Boston Celtics

ben hala James Posey in yerinin doldurulamadığını düşünüyorum. özellikle cavs karşısındaki maçlarda bu daha net ortaya çıkıyor. geçen yıl 4-3 lük o seride müthiş maçlar çıkardı ve boston un sezonu şampiyon bitirmesinde önemli katkı sağlayan oyunculardandı. kritik anlarda attığı 3 lükler işi bitirmişti. bench ten ilk 5 kalitesinde katkı sağlayacak oyuncuların gelmesi gerek artık, 2010 da l.james olmak üzere birçok oyuncunun sözleşmesi bitiyor. bakalım kimleri bostonda göreceğiz
 
boston dağıldı dün. izlediğim en kötü oyunlarıydıç orlando karşısında sergiledikleri tarihlerinin en kötü ilk çeyrek performansını dün gece yenilediler. cavsın boston un rekorunu egale etmesine bir maç kaldı. bu gidişin cavsın şampiyon olacağın gösteriyor.
 
İlk periyod gerçekten berbat oynadık ve maçın gidişatını da etkiledi periyod skoru..Her ne kadar Cavs'dan daha fazla atış atsak da potaya yine de yüzdemiz onlardan daha kötü idi ve sonuç kaçınılmaz oldu(Rondo-Allen-Pierce 40/11 , Mo-West-LeBron 33/19)..Maçtan önce de dediğim gibi skordan çok potaaltı oyuncularının performansı kendi açımdan önemliydi ama orada da hüsran yarattılar bu maçta..
 
Ray Ray : Her İstediklerini Yapamazlar

Cavaliers karşısında ağır bir yenilgi alan Boston Celtics'te, yıldız oyuncu Ray Allen bu maçı asla unutmayacağını söylerken Varejao ile girdiği tartışma hakkındada açıklama yaptı.



Ray Allen, sonucun kendileri için çok kötü olduğunu ancak bunu asla unutmayacağını söylerken bunun kendileri için bir motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

Ligin en çirkef oyuncularının başında gelen Anderson Varejao ile karşılıklı teknik faul alan Ray Allen pozisyonla ilgili olarak ;

''Benim kolumu tuttu ve beni itti. Bende onun istediği her şeyi yapabileceğini düşünmesine izin vermemek adına tepki verdim. Bizi yenebilirler ama bu istedikleri her şeyi yapmaları anlamına gelmez'' dedi.

Öte yandan Cavaliers'lı oyuncuların bulundukları konumu idrak edemeyerek rakibi kışkırtan ve saygısızlığa varan şovlarıda Celtics cephesinden tepki alırken, bu saygısız şovların baş kahramanı James ise maç sonrası yaptığı açıklamada art niyetli olmadıklarını ve rakibe saygısızlık olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

NBA tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı takımı olan Boston Celtics'te başta Coach Doc Rivers olmak üzere öğrencilerinin gerek şampiyonluk döneminde gerek bu dönemde büyüklüklerine yakışır tavırlar sergilemesi karşısında tarihi Boston'ın yanından geçmeyen bir organizasyonun bu denli aşırya kaçan şovları basketbolun ötesinde dans maymunluğu olarak tarihe not düşülür mü bilinmez ama bu sezon herkese şunu net bir şekilde gösteriyor ki ;

Büyüklük sonradan kazanılmıyor, o genlerden gelen bir durum oluyor.

http://www.nbaturka.net/index.php/nba/6 ... yapamazlar
 
1- Anderson Varejao 2- Andrew Bogut...
Bu iki adam basketbol içinde Rasim Başak kadar nefret ettiğim iki insan. Bogut için Murat Kosova'nın lafı çok güzeldir.''Önce insan olmak lazım, sonra basketbolcu...''
Varejao ise kelimelere sığmaz. Serbest atışta airball atan ender oyunculardan biri. Türkiye-Brezilya maçlarında da çirkefliklerini yeterince gördük zaten. Lugano-Varejao el ele...
 
Eren Abi,Varejao ile ilgili güzel de bir gafı var Murat Kosova'nın,gaf değil de gaf oluyor TV'de olunca:

-Amerika'da bu harekete cinayet denir, Varajeo katil gibi sayın seyirciler!!!
-Sevgili seyirciler az önce yaptışım benzetmeden dolayı sizden özür diliyorum. Tabii Varajeo'dan da özür diliyorum.

Bunu da o Zizis'in feleğini şaşırttığı zaman söylemişti sanırım...
 
Bu başlık altında olmaz ama Murat Kosova'nın çok fazla gafı var. Denize dökmek deyimi basketbolda yaygındır mesela. Bir yunan maçından sonra bunu diyince çok başı ağrımıştı mesela :)
 
NBA tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı takımı olan Boston Celtics'te başta Coach Doc Rivers olmak üzere öğrencilerinin gerek şampiyonluk döneminde gerek bu dönemde büyüklüklerine yakışır tavırlar sergilemesi karşısında tarihi Boston'ın yanından geçmeyen bir organizasyonun bu denli aşırıya kaçan şovları basketbolun ötesinde dans maymunluğu olarak tarihe not düşülür mü bilinmez ama bu sezon herkese şunu net bir şekilde gösteriyor ki ;

Büyüklük sonradan kazanılmıyor, o genlerden gelen bir durum oluyor..

Bu arada bizim Ray epey kızmış duruma anlaşılan..Play-Off'lar öncesi iyiye işaret bu.. ;)
 
kevin boston için neymiş daha iyi anlamışlardır
kevin varken 46-11 olan seri kevin siz 16-11 şekline dönüştü
diğer pota altı eksiklerini de sayarsak boston gene iyi götürdü
biran önce geçen yıl lakers la playoff serisine pp ye yaptıkları mucize tedaviyi onlarada uygulamalılar :)
 
Garnettin dönmesi lazım.Herşeyden önce onun maçlardaki hırsını tekrar hissetmemiz lazım.
Bu arada playofflarda rakibimiz kim oluyor.Philadelphia olucak diye biliyorum ama.

Edit: Playofflardaki rakibimiz Chicago Bulls oldu.Düzeltiyorum.
 
Garden'da "Rose" açtı: 103-105
NBA'de normal sezon heyecanı sona erdikten, ilk play-off karşılaşması Boston'da oynandı. Boston Celtics, sahasında ağırladığı Chicago Bulls'a uzatmaya giden maçta 105-103 mağlup olarak ağır bir darbe aldı. Northbank Garden Arena'da maça damgasını vuran ise Bulls'un çaylak oyuncusu Derrick Rose oldu.

TD Banknorth Garden'da oynanan karşılaşmanın normal süresi 97-97 sona ererken, normal sürenin bitimine iki saniye kala Boston'un yıldızı Paul Pierce'in kaçırdığı serbest atış, galibiyetin de kaçmasına sebep oldu.

Chicago Bulls'ta Derrick Rose 36 sayı 11 asist 4 ribaund ile karşılaşmanın yıldızı olurken, Celtics önünde üst düzey bir performans sergiledi. Ben Gordon 20 sayı ile oynarken, Joakim Noah 11 sayı 17 ribaund ile double double yaptı.

Kevin Garnett'ın play-off maçlarında oynamayacağının açıklanmasının ardından ilk maçından boynu bükük ayrılan Boston'da Rajon Rondo 29 sayı 9 ribaund 7 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Paul Pierce 23 sayı 7 ribaund ile oynamasına rağmen; son saniyede kaçırdığı serbest atış maçın adeta kaderini değiştirdi.

Ray Allen 0/6 üçlük isabetiyle oynarken, maçı 4 sayıyla tamamladı ve çok kötü bir gece geçirdi.

Chicago Bulls, deplasmanda aldığı altın değerinde galibiyetle playoff'larda ilk sürprizi yapan ekip oldu. Seride ikinci maç yine Boston'un sahasında pazartesiyi salıya bağlayan gece oynanacak.

Kaynak : Sporx.com
 
Öncelikle Chicago'yu oyunlarından ötürü kutlamak lazım..Rose özellikle 50 dakika sahada kaldı ve maçın her döneminde büyük katkı sağladı takımına..Bize gelince durum ortada , her ne kadar son 2 saniye kala Pierce faullerde 2/2 atsa şu anda galibiyeti konuşurduk ama yapacak birşey yok..Garnett olmasa da bu turu ne yapıp edip geçmeleri lazım..Deplasmanda 1 galibiyet şart oldu artık..

Ozan Kemal Şen' Alıntı:
(Garnettsiz) gercek bostonu gorduk :p
105-103 yenildiniz.

LeBron'suz bir Cavs'ı ben düşünemiyorum , gerisini varın siz düşünün..
 
Çok kötü bir oyun çıkardı Celtics. Yenilgi kaçınılmazdı. Boston bu turu geçer ama takımın KG ile işlediğini ve o olmadan işlerin çok zorlaşacağını herkes biliyordu, bu da ispatı oldu. Ray Allen normal oyununa biraz yaklaşsa maçı yine alırdı Boston.
 
KG'nin Boston için neler ifade ettiğini gördük. Her ne kadar geçen sene final serisinde Pierce'ın winnerlığını konuşsakta, Gasol ile girdiği mücadelede ona hayatı zindan etmesi, takımı için ne kadar önemli olduğu onun oynamadığı dönemde daha iyi anlaşıldı.
KG'siz Boston için işler pek yolunda gitmiyor. Bulls iyi bir direnç gösterdi. Buna devam edebilecekler mi? Göreceğiz. Bu seriyi geçebilirler. Ancak KG'siz bir şekilde daha fazlasını yapamazlar.
Taner Abi Ozan biraz yanlış bir cümle kurmuş. Nasıl gerçek Cavs LeBron'lu olan ise gerçek Boston da KG'li olandır... Ve böyle herşey daha zevkli ve güzeldir...
 

Üst