Avrupa Futbol Ligleri 2021-2022

Merih'i çok beğenmesemde ağır bir sakatlıktan çıktığını unutmamak lazım. Atalanta an itibariyle en iyi yönetilen takımı İtalya'nın ben önümüzdeki iki yıl içinde artık bir Atalanta şampiyonluğu göreceğimizi düşünüyorum. İnter güç kaybetti, juve kadrosu serbest düşüşte, milan önce pioliden kurtulmalı, Lazio da fena değil. Merihin kariyeri için en iyi hamle oluyor bence başka bir takıma gitse düşüş devam ederdi.
 
Değişen ve gelişen dünyayla birlikte bir devir daha kapandı-değişti: Messi Barcelona’dan ayrıldı. 778 maç, 672 gol , 305 asist. Bu inanılmaz astronomik bir istatistik. Kariyeri boyunca her maçta gol ve 2 maçta 1 asist yapmak anlamına geliyor neredeyse. Özellikle 2009-2017 arası futbol tarihinde belki de görülmemiş bir rekabet yaşadılar Ronaldo’yla. Ligde 40-50’şer gol atıp yine de kazanamayan oluyordu. Sezonda 100 e yakın atmışlığı da vardı sanırım. Her neyse şimdi asıl soru; sıradaki durağı hangisi olacak? Gençlerin yayıldığı piyasada güzel bir takıma giderek patronun kim olduğunu yine öğretecektir. Umarım Ronaldo gibi İtalya’ya gitmez, ki sanmıyorum da.
 
Psg ve city dışında alabilecek bir takım yok gibi. Abramovicin bir Messi hayali olduğu söylenir ama onlarda lukaku ya 130 bayılmak üzereler keza city yeni grealishi aldı Kane yine olacak gibi. Psg zaten bu sene rest çekiyor Mbappe nin son senesinde messiye de tüm parayı gömerler üstüne bir de pogba çekerler.
 
Bu adamı da psg alırsa artık süper ligi desteklerim city hariç diğer takımlar sonuna kadar haklı adamlar yıllık 500 milyon euro maaş ödeyecek heralde. Uefa'nın bu işe el atması lazım herifi icra kurulunun başına attılar iyice istediği gibi at koşturmaya başladılar.
 
Her oyuncuyu epl ligi kulüpleri veya psg alamayacak olduğundan oyuncu maaşları düşecek bence kulüplerin gelirleri de düşüyor avrupa süper ligi projesi de ondan ortaya çıktı yavaş yavaş 90 öncesi futbol düzenine doğru gideceğiz gibi görünüyor mecburen yeni bir sistem bulacaklar diye düşünüyorum
 
Ekonomik kurallar izin vermiyormuş La Liga’da, bu yüzden ayrılmak zorunda kalmış iki taraf da. Böyle bir şeyi de ilk kez duydum. Başlık parası sebebiyle kavuşamayan Kemal Sunal filmleri geldi aklıma. Gerçekten ilginç.
 
Gideceği takıma bağlı. Tutup da Juventus, United, Chelsea, Madrid gibi bir takıma giderse çok zor tabii. Ancak City, Münih ya da PSG tarzı bir yere giderse yüksek ihtimaldir diye düşünüyorum.
 
Messi psgye de gidemeyecek gibi mbappe ayrılırsa başka ama şu maaş bütçeleri ile mls gidecek gibi görünüyor şu an için epl de maaş bütçeleri de dolu futbolu da bırakırsa sasirmam bu gidişle ülkeler kulüplerin harcamalarına sınır getiriyorlar avrupa süper ligi olayı bağımsızlıklarının tehlikede olduğunu düşündürdü gailba
 
Yeterince araştırıp anlamakta fayda var; zira 0 maaş alsa bile geçemiyormuş Barcelona kriterlerden. Ağlama olayının da samimiyetsiz olduğunu göremedim, zira o kadar gerçekçi ağlama rolü yapabiliyorsa Aras Bulut İynemli falan halt etmiş, çöpmüş meğer.
Ek olarak; Messi gibi adam şu anda futbolu bırakmaz bence, talibi de olur muhakkak, Amerika falan hayal. Messi'den bahsediyoruz neticede, Messi ya bu Messi.
 
0 maaş alsa bir şekilde hallolurdu kalması. Netice de bu takım Depay ve Aguero'yu transfer etti. Bir şekilde onlara transfer ücreti verip lisans çıkarabiliyorlarsa 0 maaşlı Messi'ye de çıkarırlardı.

Şu an Depay ve Aguero'ya da lisans çıkmadı ama halledeceklerdir muhtemelen. Ağlama videosunu izlemedim, samimiyet derecesini de bilemem. Ama sadece sponsorluk gelirlerinde bile dünyanın sayılı sporcularındansam bu hikayenin sonunu böyle bitirmezdim
 
0 maaş alsa bir şekilde hallolurdu kalması. Netice de bu takım Depay ve Aguero'yu transfer etti. Bir şekilde onlara transfer ücreti verip lisans çıkarabiliyorlarsa 0 maaşlı Messi'ye de çıkarırlardı.

Şu an Depay ve Aguero'ya da lisans çıkmadı ama halledeceklerdir muhtemelen. Ağlama videosunu izlemedim, samimiyet derecesini de bilemem. Ama sadece sponsorluk gelirlerinde bile dünyanın sayılı dünyanın sayılı sporcularındansam bu hikayenin sonunu böyle bitirmezdim
Agüero'nun lisansını çıkarmalarına gerek yok, sakatlanmış ve 10 hafta yok.
 

Üst