Dün milli takımın oyunundan çok keyif aldım,kazanmamızı çok istedim ama olmadı.Dünkü maçtan ötürü tüm ekibi tebrik ederim.Oyuncularımızı,efsane hocamızı,herkesi.
Bugün ise İsviçre gibi bizim seviyemizin bariz altında olan bir takımla karşı karşıya geldik.Rahat başladığımız bir maç oldu,Ekrem hocanın rotasyon yapmasıda gayet normal yapması gerekiyor zaten.Fakat biz milli takım olarak doğru 5'i bozduğumuzda bir anda fark eriyebiliyor,bunu gördük.Rotasyon yapmamız gereken çeyrekte,4 dakika ise 4 dakika yapalım.8 dakika ise 8 dakika yapalım.Yani 10 dakika rotasyon yapmaya çalışınca ritim bozuluyor diye düşünüyorum.
2.çeyrek misal Pelin Derya Bilgiç girdiği gibi takıma zarar yazmaya başladı.3.çeyrek ortasında 25 sayı öndeyken ilk yarı süre bile almadığı halde Esra Ural oyuna girdi ve Esra Ural çıkana dek önce bir anda fark 18'e indi,ardından rotasyona devam edince son çeyrek başında fark 10'a kadar indi.İsviçre gibi bizden çok düşük bir takım 25'den bu kadar kısa sürede farkı 10'a düşürmemeli.Sonra ne oldu fark eriyince Mccowan'ı ve as oyuncularımızı hemen oyuna atmak zorunda kaldık.
Sinem Ataş için bir yorumum yok,süre aldığında çok kötü değerlendiriyor.Onun dışında 3 tane ismin milli takım seviyesinde kesinlikle olmadığını düşünüyorum.Pelin Derya Bilgiç savunmada zarar yazıyor,boş şutları kaçırıyor,mental olarakta iyi durumda değil.Diğer 2 isimde Elif İstanbulluoğlu ile Esra Ural.Bu 2 oyuncuda ağır kalıyorlar.Özellikle Esra Ural kesinlikle milli takım kadrosunda olmamalıydı.Sadece boyunun uzun olması dışında hiçbir özelliği yok ki.Parmak hassasiyeti yok,dönüp bitiremez,iyi pozisyon alamaz,topu yere indirmeye kalkar,ağırdır.
Edit : Bu arada Mccowan'a içeride dayak atıyorlar,hakemler çoğu şeye faul çalmıyorlar.Bu da Mccowan'ı doğal olarak sinirlendiriyor.Fiba'nın bunu dünya genelinde çözmesi lazım.Bu U16 Women America Cup'tada oluyor,Copa Africa'dada oluyor.Fiba'nın bütün organizasyonlarında oluyor.Hakemler skora bakıyor,istatistiklere bakıyor neyse faul çalmayalım diyor.Yahu sanane skordan,sanane maçın gittiği noktadan.Faulse çalacaksın,bu kadar net.