Batı Yakası Finali 2011 | Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder

Uğur abininde dediği gibi :
Nowitzki insan mısın ?
Sırf Nowitzki yüzünden Dallas'a karşı baya bir sempatim oluştu. Finalde Miami-Dallas olursa ve Dallas kaybederse Nowitzki adına üzüleceğim ama bir yandan da Miami şampiyon oldu diye sevineceğim.
 
Maçı izleyemedik ama akşam tekrarını izlemeye çalışacağım..
Son 5 dakikada 17-2 seri yapmış Dallas..
O seri yapılırken Scott Brown kesin mola alıp " please play your game " demiştir..
Normal sezonda neredeyse hiç izleyemediğimiz için zaafları göremiyorduk ama Oklahoma'nın hem coach, hem guard anlamında ciddi problemleri varmış..
Bu problemlerle Memphis'i geçebildiler ama Dallas'a güç yetmedi..
Yazın ilk iş, Westbrook'u adam edecek yeni bir coach bulmak olmalı..

Dallas'ı en çok rahatlatan bu bench katkısı oldu.. O benchin bir parçası olan Terry de hayatının play off'unu oynuyor..Nowitzki zaten gerçek bir franchise player ve belki de ligin sistem içinde oynayabilen tek süperstarı.. Takım için ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor.. Çok büyük adam.. Daha şimdiden formasını kirişlere çekmek lazım.

Adım adım Dallas-Miami finaline gidiliyor.. Dallas için intikam vakti.. Allah kabul etsin.
 
Steve Nash olsaydı Thunderı hem dizginler hemde oynatırdı.Westbrook sanırım kendini SG mevkisinde oynadığını falan sanıyor.Umarım seneye iyi bir coachla bu takım potansiyelini ortaya çıkarır.
 
Gece sınava çalışmak için kalkmıştım.Televizonu bir açtım baktım Oklohoma 99-84 önde ben açtıktan sonra oklohoma sayı atamadı maçı çevirdim.:D

Şaka bir yana bu kadar kötü hücum edilmez saçma şut tercihleri,süreyi orta sahada bitirip hücum yapamama , mola dönüşleri saçma hücumlar bu maçı westbrook ve scott brownın saçma tercihleri verdi.

Dirk Nowitzki'de o inanılmaz savunmaya karşı inanılmaz bir maç sonu oynadı büyuk oyuncu olduğunu gösterdi.İnşallah Dallas şampiyon olur da Nowitzki emeğinin karşılığını alır.
 
Nowitzki farkını ortaya koydu gerçekten, benim de içim de bi sempati oluşturdu bu durum. Bugün Miami kazanırsa finalın adı bir mucize olmazsa konmuş olacak... Rotasyonundaki 2 önemli eksikle batı konferans şampiyonluğuna ulaşmak üzere olan Dallas'ı tebrik ederim...
 
Maçın tekrarını izledim. Artık biz önyargılıyız diye mi bilmiyorum ama yine Westbrook kaybetmiş bu maçı.. İlk pası verdiğinde , 24 saniyenin bitmesine en fazla 5-6 saniye kalıyor zaten. Ibaka falan hiç eline top değmeden gidip geliyor.. Collison bakmıyor bile zaten topa.. Arada Durant'e veriyor işte canı isterse..

Küçükken, mahallede top oynarken, topun sahibi iyi bir futbolcu olmasa da mecburen oynar ya, o hesap.. Sanki Westbrook'un babasının takımıymış gibi bir hava var.. Kimse de şikayetçi değil.. En azından bir müdahale yok.. Artık müdahale olsa da farketmez.. Sen 5 dakikada 17-2 seri yiyorken, guardın 4 kere zorlama hücum ediyorsa zaten elenmişsindir.. Artık bu konuda yazmak, kendimizi tekrar etmek oluyor.. Oklahoma zaten ilk maç tatile çıkıyor.. Seneye lock out davaları var, coach değiştirme davaları var.. Thunder'ın çehresi değişebilir.
 
Thunder şu son dönemde çok değerli genç parçalar topladı takıma..Artık koç mu gider başkası mı gider bilmem ama mutlaka değerlendirmeleri lazım bu fırsatları..Aksi halde Durant yarın öbür gün tavrını koyar çeker gider (-ki iyi dayanıyor şu son olayları düşünürsek) ,sonra da yıllarca sürecek pişmanlıklar yaşarlar..

Bu arada,büyük adamsın büyük oyuncusun Dirk !
 
Yaka finallerini izlemeyi bırakmıştım, iyi ki de bırakmışım zaten..
İlk 1-2 maç sonrasında tablo çok net belli olmuştu..
Şimdi tekrar Westbrook veya Oklahoma coachundan bahsetmeye gerek yok..
Totalde başarılı bir sezon ama daha iyisini yapma fırsatını kaçırdılar
Kapasitelerini zorlayamadılar yaka finalinde.. Nedenleri malum..

Dallas finale vurdu yine. Nowitzki'nin son şansı olabilir..
Aynı şekilde Nets ile NBA finalleri kaybeden Kidd için de son şans..
Süper bir bench desteği geliyor. Terry hayatının play offunu oynuyor..
Barrea ve Marion da her maç sonuca etki ediyor..
Miami ile olan karşılaştırmayı final başlığında konuşuruz.
 
Dallas ı bilmem ama Dirk muhteşem oynayıp seriyi aldı diyecek bir şey yok saygıyla eğilmek gerek önünde

Oklahoma daha iyi olacak seneye ondan sonraki sene Durant bu takımda kaldığı sürece batı nın ilk 3 takımından biri olacaklar

Son sözüm Shawn Marion a senin o şut stilinin ben taaa <no post> !!!!!!!!
 

Üst