• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Normalde voleybol basketbol gibi gelir getirmeyen amatör şubelere çok para harcanmasına karşıyım, sponsor vs ne veriyorsa onun harcanması kanaatindeyim. Kasadan para aktarıldı, transferler yapıldı yapılıyor. Bu sene şu açıdan önemli bu transferlere rağmen eski tas eski hamam gidersek, yine fenerin vakıfın eczacının gölgesinde kalırsak. Bir daha maliyetli transferler yapılmaz. Takım kaptanı ilkine çok şey düşüyor. Gelen oyuncuları motive etmeli. Basketbol voleybolda kaptanlık çok önemli misal fenerin başarısının çoğunu ben edaya yazarım. İlkinde insiyatif almalı.

En önemlisi o bende senelerdir güzel hava bozulmasın kaos girmesin diye uğraşıyorum.Geçen sene yatırım başlangıç kadrosuydu güzel sonuçlar güzel bir hava taraftar kitlesi geldi yönetimde bu gazla devam etti.Taraftara da çok iş düşüyor kaos sokulmamalı bu takıma.Gerektiği yerde yapıcı güzel eleştiriler yeterli.Kızları da koruyalım.Seneye Antropova Egonu Ryk üçlüsünden biri bizde olacak gibi birşey dedi Cibara tek eksik kalan nokta takımı sırtlayacak pç onuda alıp yatırıma devam edecekler gibi duruyor şuan ki açıklamardan.Egonu Antropova Ryk üçlüsünden biri gelirse dediği gibi daha da ayrı bir seviyeye çıkarız.

Transferler henüz tamamlanmamışken bir kaç endişemi dile getirmiştim. Fakat kadro tamamlanınca içim biraz ferahladı. Elbette bazı sıkıntılar da var. Lazovic yerine alacağımız smaçörün kritik olduğunu söylemiştim. Burada Lukasik üstüne bir çok oyuncuya gidildi. Li Ying Ying ismi çok konuşuldu ama hem süreç çok uzadı hem alsak bile takıma geç katılacağından dolayı o an piyasada alınabilecek en iyi oyunculardan Ali Frantti alındı. ABD milli takım oyuncusu olmakla beraber geçtiğimiz iki sene Vakıfbank'ta forma giydi. Kalite olarak seviyeyi yukarı çekmiş gibi gözüksek de rakiplerimize oranla seviyemiz nerede diye düşünürken olmayacak bir şey oldu. Sylla, Milano'dan ayrılmak istediğini söyledi. kulüpte zaten en başından beri bu tip bir oyuncu bakıyordu, biraz da mecburiyetten Frantti almıştı fakat Sylla gibi bir fırsat ayağa gelince smaçör bölgesinde şişkinlik olur mu diye düşünmeden oyuncuyu aldılar. Bu tip bir fırsat transferini değerlendirmek kesinlikle doğru bir hamleydi. Osimhen'e benzetilmesi de biraz da bu yüzden. Komple bir smaçör. Hem hücumda hem savunmada dünyanın en iyilerinden birisi. bu sebeple Lazovic'in eksikliğini hissedeceğimizi çok düşünmüyorum. Lakin burada 3 yabancı artı İlkin'in olması bir şişkinlik yarattı. ligde özellikle İlkin ve Sylla'nın daha çok süre alacağını varsayarsak hem Frantti hem de Lukasik'in ne kadar süre alacağı şüpheli. Özellikle lukasik'in burayı tercih etme sebebi conegliano'da yedek oturmasıydı. Burayı Barbolini'nin iyi yönetmesi gerekecek.

Orta oyuncu konusunda da Timmerman'ın yabancı olarak tek başına yeterli bir isim olmayacağını düşünüyordum. Orada da Çin milli takım oyuncusu Wang Yuanyuan alındı gibi duruyor. Takıma katılması kasım, aralık olacak gibi duruyor. Bu sebepten Timmerman'ın tutulması da bu yönden mantıklı duruyor. Bir de çinli oyuncuların adaptasyon sorunu, Avrupa'da ki oyuna uyum sağlaması gibi sıkıntılar da olabiliyor. Bu sebepten Ayçin ve Yasemin hala kadro için önemli oyuncular.

Kadroda bazı sıkıntılar var demiştim. Özellikle beş üstüne Yuanyuan ile beraber altı yabancıya eklenen İlkin, Alexia, Yasemin ve Ayçin gibi direkt oynayabilecek yerli oyuncular mevcut. Ligde sadece beş yabancıyı kadroya ekleyip üçünü oynatabildiğin yerde rotasyon nasıl ayarlanacak bence ciddi bir soru işareti. Grobelna dışında yabancı seviyeleri özellikle smaçörlerde çok yüksek. Bu sebepten çok farklı kombinasyonlar görebiliriz. Pasör pozisyonunda Naz'ın daha çok süre bulduğu hatta çift yerli orta oyuncu ile oynayacağımız anları çokça görebiliriz. Burada bu dengeyi bulma adına Barbolini'ye çok büyük iş düşüyor.

Özellikle Sylla ile imzalanan iki yıllık sözleşme sadece bu sene değil gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde de iddialı olmak istediğimizi gösteriyor. Üç kere finalini oynadığımız cev cup'ı artık bu sene almak zorundayız. Kağıt üstünde en büyük rakiplerimiz THY ile Chieri gibi gözüküyor. Lig yolu daha çetin olacak. Bu sebepten Balkan Kupaları'nı hariç tutarsak artık taraftara bu takımın en azından bir kupa hem de Avrupa kupası getirmesi camiayı da daha büyük hedeflere odaklayacak hem de taraftarın daha çok ilgi göstermesini sağlayacaktır.

Geri