#5 Vladimir Micov

Alexander Sasha Djorndjevic çok iyi bir oyuncuydu ama zamanında ekürisi Predrag Danilovic ile birlilkte onun da kendi teknik heyeti ile yaşadığı sorunları unutmuyoruz.
İnsanlar geçmişlerini çabuk unutuyorlar ....
 
Micov'un geçmişine baktığımızda oldukça sakin ve kontrollü hareket eden bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Hatta son koçu Ettore Messina'nın oyuncu karakteri olarak çok beğendiği bir isim olduğunu da biliyoruz. Djordjevic'in Micov'u uygun olmayan bir şekilde oynattığı ve üzerinde baskı kurduğunu sanıyorum.
 
Sırplar tamamen Bogdanovic ve Bjelica'nın üstünden oynuyorlar. Kafasına göre takıldıkları bile oluyor bu iki oyuncunun, Teodosic de gelince üç kişilik rotasyon üstünden şekillenir muhtemelen hücumları. (Ve muhtemelen de yine çuvallarlar bu turnuvada da.) Haliyle özellikle kısa oyuncular çok etkileniyor bu durumdan. Micov bir türlü inisiyatif alamıyordu bu durum yüzünden, geçen sene de bu sene de. Bunun yarattığı gerginliğin etkisi olabilir.

Bizim için iyi oldu, gelsin mis gibi başlasın antrenmanlarına İstanbul'da :)
 
TRANSFER | Vladimir Micov sözleşmeye imzayı attı! 1+1 yıllığına transfer ettiğimiz Sırp forvet basın toplantısında şunları söyledi:

"Galatasaray gibi Euroleague seviyesinde mücadele eden bir takıma imza attığım için mutluyum. Geçen sezon takımımız son 8'e kalmıştı. Bu yıl bir adım daha ileri atıp Madrid'deki F-4'a kalmak istiyoruz. CSKA'yla kontratım bittikten sonra birçok takımdan teklif aldım. Burayı seçtim çünkü yüksek seviyede basketbol oynamak istiyordum. Galatasaray Euroleague'de düzenli oynamak için lisansı hakediyor. Taraftarı da Avrupa'nın en iyilerinden bir tanesi. Salonda nasıl atmosfer oluşturacaklarını biliyorlar."
 
Sırp milli takımında ve CSKA'da hücumlar daha çok başka oyuncular üzerinden oynandığı için "başrol"de değildi Micov. Bize gelmeden önce verdiği bir röportajda "Galatasaray planlarında bana birinci sırada yer veriyor" gibisinden bir şeyler demişti. Hakikatten de koçun en fazla süre verdiği isimlerden oldu, hem hazırlık maçlarında hem de Türkiye kupasında. Dün 15 bugün de 12 sayı attı yanlış hatırlamıyorsam. Marko kadar keskin bir şutör değil ama daha iyi bir pasör, sırtı dönük oyunu var, daha kalıplı olduğundan PF de oynayabilir vs vs...

Nazar değmesin, Micov'dan çok memnun kalacağımızı düşünüyorum ben.
 
O perdeleri kullanışına, topu aldığından savunmanın durumuna göre direk penetre edişlerine müthiş tavım ya.

Basketbol bilgisine dair methiyeler düzmeyi sene boyu zaten bol bol yaparız. Sanki topu aldığından anında savunmanın bir capsini alıyor, hemen saniyelik bir eksik bulma analizi yapıyor, ardından da ona göre direk hücuma başlıyor. Güzel adam vesselam!
 
O özlediği forma şansı ve dakikaları bulabildiği için bizden, biz de oyun zekası ve hücum katkısı dolayısıyla Micov'dan memnunuz.

Allah bozmasın :)
 
Semih Nişancı , Uğur Yılmaz ve Onur Uncu sahiplenmeden adamımı sahipleniyim bari. Özellikle Onur Uncu'nun buraya hala birşeyler yazmaması çok ilginç :D Beyler hiç kusura bakmayın adamı favori personel bölümüne ekledim.
Micov'a gelirsek ; bi kere adam çok çok sakin tavırlara sahip. Adam hal hareket ve tavırları güven veriyor. Bilen bilir Marko'ya bi türlü herkes kadar ısınamamıştım ama bu adama hemen ısındım. Benim için Sırplar ve genel olarak balkan çocukları biraz torpillidir ama hangi gözle bakarsan bak Micov çok iyi bir oyuncu. Rakip takımların seviyesi yükseldikçe Micov'un değerini daha iyi anlarız diye düşünüyorum.
 
Sahada doğru olan her şeyi yapıyor . Takımının başkomutanı değil belki ama takımdaki en önemli subaylardan biri hatta en önemlisi.
 
Bu adam oyundayken maçı izleyemiyorum. İster istemez adamın doğrularını gözlemliyorum. Özelliklerini yazmak istiyorum favori adamımın.
1) Adam çok sakin.
2) Adam Sırp . Eski Yugolar gibi oynuyor bu oyunu.
3) Spacing konusunda hep doğru yerde. Ben kişisel olarak antremanda sahaya yuvarlaklar çizip santim hesabı yapan manyak hocalar kadar takıntılıyım bu spacing muhabbetine.
4) Faul almayı çok iyi biliyor. Rakibin eli kendi hareket alanında açıkta kaldığı anda penetreyi yapıp bedava faulü alıyor. Mesela dün Bertrans'ın itiraz ettiği faulde Bertrans'ın bir hareketi yok ancak elin orda olması faulün nedeni. Micov bunu iyi kullanıyor.
5) Rakibine göre hareket ediyor. Rakibin size ve hızına göre hücumunu çeşitlendirebiliyor.
6) Oyuna etkisi muazzam. Banttan bulabilirseniz Micov oyunda yokkenki dakikaları izleyin. Skor önemli değil ancak oyun anlamında 2 level aşağı iniyoruz.
7) Şutunu daha yüzdeli atacağına inanıyorum. Sezon ilerledikçe ivmelenicektir.
8) Sırtı dönük olarak set çizilmeli kendisine. Özellikle rakip 3 numara yerine guard kullanırken bunu cezalandırabiliriz.
 

Üst