#61 Göksenin Köksal

Ben burada Göksenin'e yapılan eleştirlere kesinlikle katılmıyorum.

1- Kendisini geliştirmedi denmiş. Bir kere fiziğini müthiş geliştirdi. O boyda Göksenin'nin fizik gücüne sahip Euroelague'de kaç beyaz oyuncu var? İkincisi daha bir sezon önce bile dış şut yüzdesi yerlerde iken, şu an yüzdesini fena sayılmayacak noktalara çekti. Sahada olduğunda takıma kattığı dinamizm, sertlik ortada...

2- Antic meselesinde tahrik edildi, dik durdu, ha hiç bir tepki vermeseydi mi diyeceksiniz, yani o da kolay değil; çünkü FB taraftarı Göksenin'i sevmiyor, çünkü Göksenin onlara batıyor. Bir oyuncu FB taraftarından sürekli küfür yiyorsa bilin ki Galatasaray'a bağlıdır. Yine de akıllı kalıp özellikle deplasmanda sadece oyuna odaklanmalı...

Burada Göksenin'i övüyorum, tabi eksiği yok mu, mutlaka var. Bir kere mutlaka oyunu daha iyi okuması lazım, özellikle asist yönünü geliştirmesi lazım. Biraz daha komple bir oyuncu olabilir. Örneğin Sinan Güler... Mesela Sinan 2-3 yıl önce tamamen savunma ağırlıklı bir oyuncuydu, geldiği nokta ortada.

Eurocup finalinde çok ciddi katkı verdin Göksenin, FB'ye karşı da aynı katkıyı vereceksin inanıyorum!..
 
Göksenin adamdır, dünkü maçta da hatası yoktur! Bizim bazı taraftarlar da şikecileri eleştirmek yerine kendi oyuncularımızı eleştiriyor. Göksenin ne yaptı?
 
Göksenin Köksal, Instagram hesabından Fenerbahçe'ye gönderme yaptı ve Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin bir sözünü paylaştı: “Yürürken başımın yerde olması kimseyi sevindirmesin. Benim derdim yere düşen edebinize takılıp düşmemek.”
 
Fener başkanı olan kişi açıklama yapmış :
"Oyuncuya, seyirciler tepki koyuyor. Alıyor, yarım dakika yanında oturtuyor. Sonra sahaya sürüyor. Millet yine tepki koyuyor. El, kol hareketleri yapıyor" diye konuştu."

Bu kişinin artık sorunları olduğu kesin gökselin kendisi gibi parmak sallayarak tehdit eder şekilde sahada el hareketleri yaptı galiba şaka gibi gerçekten. Vay efendim sahaya tekrar alıyor bench'de datome vardıda biz yinede ortalığı karıştırsın diye göksel'ini tekrar sahaya aldık :D
bugün inşallah savunma yönünde önemli işler yaparsın 3'lüklerin deliksiz girer katkın önemli.
 
Göksenin hata yapmadı. Maalesef Antic'in tecrübesine yenildi.
Antic bu işleri çok iyi bilen bir adam. Ve Göksenin'in tribünlerden tepki aldığını gördükten sonra direk üzerine oynadı. Maalesef göksenin bu tuzağa düştü.

Şimdi yine oyunda olduğu bölümde üzerine gelecekler mümkün olduğunca sakin kalması ve kafasını öne eğip işini yapması gerekli.
 
Aziz Yıldırım ın rotasyon denen şeyden haberi yok galiba. :D goksenin in eşleşmelerde bariz fizik üstünlüğü olduğu için eşleşen her oyuncu tribüne oynadı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Göksenin beynini kullanmadıkça hiçbir zaman üst düzey basketçi olamayacak. Ama o beynini kullanmaya başlayıp yetenekleriyle birleştirirse uzun zamanlar milli takımın en önemli kısa rotasyon oyuncusu olabilir.
 
Hücum konusunda çok vasat o kısmı da geliştirirse çok değerli bir hale bürünür.Sadece savunma ile bu iş olmaz.Kenan Sipahi'de aynı kafada gerçi onun savunması da şüpheli.
 
Göksenin yazları yemesin içmesin şut çalışsın. Şut çalışarak gelişecek bir özellik. O zaman acaip özel oyuncu olur.
 
Yüreğiyle oynayan oyuncuları her zaman sevmişimdir. Göksenin'e de çok inanıyorum, çalışmaya devam ettikçe uzun yıllar formamızı giyecek önemli parçalardan biri olacak. Devam et parçası.

Ona küfür edenler de yolda çıkıp suratına söylesin cesaretleri varsa.
 
Galatasaray Odeabank’ın milli basketbolcusu Göksenin Köksal, kulübün dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaz döneminde Galatasaray ile olan sözleşmesini uzatan Göksenin, Benim bir sene daha sözleşmem vardı Galatasaray’la. Ayrılacağıma dair söylentiler asılsızdı. Zaten her defasında ‘İleride Galatasaray’ın kaptanı olmak istiyorum’ demişimdir. Ben buranın altyapısından yetiştim. Galatasaray da benimle bir sene daha sözleşme uzatarak kontratımı iki yıla çıkarmış oldu. Ayrılmak gibi bir düşüncem kesinlikle olmadı.” dedi.


Kariyerinde her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Göksenin, Ergin Ataman ile çalışmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Göksenin, ” Genç oyunculuktan çıkıp 25 yaşıma geldim. Geriye dönüp baktığım zaman her şey istediğim gibi gitti, çok şükür. Sakatlıklar yaşadım ama Allah’a şükür üstesinden gelebildim. Milli Takım’a gittim, Avrupa şampiyonluğu yaşadım, Euroleague’de oynadım. Galatasaray tarihinde altyapıdan çıkıp Euroleague’de oynayan ilk oyuncuyum. Bu benim için büyük bir gurur. Abdi İpekçi’de çok büyük maçlar oynadık. Türkiye’nin en büyük antrenörü Ergin ağabeyle (Ataman) çalıştım. Avrupa’da kendini kanıtlamış, son Eurocup şampiyonu. Ergin ağabeyle çalışmanın benim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. ifadesini kullandı.

Oyununda bazı özellikleri geliştirmeye çalıştığını söyleyen Göksenin, geleceğe dair en büyük isteğinin ise Galatasaray’da kaptan olmak olduğunu söyledi. Göksenin, “Daha geliştirmem gereken çok fazla özellikler var. Pick and roll’u daha iyi oynamam lazım. Az sürede daha çok iş yapmam lazım. Bunun için de çalışıyorum. Geçen sene iyi şut soktum ama bunu daha istikrarlı yapmam lazım. Bazen fevri olarak çok çabuk sinirlenebiliyorum. Yıllar geçtikçe, tecrübelendikçe bunu aşacağımı düşünüyorum. Galatasaray’da kaptan olmak istiyorum ve daha sonra Barcelona’da oynamayı çok istiyorum. Bu yabancı sisteminde kendimi gösterip oralarda oynamak hiç kolay değil ama Ergin ağabey benim için büyük bir şans. Geçen sene Avrupa şampiyonu olduğumuzda ciddi süreler aldım. Yine bunlar olabilir. İnşallah sakatlık olmadan süre alarak ileride Barcelona’da oynamak hedefim. ” dedi.


Galatasaray’ın bu sene çok iyi kadro kurduğunu dile getiren Göksenin, hedeflerinin Euroleague finali olduğunu söyledi. Göksenin, “Bu sezon çok iyi bir kadro var. Geçen seneden beş tane oyuncumuz da kemik kadroda. Çok iyi bir kadro kuruldu. Euroleague’de final four için kurulan bir kadro bu. Geçen sene ‘Biz Eurocup şampiyonu olacağız’ desek kimse buna inanmazdı; şimdi ‘Euroleague’de Final Four oynayacağız’ desek yine kimse buna inanmaz ama Ergin ağabey Final Four için bu kadroyu kurdu. Çok kaliteli bir kadro var. Çok iyi bir takımız. Bence ligde ve Euroleague’de en iddialı takımlardan biri biziz. Galatasaray’ın olduğu yerde tek hedef finaldir. Ben final four’a kadar gideceğimizi düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

 
Göksenin = çalışmak. Ona şüphemiz yok zaten görüyoruz ne kadar çabaladığını ve gelişme gösterdiğini.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Medya gününde çekilen fotolara bakarken dikkatimi çekti Göksenin yok.Bir sakatlığı mı var?Forumda hazırlık dönemi konusunda da bu konuyla ilgili bir mesaj gözüme çarpmadı.
 

Üst