• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Voronkova Milano ile anlaşmış keşke alabilseydik hem kendisi Galatasaraylı olduğunu söylemişti.

Sevgili Anıl Mehmet Yıldırım,
Forumda yönetici olarak yorum yapmış olmanızı oldukça önemsedim hatta çok memnun oldum. Keşke önceden ve özellikle ilk yarının sonuna doğru, çeşitli vesilelerle göreve davet ettiğim zamanlarda da müdahil olabilseydiniz ama en azından bu paylaşımınız, bundan sonrası için umut verdi.

Bu forumdaki kişilerin, ne ya da kim olduğundan bağımsız olarak, foruma ne yönde katkıda bulundukları, ne kadar tutarlı oldukları ve neye hizmet ettikleri daha önemlidir. Eleştiriler tabii ki yapılır ve yapılmalıdır da. Esas olan, Galatasaray kültürü çerçevesinde katkı yaparken, olumlu yada olumsuz düşüncelerin somut verilerle, belirli dayanağı olan düşüncelerle desteklenmesi ve tutarlı olunmasıdır. Bu bağlamda, geçen yılı baz alırsak, yine bu forumda geçtiğimiz 2024-25 başında, takım ve yönetim aleyhinde yapılan çığırtkanlık, bu forumu sürekli takip edenlerin malumudur. Geçen sezon, başta İlkin olmak üzere, Dangubic ve Alexia ve hatta Timmerman ile ilgili yazılıp çizilenler hala hafızalardadır. Oyuncularımızın atletizmlerinden girilmiş, güçsüzlüğünden çıkılmıştı ama sonuç ortada. Sezonu iğnelerle tamamlayan Alexia için, defalarca omuz sakatlığının ciddileşmemesi için dua ederken, bazıları plase atmasından sıklıkla şikayet ediyor sürekli pasör çaprazlığı eleştiriliyordu. İlkin'in, daha geçenlerde çivilerinin çıkarılması ve fıtık ameliyatı neredeyse hiç konuşulmuyor. Timmerman'ın bir sezonda 2 kez sakatlığı hiç konuşulmuyor. Bu kişilerin LYY çığırtkanlıkları da hala hafızalardadır. Bigarelli geldiği zaman söylenenler ve yönetime yapılan yüklenmeler, seyirci konusundaki sızlanmalar ve sözde voleybol kültürü fetvaları de hafızalardadır. Son birkaç günlük paylaşımlara bakınca, sanki geçen yılın başını referans alan bir dejavu yaşıyor gibiyim. Geçen yıl LYY'in, oyuncunun kendi beyanını referans alarak, transferi söz konusu değil dememize rağmen, neredeyse her paylaşımında LYY hayali kuranlar, şimdi bakıyorum da LYY gelse de birşey değişmez havasında ve yine aynı hızla negatif hava yaratma çabasına devam ediyorlar. Hiçbir dayanağı olmayan bu tür düşünceler esasen yok hükmündedir ve sadece tek bir şeye hizmet ediyor. Kütümserlik ve KÖTÜLEME. Bu tür kişi veya aynı görüşte olan kişilerin niyet ve düşüncelerini, forum takipçilerinin takdirine bırakıyorum diyerek, sizin mevcut oyuncularımız ve yeni transferlerle ilgili düşünce, görüş ve endişelerinizi yanıtlamak istiyorum.

Omuz sakatlığını atlatan bir Alexia'nın, geçen sezondan çok daha iyi olacağını düşünüyor ve size katılıyorum. Grobelna'ya gelince, geçen sezon hayatının kötü seçimlerinden birisini yaparak Japonya liginde çok kötü bir sezon geçiren Queenseis Kariya takımına gitti ve playofflara dahi katılamadı. Bunun nedenini araştırırken, hem tüm iştatistiklerini toparladım hem de o ligi tanıyan kişlerle görüştüm. Açıkçası kurtarıcı olmadı ama yine de öylesine kötü bir takımda lig sıralamasında ilk 5 oyuncu içerisinde yer aldı ve elinden geleni yaptı, Queenseis takımı ise bu başarısızlığının ardından, hem koç hem de oyuncularının birçoğu ile yollarını ayırdı. Grobelna, bir önceki sezonun CEV Cup'ında hem en skorer oyuncu hem de MVP'si seçilmiş bir oyuncu. Yani rastgele alınmadığı çok net. Kendisi ile ilgili tüm bilgileri, 25 ve 29 Nisan günlerindeki paylaşımlarımda paylaşmıştım. Sıçrama tekniği biraz da Ebrar'a benzeyen ve blok üzerinden vurabilen bir oyuncu ve özellikle Naz'ın pas tekniği ve tercihine göre iyi bir ikili olabilecek yönde bir seçim gibi görünüyor. Unutulmamalı ki, bu oyuncular net olarak Barbolini'nin tercihleridir.
Lukasik, sezon başından itibaren takıma iyi uyum sağlarsa, bence hayatının en iyi seçimlerinden birisini yapmış olarak, takımımıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Geçmiş paylaşımlarında VNL başarıları ve Conegliano deneyimi konusundaki görüşlerimi de paylaşmıştım. Conegliano'ya gitmeden VNL'de hem hücumda hem de servis karşılamada ve hem de yer savunmasında dikkat çektiği için Santarelli'nin tercihi olmuştu. Aynı anda, hem şansı hem de şansızlığı, dünyanın ilk 5'inde yer alan en iyi smaçörlerinin içinde olduğu havayı, deneyimi ve çalışmayı tatmış olmasıdır. Şimdi tam zamanlı olarak kendini göstereceği bir fırsat yakaladı. Bu gerekçelerle şahsen başarılı olacağına inanıyorum. Timmerman'a gelince, lig etabında belki bloklarda çok etkin olamadı ama özellikle ilk yarıda takımın bocaladığı dönemlerde hızlı orta hücumlarda çok önemli katkı yaptı. Avrupada ise her iki alanda da iyi idi. İlk sakatlığı, onu bir miktar geriye götürdü ama orta için 4. oyuncu mevkii hala boş. Mutlaka kaliteli bir transfer yapılmalı. Genelde isim belirtmekten hoşlanmam hele ki bu zamanda üzerinde çalışılan oyuncular varken ama Ana Carol olursa tadından yenmez. Scandicci neredeyse yeni kadrosunu tamamladı ve Ana Carol hala son sözünü söylemedi. Sadece söylentiler var... O olmasa bile, o seviyede bir orta, çok önemli bir katkı yapar. Unutulmamalı ki, İram, Naz, Grobelna ve Lukasik dışında daha en az 4 transfer yapılması çok güçlü bir olasılık.

Makul olan arkadaşlara önerim, birazcık daha sabırlı olmaları....Geçmiş dönemlerde yaşananlardan sonra, Kadın voleybolundaki yeni yapılanma ile ilgili olarak yönetimin duyarlı olduğunu düşünürken, geçmiş sezondaki serzenişlerimizin ve öngörülerimizin doğruluğunun kanıtlanmış olması da birhayli sevindirici. Başarılı sonuçların yanısıra, takımın ortaya koymuş olduğu mücadeleci ruh, salondan uzaklaşmış olan seyirciyi de yeniden salonlara çekti ve bu branşa olan tutkunun, camiada yeniden vücut bulmasına aracı oldu. Bizlere bu keyfi veren takımın belkemiği, sadece 1 eksik dışında neredeyse tümüyle korunmuş ve üzerine yeni değerler eklenmek üzere çalışmalar devam ediyor. Bu bile başlı başına bir başarı ve geçen yıl bir türlü laf anlatamadığımız bazılarına, sürekli olarak 1 yıllık sözleşme'mi olur diyenlere verilmiş güzel bir yanıt oldu. Yeni katılacak olanlarla birlikte oluşturulması hedeflenen ve hemen hemen her yazımda vurguladığım Kaliteli Geniş Kadro ile birlikte Bu sezon geçen yıldan daha iddialı bir takım izleyeceğimizi düşünüyor ve umuyorum.
Bu sezon ki kadronun en güzel özeti olmuş üstüne söylenecek söz yok.Umarım ilk 3 yapabiliriz Vakıf ve Fenerle yarışabileceğimizi pek düşünmüyorum.Thy ve Zeren'in de bizimle yarışabileceğini düşünmüyorum.Eczacı ile Cl bileti yarışı vericez gibi duruyor.Lyy transferi olmazsa Eczacı yarışın favorisi ama Lyy gelirse şartlar eşitlenir.

Kulüp sezonu kapanır kapanmaz transfer de kapanıyor az çok mallesef el atılması lazım bu duruma.Artık pek konuşulacak bir şey kalmadı mt sezonu için bir forum var mı yok mu bilmiyorum ama mt sezonunu yorumlamak daha verimli olur yaz için.Yoksa hep aynı şeyleri tekrar edicez yeni sezona kadar.

Kaliteli geniş kadro kurularak kupalar toplanmıyor. Final oynanmıyor. Öyle olsaydı İmoco'yu yenmek çok kolay olurdu. Her geniş kadro kuran şampiyon olur veya kupalar toplardı. Bekara karı boşamak kolay. Erkek voleybolda bile pasör çaprazımız, dünya yıldızı Patry gelene kadar final göremiyorduk. Patry geldi finali gördük. Alexia asla o seviye bir pasör çaprazı değil. Bundan sonra da olamayacak. Fiziksel yeterlilik diye bir şey var.

Timmerman konusuna gelirsek blok anlamında aşırı yetersiz bir orta oyuncu olduğunu sadece biz söylemiyoruz istatistikler de söylüyor. İstatistiğe bakmayı da geçtik en önemli maçlarda blok anlamında sahada yoksa kritik hiçbir maçta rakip smaçörlere veya köşe oyuncularına en ufak tehdit olamadıysa o orta oyuncu file önünü karartamıyor demektir. Bu oyuncunun tek yabancı orta oyuncu olarak tutulması ise takımı sabote etmektir. Bunu da azıcık voleybol izleyen herkes bilir ve anlar. Sezona iyi başlayıp 5 veya 6 maç iyi oynadı diye ilah ilan edilen bir oyuncunun sezonun ikinci yarısında Ayçin ve Yasemin Güveli ikilisine kesildiği ortadayken kendisini çok iyi bir orta oyuncu olarak addetmek algıdan öteye gitmez.

Omuz sakatlığı deyip durmuşsunuz lakin Alexia'nın omuz sakatlığı yoktu. Varsa da en fazla 2 hafta sürmüştür. Kuzeyboru maçından sonra devre arası girdi ve orada iyileşemediyse hiç iyileşemezdi. Üstelik Alexia'nın ameliyat olduğunu da görmedik. Hikaye anlatmayın. Omuz sakatlığı olan bir sporcu bırakın topa vurmayı sahaya çıkmakta sıkıntı yaşar. Bacaklardan güç olarak sıçranılan daha sonra da topa vurmak için omuzdan güç alınan bir sporda omuzdan sakatlığı olan oyuncunun sezon boyunca oynadığını söylüyorsunuz. Bu bilgilerle voleybolu bilenlerle değil bilmeyenleri kandırırsınız.

Ek olarak burada kimin nasıl yorum yapacağı size kalmadı. Bir insan karamsar da olabilir iyimser de. Eleştiri de yapabilir övgü de. Daha önceden de yorumlarınıza denk geldiğim oldu lakin site yenilenene kadar üye olamadım. Üyelik sorunu yaşadım o yüzden sitenin yenilenmesini bekledim. Hep birilerini iğneleme peşindesiniz Mete bey. Başkalarının yorumlarını hazmedemiyorsanız bu platformda olma amacınız nedir?

Bakın sırf sizi rahatsız etmek için tekrar söylüyorum. Alexia asla yeterli bir pasör çaprazı değil. Timmerman asla yeterli bir orta oyuncu değil. Sizin burda algılarla aksini kanıtlama çabanız gerçeği değiştirmeyecek. Gelecek sene de nasıl haklı olduğumuz ortaya çıkacak tıpkı son oynanan Eczacıbaşı maçında ortaya çıktığı gibi!

Kulüp sezonu kapanır kapanmaz transfer de kapanıyor az çok mallesef el atılması lazım bu duruma.Artık pek konuşulacak bir şey kalmadı mt sezonu için bir forum var mı yok mu bilmiyorum ama mt sezonunu yorumlamak daha verimli olur yaz için.Yoksa hep aynı şeyleri tekrar edicez yeni sezona kadar.

Halil bey şu anda Li Yingying dışında oyuncu kalmadı. Neredeyse her oyuncu sözleşme imzaladı. Neşve hanımın anlattığı transferler belli. Birisi Grobelna diğeri Lukasik son isim de Pena. Bunlara ne kadar yıldız denebilir? Grobelna çok yetersiz bir pasör çaprazı. Alexia'dan daha iyi pasör çaprazı bize şarttı aynı veya 1 seviye altında bir oyuncu getirdiler. Umarım ben yanılırım da Japonya'da yapılan iyi savunma Grobelna'nın istatistiğini düşük göstermiştir. Pek sanmıyorum ama bir umut diye düşünüyorum. %5 ihtimal veriyorum. Pena desek o da aynı şekilde. Çok değerli bir oyuncu olsaydı Brezilya Ligi'nde şimdiye çoktan üst seviye takımlar tarafından teklif almaz mıydı?

Lukasik katkı verebilir lakin Li Yingying değil de Pena'nın geldiği senaryoda smaçör hattımız ilerlememiş olur. Hatta manşet olarak oyun kurmamıza engel olma riskinden dolayı geriledik bile diyebiliriz. İlkin'in devamlı arkada oynamaktan başka çaresi kalmıyor. İlkin'in ön turunda manşet ve hücum dengesini kurabilecek smaçör almazsak işimiz çok zor.

Hiçkimse kusura bakmasın ama bu kadro ileriye gitmedi. Bütçe olarak artış olabilir, isim olarak daha üst seviye daha fazla isim almış gibi görünebiliriz lakin diğer tüm takımlar kadrosuna bir şeyler kattı. Tüm takımlar kaliteyi arttırdı. O yüzden en azından 2 tane yıldız diyebileceğimiz isim eklemeliydik. Bu yüzden Li Yingying yanına 1 isim daha istiyorum. Sadece Li Yingying'e güvenerek sezona başlayamayız. Mutlaka onu durdurmaya çalışan onun üzerine oynayacak takımlar olacaktır. Bu yüzden de ortaya çok sağlam blok yapabilen bir yabancı orta oyuncu veya en azından pasör çaprazına daha iyi hamle yapmalıydık. Pasör çaprazına yapmayacağımız kesinleşti o yüzden umarım ortaya sağlam bir isim gelir.

4.yerli ortaya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Oraya çok iyi bir 2. yabancı orta oyuncu çekersek bir nebze belli bir dengeyi kurmuş oluruz. Timmerman hücum olarak Bongaerts ile iyi anlaşsa da fileyi karartacak orta oyuncuya ihtiyacımız var. Smaçör ve orta rotasyonunu genişletmiş ve blok + hücum dengesini iyi sağlamış oluruz. Yıldız orta oyuncu transferi bekliyorum umarım yanılmam. Yanıldığım takdirde işler iyi gitmez.

Buna itiraz edecek muhtemel isim belli olduğundan ona sadece orta oyuncularımızın set başına blok rakamlarını incelemesini istiyorum. Elbette takımın boy ortalamasının kısa olması rakip köşe oyuncularına bizim köşe oyuncularının bloğu üzerinden vurma fırsatı verip blok konusunda orta oyuncularımızı olumsuz etkilemiştir lakin set başına blok sayıları da bu kadar düşük olmamalı.

Son düzenleme:
Lyy için çıkacağımız bütçeye söylediğin isimleri rahatlıkla alırız evet ama ben ne olursa olsun herbots gibi daalderop skinner gibi isimlere lyy parası harcanmasını da mantıklı bulmuyorum. Dediğim gibi daalderop cl şampiyonu dururken neden bize gelsin? Daalderop için çok harcamaya gerek var mı? Herbots için teklif yapıldı hatta prensip anlaşması da olmuş ama son anda fikir değiştirmiş şimdi gidip 2 katını vermeye gerek yok ikna etmek için. Hele pietrini gibi kronik için neden harcayalım. Bu oyuncular gsnin şuan alabileceği isimler ama almak için ekstra para harcanmaması gereken isimler.
Benim görüşüme göre mesela kelsey+kapustina+lukasik yanına çapraz olarak Tolok orta oyuncu olarak da Yuan alsaydık çok daha güzel ve iddialı bi kadromuz olurdu. Bana göre lyy gelse bile kadro yapısı yüzünden başarılı olamayacağız

Li Yingying'e harcanan paranın eşdeğer miktarının Herbots'a Daalderop'a harcanmasını ben de mantıklı bulmuyorum. Sonuçta Herbots oyun olarak gerilemiş bir isim ki Scandicci'den ayrılıp Novara'ya gidiyor. Daalderop desek Vakıfbank'ta ve bu seneki Milano'da gördük çok iyi iş yapamadı ki Helena Cazaute kesti kendisini. Daalderop bir tek bizim Türk smaçörlere üstünlük sağladı. Şaşırtıcı değil. Skinner hücum verimliliği anlamında çok üst düzey. %40 hücum verimliliğine yaklaştığı hatta geçtiği zamanları biliyorum. Üst düzey smaçör ama elbette Li ile kıyaslanamaz. Li başka seviye. Ancak bu oyunculara Li'ye verdiğimiz bütçenin yarısı belki 2/3 ünü verip kalan parayı pasör çaprazı için ayıramaz mıydık? Daha üst düzey bir isim bulurduk diye düşünüyorum. Zeren Lazareva'yı ne kadara ikna etti bilmiyorum ama Grobelna + smaçörden arta kalan parayı verip Lazareva ikna edilebilirdi. Ya da Tolok. Demek istediğim az çok anlaşılmıştır.

Nika neden bize gelsin sorunuz doğru bir soru ancak İmoco'ya sadece kupa için gidiyorsa o mantıktaysa zaten kariyerini düşünmüyor demektir ki o oyuncudan fayda gelmez. Yedek beklemeyi düşünen hiçbir oyuncudan fayda gelmez. Bu sene Lukasik'in İmoco'da faydalı olamadığı gibi. Herbots konusuna tekrar değinmeyeceğim bence yavaştan düşüşe geçmiş bir oyuncu ki atletizmiyle oynayan atletizmine tamamen bağlı olan bir oyuncuyu belli bir yaştan sonra zorlamak doğru değil. Pietrini, Herbots vs isimler üzerinde durmayın demek istediğim lig kalitesiydi. En azından İtalya gibi rekabetçi ligden alacağımız as oyuncular Brezilya veya Japonya Ligi'nden alacaklarımızdan çok daha iyi olur. İsim olarak daha geride görülse bile katkı olarak önde olur.

Kelsey elbette çok iyi smaçör lakin aklı hala voleybolda mı? Sanki biraz emeklilik moduna geçmiş gibi. Aynısı ben Buijs veya Carol için de söylüyorum. Eğer 1 sene Amerika vs yapıp sonra dönmeyi düşünüyorlarsa hiç düşünmesinler çünkü bu oyuncular zaten belli bir yaşı geçmişler. Kelsey elbette seviye olarak daha üstün ama doğru tercih değil. Mesela Alsmeier çok iyi bir tercihti Almanya'dayken çekip alıyorlar. Aynı şey Cazaute için geçerli Fransa Millide biraz oynayınca Milano veya Vakıfbank alıyor. Rotar'ı direkt Göztepe aldı. Rusya'dan biraz parlayan smaçör olunca İtalyan takımları alıyor ya da Amerika'da az da olsa göz önüne gelen Franklin'i Scandicci kaptı. Biz ise 30 yaşını geçmiş kariyeri düşüşte olan oyuncuları alıyoruz. Kasıtlı yapıldığına eminim. Bir takımın transfer politikası 10 senedir aynı olmamalı.

Kelsey + Kapustina + Lukasik + Tolok kadrosu çok daha doğru olurdu o konuda sizinle hem fikirim. Yuan konusunda ciddi tereddütlerim var bu sene Fener serisi hariç hiçbir seride ortada yoktu. Belki Sonia Candi yapabilirdik. Aslında yapmamız gereken Hena Kurtagic ya da Camille Weitzel'i ikna etmekti. Bunu bile başaramadık. Hem genç olup hem parlayan 2 orta oyuncudan birini almıyoruz sonra da iyi kadro kurduk deniyor. Timmerman asla iyi bir yabancı orta oyuncu değil ve olmayacak da. Eğer kendisi çok iyi bir yabancı orta oyuncu olsa Milli Takımda ortada ilk tercih edilen isim olurdu. Öyle mi? Değil.

Seneye hedef yükseltmek için mutlaka Kurtagic, Weitzel bir tane Rus oyuncu vardı son günlerde gördüm adı neydi Kisileva mı Kiseleva mı her neyse onu da listeye ekleyebilirim bu 3 oyuncudan 1 tanesini mutlaka almalıyız ki yabancı orta oyuncumuz hem gelişime açık hem de blok yapabilen üst düzey bir oyuncu olsun.

Kurtagic Milano’da mutlu ayrıca babası koyu fbli o kadar kolay olmaz ikna etmek. Yani Gsnin marka değeri çok zarar görmüş durumda en önemli konu bu. Buraya da 5-6 senede gelindi. O yüzden emeği geçenlere de hakkımı helal etmiyorum. Üst düzey oyuncular bize gelmiyor arkadaşlar. Böyle bi gerçek var. Ekonomik gücün iyi ama onların aklını çelebilecek düzeyde değil. Weitzel istemem ben Danesi gibi bi orta oyuncunun sözleşmesi bitiyorken parayı verip getirmeliyiz. Gsnin hedefi 2026-27 sezonu olmalı bütçeyi yine 2 kat artırıp haak danesi sylla gibi isimlere gitmeliyiz. Hedefin zirveyse başka yolu yok yani.

Arkadaşlar bu kadro uçuk kaçık artmadı ama kalite artı buna niye artmadı diyoruz.Bir anda üç dört gömlek atlamadık.Ama hem rotasyon genişledi hem uzun smaçörlerimiz oldu eldeki oyuncularda gelişti.Çok abartı bir gelişim yok ama kadro aynı da kalmadı.Gelen 4 . orta da üst düzey bir isim bence olmayacak Timmerman sakatlanınca onun yerine oynayacak orta seviye bir isim alınacak bence piyasa da öyle çok bir yıldız kalmadı.Brione Buttler halla bir takımla imzalamadı diye biliyorum o seviyelere çıkarız en fazla şuan oyuncu yok.Smaçör de Li gelirse devrim olur umarım gelir.Ama felaket senaryosu yok çok net bir şekilde ilk 4 yapacağımızı düşünüyorum.Ama ilk 3 gelmesi lazım yoksa 2026-2027 sezonu içinde bu seviyeler de bu kadro gelir.Umarım Eczacı dan ilk 3 çalabiliriz.Şuan Eczacı bizden daha iyi ama Eczacı da yıllardır kurduğu takım seviyelerinin altında kalıyor.Ama şuan 4. sıra da normal sezon biter sonra play off turunda ilk 3 çalmaya çalışacaz gibi duruyor.Cev Cup da Novara ile Gs favori bence.Novara pasör ve libero olarak çok kan kaybetti oralarda seviye düştüler.Ama Novara da boş takım değil bu sene İmoco'yu yenebilen tek takım o maçta kolay olmaz.Umarım ilk 3 gelir de zirve kadrosu kurulur.En son Cl gittiğimizde baya bütçe artışı olmuştu yine aynı senaryo olur diye düşünüyorum ama önce Eczacı geçmemiz lazım.Li gelmediği sürece de Eczacı geçmemiz bence Eczacının oyununa bağlı olur.İlk 3 girmediğimiz sürece önce ilk 3 yapalım sonra zirveye bakarız mantığı olacak bence.

Gelen 4. ortanın Timmerman bu sene ilk devre çok çok iyi başladı hücum da sakatlıktan sonra anormal bir düşüş oldu.Sonra yine sakatlandı Timmerman yine böyle ansızın sakatlanırsa oyuna atabileceğimiz onun yerine biri olacak bence.Orda bir yıldız transferi beklemiyorum ama umarım gelir.Çünkü belki Timmerman sakat olmasa Fener'i elemiş final'e çıkmıştık.Rotasyon olmadığı için takım yoruldu Timmerman sakat yedekten Aslı harici sokacak oyuncu yok Fenerle oynadığımız son sette artık takımın halli yoktu.O yüzden muhtemelen bu sezon rotasyona önem veriliyor geçen sezon ağızımız yandı bir kere.

Kurtagic Milano’da mutlu ayrıca babası koyu fbli o kadar kolay olmaz ikna etmek. Yani Gsnin marka değeri çok zarar görmüş durumda en önemli konu bu. Buraya da 5-6 senede gelindi. O yüzden emeği geçenlere de hakkımı helal etmiyorum. Üst düzey oyuncular bize gelmiyor arkadaşlar. Böyle bi gerçek var. Ekonomik gücün iyi ama onların aklını çelebilecek düzeyde değil. Weitzel istemem ben Danesi gibi bi orta oyuncunun sözleşmesi bitiyorken parayı verip getirmeliyiz. Gsnin hedefi 2026-27 sezonu olmalı bütçeyi yine 2 kat artırıp haak danesi sylla gibi isimlere gitmeliyiz. Hedefin zirveyse başka yolu yok yani.

Aslında en başta Danesi ismini verecektim ama uzun yıllar Milano'da oynamış arada sadece 1 veya 2 sene Novara'ya gitmiş bir oyuncuyu ikna etmenin diğerlerinden çok daha zor olacağını düşünüyorum. O yüzden genç ama Danesi'yi yakalayacak seviyede oyuncu isimleri saydım veya en azından o potansiyelde. Yani Danesi ismini hedeflerden dolayı zor görüyorum. Bu sene biraz daha iyi kadro kurulsa ve CEV Cup kazanabilme ihtimalimiz olsa Zeren'in wildcard aldığı senaryoda 4.olan takım da (Zeren 3. olursa) Şampiyonlar Ligi'ne gideceğinden hem CEV Cup şampiyonluğu hem de 4.lük ihtimalini düşük görmezdim. Şu anda ise görüyorum. O yüzden Danesi'yi getirmenin de daha zor olduğu kanısına vardım.

Seneye yapmamız gerekenler belli aslında. Mutlaka Li Yingying'in yanında çok iyi bir yabancı orta oyuncu alıp salonun yapıldığı 2026 yılı için gelecek yılın Ocak ayında yıldız transferlere başlamalıyız. Bir ara sayın Cibara 2026 yılının Avrupa Şampiyonası'na salonu yetiştirmek istiyoruz diyordu. Doğal olarak o salona sıradan oyuncularla başlamamalıyız. Salon yapıyorsak oyuncu kalitesi de yıldız seviyesine yaklaşmalı veya yıldız seviyesinde olmalı. Sonuçta bu sene 6.5 milyon euro bütçe gelecek sene 10 civarına çıkabilir ki bu da artık voleybolda şampiyonluk kadroları demek oluyor. Salon da yapılırsa oradan da bir gelir gelecek.

Gelecek sene ilk yapmamız gereken yıldız pasör çaprazı almak. Li Yingying'i 1 sene daha tuttuğumuzu hesap edersek (herhalde 4-5 aylığına almayacağızdır), 2 tane çok iyi köşe oyuncumuz oluyor ki iyi bir yabancı orta alırsak ona da güveniriz. Yani aslında kadromuzun önemli 2 eksiğini bu sene tamamlamış oluyoruz. Seneye yıldız bir pasör çaprazı ve yerlilerde yapılan seviye artışı transferlerle şampiyonluklara oynayabiliriz. Neden olmasın?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu kadro uçuk kaçık artmadı ama kalite artı buna niye artmadı diyoruz.Bir anda üç dört gömlek atlamadık.Ama hem rotasyon genişledi hem uzun smaçörlerimiz oldu eldeki oyuncularda gelişti.Çok abartı bir gelişim yok ama kadro aynı da kalmadı.Gelen 4 . orta da üst düzey bir isim bence olmayacak Timmerman sakatlanınca onun yerine oynayacak orta seviye bir isim alınacak bence piyasa da öyle çok bir yıldız kalmadı.Brione Buttler halla bir takımla imzalamadı diye biliyorum o seviyelere çıkarız en fazla şuan oyuncu yok.Smaçör de Li gelirse devrim olur umarım gelir.Ama felaket senaryosu yok çok net bir şekilde ilk 4 yapacağımızı düşünüyorum.Ama ilk 3 gelmesi lazım yoksa 2026-2027 sezonu içinde bu seviyeler de bu kadro gelir.Umarım Eczacı dan ilk 3 çalabiliriz.Şuan Eczacı bizden daha iyi ama Eczacı da yıllardır kurduğu takım seviyelerinin altında kalıyor.Ama şuan 4. sıra da normal sezon biter sonra play off turunda ilk 3 çalmaya çalışacaz gibi duruyor.Cev Cup da Novara ile Gs favori bence.Novara pasör ve libero olarak çok kan kaybetti oralarda seviye düştüler.Ama Novara da boş takım değil bu sene İmoco'yu yenebilen tek takım o maçta kolay olmaz.Umarım ilk 3 gelir de zirve kadrosu kurulur.En son Cl gittiğimizde baya bütçe artışı olmuştu yine aynı senaryo olur diye düşünüyorum ama önce Eczacı geçmemiz lazım.Li gelmediği sürece de Eczacı geçmemiz bence Eczacının oyununa bağlı olur.İlk 3 girmediğimiz sürece önce ilk 3 yapalım sonra zirveye bakarız mantığı olacak bence.

Bir anda üç dört gömlek artmazsa seviye zaten yerinde saymış oluyoruz. Ligin kalitesi her sene artıyor. Zeren iyi kadro kurdu. Göztepe bir şeyler yapmaya çalışıyor ki bu sene lige geç gelmeseler çok daha iyi kadro kurabilirlerdi. Yine Beşiktaş geçen seneden iyi kadro kurdu. İlbank bile 2-3 tane yabancı oyuncu alıyor yani onlar da artık tamamen yerlilerle oynamıyor. Rotasyonun genişlemesi bir şey kazandırmıyor yorgunluk konuları hariç.

Şöyle örnek vereyim 10 tane orta seviye oyuncu aldık diyelim 3 tane yıldız seviye oyuncusu olan kadroyu 50 maç yapsak kaç tanesinde yenebiliriz? Cevap belli : 0. Bu konuda oradan yaklaştım buradan yaklaştım diyerek farklı argümanlar üretmeye çalışarak gerçeği değiştiremeyiz. Rotasyon sadece ligin yoğun dönemlerinde fayda sağlar. Şampiyonluk play-offları gibi yerlerde kadro kalitesi yoksa rotasyon hiçbir şey kazandırmaz. Orta seviye bir oyuncuyu çıkarırsın diğerini alırsın kötü giden maçta ne değiştirir? Hiçbir şey.

Timmerman'ın yerine mutlaka iyi bir yabancı orta oyuncu şart deme sebebim bir sonraki seneyi de düşünmem. Çünkü Timmerman seneye devam etse de bir sonraki sene etmeyeceğini düşünüyorum. Timmerman hamlesi alel acele yapılan hatalı bir hamleydi. Menajerlik oyunlarına gelmiş olabiliriz. Fiyat yükseltme konularıyla oyuncu hak ettiğinden fazla değere bindirildi.

İlk 4 yapabilir miyiz bilmiyorum ama Li gelmezse imkansız. Pasör çaprazı olarak bizden daha kaliteli 2 oyuncuları olacak. Brankica'yı pasör çaprazı pozisyonunda değerlendiriyorum. Smaçör olarak Uzelac, Gatina ikilisi hırslı, kazanmaya aç oyuncular. Li Yingying gelirse daha iyi oluruz ama gelmezse Zeren'in smaçör rotasyonundan da iyi değiliz. Şeyma ve Saliha'yı saymıyorum bile Türk smaçör rotasyonunda bizden iyiler. Orta oyuncu olarak en formda oyunculardan Aleksic'i aldılar ki galiba şu kızıl saçlı Rus oyuncuları da kalıyor. Hala Zeren'in paylaşımlarını beğendiğini görüyorum. Yani Zeren de 2 yabancı orta oyuncu yapıyor Kuzeyboru gibi. Orta oyuncularda da bizden iyi olacaklar iyi orta oyuncu almazsak. Pasör, libero ikilisinde ise üstünüz. Ancak bu rollerin oyuna katkısı daha sınırlı. Özellikle yerli liberonun inanılmaz etki etmesi gerekiyor ki diğer pozisyonların açığını kapatsın. Yani pasör hariç çok da önde olduğumuz bir kadro yok Zeren'e göre. 4.lük imkansız. Eczacıbaşı'nı hedef almamız daha doğru. Zeren'i geçemeyiz realist olalım. Sezonun ilk 7-8 maçında görürüz bunu.

Ayrıca 3. olmadık 4. olduk diyelim Zeren'in 3. olduğu senaryoda o sıkıntı değil çünkü Şampiyonlar Ligi oluyor. Avrupa'da da Novara Aleksic, Bosio, Fersino gibi oyuncuları kaybetmişken Novara'yı yenecek kadro oluşturup bir kupa alalım istiyorum. Bir kupa görmek istiyorum. Bunun için de Li Yingying'e ve iyi bir yabancı orta oyuncuya ihtiyacımız var.

Keşke bir anda 4 gömlek atlasak ama yıldız oyuncuları az söylemem biliyoruz Cl bileti gelmediği sürece Dursun o parayı vermeyecek.Bende isterim Gabi Boskovic seviyesine çıkalım ama şuan ki duruma göre yorumlamak zorundayım.Uzun zaman sonra ilkez zevk veriyor bu takım bu yüzden de mutluyum.Zeren şuan bizden şöyle iyi değil daha önce de yazdım Naz alsa Zeren bizi geçerdi ama Naz gitmediği bize geldiği için.Malinov oynamak zorunda.Yani Gatina ve Aleksic otomatik eleniyor.Saliha Özlem ve Beyaz oynamak zorunda.Saliha ve Özlem zaten geçen sezon durumları belli.O yüzden Zeren bizden iyi değil şuan eğer yabancı kuralı olmasa bizden iyiler ama yabancı kurallı sayesinde biz öne geçiyoruz.Rotasyon önemli bizim için çünkü Fenere elenme sebebimiz rotasyon eğer Kalandadze yerine iyi bir smaçör Alexia sakatken zorlamayacak iyi bir yedek olsa İlkin Lazovic Alexia biraz soluklanabilse belki final oynayabilirdik.

Son düzenleme:
Zeren'in ilk altısı şu olacak gibi
Pasör:Malinov
Pç:Lazareva
Smaçör:Saliha
Smaçör:Uzelac
Orta:Kübra
Orta:Beyza
Libero:Özlem

Saliha önceki sezon yokları oynadı bence.Özlem iyi başladı yedek olarak ama sonra oda çok gereksiz düştü.Beyza Kübra ikilisi iyi blok tutar ama hücumları bence sıkıntı çıkarır.Gatina ve Aleksic eğer oynayabilse yabancı kurallı olmasa çok haklısınız Zeren bizden iyi.Ama şu ilk 6 bence bizim ilk 6 oyuncumuzdan daha kötü.

Novara eleyip şampiyon olmak bende çok isterim umarım olur çünkü bende sizde bahsettiniz pasör ve libero da şuan Novara alt seviye kaldı.Ama halla orta oyuncu ve köşe hattın da gayet etkililer.

Novara ve Zeren bizden daha iyi.
Zeren CL’ye gidiyor, dolayısıyla 1-2 tane daha üst düzey oyuncu alacaklar diye düşünüyorum.
Timmermann yerine yerli orta oyuncu alıp, Antrapova gibi üst düzey pasör çaprazı almamız gerekiyordu.

Antropova gelsin de sizce o bütçe var mı.O bütçe verilse zaten yönetiminde Groblena'ya değil Antropova'ya gideceğini düşünüyorum.

Geçen sezon ilk altısı
Bongaerts-Alexia
İlkin-lazovic
Yasemin-timmerman
Eylül

Gelecek sezon ilk altısı
Bongaerts-Alexia
İlkin-Lukasik
Yasemin-Timmerman
Eylül

Değişen nedir? Bütün kadrodaki tek fark ikili değişiklikle oyuna girecek oyuncularımızın daha iyi olacak olması. Aslıhan-Yasemin girmeyecek Naz-Grobelna girecek. Bu değişiklikle nasıl gelecek sezon 3.olacağız? Lyy gelse bile yetmeyebilir o derece kötü kadro planlaması bu
Eczacı ve zerenden daha güçlü değiliz. Zeren çok açık bi güçlendirme yaptı kadrosuna. Geçen sezon gibi olmaz yani öyle kolay iki galibiyet falan. Bi de şurası var geçen sezon çok ekstra galibiyet çıkardık gelecek sezon vakıfı yenemezsin fbyi yenemezsin eczacı maçına yine favori olarak çıkmıyorsun zeren maçına da favori çıkmayacaksın. Gerçekten aklım almıyor bu rahatlığı

2 sezondur forumdayız 2 sezondur da yazdan sezon özetini yaptım ve 2 sezonda da tutu.Voleybol okuması kolay bir oyun şuan ki değerlendirmemi de yaptım zaten sezon içerisinde bende yanılabilirim ne olacağını görücez.Dediğim gibi sürekli aynı şeyleri yazıyoruz artık bunun yerine mt sezonu yorumlamak daha mantıklı yaz mevsimi gereksiz kaos oluyor çünkü.Oynanan maç da olmadığı için öyle oldu böyle oldu da diyemiyoruz.Herkes bir görüş attı Vnl normal bir lig sezonu gibi zaten onu konuşmak daha verimli olacaktır.Normal sezon da zaten yorumlarımızın karşılığını takım verecek şuan hep aynı tekrarı yapıyoruz.

Var mı yok mu bilmiyorum ama varsa mt sezonu için forum açıp orda tartışmak daha zevkli verimli olur yaz sezonu için bence.

Geri