım
🔸 Ecem Cumert
🔸 Eda Karataş
🔸 Oluwatosin Demehin
🔸 Benan Altıntaş
🔸 Arzu Akkurt
🔸 Ebru Topçu
🔸 Berra Pekgöz
🔸 İrem Eren
🔸 Elanur Laçin

🔗 @canbedell

🎙️ ÖZEL | Galatasaray'da Kadın Futbol Takımı'ndan sorumlu yönetici Emir Aral, yeni sezon öncesindeki transfer çalışmaları hakkında Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "Transfer konusunda biraz ketum ilerledik diyebiliriz. Transferleri büyük ölçüde bitirdik. Bütçemize göre artık son 4-5 transfer yapacağız. Şu anda mevcut sözleşmeli oyuncularımızla bile hocamızla birlikte şampiyonluğa oynayacak bir ilk 11’i oluşturmuş durumdayız. Hocamız, 25 oyunculuk bir kadro istedi ve biz şu anda 21 kişilik bir kadro oluşturduk. Şu anda lig başlasa şampiyonluğa oynayabilecek bir kadroya sahibiz. Tabii ki şu an bu transferlerin resmi açıklamalarını yapmadık ancak hepsiyle sözleşme imzaladık.

18 oyuncu gidince oluşan ‘Şube mi kapanıyor?’ sorusu, Galatasaray gibi bir kulüpte, özellikle de benim Galatasaray’a karşı çok hassas bir insan olarak burayı kendi haline bırakma durumu olamazdı. Çok profesyonel bir şekilde 3 haftadır çalışıyoruz. Çok güzel transferler yaptık. 15’i yerli, 21 oyuncuya sahibiz. Melike Pekel, A Milli oyuncumuz. Almanya’da yetişmiş ve büyümüş bir sporcu. Özellikle hocamızla beraber takımın bel kemiği olacağına inanıyorum."

🔗 @canbedell

ÖZEL | Emir Aral, 18 futbolcuyla yolların ayrılma kararı ve Müge Kandur'un iddialarına ilişkin Eski Açık'a konuştu.

Burada, kadın futbolu yarı profesyonel olduğu için kulübün herhangi bir maddi kaybı olmuyor. Burada tabii ki tüm oyuncularımızı seviyorum, hepsiyle çok güzel anılar paylaştık. Hepsiyle özel bir bağ kurdum. Burada bir tek Berna Yeniçeri’yi ayırabiliriz. Kendisiyle ilgili kalırsa faydalı olabileceği yönünde şahsen benim olumlu yönde yorumlarım olmasına rağmen hocamız maalesef kendi kadrosunda düşünmedi. O sebeple de hocanın kararıyla yolları ayırdık. O konuda içim biraz buruk diyebilirim. Berna Yeniçeri sevdiğimiz, Galatasaray’ı hisseden bir oyuncumuzdu.

Andrea Stašková’yla yolları ayıracağımızı biz söyledik. Andrea Stašková, Şampiyonlar Ligi elemelerinde müthiş bir performans sergiledi. Kendisini çok severim ve ailesini de tanırım. Benim için her zaman önemli bir oyuncu olacak ancak maalesef sezonun devamında istediğimiz katkıyı alamadık. Hocamız da ilk gönderilmesi gereken oyuncuların başında onu söylediği için devam etmedik. Rakibimizin alacağını da biliyorduk.

Müge Kandur’un açıklamalarıyla ilgili kendisine sitem ediyorum. Fazla konuşmak istemiyorum ama kendisi pozitif anlamda her zaman arkasında durduğumuz bir oyuncuydu. Hocamızın ise ilk istemediği oyuncuların başında geldi."

🔗 @canbedell

🎙️ ÖZEL | Galatasaray'da Kadın Futbol Takımı'ndan sorumlu yönetici Emir Aral, yeni sezondaki hedefler hakkında Eski Açık'a konuştu.

Şu anda Florya'da Kadın Futbol Takımımız ve Akademi, Florya'da A Takım'dan boşalan yeri paylaşıyor. Onların antrenman sahalarını kademeli ve dönüşümlü olarak kullanacağız. Bize fazla fazla yeten tesislere sahibiz. Benim geçen sene 5-6 farklı Avrupa takımının yerlerini görme şansım oldu. Bizim şu anda Florya'daki imkanlarımız hepsinden daha iyi durumda diyebilirim.

Sezon açılışını da 29-30 Temmuz gibi yapacağız. Sonrasında Ağustos sonuna doğru 4-5 günlük bir kamp planımız var. Yeni sezonda bambaşka bir takım olacak. Biz 3 sene boyunca çok başarılıydık. Şampiyonlar Ligi'ne kalmak muazzam bir olay. Galatasaray Kadın Futbol Takımı, Avrupa'da ilk 100 takım arasında bile değildi ve biz son 16 takım arasına kaldık. Spor takımları tecrübelerle bir yerlere geliyor ve biz de bu tecrübelerden faydalanacağız. Daha profesyonel bir sistemle bu sene şampiyon olup önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyoruz. Hocamızla 3 senelik bir plan yaptık. Bu sene şampiyon olup önümüzdeki 2 sene boyunca Şampiyonlar Ligi'nde oynama vizyonunu oluşturduk.

🎙️ ÖZEL | Emir Aral, Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın sponsorluk çalışmaları hakkında Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "Petrol Ofisi kadın futbolundan çekildi. Hem bizim hem de Fenerbahçe'nin isim sponsorluğunu yapıyorlardı. Kendileri çekilmek istedi. Biz şu an birçok firmayla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bizim yönetimimizle beraber sponsorluk gelirlerimiz müthiş derecede arttı. Şu anda isim sponsorluğuyla ilgili çok büyük firmalarla görüşüyoruz. Acele etmiyoruz."

🔗 @canbedell

🎙️ ÖZEL | Emir Aral, Metin Ülgen'le yolların ayrılması ve Gabor Gallai'nin tercih edilme sürecini Eski Açık'a anlattı.

🗣️ "Biz, Metin Ülgen hocamıza 3 senenin sonunda artık çalışmayacağımızı bildirmiştik ve sosyal medya hesaplarımızdan da gerekli açıklamayı yaptık. Metin Ülgen hocamız değerli bir insandır. Kendisiyle 3 sene boyunca çok büyük başarılara imza attık. Bence, yakın zamanda başka bir takımın ulaşmasının zor olacağı noktalara geldik. Fakat maalesef bazen değişiklikler yapmak gerekebiliyor. Bu açıdan da Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nın geleceği için hocayla çalışmama kararı aldık.

Bu süreçte de birçok hocayla görüştük. Ben, yaklaşık 40-50’ye yakın bir hocayı değerlendirdiğimizi söyleyebilirim. Burada Galatasaray’ın vizyonu için bir yabancı hocayı getirmekten yana oldum. Bunu bir yabancı hayranlığı olarak algılamayın lütfen. Tabii ki Türk hocalarımız çok değerliler. Biz, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ederken Avrupa’daki kadın futbolunun ne kadar ileride olduğunu şahsen yaşadık. Ben bunu gördükten sonra, bir yabancı hocayla Türkiye’deki kadın futbolunun, Galatasaray’ın gelişebileceğini gördüm. Onların sistemlerinin, vizyonlarının Galatasaray’a ve ülkemize faydası olabileceğini düşündüm. Bu sebeple de birçok yabancı hocayla görüştük.

En sonunda da Gabor Gallai hocamızda karar kıldık. Gabor Gallai çok çalışkan, çok değerli birisi. Her gün, her dakika görüşme hâlindeyiz. Şu an için doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Gabor Gallai, Almanya Ligi’nde Hoffenheim’ı Şampiyonlar Ligi’ne götürüp orada galibiyetler almış bir isim. Bu sebeple tercihimizi ondan yana kullandık.

Teknik ekibimize takviyeler olacak. Almanya’da doğmuş, yaşamış, orada eğitim almış bir Türk yardımcı hocayla çalışacağız: Çağla Korkmaz. O da önümüzdeki hafta içerisinde Gabor Gallai hocamızla birlikte gelecek. Atletik performans antrenörü getiriyoruz. Kaleci antrenörü de getiriyoruz, onunla da anlaştık. Bir psikoloğumuz da olacak.

U13, U15, U17 altyapı takımlarımız var. Oraya da çok önem veriyoruz. Gabor Gallai’nin ekibi, altyapıdan da sorumlu olacak. Oradan da A Takım’a sporcu yetiştirmeye çalışacağız."

🔗 @canbedell

Elif Keskin transferini beğendim. Genç yaşına rağmen milli takımda bir çok maça çıkmış bir oyuncu. Kezban eklemesini de olumlu buluyorum ama Elif transferi yerli açısından beni heyecanlandırdı. 5 tane daha yabancı oyuncu alınacak. O oyuncuların seviyesi bizim tavanımızı belirleyecek.

15 yerli 21 oyuncuyla anlaştık diyor. Bu 6 yabancı oyuncu direkt transfer mi yoksa takımda kalanları da içine dahil etmiş mi? Eğer 6 yabancı oyuncu takımda kalanlarla birlikteyse kadroyu yeterli görmüyorum. Roma'dan gelen forvetin takımı sene boyunca taşımasını bekleyeceğiz.

🚨 ÖZEL | Yeni bir yapılanmaya giden ve transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nda kadroya bir takviye daha geldi.

🔸 Galatasaray, geçen sezon Hoffenheim forması giyen Avusturya Milli Takımı oyuncusu Julia Hickelsberger'i kadrosuna kattı.

🔗 @canbedell

Nasıl bir oyuncu? Takip eden var mı?

Geri