Batı Yakası Finali 2011 | Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder

Lakers'ı 4-0 geçen Dallas ile Memphis'i 4-3 geçen Oklahoma finalde buluştular..
Nowitzki vs Durant de denebilir..
Bizi bol skorlu ve büyük ihtimalle uzun bir yaka finali bekliyor..
İlk maç, salıyı çarşambaya bağlayan gece.
 
Oklahoma'nın top paylaşımı kilit etkenlerden biri olacak. Westbrook kahramanlığa kalkışırsa Dallas'ın işine gelir açıkçası.. Ben Dallas'ın finale kalacağını düşünüyorum. İyi de dinlenme fırsatı bulurlar zaten
 
Geleceğin takımı,daha ilk ciddi şampiyonluk mücadelesinde patlak vermeye başladı.
Hayat Durant'le güzel,bunu anlasın artık RW.
Tabi bu seriyi almaları için topları Durant'in kullanması da yetmeyecek.
Dallas tura yakın taraf.2008'deki Celtics enerjisini yansıtıyor bana oyuncular,hepsi aç bir şekilde savaşıyor.
Peja bile savunma yapıyorsa korkmak lazım..
 
dallas 4-2 filan eler tahminim.. westbrookla çok zor okc nin işi.. 6.maçta 2.yarı özellikle rezillerdi. 54-44 önde bitirdikleri ilkyarının ardından 2.yarı toplam 29 sayı attı takım ve çok rezilce bir 2.yarı oynamışlardı.. durantin top alması önemli tamam da o maç hiç doğrudüzgün şut pozisyonu olmadı durantin, hep hareketli aldı topu ve direk el üstü şut kullanmak zorunda kaldı.. dallas da duranti aynı şekilde iyi savunup rahat top almasını engelleyebilirse sanıldığından daha kolay olur iş.. kilit nokta durantin top almasını engellemek en azından bir yere kadar zorlaştırmak ve onu zor şutlara itmek.. westbrook da böyle kritik durumlarda da tökezleyecektir zaman zaman.. dallas affetmez kesinlikle(tabi lakers serisindeki oyunlarına bakarak diyorum bunu)..
 
Dallas - Bulls finali ufukta görünüyor, savunmaları daha iyi olan, guardları aklı başında, hücumda da pota altından üretim yapabilen 2 takım. Deplasmanlarda zaten etkili bir takım Dallas mutlaka maç kazanırlar beni şaşırtan içerideki performansları oldu, iç sahada çok ezici oynadılar 2 seride de. İlk 2 maçı alırlar, deplasmanda 1 maç çalıp içeride bitirirler işi.
 
121-112 dallas..novitzki 48 sayı ama 24 sayısı serbest atıştan..hem de 24-24..ulan böyle bir ortalama mı olur..övünmek gibi olmasın 10-10 atıp da çok kola kazanmışlığım da vardır:D
 
Oklahoma takım olarak daha az faul yapmasına rağmen Nowitzki'yi o kadar serbest çizgisine göndermeyi nasıl başarmış anlamadım. Yalnoz Nowitzki 24/24 faul atmış eyvallah da saha içi oranı 12/15.. Adam maç boyunca sadece 3 top kaçırmış.. Potaya attığı toplam 39 topun 36 sı içeride.. Bu nasıl bir verimliliktir. Ayrıca 6 ribaund, 4 asisti var.. Büyük oyuncu..

Terry kaldığı yerden devam ediyor sayılır..%50 üçlük ve saha içi yüzdesi ile 24 sayı yapmış benchten gelecek. Adam hiç soğumamış..Barea da yine müthiş.. Sadece Stojakovic durulmuş biraz.. 1/6 üçlük..

Biz Oklahoma'nın reçetesini kendimizce yazdık, her gün yazıyoruz.. En çok topu Durant kullanacak, başka bir yolu yok.. Westbrook'a birisi dur demedikçe düzelmez.. Durant potaya 18 top atıyor, faullerle beraber 40 sayı, Westbrook potaya 15 top atıyor, faullerle beraber 20 sayı.. Neredeyse aynı sayıda top kullanıyorlar, adam iki katı skor yapıyor.

Tamam Westbrook topu elinde tutan adam, sıkışır, mecbur kalır, süre biter falan eyvallah. Ama hepsi mi böyle.. Westbrook'un kullandığı top sayı azalmadıkça, Oklahoma hep kaybeder.. Dünkü saha içi oranı 3/15.. Sadece Durant'e değil, Harden ve Ibaka'ya da dağılması lazım bu topların.. Westbrook gereksiz şutlarla ve gereksiz zorlamalrla takımına zarar veriyor.. Memphis serisinin 7. maçında görüldü bu gerçek. O gün Durant ipleri eline aldı ve maç 30 oldu.. Oklahoma'da coach falan yok.. Ben NBA şampiyonu olsun istiyordum , şimdi hemen elensinler istiyorum.. Memphis yapamadı, Dallas bu hataları affetmez.. Dallas zaten skor yapan takım.. 121 sayı yiyerek Dallas'ı deplasmanda yenmeyi hayal bile etmemek lazım, hele de play off'ta..

Benim anladığım net; Oklahoma top kullanım oranlarını daha kesin çizgilerle belirleyecek. Herkes eşit kullanacak diye bir şey yok.. 1.skor opsiyonu en çok kullanandır, sonra aşağı doğru azalır.. Bu takımın 1.skor opsiyonu Durant ise o atacak, kaçırırsa da o kaçıracak.. Westbrook skor atma aşkını 2. plana almadığı sürece Oklahoma zarar görür..
 
Dün dikkat ettim ne zaman Brooks mola alsa mola dönüşü başarısız hücum ve yenilen basket alma o zaman mola arkadaşım,ne çiziyorsun anlamıyorum birisi bu adama baştan defence drilleri offence drilleri anlatmalı mola çıkışı 24 saniye mi olur

Durant ın performansı arada kaynadı

Westbrook 15 saniye top sektirdikten sonra kalan 9 saniyede hiç yorulma oyun kuracağım diye oracıkta al topu sok ... neyse

Her alınan molada kenara 3. sınıf tatil köyü animatörü havasında giden Jason Terry ve hala İbaka nın gözü bağlı asgari 3 blok vurmasını beklediğim Barea nın iyi performanslarıyla 1-0 öne geçti Dallas
 
Normalde mola dönüşü çok keskin hücum edilir, tahtaya çizilen aynen uygulanır..
Bunun binlerce örneği var da ben şeyi hiç unutamıyorum; Torino'da Beşiktaş ile oynadığımız Final 8 maçınının sonu.. Chris Owens , Cüneyt'in savunmacısına müthiş bir perde koyuyor.. Perde öyle bir oturuyor ki savunmacı (adı aklıma gelmiyor, savunma yapmayan fransız guard işte, adını unuttum) geç kalarak bile olsa Cüneyt'e el gösteremiyor ve sonuçta üçlük potada.. Neyse..

Scott Brooks'tan hiç bir şey olmaz, buna adım gibi eminim.. Sen Oklahoma'yı tut abi.. Dallas geçer turu.. Terry'ye de kızma..Adam kötü oynadığı son 8 play off senesinin acısını çıkartıyor..
 
Ben yıllar önce bir fener maçında mola çıkışı son hücumda Tamer Oyguç un 3 lük attığını görmüştüm.=)

Oklahoma yı tutacağım tabii Dallas ımı tutacağım bu yaşta! Mavericks i Dallas ın 50 mil dışındaki kasabada bile tutmuyorlar kendilerinden başka sevenleri azdır Cuban ve Cowboys sağolsun

Jason Terry benim gözümde pek mühim adam değildir Atlanta dayken severdim ama Dallas da Mehmet ali Erbil den farkı kalmadı gözümde bknz .Nate Robinson ,ayrıca o forma numarasıda çok yakışmış hele gülünce o beyaz sweat band iyle aklıma başka başka şeyler geliyor:=)
 
Bunun binlerce örneği var da ben şeyi hiç unutamıyorum; Torino'da Beşiktaş ile oynadığımız Final 8 maçınının sonu.. Chris Owens , Cüneyt'in savunmacısına müthiş bir perde koyuyor.. Perde öyle bir oturuyor ki savunmacı (adı aklıma gelmiyor, savunma yapmayan fransız guard işte, adını unuttum) geç kalarak bile olsa Cüneyt'e el gösteremiyor ve sonuçta üçlük potada.. Neyse..

Abi, bahsettiğin adam Dalmau sanırım.
 
Nowitzki büyük oyuncu olduğunu ilk maçta gösterdi. Müthiş bir isabet oranıyla mücadele etti gerçekte. Barrea'nın da altığı süreye göre verdiği katkının muhteşem olduğunun altını çizmek gerek.. Terry de oyuna ağırlığını koyan bir başka oyuncu olmuş.. Bakalım 2. maçta Durant sazı eline alabilecek mi..
 
Nowitzki insan falan değil Nba live serilerinin en kolay levellerinde bile böyle şut sokulmaz. Dallas çok rahat alır seriyi en fazla 4-1
 
Bu Westbrook'a müdehale etmediği için Scott Brooks coach falan değil gözümde demiştim..Dün müdehalesini yaptı ve maçın sonunda, can alıcı yerlerde oynatmadı, Maynor ile oynadı..Bu Westbrook'a verilmiş bir mesajdır..Doğrudur..

Dallas'ın hücum ve savunma dengesi bence yerli yerindeydi ama J.Harden o dengeyi alt üst etti..Bir türlü durduramadılar ve bu arada maç gitti. 4. periyodun sonunda da ekstra gayret ettiler ama olmadı.Tabii J.Terry ve Stojakovic'in ikisi birden kötü şut attı bugün, onun da etkisi olmuştur..

Bu seri de, doğu finali gibi uzadıkça uzar diye düşünüyorum.
 

Üst