Basketbolda küçülmeye HAYIR! Şube oyuncağınız değil!

Arkadaşlar basketbolda küçülmeye tabii ki hayır ama daha önce yazdığım gibi kadın takımına bu sene 31 marttaki mali kongrede double bütçe yapacaklar biliyorsun ki ikrar edildi bu zaten. Yani önümüzdeki sene geçmiş borçları temizlemek için bütçemizden 1 milyon dolar kesilecek. Özetöe davalar, vekalet ücretleri, komisyon ücretleri, en yüksek kanuni faizler, ipcler, işveren sigorta primleri, stopajlar, ödenmeyen eski maaşlara gidecek olan para bu.

İçinde bulunduğumuz sezonun bütçesi can topsakalın dediği gibi 1.5 milyon dolar değildi o sadece maaş bütçesiydi. Zira mart 2017'de yaptığımız bütçe tl olarak 8.5 trilyondu. O günkü kur ise 3.6 tl civarındadır yani 2.360.000 dolar civarında bir kadın basketbol bütçesi oluşturmuştuk. Bunun 1.5 milyon doları net maaş bütçesi olduğuna göre 3 trilyona 2017-2018 sezonunun mavi ve beyaz yakalı maaşları, iaşeler, federasyon payları, katılım ve lisans ücretleri, sarf ve fatura harcamaları, altyapı takımları, basketbol okul masrafları, teknik ekip maaşları, hepsinin menajer komisyonları, salon kiraları, hukuki takip masrafları, stopaj, basketbolcu sgk işveren ve işsizlik ödemelerine ayrıldı.

Maalesef hayatında bütçe görmemiş arkadaşlar var ben merak ettim bu forumda ve diğer bırakın galatasaray tüm spor platformlarında mevcut bütçemizin revizesi ile ilgili en ufak bir kayıt bulamadım. Ancak biliyoruz ki revize ettik zaten bütçe yapılırken 1.2 trilyon zarar öngörmüştük :) gelirler sadece 7.3 trilyon olarak listelendi. Şimdi elimizde double bütçe olacağı gerçeği var dolayısıyla bütçelerde sporcu net maaşları ve bonservis harcamaları ortalama olarak 2/3 rasyosuyla gerçekleşir. Temel Bütçe Kalemleri bir kadın basket takımı için şunlardan ibarettir;

PERSONEL ÜCRETLERİ
SPORCU ÜCRETLERİ
TEKNİK KADRO GİDERLERİ
SSK İŞVEREN PAYI
GIDA GİDERLERİ
SAĞLIK GİDERLERİ
İŞSİZLİK SİGORTASI İŞVEREN PAYI
SPORCULAR APT. KİRA VE YÖN. GİDERİ
SPOR ALANLARI KİRA GİDERLERİ
REKLAM YERLERİ KİRA GİDERLERİ
SİGORTA GİDERLERİ
ULAŞIM GİDERLERİ
SEYAHAT GİDERLERİ
HABERLEŞME GİDERLERİ
BÜRO GİDERLERİ
BAKIM ONARIM GİDERLERİ
İŞLETME GİDERLERİ
TEMİZLİK GİDERLERİ
GÜVENLİK GİDERLERİ
TEMSİL VE AĞIRLAMA GİDERLERİ
VERGİ RESİM VE HARÇ GİDERLERİ
NOTER GİDERİ
MAHKEME HARÇ GİDERLERİ
TRANSFER BEDELİ
FEDERASYON İŞLEM PAYI
YABANCI SPORCU OTURMA İZİNLERİ
İLAVE TRANSFER HAKEDİŞLERİ
BONSERVİS GİDERLERİ
TRANSFER KOMİSYONLARI
KAMP GİDERLERİ
ANTRENMAN GİDERLERİ
SPOR MALZEMESİ GİDERLERİ
DEPLASMAN GİDERLERİ
FEDERASYON AİDAT CEZA VE PAYLARI
ULUSLAR ARASI FEDERASYON AİDATLARI
YARIŞMA GİDERLERİ
TÜRKİYE LİGİ MAÇLARI GİDERLERİ
DİĞER YARIŞMA GİDERLERİ
ALT YAPI GİDERLERİ

maliyeti kısmak adına daha önce paylaşmıştım detaylı olarak sizlerle gerekirse bu başlığa da tekrar yazayım;

çalışan sayısına gelecek olursak bence genel basketbol şube menajeri makam olarak kalkmalı yani her takımın bir idari menajeri olsa yeterli. bu sayede ömer yalçınkaya'ya verilen yıllık giydirilmiş masraftan kurtuluruz.

aynı şekilde daha sporcuların ev aidatını ödeyemedikten ve kontenjan kontrolü yapıp transfer gerçekleştirmeyi beceremedikten sonra ne diye ayrıca genel takım menajerliği olsun ki? böylece bu makam da lağvedilerek müge erdem'den kurtulmuş oluruz.

takım menajerliği ve idari menajerlik birleştirilmeli eğer özge alev beğenilmiyorsa, yetersiz görülüyorsa bir başkası istihdam edilmeli.

basketbol medya sorumlusuna ihtiyacımız yok ergen gibi (ki mete budak zaten ergen) twit atmak için havaalanında sporcu karşılamak için kümülatif olarak 8 milyara yakın aylık kaynak ayırmak ne demek?

aynı şekilde hocaya üç yardımcı vermemize gerek yok 2 yardımcı antrenörle devam edilmeli. böylece haybeye oturan nevriye yılmaz'dan ve ortak olduğu menajerlik şirketinden de kurtuluruz.

bu beyaz yakalıların dışında kadın takımımızdaki mavi yakalıların da sayısı 4'ü geçmemeli.

gelelim sporculara, 2019-2020 sezonuna kadar kapalı sözleşmesi olan sporcumuz kalmaz sanmıyorum zira önümüzdeki geçiş senesinde kimse 1 yıldan fazla sözleşme yapmaz.

mevcut takımdan seneye olmayacak isimler maddi gücümüz olsa da küskünlüklerinden ötürü allie quigley, kaelia davis, gintare petronyte, jelena dubljevic olmayacaklardır. kobryn, kavurmacığolu, merve uygül ve gizem başaran ise gönderilecektir.

takımda ışıl alben-ayşegül günay-tuğba taşçı (son ikisi de altyapılı) kalacak gibi gözüküyorlar. altyapı çıkışlı gençlerden inci güçlü-meltem yıldızhan-irem naz topuz ve 1 abdli uzun olacak gibi bir diğer yabancı da epoupa kalabilir. kalan oyuncular da anladığım gelişimden tamamlanacak.

2019-2020 sezonuna aslantepe kapalı spor salonu yetişeceğinden salon kirası da verilmeyecek ve kombinelerde futbol maç fikstürüne göre belirlenecek olan maçlarda hasılat geliri ve maç günü merchandising gelirleri kiosk ve aslantepe gs store binası sayesinde artacaktır.

ayrıca yabancı oyunculara barınma yardımı sadece taçspor'da ikamet edeceklerse söleşmelerine eklenmeli bunun dışında bir imkan sağlanmamalı isteyen kendi parasıyla dışarıda kalabilir.

Tüm bunlar ışığında yaklaşık olarak 670.000 dolarlık net maaş bütçesi ve bu yukarıdaki tasarruflar yapılırsa da 330.000 dolarlık kalan tüm bütçe kalemleri yekünü tutar. Zaten double bütçe olacağından geçmiş dönem davalık, vadesi geçmiş borçlar hepsi temizlenmiş olacak.

Bu bütçe ile bile başa oynayabiliriz nasıl mı? 16 kişi yerine 10 kişilik dar bir rotasyon kadrosuyla sezona başlamak; altyapıdan çıkarabildiğimiz maksimum sayıyı çıkarmak işe yarayanlardan ve gelişim ile spor okulları dahil ne varsa kapatmak; yabancı kontenjanını sonuna kadar kullanmak altyapı dışı türk oyuncuları düşük profilli seçmek ve yüksek maaşlı mevcut sporcularımızı sepetlemek.

Dolayısıyla mevcut yerlilerden sadece ayşegül günay kalmalı. altyapıdan da meltem yıldızhan, inci güçlü (matah olduğundan değil) geri kalan herkes ışıl alben ise gelecekte idareci vasıflarını üstleneceğine dair bir ahitname ile indirime zorlanmalı zira indirime gitmeyen şutuda iyi olmayan Işıl bu kadar kısıtlı bir bütçenin kara deliği olur zaten kimse de onu almaz.

Mevcut yabancılardansa sadece yaş-çeviklik-şut kriterleri göz önüne alınırsa epoupa kalmalı....Böylece geriye kalan 2'si Türk 3'ü yabancı basketçi için yaklaşık 430.000 dolarlık gayet yeterli bir bütçe kalır.

Yabancı tercihimiz 1 Pivot-1 Uzun Forvet ve 1 Şutör guarddan oluşmalı. Geri kalan 2 türk ise kısa ve uzun forvet olmalı.

Öncelikle yabancılar bulunmalı sonrasında türklerle tamamlanmalı;

1) epoupa-ışıl
2) yabancı şutör (kıta dışı)-ayşegül günay
3) meltem yıldızhan (kısa olarak denenmeli uzun boyu ile fark yaratır zira uzun forvette hala çelimsiz sakatlığın da etkisiyle)-türk kısa forvet
4) avrupalı pivot ta oynayabilen uzun forvet-türk uzun forvet
5) kıta dışı pivot-inci güçlü

kadro planlaması bu şekilde ve elde geriye 430.000 dolar kalırsa alternatiflerini başka girilerle de tabii ki sizin katkılarınızla yazarız.

4 numaralı avrupalı ise kesinlikle artemis spanou olmalı (hatta takımın en pahallısı bile olabilir sözleşme clauseu ile kapalı da tutulabilir artan maaş şartıyla zira tam modern pivot çok çevik şutör hırslı takım oyuncusu).

kıtadışı pivota da cayla george muazzam olurdu...böylelikle kalan2 oyuncuya 70-80'er bin abd doları kalıyor ki hiç fena değil...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Uğur Güzel Bey, bu kadar bütçe detayını takip etme şansımız yok. Malum bunlar bir yerlerde yayınlanmıyor üstelik bizde zenci Galatasaraylılardanız. Ayrıca gerekte yok bizler için.
Galatasaray'ın, hangi branş olursa olsun, sıradan bir takım olmasını isteyen biri varsa, gitsin futbolda Gençlerbirliği'ni basketbolda Botaş'ı, voleybolda Milli Piyango'yu tutsun.
Galatasarayın hedefi her zaman büyük olmak ve yabancıları yenmektir. O yüzden "Aslan".
Aslan ormanda en güçlü ve en cesur olandır. Gereksiz harcamaların kısılmasına katılıyorum ama siz bize diyet yapalım diyorsunuz, aslan iyi beslendiği için güçlüdür, diyet yaparsa ölür.
 
Kulübü biz yönetsek en fazla Dursun Özbek kadar kötü yönetebiliriz. Şubeyi ben yönetsem bu kadar yönetirim yani yönetemem. Ben de sponsor bulamam ben de fotoşopla kendimi fotoğraflara eklerim.
 
Uğur Bey'e katılıyorum. Kulübü sadece oyuncular üzerinden değil personel olarak da tasarruf ettirmeliyiz. O kadar gereksiz pozisyon ki var ki kulübümüzde "olmasa da olur" dedirtecek cinsten. Takımların hem 3-4 antrenörü oluyor, takım menajeri oluyor (Özge Alev vs.), branş menajeri oluyor (Ömer Yalçınkaya), basketboldan sorumlu yöneticiler oluyor (3 tane!), daha adını bilmediğimiz, boş yere para verdiğimiz mevkiler var. Bu saydıklarıma da asgari ücret verilmiyor. Her biri aylık en az 5-10 bin TL alıyor. Ondan sonra diyoruz ki kulüp ekonomik olarak niye bu halde? Bir de tasarruf yapmayı sadece oyuncular üzerinden düşünenler var. Gereksiz pozisyonlar temizlensin, hatta gönüllü yapacak olanları tanıyorum ben şahsen hem de işin ehli olan insanlar. Onları kulübe getirtin. Eminim hem sportif hem de ekonomik anlamda sınıf atlarız.
 
Galatasaraylı iş adamları derken şunu da buraya bırakım; Bugün Mayıstaki seçimde adaylığını açıklayan Ali Fatinoğlu zamanında Elazığspora sponsor olmuş (sanica boru)..Bu isim de Galatasaraylı ki Mayıs ayında seçimde başkanlığa aday olacak..Peki neden kendi takımlarına (basketbol,voleybol) sponsor olmazlarda giderler başka takımlara sponsor olurlar?
 
Uğur Güzel Bey, bu kadar bütçe detayını takip etme şansımız yok. Malum bunlar bir yerlerde yayınlanmıyor üstelik bizde zenci Galatasaraylılardanız. Ayrıca gerekte yok bizler için.
Galatasaray'ın, hangi branş olursa olsun, sıradan bir takım olmasını isteyen biri varsa, gitsin futbolda Gençlerbirliği'ni basketbolda Botaş'ı, voleybolda Milli Piyango'yu tutsun.
Galatasarayın hedefi her zaman büyük olmak ve yabancıları yenmektir. O yüzden "Aslan".
Aslan ormanda en güçlü ve en cesur olandır. Gereksiz harcamaların kısılmasına katılıyorum ama siz bize diyet yapalım diyorsunuz, aslan iyi beslendiği için güçlüdür, diyet yaparsa ölür.

Aslanı dünyaca ünlü yıldızlarla besleyelim yoksa onlara vereceğimiz parayı iç eden beyaz ve mavi yakalılara, gereksiz idari harcamalara, genç oyunculara, vasıfsız türk rotasyon oyuncularına, kontenjan dolsun diye alınan menajer geçindirme yabancılarına değil hürmetler...
 
Galatasaraylı iş adamları derken şunu da buraya bırakım; Bugün Mayıstaki seçimde adaylığını açıklayan Ali Fatinoğlu zamanında Elazığspora sponsor olmuş (sanica boru)..Bu isim de Galatasaraylı ki Mayıs ayında seçimde başkanlığa aday olacak..Peki neden kendi takımlarına (basketbol,voleybol) sponsor olmazlarda giderler başka takımlara sponsor olurlar?

Şube yönetileri aynı zamanda dernek yönetim kurulunda bulunduğundan...Basketbol aş ise bunun tek çözümü zaten bu yüzden heyecanlandık Mustafa Başkan seçim vaadinde bulunup seçim gecesi kazanır kazanmaz da yineleyince ama hala bekliyoruz...
 
Aslanı dünyaca ünlü yıldızlarla besleyelim yoksa onlara vereceğimiz parayı iç eden beyaz ve mavi yakalılara, gereksiz idari harcamalara, genç oyunculara, vasıfsız türk rotasyon oyuncularına, kontenjan dolsun diye alınan menajer geçindirme yabancılarına değil hürmetler...

Genç oyuncular bölümü hariç yazdıklarınıza katılıyorum. Genç yetenekler her zaman takımda olmalı.
Koçlar hariç idari ve teknik çalışanları polemik konusu yapmaktan şahsen kaçınıyorum. Size de tavsiye ederim. Memnun değilsek görevine son verilir zaten. Bazıları yıllarca bu kulübün emektarı olmuş isimler. Kimse bizden zorla para kazanmıyor neticede. Saygılarımla.
 
Genç oyuncular bölümü hariç yazdıklarınıza katılıyorum. Genç yetenekler her zaman takımda olmalı.
Koçlar hariç idari ve teknik çalışanları polemik konusu yapmaktan şahsen kaçınıyorum. Size de tavsiye ederim. Memnun değilsek görevine son verilir zaten. Bazıları yıllarca bu kulübün emektarı olmuş isimler. Kimse bizden zorla para kazanmıyor neticede. Saygılarımla.

isimler değil dikkat ederseniz üstat ben o mevkilerin lağvedilmesini istiyorum öneriyorum yerlerine başkaları gelsin demiyorum zira yeteri kadar iş ve işçi bulma kurumu olduk zaten ki bu şu an ki mevcut sayılarımız 2017 son çeyreği itibariyle daha önce de yazmıştım yine paylaşayım renktaş hürmetler;

"""30 Kasım 2017 itibariyle sportif aş'de çalışan personel toplam 254 kişidir.

dernek bünyesinde çalışanlar ise 411 kişidir.

sportif aş'deki teknik adam sayısı 81 kişidir.

dernekte çalışan teknik adam sayısı 143 kişidir.

sportif aş'deki sporcu sayısı 255 kişidir.

dernekte kayılı sporcu sayısı 613 kişidir.

futbol ve diğer branş okullarındaki eğitmenler ve sporcular bu listede mevcut değildir. bu listede sadece beyaz ve maki yakalı profesyoneller, teknik adamlar ve lisanslı sporcular yer almaktadır.

ezcümle kilit soru şu biz holding miyiz? sonra niye borç var neden ismailenver kafayı sıyırmış...hürmetler..."""
 
Uğur Bey, konumuz basketbol. Basketbol özelinde ne kadar çalışanımız var? O bilgiler varsa elinizde tartışalım. Aksi takdirde konu dağılıyor, mümkünse sadece basketbol tartışalım burada.
 
Uğur Bey, konumuz basketbol. Basketbol özelinde ne kadar çalışanımız var? O bilgiler varsa elinizde tartışalım. Aksi takdirde konu dağılıyor, mümkünse sadece basketbol tartışalım burada.

Üstat zaten sportif aş'de sadece mağazacılık-iletişim ve futbol çalışanları var. Konumuzda zaten sporcu sayıları değil mavi ve beyaz yakalılar dolayısıyla tartışalım dediğiniz kısım benim daha önce girdiğim mesajdaki dernek bünyesinde çalışanlar (genel olarak 411) ve dernekte çalışan teknik adam (genel olarak 143) sayılarıdır.

Basketbol'da çalışan teknik adam sayısı 8 kişi, diğer idari personeller mavi-beyaz yakalı toplamı olarak 30-35 kişiden bahsediliyor yani totalde sporcular ve outsourcing hariç 40'ı aşkın kişi ekmek yiyor. Ne gerek var atomumu parçalıyorlar?

Benim önerim şube genel menajerliği, takım menajerliği, idari menajerlik, medya sorumluluğu makamları lağvedilsin. İstatistikçi ve dış ilişkiler sorumluluğu da diğer çalışanlar arasında pay edilmeli. Ayrıca 3 yardımcı hoca da fazla resmen fenerli nevriye için oluşturulmuş bir koltuk daha.

Bence 1 şube menajeri-1 hoca-2 antrenör-1 fizyoterapist/osteopat-1 masör-1 malzemeci-1 şube sekreteri yeterli. Ulaşım-temizlik gibi kalemler diğer şubelerimizde outsource edildiği gibi burada da edilebilir. Böylece 3 sene önce bu çalışanlarımıza verdiğimiz 1.5 trilyon yerine sayı 40'lardan 8-10'a düşünce ister istemez kafadan 1 trilyondan fazla tasarruf sağlanır.

Böylece hem kalan çalışanlar maaşlarını zamanında alır hem de bu tasarruf edilen meblağlarla dünyaca ünlü yıldızlar alınır...hürmetler...
 
Üstat zaten sportif aş'de sadece mağazacılık-iletişim ve futbol çalışanları var. Konumuzda zaten sporcu sayıları değil mavi ve beyaz yakalılar dolayısıyla tartışalım dediğiniz kısım benim daha önce girdiğim mesajdaki dernek bünyesinde çalışanlar (genel olarak 411) ve dernekte çalışan teknik adam (genel olarak 143) sayılarıdır.

Basketbol'da çalışan teknik adam sayısı 8 kişi, diğer idari personeller mavi-beyaz yakalı toplamı olarak 30-35 kişiden bahsediliyor yani totalde sporcular ve outsourcing hariç 40'ı aşkın kişi ekmek yiyor. Ne gerek var atomumu parçalıyorlar?

Benim önerim şube genel menajerliği, takım menajerliği, idari menajerlik, medya sorumluluğu makamları lağvedilsin. İstatistikçi ve dış ilişkiler sorumluluğu da diğer çalışanlar arasında pay edilmeli. Ayrıca 3 yardımcı hoca da fazla resmen fenerli nevriye için oluşturulmuş bir koltuk daha.

Bence 1 şube menajeri-1 hoca-2 antrenör-1 fizyoterapist/osteopat-1 masör-1 malzemeci-1 şube sekreteri yeterli. Ulaşım-temizlik gibi kalemler diğer şubelerimizde outsource edildiği gibi burada da edilebilir. Böylece 3 sene önce bu çalışanlarımıza verdiğimiz 1.5 trilyon yerine sayı 40'lardan 8-10'a düşünce ister istemez kafadan 1 trilyondan fazla tasarruf sağlanır.

Böylece hem kalan çalışanlar maaşlarını zamanında alır hem de bu tasarruf edilen meblağlarla dünyaca ünlü yıldızlar alınır...hürmetler...

Geçen sene Ragusa'ya geldi kadın takımımız. Çeyrek final maçıydı ama bir tane bile yönetici yoktu başlarında. Bizde ailecek tek taraftardık. Ömer Bey ile Müge Hanım kafilenin başındaydı. Bu da normal. Bende yönetici olsam aynısını yapardım. Biri kafile başında diğeri takımın.
Her ikisiyle de tanıştım. Hatta Müge Hanım'la bir süre konuştuk takım hakkında. Çok pozitif bir insan izlenimi bıraktı bende ve ayrıca işini iyi yaptığına, içindeki GS sevgisine ve emeğine gözlerimle şahit oldum. Bunu da belirtmek isterim.
 
Geçen sene Ragusa'ya geldi kadın takımımız. Çeyrek final maçıydı ama bir tane bile yönetici yoktu başlarında. Bizde ailecek tek taraftardık. Ömer Bey ile Müge Hanım kafilenin başındaydı. Bu da normal. Bende yönetici olsam aynısını yapardım. Biri kafile başında diğeri takımın.
Her ikisiyle de tanıştım. Hatta Müge Hanım'la bir süre konuştuk takım hakkında. Çok pozitif bir insan izlenimi bıraktı bende ve ayrıca işini iyi yaptığına, içindeki GS sevgisine ve emeğine gözlerimle şahit oldum. Bunu da belirtmek isterim.

Yahu renktaş üstat daha yabancı-yerli kontenjanı dolu mu değil mi diye bilmeden transfer eden menajer müge erdem nasıl işini iyi yapmış oluyor el insaf...

Ömer yalçınkaya ise değil mi her gittiği deplasmanda fin hamamına, saunaya, mesaj terapilerine gidip bütçeye deplasman giderleri diye kayıt edip elin taylandlısına yaptırdığı isveç masajının faturasını mali açıdan çökmüş galatasaray'ımıza ödeten?

Galatasaray Emin Bülent Serdaroğlu'nun dediği gibi vefadır ama aynı zamanda kindir;

Göster sema-yı mağribe yüksel de alnını,

Dök kalb-i saf-ı millete feyz-i beyanını!


Al bayrağınla çık, yürü sağken zafer nüma,

Bir gün şehit olunca sen, olsun kefen sana!


Ey makber-i muazzam-ı ecdadı titreten,

Düşman sadası, sus, yine yükselme gölgeden!


Kafir! Hilal-i rayet-i İslam'a hürmet et,

Toplar boğar hitabını dağlarda akıbet!


Dağlar lisana gelse de anlatsa hepsini,

Binlerce can dirilse de nakletse geçmişini!


Garbın cebin-i zalimi affetmedim seni,

Türk'üm ve düşmanım sana kalsam da bir kişi!..


Ben şurezar-ı kalbimi kinimle süslerim,

Kalbimde bir silah ile ferdayı beklerim.


Kabrinde müsterih uyu ey namdar atam!

Evladının bugünkü adı sade intikam!


Not: Galatasaray içindeki Mavi Gözlü Yunan Çocukları'nı tasfiye edince şaha kalkacaktır...hürmetler...
 
Bence su cok sacma. Bu basketbol vizyon(!)una sahip bir kulubun, yeni salon yapiyor olmasi.

Acikca soyleyelim. salon Galatasaray Basketbolu icin degil, birilerinin cebine girecek paralar icin yapiliyor.
 
Bence su cok sacma. Bu basketbol vizyon(!)una sahip bir kulubun, yeni salon yapiyor olmasi.

Acikca soyleyelim. salon Galatasaray Basketbolu icin degil, birilerinin cebine girecek paralar icin yapiliyor.

Haklısınız. Yeni salon bana da pek mantıklı gelmiyor. Devletin de bu israfa dur demesi lazım. Bir de basketbolun da voleybolun da seyircisi ayrıdır. Takım tutarlar ama diğer maçları da izlerler ve keyif alırlar. Voleybolda iki tane salon nasıl Ankara ve İstanbulu gayet iyi idare ediyorsa, basketbolda da aynı yol izlenmeliydi.
 
Bence su cok sacma. Bu basketbol vizyon(!)una sahip bir kulubun, yeni salon yapiyor olmasi.

Acikca soyleyelim. salon Galatasaray Basketbolu icin degil, birilerinin cebine girecek paralar icin yapiliyor.

Zaten kendi paramızla yapmayacağız sponsorla yapacağız o salonu. Ayrıca şu an kullandığımız salonlar bize ait olmadığı için kira ödüyoruz. Yeni salona geçmemizle hem kira ödemiş olmayacağız hem de gelirler bize kalacak. Ayrıca etkinlikler, konserler bu salonda yapılarak iyi bir gelir elde edeceğiz. O yüzden bunda bir sıkıntı göremiyorum. Ve eğer basketbolu geliştirmek, ileri bir seviyeye taşımak istiyorsak o salonu yapmak zorundayız. Fb salonu yapmadan önce hatırlarsanız EL'de averaj takımı oluyordu ama o salonla birlikte hem gelirlerle hem de yakaladıkları sinerjiyle iç sahada kolay kolay yenilmeyen bir takım oldular.

Yapılacak salon umarım voleybol takımlarımız için de kullanılır. Çünkü oval bir salon olması, stada yakın olması voleybol maçları için de avantaj olabilir.
 
Zaten kendi paramızla yapmayacağız sponsorla yapacağız o salonu. Ayrıca şu an kullandığımız salonlar bize ait olmadığı için kira ödüyoruz. Yeni salona geçmemizle hem kira ödemiş olmayacağız hem de gelirler bize kalacak. Ayrıca etkinlikler, konserler bu salonda yapılarak iyi bir gelir elde edeceğiz. O yüzden bunda bir sıkıntı göremiyorum. Ve eğer basketbolu geliştirmek, ileri bir seviyeye taşımak istiyorsak o salonu yapmak zorundayız. Fb salonu yapmadan önce hatırlarsanız EL'de averaj takımı oluyordu ama o salonla birlikte hem gelirlerle hem de yakaladıkları sinerjiyle iç sahada kolay kolay yenilmeyen bir takım oldular.

Yapılacak salon umarım voleybol takımlarımız için de kullanılır. Çünkü oval bir salon olması, stada yakın olması voleybol maçları için de avantaj olabilir.

Katılıyorum vizyonu da bütçeyi de takımdaşlığı da Yalçın Granit Hoca'nın dediği gibi tesisleşme sağlar...
 
Son düzenleme:
Bence su cok sacma. Bu basketbol vizyon(!)una sahip bir kulubun, yeni salon yapiyor olmasi.

Acikca soyleyelim. salon Galatasaray Basketbolu icin degil, birilerinin cebine girecek paralar icin yapiliyor.

Gelişim Basketbol ve u-18 erkekler için de tekerlekli basketbol için de kira ödüyoruz üstelik. Yalçın Granit'in yıllardır söylediği şey şudur; Galatasaray Basketbol takımları ve idari-teknik kadro bir arada bulunmadığı sürece Galatasaray'da başarılar kalıcı olmaz diye...

Şimdi suat efendi basketbolu geliştirenler derneğinden desteğini çeksin seneye tarihe gömülür. Ama botaş köklüdür, fenerbahçe niye bu bütçeleri üretiyor? Tesisleşme basketbolda her şeydir...Masrafları kısar, aidiyet oluşturur, bütçe yaratır...Her spor branşının kendi ruhu vardır...Hürmetler...
 
Sponsoru bulup salonu yapsakta, antreman ve altyapı için farklı tesislere yine ihtiyaç olmayacak mı? Tabiki olacak.
Zaten altyapı kendi içinde başlı başına bir sorun alanı. Bu devirde basketbolda sıfırdan bir altyapı ihtiyacı neden olsun. Yeterince kulüp var. Bizim gibi kulüpler için sınırlı bir altyapı bulundurmak yeterli olur, detaya gerek yok. 20 yılda bir Kerem Tunçeri, bir Göksenin var mı başka yetişen?
 
Sponsoru bulup salonu yapsakta, antreman ve altyapı için farklı tesislere yine ihtiyaç olmayacak mı? Tabiki olacak.
Zaten altyapı kendi içinde başlı başına bir sorun alanı. Bu devirde basketbolda sıfırdan bir altyapı ihtiyacı neden olsun. Yeterince kulüp var. Bizim gibi kulüpler için sınırlı bir altyapı bulundurmak yeterli olur, detaya gerek yok. 20 yılda bir Kerem Tunçeri, bir Göksenin var mı başka yetişen?

Altyapıdan kastınız oyuncu yetiştirmekse katılıyorum ama porfesyonellerin kastettiği duvarları açılmayan parkeleri şişmeyen fiziki altyapı. Evet lazım olacak onun için müzede stat içinde olduğundan özhan canaydın konferans salonu da açıldığından vakıfbank spor sarayı gibi antrenman sahası da kot farkından dolayı eksi katlara alınacaktı belediye ile böyle görüşüldü.

Ne var ki florya-emlak konut görüşmelerinde 19 dönümlük gsgm'ye ait üst kullanımda bulunan yer yeşil alan olarak emlak konut projelerinde yer alamayacağı kasım 2017'de ortaya çıkınca buraya yeni bir kapalı spor salonu yapmak karşılığında üst kullanım hakkının 49'yıla sıfırlanması üzerine başkan dursun özbek ile gsgm arasında şifahi görüşme yapıldı ve emlak konut ile de ön protokol imzalandı. Zaten seçimden sonra florya ihalesi gerçekleşince teknik şartname içine de konulacak. Hal böyle olunca acaba buraya yapacağımız basit bir (taç spor-daikin voleybol salonu yahut halihazırda tüm takımlarımızın antrenman yaptığı metin oktay tesislerindeki köhne antrenman salonu gibi ancak yeni ve çok amaçlı bir salon mu yapılsa diye düşünülmeye başlandı camiada...

Hem aslantepedeki salon inşaat maliyeti düşer hem de florya'da metin oktayın adını taşıyacak ve florya'daki galatasaray varlığını devam ettirecek bir tesise kavuşuluruz dendi. Yani eğer bu olmazsa dediğinizin aksine tüm takımlar erkek-kadın-ts aslantepe kapalı spor salonunda antrenman yapıp müsabakalara çıkacak idari birimlerde stata alınacak. Aksi takrdirde antrenmanlar toplu halde yeni florya salonunda olacak.

Ki dediğiniz gibi altyapı takımları kapatılıp 1'er trilyon tasarruf sağlansa salon takvimi de rahatlar bütçeler de...
 

Üst