BSL 14. Hafta | Galatasaray Odeabank 72-91 BANVİT

17/18 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14. haftasında Banvit'i konuk ediyoruz. 7 Ocak Pazar 17:00'da başlayacak maç beIN Sports 3'ten canlı yayınlanacak.

Rakibimiz 13 haftada 7 galibiyet ve 6 mağlubiyet alarak 8. sırada bulunuyor. Banvit'te 5 oyuncunun ligde toplam 266-236 aralığında sayı atmaları, rakibin sayı bulma konusunda bütün takımın eşit sorumluluk aldığını ve her oyuncunun skorer olduğunu gösteriyor. Rakip takımda Tony Taylor en çok sayı atan (266) ve en çok asist (70) yapan oyuncu konumunda bulunuyor.

Erman Kunter'in gönderilmesiyle sahaya ilk defa antrenörsüz çıkacak takımımız ise 13 maçta 5 galibiyet ve 8 mağlubiyet alarak düşme potasından yalnızca 2 mağlubiyet uzakta bulunuyor.

Takımımıza başarılar diliyoruz.
 
İnşallah ben de salonda olacağım ve bu sezon ilk defa bir hedef maçı kazanacağız. Koç olur veya olmaz bu maçı kazanacağız hep beraber.
 
Renfroe yine takımı çok kötü yönetiyor ilk çeyrekte takımımız adına tek olumlu şey Preldzicin oyunu oldu 18-13 gerideyiz ilk çeyrek sonunda.
 
Yeni gelen oyuncuya da mı lisans çıkartmışlar?
Yeni koç geldiğinde, adama oyuncu alma hakkı tanımama refleksi midir? Bu nasıl bir nürolik bir problemdir...
 
43-40 geride girdik 2. yarıya. Hendrix sakatken Ege'den hiç ama hiç katkı alamıyoruz bi ara üst üste bulduğumuz üçlüklerle iyi bir momentum yakaladık Emir ve Summers bugün özellikle ayrı bir istekle oynuyor savunmada yeni taktikler uygulamaya çalışıyoruz nolursa olsun biz bu maçı kazanacağız görüşündeyim ben Jordan Taylor ve Egenin bir an önce devreye girmesi lazım.
 
Salonda güzel bir kenetlenme ortamı var. İkinci yarı umarım kazanırız. Kurulan kadroyu ve şu durumda bize pivot almayan Kunter'e verdiğimiz ücret haram olsun. Her şeye rağmen muhakkak kazanmalıyız.
 
İkinci çeyrek bizi maça ortak eden Hardy' nin kenarda oturup, sahada kalabalıktan başka işe yaramayan Renfroe ve Yağmur'un oyunda olması, yardımcıya Kunter'den bulaştı sanırım.
 
Molalarda rakiplerimizin koçları taktik verip, oyuncu değişikliklerini yapsa bu kadar olmaz.Şube baştan aşağı kokuşmuş vaziyette.
 
Çevremde Galatasaraylı olmayan insanlara aynen şunu diyorum..

Basketboldan soğumak nefret etmek isterseniz haftada en az 1 kere Galatasaray bayan basket takımını 1 kerede Galatasaray erkek basket takımını seyredin diyorum.

Kadın basket takımı dün Orman Genclikten 95 sayı yemis.Böyle rezillik mi var.Euroleaguedeki macı Eurocup'a katılmak icin kaybettigimizi söyleyenler vardı.Hayalperestlige hic gerek yok.Bayan takımımız kötü.
Erkek takımımıza gelince hiçbir şekilde dirençleri yok.Hiçbir şekilde istekleri yok.Bir takım bu kadar kötü kurulabilirdi,yapılandırabilirdi anca.

Hem erkek hem bayan basket takımımızı mahvettiler.Kına yaksınlar kına.Başarıyı cezalandırmada üstüne olmayanlar kına yaksınlar.
 
Son düzenleme:
Rakibin koçu dahi basketbolun temel kurallarına haiz!
Fark 14'e düşer düşmez, hemen molayla müdahil oluyor. Şu adamı sezon başında alamadık ve gidip emekli ihtiyarı aldık!
 
Söylenecek söz yok. Uçurumdan aşağı doğru gidiyoruz.

Genel menajer(!) Ömer Yalçınkaya'yı mikrofona alalım. Saçmalasın biraz. "Kadromuz iyi, hedefimiz şampiyonluk" falan desin.
 
İnşallah bu sene küme düşeriz. Adına yaraşır yönetilmeyen böyle büyük bir camianın en ciddi olması gereken 2. şubesinin bu kadar aciz adamlara teslim edilmesi, tavukçu Banvit kadar organizasyona layık görülmemesi ve sadece Fener maçlarında salonu doldurmayı hak gören 25 milyon (!) taraftarı hemen herkesin işini ciddiyetle ve binbir emekle yapmaya çalıştığı Süper Lig'i hak etmiyor. Bizim şu organizasyonla hakkımız 2. ligde Türk Telekom'a rakip olmaktan fazlası değil. Çok değil 3 sene önce Avrupa Şampiyonu olan bir şubeye bugünleri reva görenler bu şubenin müzesini, tarihini temsil etmeyi de hak etmiyorlar. Diyecek bir şey yok, hakikaten sözün bittiği yerdeyiz. Umuyorum ki bir daha sözün yeniden başladığı yerde bu şubeyi bir yük değil, armanın temsili olarak gören insanlarca temsil edilmeye başlarız. Ligde hemen herkesin bir çözüm aradığı, gücü yettiği ölçüde bir çaba sarfettiği ortamda bu kadar başıboş, pervasız ve ilgisiz yönetilen bir takımın mücadele etmesinden rahatsızlık duyuyor, böyle iğrenç, yozlaşmış ve kof bir yapının parçası olduğum içinse kahroluyorum.
 
Maalesef basketbol tarihimizin en kötü antrenörü ve de antrenörlüğü boyunca şaibeli transferler yaparak görevini kötüye kullanan Erman Kunter'in eseri bu takım. Sahada savunma namına sıfırdık. Takım kopuk durumda Kaptan Göksenin Köksal kopuk... Hakemler de üstüne binince bu sonuç kaçınılmaz. Recep Şen değil bir tek kişinin kenarda kalmaması lazım. Bir an evvel bu şubeyi hakettiği yere getirecek bir koç ve pivot almamız lazım. Henry Walker ile süratle vedalaşmak lazım. Ligde kaç yabancı transfer hakkımız var bilen yazabilir mi? Ben 1 kaldı diye biliyorum
 
Yazık çok yazık Galatasaray Basketbol Şubesi göz göre göre yok oluyor.
Kısa vadeli bir toparlanma için Eurocup maçına kadar koç bulmamız gerekiyor yerli transferi olarak Furkan Aldemiri kadroya katabilirsek iyi olur ama çok zor.
 
Carlos Arroyo'nun baş döndüren crossoverlarına, muhteşem asistlerine aşina olan gözleri,
Mehmet Yağmur'un karpuzlama atışlarını izlemek zorunda bırakanlara her şey haram olsun.
 
Son düzenleme:
En son bu kadar kötü olduğumuz sezon 04-05 sezonuydu galiba. Play-out maçları yaparak küme düşmemiştik. Bu sene play-out da yok, bir ilke daha imza atacak Dursun ve yönetimi. O sezon kadın basketbol takımımız da küme düşmüştü bu arada. Tarih tekerrür edecek mi?
 

Üst