A Milli Erkek Basketbol Takımı

Koç 2010'lu zamanlardan kalma bir açıklama yapmış.O zamanlar tabi sosyal medya yoktu,insanlar bazı açıklamaları kabulleniyordu.

Yok o seviyelere gelmemiz lazım,gelişmemiz lazım.Hangi seviye ? Yahu 2 maçıda kaybettiren sensin.Bugün mesela atıyorum erken 2 teknik almış olsan ve yardımcı antrenör takımı yönetme durumunda kalmış olsaydı biz maçı kazanırdık.


'' Seyircilerimiz için üzgünüz. Ama elimizden gelen konsantrasyonu ve enerjiyi gösterdik. Ama bunlar yetmiyor. Bugün karşımızda iki uzun 35 dakika 40 sayı attı. Oralara gelmek için daha gelişmek zorundayız. İki maçı da aynı seviyede oynayacak durumda değiliz. Bu gerçeği de kabul etmeliyiz."
 
Koç şöyle, koç böyle tamamda şu takımda Larkin hariç bir tane iyi oyuncu var mı ?Yunan koca sor bizden antrenman yapmak için bile oyuncu almaz.Nba daki 4 oyuncu, Sertaç,Larkin biraz da Melih milli takım seviyesinde ,gerisi şansa kalmış, güvenilmez oyuncular.
 
Zaten 7 oyuncu etti abi. 10 oyuncusu da iyi olan takım yok ki. Milli takımın asıl sorunu kadroyu harmanlayamamak. O takımı çekip çevirecek, belli bir oyun sistemi inşa edip iyi bir yemek ortaya çıkaracak aşçı lazım. Elinde zaten Larkin gibi bir adam var. Pivotta da Sertaç gibi son EL sezonunun en iyi uzunlarından biri ve Alperen gibi bir çocuk var. Yani 1 ve 5 numaran kafadan TOP seviyede zaten. Yan parçalardan da verip alıp iyi bir coaching yapmak senin görevin.
 
Ben hocayı savunmak için yazmadım, gerçekten havuz eskiye göre çok dar.Bu 7 oyuncu belki elinde olsa çok daha güçlü bir oyun oynatabilir.Bizim sorunumuz alttan ,her mevki için iyi oyuncular gelmemesi.Zaten yukarıdaki oyuncuların 3 tanesi pivot, en son iyi oyun kurucumuz Kerem Tunçeri sanırım. Senelerdir bir guard çıkmaz mı?
 
Hocayı savunmak için yazdınız demedim zaten öyle de düşünmedim. Ancak 7 oyuncu hatrı sayılır bir yeterlilik oluyor ister istemez. Zaten yıllardır sorunumuz; voleybol hariç tüm ülke sporlarında takımı oynatamamak.
Oyun kurucu konusunda haklısınız ama Larkin var artık. Eurolig'in en iyi guardı sende. + 2 sene beraber oynadığı pivot da yanında.
 
Yunanistan 2 maçıda bize karşı kaybetseydi,nir kere taraftarlardan ciddi tepki yerlerdi,oyuncularda olayı kişiselleştirirlerdi,Çünkü geçmişten ötürü Türkleri sevmiyorlar ve sevmeyeceklerde.

Bize bakıyorum bir kesim harici Orhun Ene'ye verilen tepki harici tepki yok.Maç kaybediyoruz tepki yok.Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz.Orhun Ene ile mesela yola devam ediliyor hala.

Malesef bizim ülke olarak gösterdiğimiz tepki hiçbir şeye yaramıyor.Keşke siyasetin içinde spor olsa fakat sporun içinde siyaset olmasa.
 
Milli takım hiç umrumda değil valla Sadık'la Okben iyi oynasın, sakatlık geçirmesinler. Fazlasını beklemiyorum, boş vakit öldürdüm öyle izlerken de
 
Savunma için sahada rakibe yönelik en büyük tehdidi oyundan çıkarmak tuhaf iş. Ülkenin hemen her branşta ciddi bir yerli teknik direktör eksikliği var. Ahbap çavuş ilişkileri ile takımların başına geliyorlar.
 
A Milli Takım koçu Orhun Ene ile karşılıklı anlaşma sonucu yollar ayrıldı. Ene sonrası ilk aday ise Ergin Ataman. (BasketFaul)
 
Milli takım için Ergin Ataman ile anlaşıldığı konuşuluyor ama hem Efes hem milli takım çok uzun soluklu olmaz. Ergin Ataman Efes birlikteliği bu sezon Euroleague şampiyonluğu gelmezse bitebilir ve Ergin Ataman sadece milli takımı çalıştırabilir diye düşünüyorum
 
Eurolig şampiyonluğu gelmezse birliktelik bitebilir düşüncesi çok ağır ve fazla olmuş bence. Eurolig şampiyonluğu; dünyanın en iyi takımı da olsan 2 kere ardarda alınabilecek bir şey değil ki. Tam tersine 2 sene daha şampiyon olmasa bile devam etme kredisi var uzun yıllar Ergin Ataman'ın.
Ayrıca Milli Takım çalıştırmak basketbolda çok mühim değil ki iş yoğunluğu açısından.
 

Üst