Batı Yakası Finali 2011 | Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder

Batı finalistini hatta şampiyonu da belirleyecek en kilit isim kuşkusuz Westbrook olacak.. Özellikle takımı NBA finaline çıkarsa kendini gösterebilmek adına epey top heba edebilir.. Canlı bomba gibi cidden adam..
 
durant-haywood.jpg
 
Kidd,Peja,Terry,Nowitzki,Haywood,Marion 35 yaş ortalama var Stevenson 30 Chandler 29 yaşında maşallah Dallas sağlam bir yapılanmaya gitmesi için son play-off resmen" Last exit to Brooklyn" hesabı
 
walla nowitzki finale çıksın hatta final de 7 maçta bitsin de yıpransın iyice..avrupa şampiyonasına yorgun gelsin..bizim taraf çok güçlü..allahtan litvanya'da şimdiden iki skatlık var..ama tabii linas daha önemli onlar için..
 
Dallas'ın buraya Caron Butler ve Rodrigue Beaubois olmadan geldiğini de belirtmek lazım... Özellikle Caron Butler onlar için önemli bir silahtı...
 
Beaubois'in sakatlığı çok büyük şanssızlık, aynısını ben de yaşadığım için zorluğunu da biliyorum. Umuyorum eskisinden daha güçlü bir şekilde döner, zira gelişimini sürdürdüğü sürece her zaman iyi oyuncu seviyesinde olacaktır. Barea'nın yazdan beri süre gelen iyi performansı var, unutulmasın burada da çok iyi bireysel performansın altına imzasını attı. Takım olarak zaten öyleler ancak bir iki maçta çok fazla sivrilmişti. Bu yılda performansını aynı eksende devam ettiriyor, kenardan gelerek verdiği katkı inanılmaz.

Bu seriye, nedense final gözüyle bakamıyorum. Sorun bende mi bilmiyorum ama Lakers'ın burada olmasına çok alışmışız sanırım. Hala yarı final serisi gibi takip ediyorum maçları, en ufak bir heyecan duymadan.

Dallas'ın ilk maçta gösterdiği hücum performansı muhteşemdi, pas dağılımı, Dirk'in kullanılması, kenardan gelen oyuncuların katkıları vs. Galibiyeti de hak etmişlerdi. İkinci maçta haliyle Dirk'in üzerine yoğunlaşan Okc savunmasına karşı iyi sınav veremediler, 29 sayısına rağmen oyunda çok etkisiz Dirk vardı. Onlar için kritik noktalar, Dirk'i sadece sayı olarak değil, oyunun içine daha fazla dahil etmek ve pas dağılımının etkilenmemesi. Bu ikisini iyi uyguladıkları takdirde finalde onları daha şanslı görüyorum.

Okc tarafında Westbrook büyük soru işareti doğal olarak. İkinci maçta kenarda olması takım adına daha olumlu oldu ancak diğer maçlarda da aynı olayı tekrarlamak zor. Onu tekrardan işin içine sokmak gerekiyor, sorunu ne bilmiyorum ama önceki turlarda yaşadığı kavgalar onu etkilemiş olabilir. Ancak finale bu kadar yaklaşmışken onun bu hal içerisinde olması da çapını belli ediyor, belirtmeden geçmeyelim. James Harden'ın ikinci maçtaki performansı çok değerli, Westbrook acizliğinin ışığında baktığımızda.

Saha avantajı Thunder'da ancak o güveni hiç vermiyorlar, 7 maça kadar uzar bu seri.
 
Şu maç gösterdi ki, Nowitzki ve Durant'i bir kenara koyalım Dallas sistemiyle, benchten gelenleriyle daha derli toplu bir takım. Harden belki yetenek olarak hepsinden tepede ancak onun da devamlılığı yok. Oysa Dallas sistem içerisinde her maçta birini ön plana çıkartabiliyor. Lakers serisinde Barea, Terry bugün Marion vs vs. Bu sivrilmelerde de aslan payı koç Carlisle da.
 
Seri öncesi tahminim her türlü 4-1 idi.Mavs içerdeki 2 maçı alıp dışarda 1 maç kopardıktan sonra evince işi bitirir diye düşünüyordum.Dallas bu sene finali hak ediyor.Nowitzki ise çoktan hak etmişti zaten.OCT içinse söylencek tek şey maçlardan önceki FM klasiği 'maybe next season' :)
 
OKC koç değiştirse de sistemli basketbol görsek biraz, kimsenin hoşuna gidiyor mu bu tarz cidden merak ediyorum. Adamların hücumu hep aynı başroldeki oyuncular değişiyor sadece.

Westbrook alıyor topu eline diğer 4 oyuncu kenara açılıyor onun bire bir içeri girme çabasını izliyor.

Durant alıyor yardım gelmesin diye takım arkadaşları gene açılıyor, 2 adım atıp şut deniyor.

Harden da Westbrook gibi içeri girmeye çalışıyor takım arkadaşları izlerken, perdeye de gerek duymuyorlar rahatça içeri girelim diye perde ile gelen uzun bu beyefendileri zorlar belki diye.

Ibaka'ya top indiriyorlar o top geri dönmüyor atış iyi ya da kötü dönüyor bir şekilde deniyor şutunu veya hookunu hangisi denk gelirse o pozisyonda. Dallas'ın 21 asisti varken OKC'nin sadece 11 asisti olması da gösteriyor zaten her şeyi.
 
3.maça Oklahoma çok kötü başladı, coach üst üste mola alıyor ve söylediği şey şu;play your game..Takımın anası ağlamış, Westbrook tek başına katliam yapmış, oyununuzu oynayın diyor..Bu görüntü bile Oklahoma'nın coachsuz yola devam ettiğini gösteriyor.. Milletin birbirini boğazladığı play off un en can alıcı yerinde oyununuzu oynayın mıdır koç olmak.. Teknik,taktik ve set konuşulmaz mı ? 1.çeyrekte 2 tane basket atmışsın, fauller olmasa 10 sayıyı bulamamışsın.. Kendi oyununuzu oynayın diyorsun.. Takım hücumda sıfır.. Atıyorum ; Durant in perdeden çıkıp dipten şutr attığı seti oynuyoruz veya buna benzer bir şey söylenmez mi.. Ben de söylerim "oyununuzu oynayın " diye..

Neyseki Oklahoma tutmuyoruz.. Bu seri bitti.. 4-1 mi olacak, 4-2 mi olacak buna Dallas karar verir.. Oklahoma coach ve guardın play offta saçmalaması neticesinde burada tamam dedi..

Önce coach lazım. V.Del Negro olsa bu kadar kötü gitmezdi işler..
 
Bu gece, hakemlerden birisi D.Crawford imiş..
Dallas, bu hakemin yönettiği play off maçlarında 3-16 durumundaymış.
Yani bu hakemle çıktıkları 19 maçta 16 mağlubiyet..
Dikkate değer bir istatistik.
 
Şu Nick Collison NBA'deki en underrated adamlardan biri. Ben Brooks yerinde olsam mutlaka ama mutlaka ilk beşte başlatırdım kendisini. Westbrook'un da performansını arttırır bence bu. Çünkü Nick Collison orta mesafeden de rahatlıkla şut sokabilen bi' isim, yani potaya çok yakın oynamıyor. Ibaka da şutunu geliştirdi ancak ben kendisine hala güvenmiyorum, istikrarsız.
 
Dallas seriye noktayı koydu. Oklahoma bütün maçı önde götürüp maç sonu 15 sayı farkı kapattırıp uzatmalarda nba finalini verdi Dallas'a..
 

Üst