Avrupa'dan Basketbol

Ergin Ataman guardlari tutturdu gibi gozukuyor.Yani her basarili oldugu takimda var ettigi kaliteli guard rotasyonunu Pana’da da olusturdu.Hoca bu malzemelerden guzel bir yemek cikarir.Demek ki Pana’yi bu sezon ayrica izlemek gerekecek :)
 
Şu gard rotasyonu gerçekten kusursuza yakın kağıt üstünde. Ergin Ataman yine ne yapıp edip kendi dükkanını açtı güzelce. Şut var , skor var, takımı yönetme var şu rotasyonda. Sloukas'ın da yetiştiği Olympiakos'dan ayrılıp ezeli rakibe geçmesi de ayrı cilvesi olmuş kaderin. Pana bu sene izlenir gibi. Nihayet gözlerimiz kanayıp kanal değiştirmeden izleyeceğiz.
 
Sloukas transferi Ergin Ataman'ın tamamen psikolojik oyunları ile alakalı bir transfer.Sloukas o paralarını hiç bir zaman hakedecek kadar iyi bir oyuncu olmadı zaten fakat bu hamle oli tarafının sinirini fena bozmuştur. Şöyle de bir gerçek var bir Yunan takımı başarılı olacaksa lider bir Yunan oyuncusu olmak zorunda bu hep böyledir. Papapetrou falan bu oyuncu değil ama sloukas o oyuncu.
 
Ergin hocaya skorer bir 2-3 ve şutör bir dört lazım. Tofaş'lı Manek tam hocalık 4 numaraydı. Sanırım Zalgiris yaptı. Bakalım kimleri alacak bu bölgelere?
 
Ergin ataman kudurtucu modu yunanistan'da açmış durumda. artık olympiacos düşünsün ! sloukas sonrası mirotic transferi ile olympiacos'a kroşeyi vurmuş oluyorlar.
 
Bunun şansla ne alakası var acaba? Avrupa'da kazanmadığı kupa kalmamış antrenörün çalışması gereken bütçelerle çalışıyor olması ne ara şans oldu?

Sıfır kariyerli Erdem Can ya da Roger Grimau'nun Avrupa'nın zirve ekiplerinde çalışmasıdır şans dediğin.
Erdem Can yıllarca Obra 'nın yardımcılığını yapmış üstüne 1 sezonda Nba tecrübesi yaşamış ve ilk başantrenörlük tecrübesinde müthiş bir sezon geçirmiş bir isim. En ufak şanslık bir durum olduğunu düşünmüyorum büyük potansiyeli var Erdem Can' ın. Grimau 'nun ise genç takımda neler yaptığını bilmiyoruz belki çok acayip şeyler vaat etti.
Benim için şans Murat Özyer'in takım çalıştırmasıdır.
 
Ergin Ataman, kendi şansını kendi yaratan bir koç. Efes’te kalma ihtimalini bir iki kulisle rahatça artırabilecekken, daha düşük bütçeli bir takıma gidip yeniden bir meydan okuma yaratması takdir edilmeli. Yöntemlerini tartışsak da Türk sporunun yıllarca çektiği tembellik probleminin tam karşısında bence çizdiği tarz. Sürekli yeni hikayeler yaratmaya çalışan, gittiği her yerde en azından bir imza bırakan birisi. Panathinaikos’un yıllardır kimseye vermediği bütçeyi de Ataman’a vermesi bence tesadüf olamaz.
 
Erdem Can yıllarca Obra 'nın yardımcılığını yapmış üstüne 1 sezonda Nba tecrübesi yaşamış ve ilk başantrenörlük tecrübesinde müthiş bir sezon geçirmiş bir isim. En ufak şanslık bir durum olduğunu düşünmüyorum büyük potansiyeli var Erdem Can' ın. Grimau 'nun ise genç takımda neler yaptığını bilmiyoruz belki çok acayip şeyler vaat etti.
Benim için şans Murat Özyer'in takım çalıştırmasıdır.

Roger Grimau'nun alt yapıda ne yaptığının bir önemi yok. Roger Grimau hak ederek geldi demek için X takımda Gran Canaria'da Jaka Lakovic'in yaptığı gibi, Zalgiris'te Sarunas Jasikevicius'un yaptığı gibi başarılı performansı olması lazımdı.

Erdem Can'a gelince, normal sezonda çok iyi iş çıkardı bu doğru ama hem EuroCup play-off'unda hem de ligde play-off performansı yetersizdi.

EuroCup'ta 3 tur geçti. Zayıf Brescia'ya karşı zorlandı. Ev sahibi olduğu ULM karşısında tüm maç farklı geride götürüp maç sonunda oyuncu kalitesiyle kazandı. Prometey'de Kennedy yoktu, Agada sakatlıktan çıktıktan sonra performansı düşmüştü (sakatlık dönüşü 2. maçı Türk Telekom), eksik bir rakibi son saniye anca geçebildi. Gran Canaria karşısında da 25 sayı geriye düştü. Bu defa oyuncuların verdiği reaksiyona rağmen kazanmayı başaramadı. Ligde Ufuk Sarıca'nın Pınar Karşıyaka'sı her anlamda üstünlük kurdu.

Yani normal sezonda başarı vardı ama play-off'ta net başarısız oldu. Bunun dışında saydığınız şeylerin benim için önemi yok, Zeljko Obradovic'in yardımcısı olmak kimseyi iyi antrenör yapmaz. Bu sebeple hak edilmiş olunmaz. Ya da X NBA takımında asistanlık yapmak vs
 

Üst