• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

A Milli Kadın Basketbol Takımı

Oyun akarken oyunun 2 tarafındada eksik yönlerimiz var mı mutlaka var.Fakat bu kızlar mücadele etmeye çalışıyor.Elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Bravo size potanın perileri.Çeyrek finaldeyiz !

Şuan ki kadın basketbol milli takımında en çok süre alan 5 oyuncudan 4 ü fenerbahçe takimda oynuyor diğeri Mc cowan . Ne acı
4 Fenerli oynuyordu ama maçı çeviren Gökşen ve Elif ‘in gayretleri oldu , Alperi Olcay ve Sevgi üçlüsü rekor sayıda top kaybı yapmış olabilirler

Maçı izledim.
Alperi-Olcay-Sevgi-Elif-Tilbe-McCowan-Gökşen çok iyi basketbol oynadı.
Tebrikler takım.

Kadın milli takımı izliyorum şuursuzca hücum ediyorlar takım mi kötü Ekrem hocamı

Hem Fransa hem İtalya maçlarını resmen pisi pisine kaybettik. Özellikle İtalya maçında 1-2 anı daha soğukkanlılıkla daha pas yaparak akıllıca oynasaydık kazanabilirdik. Bir ara dokuza kadar farkı da çıkarmıştık. Son 3 turnuvanın üstüne böyle karakter koyarak oynanan bir turnuva önemliydi fakat daha ilerisi de olabilirdi. Sıralama maçlarında umarım düşüş yaşamayız. Beşinci olarak turnuvayı bitirmek hem bu takıma yakışır hem de Dünya Kupası adına önemli bir kazanım olur. Ayrıca Zandalisini de herhalde bir tek bizde performans veremedi…

Son pozisyonu bu kadar kötü kamera açısıyla bize izletenler Allah'tan bulsun.Sanırsın 2.çeyreğin ortası oynanıyor,böyle kötü açı olmaz.Görüntüyüde boşver sadece ses olsaydı.

Sevgi Uzun başta olmak üzere,iyi performans veren,kötü performans veren,oynayan ve hiç oynamayan tüm kızların emeklerine sağlık.Teknik ekibe ise eksi yazıyorum.Bu maç kazanabileceğimiz maç olduğu için eksi yazıyorum.

Uzatma öncesi başta olmak üzere hakemlerin çift taraflı,bizi ise bildiğin yakan bir performansı oldu.Keşke İtalya'nın 3.çeyrekte geçersiz sayılan basketini verselerdi.Alperi'ye çalınmayan,hücuma çıkacakken çalınan geç düdükler,Tilbe'ye 3.çeyrek sonunda çalınan komik faul.Ulan nerdeyse karşı alana geçeceğiz,hakem faul çalıyor,kimsedede en ufak bir isyan yok ya.

Kadınlarda eşine fazla rastlanmayan 2 metre boyunda bir uzunumuz var ve bu uzun kalıplı bir uzun.Pota altında sabit bekleyen bir uzun hatta.Fakat çembere her atak eden veya bu 2 metre uzunun üzerine atak eden herkes çok rahat sayı buluyor.Akıl alır gibi değil 0 caydırıcılık.Ne zıplıyor,ne alanı kapamaya çalışıyor,ne kolunu kaldırıyor.Bu kadar nasıl vasat kalabiliyor ? Hücumda bu kalıplı 2 metre uzuna zaten top indiremiyoruz,birde savunmada sorun yaşıyoruz.Bu durum malesef ülkece sorunumuz.Uzuna top indiremiyoruz.Bunu bir türlü aşamıyoruz.Biz hariç her ülke hücumda tam verimi alır geçer.

Kısaların İtalya'nın her hücumunda sürekli perdeye takılmasından gına geldi.45 dk boyunca her hücum perdeye takılıyorsun,sürekli perdenin arkasından dolanıyorsun.

Tilbe hücumda zaman zaman takımımıza liderlik etmeye çalışsada kötü bir savunması var.Her maç Tilbe üzerine yapılan hücumlardan minimum 10-15 arası sayı yedik.Uzatma bölümünde ilk 2 dk 40 saniye İtalya çok kötü hücum ediyor ardından peş peşe 6 sayı Cubaj ile Tilbe'nin üzerine pota altı oynayıp 6 sayı buluyor.Fakat işte Tilbe kötü savunmacı,Mccowan ise 4 faullü olmasa bile savunmayla alakası olmayan oyuncu.

Son olarakta 3.çeyrek 33-42 önde giderken 17-4 gibi bir seri yedik,bu seriyi yerken İtalya'nın faul hakkı yoktu ve biz o bölümde hiç çizgiye gidemedik.Yani İtalya'nın basketi verilse 19-4 olacaktı üstelik.O bölümler direkt teknik ekibe negatif işleyen bölümler.

Turnuvayı takip ettiğimde Ekrem Memnun'un artık çok kötü bir koç olduğuna iyice kanaat getirdim. Zandalashini gibi bir oyuncuyu ondan 11 cm kısa oyuncu ile inatla savundurmasının bir izahı yok. 3 numarada sadece savunma yapacak 1.85 boylarında bir tane oyuncu yok muydu havuzda?

En azından Melek Uzunoğlu'nu kadroya alıp Elif Bayram'ı da böyle anlarda 3 numarada kullanabilirdi. Yıllardır Melis Gülcan gibi hem skorer hem de savunmada kalıplı kısaların karşısında duracak oyuncuyu almamasını da bir türlü anlamıyorum.

Ne yazık ki şubenin hem erkek hem de kadın takımındaki koç seçimlerinin bedelini ödeyeceğiz gibi gözüküyor.

Yani bazı şeyleri eleştirelim tabi de eleştiriyi hangi yönlerden yaptığımız kesinlikle önemlidir. Melis Gülcan neredeyse 3 senedir geçtim milli takımı kulüp sezonlarında bile tutunamayan sezonlar geçirdiği ortada. Geçen sene doğru düzgün maça bile çıkmadı. Melek Uzunoğlu Beşiktaş'ta bile ana rotasyon sayılır mı orası bile muamma. 180 cm üzeri oraya yazılabilecek elde tutulur bir oyuncu Meltem kalıyor onun da bu seneki halini hep beraber gördük. Belki Manolya Kurtulmuş oralarda düşünülebilirdi. Ayşe Cora olabilirdi fakat o da sakat. Benim eleştirebileceğim nokta Sinem Ataş'ın hiç düşünülmemesi ve Derin'e bir kaç dakika daha şans verilmesi olurdu. Maç sonlarında kısa rotasyonunda bir tek Sevgi ayakta kalabildi diğerleri ya yoruldu ya da Olcay gibi ayağı burkuldu. Az maç oynanılan bir turnuvada dar rotasyon olması son derece makul ama böyle bir iki oyuncuya biraz daha süre vererek oyuncuları saklayabilir ve kısa rotasyonunu daha dinç tutabilirdik. İtalya'nın bizden iyi yaptığı şeylerden bir tanesi buydu.

Ayrıca Zandalasini eleştirim Ekrem Hoca'yı da içeriyor fakat odak noktam direk oyuncunun kendisiydi. Sene boyunca ki umarsız davranışları ve burayı küçümsemesi ne ona ne bize yaradı. Canı isteyince gayet savunma da yapabiliyor, sorumluluk da alabiliyor.

McCowan zaten iyi yönleri ve kötü yönleri çok bariz bir oyuncu, bizde de Hücumda doğru yerde topla buluşunca durdurulması imkansız fakat ayakları çok yavaş. Savunmada geniş alanda yakalandığında ya da yardım savunmasına gittiğinde pota altında kocaman bir boşluk oluşuyor. Yani, savunmada birebire kaldıysa savunabiliyor ama onun dışında bir katkısı genelde olmuyor. İki sene boyunca bizde de izlemiştik zaten. Bu sebeple forumda da o senelerdeki genel kanı aldığı ücrete göre tartıya konulduğunda çok da artı yazmayan bir oyuncu.

Tarihin en kolay Avrupa şampiyonalarından biri ve yarı final bile yapamadık... Rezalet

Hakemlik bişey yok. Nizami basketlerini bile vermedi süre bitmemişti.

Sevgi belki uzatmaya götüren basketi attı ama o ana kadar kötüydü. İyi gününde olsa uzatmaya gitmeden alırdık maçı.

İlk 7 saniyenin üstüne koyarak açıklamalarına devam etse helal olsun derdim.İlk 7 saniye gerçekten güzel giriş yapıyor milli takım olarak son yıllarda hiçbir başarımız yok fakat sonrasında kime ne demeye çalıştığı belli değil.Sadece bu videoyu izlesek federasyona diyor herhalde deriz.Yunanistan maçını kazandığımızdada ''bu takım,bu ülke,bu federasyon başarıyı hakediyor'' dedin.Federasyon hakediyorsa sitemin kime ?

Birde oyuncu havuzu dar olmasa Fenerlilerin en sevmediği 2 oyuncu Olcay ile Tilbe'dir.Ne zaman maç günleri denk gelip Fener kadın basket resmi hesabına baksam bu 2 oyuncuya demediğini bırakmıyorlar.Bazı troller Tilbe için ''sakat sakat oynadı kızcağız'' diyor.Tilbe her maç aynı durumda.Her maçı sakat sakat oynuyor o zaman.

Aklı selim bir Fenerli demiş ki son birkaç aydır gerçekten iyi performans gösteriyorsun fakat 30 yaşını geçtin hala savunma yapmayı öğrenemedin demiş.Keşke Olcay ile Tilbe'nin tecrübelerinden faydalansaydık.İspanya-Fransa-Almanya eksik oyuncularla geliyor,ayıptır ya.

Ağırlıklı 7 kişi ile oynadığımız turnuvada 2 tane genç oyuncu vardı,biri Gökşen diğeride Elif Bayram.Gökşen Yunanistan maçının joker oyuncusu oldu.Elif Bayram'da elinden geleni yaptı.Kime ne söylemeye çalışıyorsun ? Çok üzgünüz,biz oralarda olamıyoruz,oraları oynayamıyoruz,elimizden gelen buydu de geç.

Geri