• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Paylasan hesap fenerli çok da yukselmeyin sırf transfer çalımı muhabbeti olsun diye bize yazmış olabilir.
Daha önce 1 2 isminde adı çıktığında sonra hadi yaaa Beşiktaş anlaşmış demişti.
Gelse bile Zandalasini ve Li sonrası kimseye sevinemiyorum.

Çok iyi transfer olur. Haberi malum kişi yazınca acaba Fener'e almaları için pas mı veriyor diye düşünmedim değil ama gerçekse sonunda mantıklı hamleler yaptıklarına inanıyorum. Kadın basketboldan gelecek sene için umudum var eğer Johannes transferi de gerçekleşirse.

Kadın basketbol ve erkek voleybol gerçekten iyi yönetiliyor transfer olarak. Sorun diğer 2 salon sporunda.

Nikolina Milic Galatasaray'da diyen hesap şimdi de Marinne Johannes Galatasaray'da diyor.
Nikolina Milic Beşiktaş'a transfer oldu.
Açıkçası ben bu habere inanmıyorum.
Marinne Johannes fbye transfer olursa şaşırmam.
Ayrıca Marinne Johannes overrated bir oyuncu.
Vanloo daha iyiydi.
New York Liberty maçlarını izleyenler Marinne Johannes'in abartıldığı kadar iyi oyuncu olmadığını bilir zaten.

🚨 ÖZEL | Mehmet Cibara, Marine Johannes iddiaları hakkında Eski Açık'a konuştu.

🗣️ "Marine Johannes gündemimizde yer alıyor. Şu an biten bir şey yok. Kendisiyle görüşmelerimiz sürüyor. Transferler devam edecek."

🔗 @canbedell

Gündemin içinde o kadar boğuldum ki kaçırmış olabilirim. Bizim kıta dışı oyuncularımız kim?

Günün sonunda 10 tane avrupalı da alsan bir tanesi Meeseman değilse yine kıta dışı oyuncuların eline bakacaksın çünkü.

Nikolina Milic Galatasaray'da diyen hesap şimdi de Marinne Johannes Galatasaray'da diyor.
Nikolina Milic Beşiktaş'a transfer oldu.
Açıkçası ben bu habere inanmıyorum.
Marinne Johannes fbye transfer olursa şaşırmam.
Ayrıca Marinne Johannes overrated bir oyuncu.
Vanloo daha iyiydi.
New York Liberty maçlarını izleyenler Marinne Johannes'in abartıldığı kadar iyi oyuncu olmadığını bilir zaten.

Vanloo daha mı iyiydi? Bizde oynadığı 2-3 sene boyunca ne yaptı? Hangi maçı çıkıp şov yaparak kurtardı? Neye göre bunu söylediniz? Bir argüman olması gerekiyor ki biz de inanalım. İlk söylediğinizde haklısınız bir örnek de vermişsiniz buna dair fakat Vanloo'nun iyi olma kısmına katılmıyorum.

Son cümlede de Johannes'i WNBA performansından yargılamışsınız fakat Vanloo'nun Washington Mystics maçlarında nasıl performans sergilediğini de yazıp objektif bir şekilde tekrar yorum yapar mısınız?

Vanloo'nun Washington Mystics takımında aldığı süre ile Marinne Johannes'in New York Liberty takımında aldığı süre arasında fark var. Dolayısıyla net bir karşılaştırma yapmak mümkün değil ama ÇBK Mersin geçen sene Euroleague Women'da şampiyon olamadıysa bunda Marinne Johannes'in aşırı etkisiz performansının büyük etkisi vardı.
Vanloo dış şut yüzdesi olarak da çok daha iyi.

Peki bizim ASVEL'e elenmemizde kimin payı vardı? Hoca diyerek geçmeyelim. Bu takımın oyun kurucusu hangi Avrupa Kupası maçında bizi tatmin edecek bir performans gösterdi? Ligde Beşiktaş'a bile devamlı yenildik kısıtlı kadroları olmasına rağmen. Vanloo hiçbir maçta fark yaratamadı kabul edelim. Johannes çok daha iyi oyuncu. Zorlu ve önemli maçlarda her maç olmasa da kazandırdığı birçok maç var. Vanloo onu da yapamıyordu. O maç bakın 0/2 başlasın daha fazlası bile değil o zaman maçtan kopuyordu saçma sapan üçlükler deniyordu. Johannes öyle değil. Şut tekniği daha iyi. Potaya drive ediyor. Vanloo onu da yapamıyordu. Vanloo sadece pas dağıtan bir robot gibiydi fazlası da yoktu.

Süre kısmında da hatanız var. Liberty ile Mystics takımını kadro bakımından karşılaştırın. Alabilecekleri sürenin aynı olması gerektiğini düşünmeniz Johannes'e büyük haksızlık. Ionescu, Vandersloot (geçen sene oynuyordu), Betnijah-Laney gibi oyuncuların bulunduğu kadroda çok süre almasını bekleyemezsiniz. Aynısı Mystics için geçerli değildi.

Johannes olağanüstü iş olur. Avrupalı olarak en iyi seçeneklerden biri.

Vandersloot New York Liberty'de değil, Chicago Sky takımında oynuyor.
Vanloo Marinne Johannes'den çok daha iyi oyuncu diye düşünüyorum.

Vandersloot New York Liberty'de değil, Chicago Sky takımında oynuyor.
Vanloo Marinne Johannes'den çok daha iyi oyuncu diye düşünüyorum.

Bu sene gitti. Geçen seneden bahsediyorum. Farkındaysanız bu sene daha WNBA yeni başladı. Aynı süreleri alması zaten anormal bir durum olurdu. Sevgi Uzun da gittiği takıma göre çok süre alıyor şimdi Sevgi'ye WNBA'deki birçok oyuncudan iyi mi diyelim yedekte bekleyip ondan daha az süre alan daha yetenekli oyunculardan iyi mi?

Ek olarak bu sene de süre alması yine daha zor olurdu Natasha Cloud aldılar. Ayrıca son 3 maçta sırasıyla 21 dk, 17 dk ve 13 dk oynamış ki bench oyuncusu için yeterli süredir.

Son düzenleme:
Teja Oblak
Awak Kuier
Kamiah Smalls
Dorka Juhasz
Marinne Johannes

Şu ana kadar transfer olduğu iddia edilen oyuncular bunlar.

Acaba Euroleague ön eleme maçını düşünüp kıtadışı oyuncu alınmayacak mı?

Böyle bir durum varsa çok yanlış bir transfer stratejisi olur diye düşünüyorum.

Euroleague'de fark yaratmak için en az 1 tane WNBA yıldızı gerekiyor diye düşünüyorum.

Marine Johannes'in bu sezonki performansı çok iyi gözüküyor. X sitesinde bazı kesitlere baktım formda. Johannes hamlesi öyle düşünüldüğü kadar kötü olmaz. ÇBK performansını dikkate almayın hem organizasyon olarak iyi değiller hem de yanlış hoca tercihleri yapıyorlar. Ahmet Kandemir İngilizce bile bilmiyordu. Anlaşmaları da zor olmuştur hocayla.

Jonquel Jones gelirse harika olur ABD pasaportu da yok galiba Bosna vatandaşıydı. Yani ABDli diğer deyişle kıta dışı hakkını doldurmuyor. Yine de Jones haberlerine pek inanasım gelmiyor. O seviyede oyuncu alabileceklerse harika olur lakin bu şubelerin vizyonu onu alabilecek gibi durmuyor.

Marine Johannes'in bu sezonki performansı çok iyi gözüküyor. X sitesinde bazı kesitlere baktım formda. Johannes hamlesi öyle düşünüldüğü kadar kötü olmaz. ÇBK performansını dikkate almayın hem organizasyon olarak iyi değiller hem de yanlış hoca tercihleri yapıyorlar. Ahmet Kandemir İngilizce bile bilmiyordu. Anlaşmaları da zor olmuştur hocayla.

Jonquel Jones gelirse harika olur ABD pasaportu da yok galiba Bosna vatandaşıydı. Yani ABDli diğer deyişle kıta dışı hakkını doldurmuyor. Yine de Jones haberlerine pek inanasım gelmiyor. O seviyede oyuncu alabileceklerse harika olur lakin bu şubelerin vizyonu onu alabilecek gibi durmuyor.
Ben de bu transfere ihtimal vermiyorum inşallah haksız çıkartırlar bizi.

Ben de bu transfere ihtimal vermiyorum inşallah haksız çıkartırlar bizi.

Bir de McCowan - Jones - Duhasz üçlüsünü aynı anda yazıyorlar ki sezona 3 tane pivotla başlama ihtimalimizi olası görmüyorum. Jones'un geldiği senaryoda McCowan da varsa Duhasz'ı ne yapalım? Ya da Duhasz'ın olduğu senaryoda Jones ne alaka diyesim geliyor. 2 tane Avrupalı 1 tane Türk pivot yaparsak 2. Avrupalı pivotun süre alma ihtimalini çok düşük görüyorum. Öyle bir takıma Jones'un da geleceğini sanmıyorum ama bakalım ne olacak? Eğer bütçemiz gerçekten çok yüksekse ve oyunculara rahat rahat para teklif ediyorsak ayrı ama Jones tek başına 1 milyon euroya yakın bir para alır. Bizimkiler bunun altından kalkabilir mi bilemiyorum.

Elizabeth Williams'ın bize transfer olduğu iddiaları var.

Doğru ise kıtadışı hakkını skorer guard almak varken neden Elizabeth Williams'dan yana kullandık acaba?

Serbest atış atamayan ve bu nedenle fbnin beğenmeyip gönderdiği bir oyuncunun bizde ne işi var?

Elizabeth Williams savunma anlamında çok iyi bir oyuncu ama hücumu da bir o kadar geride. Böyle bir tercih yapılırsa ve iyi bir skorer alınmazsa yine hücumda zorlanırız. En azından forvet pozisyonuna bir takviye daha yapmamız gerekir.

Elizabeth Williams'ın bize transfer olduğu iddiaları var.

Doğru ise kıtadışı hakkını skorer guard almak varken neden Elizabeth Williams'dan yana kullandık acaba?

Serbest atış atamayan ve bu nedenle fbnin beğenmeyip gönderdiği bir oyuncunun bizde ne işi var?
Kıta dışı 2 hakkımız var. Henüz hiçbirini kullanmadık. Skorer gard da alabiliriz istersek.

Geri