Basketbolda küçülmeye HAYIR! Şube oyuncağınız değil!

İsmail Enver ya da Uğur Güzel ne yalan yazdı? Sözlükte kendisine çok lâf soktum özellikle Dursun'u desteklerken ve sonra kaldırıldım diye açıklama yaparken lakin yalanı ne?
Sporcular hariç kulüpten maaş alan kenelerin sayısı mı?
Karsilikli yazismalar sirasinda takip etseydiniz bicok yalanini madde madde yazmistim. O yalanlarin gerceklerinide belirtmistim. Eski mod o mesajlari karsilikli tartisma diye sildi. Belki silinmeden ss alan varsa bu mesajinizi gorup size gonderir madde madde yazdigi yalanlarini. Hepsi aklimda degil ama yalan yanlis butceler sevmedigi kisiler aleyine algi olusturmak icin nerdeyse 2 kati yazdigi yalan maislar oyuncularin sozlesmeleriyle ilgili yanlislar bisuru gercekdisi hesaplamalar gibi seyler aklimda kalanlar.

Gecegunduz calisip 2 kisilik mesai saati kadar gorev yapan sofore kadar mavi yakalilarin emeklerine buyuk saygisizlik edip kendisinin daha agir sartlarda asgari ucretle 300 isci calistirdigini yazip sonra maviyakalilarin emeklerine saygi duy diyince bana fasizan diyecek kadarda ilginc bi yapidaydi :))

Bana ek olarak sitenin yaklasik 20 yillik sahibi olan ve subeye yakinligiyla bilinen Onder beyde demekki cesitli yalanlarini tespit etti ve yalanlari sebebiyle forumdan atti.

Daha oncede forumu trollemekten ceza alan o kisi burdaki bilincli basketbolsever Galatasaray sevdalisi arkadaslarimizi kandiramadan neyseki tamamen atildi. Neye hizmet ettigini bilmiyorum ama bazi kisiler aleyine algi olusturmaya calisan trollemeleri ve yalanlari olan bitenin gerceklerini bilen kisilerce tespit edilince cok barinamadi.

Kaldirildim diye aciklama yapti derken kandirildim diye aciklama yaptimi demek istediniz. Hic sasirmam. Belki iyi niyetli ama burdaki yalanlari konusundada bikez daha bu kandirilmaya musayit yapisindan dolayi kandirilmis bi kardesimiz olabilir.
 
Son düzenleme:
Yerlilerden takım kurma, belki akla zarar mantık dışı bir söylem. Ama düşük bütçeli "yerli veya yabancı" genç oyuncu yetiştirme fikrini ben yanlış bulmuyorum. Tabi ki bunlar bir anda olabilecek şeyler değil belki ama, iyi bir araştırma ile bütçeyi aşmadan 2-3 sonraki takımın temelleri atılabilir diye düşünüyorum. Yani ben bu seneki transferlerden ziyade, genç oyuncu konusunda riske girilmesini tercih ederim. (Elbette bunlar, bu yönetim zihniyetinin başarabileceği birşey değil)
 
Son düzenleme:
Sezona genç oyuncularla başlanır, sezon ortası takım kötü gider 2 amerikalı gelir ligde tutmaya çalışır. Türk basketbolundaki takımların %90'ı bunu yapıyor. İyi bir araştırma ekibiyle kolejden avrupa'dan uygun maaliyetli oyuncular bulunabilecekken bunu tehdit eder gibi açıklamak bence problem. İsimler ne kadar değişirse değişsin. Usluptan bir haber insanların yönettiği her yerde iletişim problemi vardır,olacaktır..
 
Yanlış zemine doğru yapı kurulmaz. Hadi bu söyledikleri Fenerbahçe basketbol şubesinde yapılacak olsa daha inandırıcı ve mantıklı olur ama bizim şu an gençlere yatırım yapma lüksümüz yok.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Az bütçe ile zirveye oynayacağız ne demek ? FB,CSKA,REAL niye bu kadar para harcıyor ?

Düşük bütçe ile başarılı olma ihtimalin % 10 sa yüksek bütçe ile % 90 dır.Az bütçe ile başarılı olmak için senin bu işin uzmanı olman lazım,her detayla ilgilenip,sıfır hata ile hamle yapman lazım,her şeyin muazzam olması lazım,biz bu şartlarda hiç öyle az bütçe ile zirveye oynayacak bir takım değiliz.Adamlar sponsor bulamıyor,ondan sonra az bütçe ile zirve,sıkıldım bu saçma olaydan,ne kurnazsınız be !

Sıkıldığım bir başka konu;başkan adayı olan herkes " bütün branşlarda zirveye oynayan bir Gs ... " bu standart vaadi sòyleyip göreve gelince de şubeyi kapatmak istemiyoruz ama lafları,marka değeri bu kadar büyük bir kulübe sponsor bulamıyorsanız kendinizi suçlayın

Bu işler az bütçe ile olmaz.Bütçen artarsa başarın artar,4 milyon € ile zirve lafları yapamazsın,o para ile en fazla play off yarı finalini hedeflersin,4 milyon ile başarılı olan yok mu ? Var ama biz olamayız,bu zihniyet az bütçe ile başarı getiremez.

Son olarak bu işler böyle sürecekse şubeyi kapatın,çünkü GS isminin rakiplerinin karşısında ezilmesini istemiyorum.Ya çok güçlü bir takım kurun,ya da kapatın ve rahatlayın,biz de rahatlayalım ...
 
Futbolda sporculara ödenen gelir vergisi kaldırıldı. Bu tutar amatör şubelerde ki oyunculara yapılan ödemelerde kullanılacak. Ne kadar etki eder bilmiyorum fakat önemli bir gelişme.

Basketbolda önümüzdeki sene 4.900.000 $ bütçe ile mücadele edeceğiz. Yönetim değişikliği olursa bütçe revize edilebilir. Cumartesi bu bütçe kesinlik kazanırsa küçülmemiş olacağız ve vergi olayı da olumlu bir gelişme olarak bize yansıyacaktır.
 
Son düzenleme:
Küçülmemiş olmak beni sevindirmiyor,çünkü zaten küçülmüş bir takım bu sene daha fazla küçülmemiş olacak,bizim durumumuz şu ; bu sezon küçüldük görünen o ki gelecek sezonda mevcut durumu sürdüreceğiz,ne yazık ki küçük bütçelere taraftarı alıştırdılar,10 milyon verdiğin birine 4 milyon vermeye başlıyorsun sonra o 4'ü 5'e çıkartıp o kişiyi mutlu ediyorsun,çünkü o kişinin zihni artık 4 milyonu kabul etmiş oluyor ve 5'i aldığında seviniyor
 
Küçülmemiş olmak beni sevindirmiyor,çünkü zaten küçülmüş bir takım bu sene daha fazla küçülmemiş olacak,bizim durumumuz şu ; bu sezon küçüldük görünen o ki gelecek sezonda mevcut durumu sürdüreceğiz,ne yazık ki küçük bütçelere taraftarı alıştırdılar,10 milyon verdiğin birine 4 milyon vermeye başlıyorsun sonra o 4'ü 5'e çıkartıp o kişiyi mutlu ediyorsun,çünkü o kişinin zihni artık 4 milyonu kabul etmiş oluyor ve 5'i aldığında seviniyor
Aynen bu şekilde.. klasik olarak ölümü gösterip sıtmaya razı etme zihniyeti.. Galatasarayın basketboldaki oyuncu bütçesi en kötü sezonda ama en kötü sezonda minimum 7-8 milyon dolar olmalıdır ve genel olarak yükseliş trendinde olmalıdır.
 
Gelecek sezon için öngörülen bütçe basketbol erkekte 21.925.954 tl olarak görünüyor. bu da her şey dahil bütçenin 5.4 milyon dolar civarı ön görüldüğünü gösteriyor. yani bu oyuncu bütçesi değil. Tahmin ettiğim gibi toplam bütçe.. Buna şube ile ilgili bütün giderler, Mahmuti'nin 800 bin dolarlık maaşı da dahil. yani bütün bu giderler düşüldüğünde tahmini olarak oyuncu bütçesi için 2.5-3 milyon dolar civarı bir meblağı ön görüyorlar diye tahmin ediyorum.

Örneğin içinde bulunduğumuz sezon için planlanan bütçe 36 milyon tl civarı iken, gerçekleşen bütçe 34 milyon tl civarı olmuş. Yani gelecek sezon için planlanan bütçe son yılların en düşük bütçesi olacak gibi görünüyor. Yani yine küçülmeye devam ediyoruz. Yarın bu bütçeyi onaylayacak genel kurul üyeleri, bütün bu küçülmeleri de onaylamış olacak. Dursun Özbek yönetiminden kurtulduk derken maalesef ki Mustafa Cengiz yönetimi de şu ana kadar çok da farklı şeyler vaadetmiyor. Kendilerinden umutluydum ilk göreve geldiklerinde ama şu ana kadar bende ciddi hayal kırıklığı yarattılar.

Biz basketbolda küçülmeye HAYIR dedikçe adamlar küçülmeye devam ediyorlar..
 
Mayıs'ta görürüz herşeyi daha net. O zaman geldiğinde (basketbolda) mevcut yöneticileri göreceğimizi düşünmüyorum. Mustafa Cengiz ve yönetimi bende tam bir hayal kırıklığı yarattı. Çok merak ediyorum. D.Özbek giderayak Fatih ve Oktay hocaları göreve getirmeseydi (bozuk saat bile günde iki kez doğru gösterir misali) halimiz ne olurdu acaba? Bunların tek icraatı maçları en güzel yerden seyretmek.
 
Galatasaray'ımızda yapılacak seçim için listeler Cuma günü Divan Kurulu Başkanımız tarafından açıklanacaklar. Bugün özellikle basına yansıyan(doğruysa) Ozan Korkut'un Başkanlığını yapacağı ekipte Naci Cansun ismi basketbol şubemiz için çok şey ifade ediyor. Bu tarz isimleri proje olmadan getirtmek bence imkansız. Forumumuzda birçok arkadaşımızın vizyonunu yansıtacak ve beklentilerini karşılayacak bir isim Naci Cansun.
 

Üst