Takım tribüne çağırılırken besteye sen çok yaşa üzerinden girilmesi, üstüne 2 milyonlarca girişi hazzın sözlük anlamıydı.

Setin merkezini olmasa da alabildiğine niceliğini oluşturan 2000'lerde doğan jenerasyon, file arkası tribünü yıkacak bir enerjiye sahip. Pandemi ve özellikle Galatasaray tribününün 2000'leri; 2020'ler öncesi ve 2020'ler sonrası olarak apayrı iki formda yaşaması, beste repertuarını alabilmelerini, besteyi koşar adım söylememek ve tribün kulağı gibi eğitimleri sınama yanılmayla kapmaları sonucunu yaratacak. Bahsettiğim efsane girişlerin üstüne, besteler nihavend makamı tadında gelişince baştaki enerji soğurulmuş oldu. Yine de maç başındaki odaklılık üzerinden, hemen her sette gurme Galatasaraylıları dahil edebilecek girişler yapıldı.
Saha içine dairse, Beşiktaş meşhur set ratio üzerinden haftayı düşme potasında kapatmış olabilir. Şampiyonlar Ligi Final Four seviyesindedir denemeyen nispeten genç İlkin, sahadaki her Beşiktaşlı oyuncunun hayli büyük ablası gibi kaldı rallilerde. Grobelna'nın tiyatral yüzünü görebilmekten yana, CEV Cup'ı alabildiğimiz müddetçe hayli hoşnutum. Zira kulübün CEV Cup'ı alabildiğimiz takdirde, maksimum vaadi CEV Cup'ı tekrar kazanabilmek olacak. Hayal ve beklenti bireyin elindedir, gel gelelim ki yapısal zemin üzerinden şekil alır ya da alamaz. Ben malımı biraz biliyorsam, benim için bir kez yaşanan hayatta en doğru tavır; 2020'lerde sanat yan yatıp çamura batmasaydı, Grobelna'nın yüzünü hangi filme yerleştirirdik sorusu.
Geçtiğimiz sezonun başında bize transfer oluyorken; Gsbasket'in en eskilerinin Florya çevresi potansiyel gece hayatı üzerinden kendisine iyi gelir mi sorgulamasını yaptığı Yasemin Güveli'nin, takımda kaldığını unutmuşum. Porto maçında salondaydım üstelik. Demem o ki gelen para saniyesinde çat diye harcanır üzerinden, açıklanamaz bir rotasyon var ortada. Maç sonu file arkasına kutlamaya gidildiğinde, şerit halinde sahaya zar zor sığıldı. Bu görüntü keyifle mi hatırlanacak, hepten sinir mi bozacak sorusunun yanıtını CEV Cup finalinde alacağız.