#5 Vladimir Micov

Oly maçından önce de çok iyi durumda olduğu söylenemez. 1 2 maç iyi oynadı o kadar. Maçta 4 toptan boş döndü hücumda akıl alır gibi değil. 3 numara oynayınca 3 numara da savunamıyor. Hiç çekilmiyor şu hali
 
Ataman'ın tercihleri yüzünden Micov kötü performans sergiliyor gibi gözüküyor ama adam sakat şekilde özveriyle oynuyor ve sürekli 4 numarada oynatılıyor. Takımın en değerli oyuncusudur bence.
 
her maç 28 dk nın üzerinde oyun oynuyor . Sakatlıktan çıkar çıkmaz tekrar sakatlandı . Bilmiyorum profesyonel olarak spor yapıyor musunuz ama ben milli takımı temsil eden birisi olarak en ufak sakatlığın verdiği üzüntüyle antrenman yapamıyorum ki Micov her maç elinden geleni yapmaya çalışıyor. Hiç çekilmiyor lafı 3 . senesindeki Micov a her türlü fedakarlığı yapan bir oyuncuya hiç yakışmıyor. Suçu Ergin Ataman ' dan başkasında aramak yanlış olur. 4 numara oynamak hiç ama hiç kolay değil .
 
Schilb iyi oynasa bile küçük maçların oyuncusu diyoruz, kötü oynadığında bir küfür etmediğimiz kalıyor ama Micov kötü oynayınca bir takım argümanlar getiriyoruz. Ben de katılıyorum, şu hali çekilmiyor. Yoksa Micov başımızın tacı.
Zalgiris maçında sakat oynadı, eyvallah, ama 1 kere zorladın olmuyor, takım ivme kazanmaya çalışırken batırdı. Aynısını Real maçında da son periyotta yaptı ki o maçta sakat değildi ama ilk çeyrekteki üçlüklerinden dolayı çok belirtilmedi.
4 oynaması, sakat oynaması falan zor gerçekten ama oyun sırasındaki hareketleri ya da oyun tarzı diyelim laubali oluyor. Micov böyle değildi en azından, bizim takımımızın tabir caizse zeka küpüydü.
 
Micov 31-32 yaşında ve kariyeri boyunca çok kısa dönemler dışında 3 numara oynamış bir oyuncu ve çok ciddi bir sakatlıktan döndü bu yaşta. Şimdi bizim koçumuz istiyor ki 4 numara oynatayım 20 dakika civarı Micov'u ki hücumda eşleşme avantajı yaratayım. Buraya kadar her şey güzel sorun yok fakat bir de bu işin savunma tarafı var. Bu adam 3 günde bir kendinden daha ağır, kendinden daha güçlü oyuncularla mücadele ediyor, darbe alıyor bu oyunculardan. Bazı oyuncular vardır fiziğinden daha güçlüdür, mücadeleden keyif alır ama Micov böyle bir oyuncu da değil. Bu adamın ritminin bozulmasından daha doğal bir şey olamaz kesinlikle. Çıkın sokağa basketbol oynayın sizden daha güçlü bir adamla, biraz fiziki mücadeleye girin bakalım ertesi gün nereleriniz ağrıyor. Onlar basketbolcu benimle bir mi demeyin zira bu sezon başında Paul Pierce'ın LeBron hakkında söyledikleri vardı "Onunla maç yaptıktan sonra 2 boyunca her yerim ağrıyordu" diye.
 
Bu takımda herkesi eleştirilir ama en az suçu olanlardan biri micov bana göre. Adamı sürekli kendisinden çok daha uzun çok daha güçlü 4 numaralarla eşleştiriyoruz. Hücumda iyi günündeyse 8-10 sayı atar ama savunma kısmında 16-18 yeriz. Koçun planı malesef bu, sayı atta ye yeme önemli değil...
 
Bu takımda herkesi eleştirilir ama en az suçu olanlardan biri micov bana göre. Adamı sürekli kendisinden çok daha uzun çok daha güçlü 4 numaralarla eşleştiriyoruz. Hücumda iyi günündeyse 8-10 sayı atar ama savunma kısmında 16-18 yeriz. Koçun planı malesef bu, sayı atta ye yeme önemli değil...
Micovun 3 numara savunmasının da iyi olduğunu düşünmüyorum. 4 numara oynamasının sebeplerinden biri de bu. Geçen sene Eurocup maçlarında 3 numara oynayıp iyi savunma yaptığı maç hatırlamıyorum.
 
İşin gerçek boyutu ben Gökseninin de iyi savunmacı olduğunu düşünmüyorum. Sadece topu getireni yakın savunuyor . Rakip topu bizim yarı sahaya geçirip sete döndüğün de gökseninin savunduğu adamın mutlaka boş şutu var.
 
Micov sezona şansız başladı ve öyle de gidiyor. Ama yukarıda arkadaşların dediği gibi 4 numara oynamayı pek beceremiyor. Bu yüzden hocanın onu 3 numarada oynatması hem kendi hem de takımı için yararlı olacaktır.
 
Eskiden serbest atışların hemen hepsini sokardı, simdilerde hepsini kaçırıyor. Sakatlıktan mı acaba? Umarım yeniden atmaya başlar.
 
Sakatlıktan çıktı çok yoğun tempo ile oynuyor sonra tekrar sakatlandı hala oynuyor bence ligdeki maçlarda dinlendirilmesi lazım çok yorgun gözüküyor.
 

Üst