4. orta oyuncu hiç önemli değil. Timmermann kalınca zaten onun önüne birini almayacaklarını biliyorduk ama 2 yabancı alacağız denilince bir beklenti içine girdik. Yerli oyuncularımız iyi isimler. Onlardan net olarak iyi yerli isimler Vakıfbank’ta zaten. Ben orta oyuncu yerine iyi bir smaçör ve pasör çaprazı isterdim. Timmermann kalmayıp yerine biri gelse iyi olurdu ama olmadı.
Sıkıntı da bence burada. Yapmış olmak için transfer yapıp üstüne bir yabancı daha almak kadar saçma bir şey yok. Üç smaçör olacaksa da saçma, 2 pasör çaprazı olacaksa da. Kafaları çok karışık. İyi şeyler yapmak istiyorlar ama bir plan yok.
Evet geçen sene alternatifimiz pek yoktu ama alternatif oyuncuya ana kadron yeterli değilse ihtiyaç duyarsın. Bizim ana kadromuz yeterli değildi ama bunu anlamadık.
Yerli isimlerimizin hepsinden memnunum ben. Hepsi derken İlkin, Ayçin, Yasemin, Eylül ve Alexia’dan bahsediyorum. Üstüne bir de Naz çok iyi oldu bence de. Bizim bunlardan sonra ihtiyacımız net yabancı isimlerdi. Elimizde Britt kalsa yeterliydi. Bir net smaçör, bir net pasör çaprazı ve bir net orta oyuncu alıp bir de potansiyelli bir smaçör getirecektik.
Smaçörler yine bence kötü değil bu arada. Lukasik potansiyelli, Frantti de bu zamanlarda bulabileceğimiz iyi bir isim. Ama Grobelna, Timmermann ve yeni yapılacak transfer yerine ortaya ve pasör çaprazına daha iyi isimlere gitmek gerekirdi. Muhtemelen de üçüne vereceğimiz parayı 2 transfere harcasak iyi isimler de getirirdik. Belki çok az daha fazla verirdik. Ama bunu yapmadık.
Şimdi bakacağız son transfere ama ilk 4 zor. Cev Kupasını alabiliriz ama. Bence hedefimiz de bu zaten. Seneye de daha iddialı bir takım kurarlar mı diye bekleyeceğiz.