• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

A Milli Kadın Basketbol Takımı

Koskoca milli takımda olanlara bak. Balık baştan kokmuş.

Son 3 turnuvadır grup sonuncusu olup ilk turda eleniyoruz ve bunu başaran tek ülkeyiz. Üstelik bu turnuva olimpiyat elemesi anlamına da geliyordu ve buradan 6 takım gelecekti. Fransa evsahibi olduğundan doğrudan katılım hakkı olduğu için ve ilk 6ya girmeleri büyük ihtimal olduğunu düşünürsek ilk 7'ye girmek yeterliydi. Bunun için de Slovakya ve Almanya'yı yenip çeyrek finalden itibaren oynayacağımız 3 maçın 1'ini kazanmamız yetecekti. Büyük fırsat kaçtı ve bu alışkanlık bizi daha da dibe sürükleyecek. Yenebildiğimiz Macaristan (2019'da da yenip sonuncu olmuş, onlar lider olmuştu ama elenmemizin garanti olduğu son maçta.) doğrudan çeyrek final yaptı nasıl bir fırsat kaçtı anlayın.

Son düzenleme:
Ekrem hocanın, işi zormu zor.

Turkiye'nin Macaristan'i yenmesi sampiyonadaki en surpriz sonuctu. Futbolda Fransa'nin sahasinda Letonya'ya yenilmesi gibi bir sey.

Yani hatırlıyorum da milli takımın iskeletini oluşturan ışıl, nevriye, esmeral, birsel, tuba palazoğlu disiplinli, basketbolu seven profesyonel isimlerdi. Kariyerleri başarılarla dolu bir kuşak gitmiş şimdi yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi basketbolu kendi kişisel yaşamları için bir araca dönüştürmüş, gayri profesyonel bir kuşak gelmiş.

Zaten sosyal medya hesaplarından da anlaşılacağı üzere hiçbirinin kariyer derdi yok. İnci güçlü basketbolun batuhan karadenizi gibi takılıyor. Merve aydın bizden önce survivora katılmıştı. Biraz güzel olan da miss turkey'e felan katılıyor. Anadoluda oynayanlar da anadolunun zengin çocuklarına kapağı atıyor.
Kendilerini ikincil konuma iten bu sporculardan da fazla bir şey beklemeye gerek yok.

Slovakya karşısında devreyi 43-20 önde tamamladık.Slovakya bizi yazın turnuvada yenmişti fakat ne Slovakya ne de grubumuzdaki İzlanda ile Romanya bizim seviyemizde takımlar değiller.

İlk yarı beni en çok mutlu eden savunmada baskılı oynamamız,hücumda ise sürekli doğruyu yaparken keyif alarak oynamamız.Keyif alan takım keyifte veriyor.

Diğer durum ise bugün sanırım Mccowan oynayacakmış fakat sakatlanmış koltuk değnekleriyle yürüyor dedi spiker.O olmayınca kadroda Qanitra yer aldı.Qanitra bizim ritmimizi tamamen bozdu oyundayken.

Elif Bayram ise oyundayken gelişim göstermeye devam ediyor.1-2 sene içinde umarım çok daha iyi yerlere gelir.

Alperi sinir etti beni.Teira da mükemmel başladı.

Dün milli takımın oyunundan çok keyif aldım,kazanmamızı çok istedim ama olmadı.Dünkü maçtan ötürü tüm ekibi tebrik ederim.Oyuncularımızı,efsane hocamızı,herkesi.

Bugün ise İsviçre gibi bizim seviyemizin bariz altında olan bir takımla karşı karşıya geldik.Rahat başladığımız bir maç oldu,Ekrem hocanın rotasyon yapmasıda gayet normal yapması gerekiyor zaten.Fakat biz milli takım olarak doğru 5'i bozduğumuzda bir anda fark eriyebiliyor,bunu gördük.Rotasyon yapmamız gereken çeyrekte,4 dakika ise 4 dakika yapalım.8 dakika ise 8 dakika yapalım.Yani 10 dakika rotasyon yapmaya çalışınca ritim bozuluyor diye düşünüyorum.

2.çeyrek misal Pelin Derya Bilgiç girdiği gibi takıma zarar yazmaya başladı.3.çeyrek ortasında 25 sayı öndeyken ilk yarı süre bile almadığı halde Esra Ural oyuna girdi ve Esra Ural çıkana dek önce bir anda fark 18'e indi,ardından rotasyona devam edince son çeyrek başında fark 10'a kadar indi.İsviçre gibi bizden çok düşük bir takım 25'den bu kadar kısa sürede farkı 10'a düşürmemeli.Sonra ne oldu fark eriyince Mccowan'ı ve as oyuncularımızı hemen oyuna atmak zorunda kaldık.

Sinem Ataş için bir yorumum yok,süre aldığında çok kötü değerlendiriyor.Onun dışında 3 tane ismin milli takım seviyesinde kesinlikle olmadığını düşünüyorum.Pelin Derya Bilgiç savunmada zarar yazıyor,boş şutları kaçırıyor,mental olarakta iyi durumda değil.Diğer 2 isimde Elif İstanbulluoğlu ile Esra Ural.Bu 2 oyuncuda ağır kalıyorlar.Özellikle Esra Ural kesinlikle milli takım kadrosunda olmamalıydı.Sadece boyunun uzun olması dışında hiçbir özelliği yok ki.Parmak hassasiyeti yok,dönüp bitiremez,iyi pozisyon alamaz,topu yere indirmeye kalkar,ağırdır.

Edit : Bu arada Mccowan'a içeride dayak atıyorlar,hakemler çoğu şeye faul çalmıyorlar.Bu da Mccowan'ı doğal olarak sinirlendiriyor.Fiba'nın bunu dünya genelinde çözmesi lazım.Bu U16 Women America Cup'tada oluyor,Copa Africa'dada oluyor.Fiba'nın bütün organizasyonlarında oluyor.Hakemler skora bakıyor,istatistiklere bakıyor neyse faul çalmayalım diyor.Yahu sanane skordan,sanane maçın gittiği noktadan.Faulse çalacaksın,bu kadar net.

Son düzenleme:
Günümüz kadın basketbol milli takımı kalitesi yerlerde sürünüyor.

Bizim milli takımın seviyesinin düştüğü zaten aşikar. 2019-2021-2023 turnuvalarında gruplardan çıkamamıştık ve toplam 9 maçta sadece 2 galibiyet almıştık. Fakat bence sadece bizde bir düşüş değil genel Avrupa kadın basketbolunda düşüş olduğu kanısındayım. Oyunu değiştirebilen ya da kırabilen Avrupalı oyuncu sayısı bir elin beş parmağını geçmez.

Şuan ki kadın basketbol milli takımında en çok süre alan 5 oyuncudan 4 ü fenerbahçe takimda oynuyor diğeri Mc cowan . Ne acı

Lütfen birisi Mccowan'a artık top indirsin ! Lütfen ! Kadın bir hücuma,bir savunmaya koşup duruyor sadece.Kısalarımız çembere hareketlenip alan bulamadığında dışarıdaki kısaya top çıkarıp duruyor,sete oturup zorlama hücuma kalıp duruyor.

Kaptan Işıl-Birsel-Şaziye gibi kısalar Mccowanla oynuyor olsa başta kaptan Işıl olmak üzere sürekli 10 asist yapan bir kısamız olurdu.Yazık ama ya.

Allah'tan 3.çeyrek Elif Bayram-Gökşen ile toparladık biraz.

Fark 10 ve son 4 dakikaya doğru gidiyoruz.Farkı eritmeyelim.Tilbe'den üst üste 5 sayılık katkı geldi.

Olcay'ın attığı 3'lük sonrasında,Alperi'nin top kaybında bomboş turnikeye giden Yunan oyuncuya yaptığı blokta muazzamdı.

Geri