BSL 17. Hafta | Galatasaray Odeabank 77-89 Darüşşafaka

Rakipte Johnson'ın olmaması bizim için büyük avantaj.

Bizim de Ege'yi oynatmak zorunda kalmamız rakip için büyük avantaj.

Bu arada Taylor da Renfroe'dan çok daha verimli oynuyor.
 
Skor kafa kafaya ama kaybetmeye daha yakınız bence.. ciddi kalite farkı var.
Erman Bey öyle bir kadro kurmuş ki evlere şenlik kalite anlamında..
 
Gücümüz bu!

Ötesi olmaz eğer rakip kötü gününde ya da hakemler biçerse ancak o zaman şansın olur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Adamlar yerlilerinden katkı alıyor, bizse küskü... Oktay Hoca da en azından Hendrix e tembih etseymiş keşke Eric'in üzerine oynaması için. Hem Eric hem Furkan gayet ham oyuncular ama uzunlarda faul problemi yine bizde.

Son çeyreğe gayet ümitsiz giriyoruz maalesef. Renfroe dan katkı almak koçun görevi. Rakipte girenler hep katkı veriyor, bizde Göksenin neden girdi, Hardy neden çıktı bunlar hep otomatik değişimler gibi. Hardy mesela Summers ters eşleşmede top isterken gitti kötü bir yerde Hendrix e verdi hücum faul yaptırdı.
 
Nefesimiz yine 3 periyottan fazlasına yetmedi.

Özbek, Kunter, Yalçınkaya ve Topsakal hesap vermeli. 3-5 çapsız koca Galatasaray'ı bu hallere düşürüp sonra bir şey olmamış gibi gidemez! Haram zıkkım olsun size her şey.
 
Bu maçıda salon da takip ettik. Oktay hocanın elindeki malzeme gerçekten felaket, bu oyuncu grubu ile başarılı olmak imkânsız. Sorumlu olanlar gittiler ama enkaz bırakıp gittiler. Tünelin ucu karanlık hem de zifiri !
 
Maalesef umut kırıcı bir maç oldu ama pes etmeyeceğiz. Rakibimizde iyi kurulmuş bir kadro ve o kadroyu yöneten etkili bir koç, bizde ise kötü kurulmuş bir kadro ve bu kadronun başına gelen bir koç vardı. Ege Arar bu saatten sonra dikiş tutmayacaktır. Çok geriledi ve performansı tam manasıyla rezalet... Tabiki bu ortama onu getiren Kunter cahiliydi ama olan oldu Ege'de kendi kendini bitirdi. Gücümüz bugün yetmedi...

Başkan, yönetici Mahmut Recevik, GM Ömer Yalçınkaya ve eski efsane yöneticimiz Hakan Üstünberk bugün maçtaydılar. Değerli Başkanımız şubeye sahip çıkacağının sözünü verdi. Kendisine güvendiğimizi ilettim. İnşallah elde kalan son hamle pivot hamlesiyle bir mucize başarıp PlayOff'a kalırız...
 
4alPkp.jpg


“Gidebileceğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta maçında Darüşşafa Basketbol’a 89-77 mağlup olan Galatasaray Odeabank’ta koçumuz Oktay Mahmuti ve oyuncularımızdan DaJuan Summers karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Oktay Mahmuti:


“Darüşşafaka'yı tebrik ediyorum. Maça gelince biz sürekli yaşanan sıkıntıları bugün de yaşadık. Sakatlık sıkıntılarımız var. 4-5 numara pozisyonunda eksiğimiz var. Alex Renfroe'nun iyi hissetmemesi, Mehmet Yağmur'un maç içinde sakatlanmasıyla elimiz daha da dara düştü. Altı oyuncuyla sahada kalıyorsunuz ve mücadele etmek kolay olmuyor özellikle böyle atlet takımlara karşı. İlk günden beri söylediğim gibi zor bir süreçteyiz. Burası bir revir gibi şu an, bunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Elimizdeki oyuncular bunlar, gidebileceğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Şunu görüyoruz ki bazı yerlerde hem kalite eksikliğimiz var hem de sağlık açısından sıkıntılarımız var. Emir ve Caner'i söylemiyorum bile. Onların sakatlığı da devam ediyor. Takım olarak ve oyuncular olarak bu küçük acılardan kurtulmamız gerekiyor. Sporun içinde olan şeyler bunlar. Gidebileceğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız.”


DaJuan Summers:

“Bu çok utanç verici bir mağlubiyet oldu. Tüm hafta bu maç için hazırlanmıştık. Bugün sahaya çıkıp istikrarlı şekilde efor sarf etmeyi planlıyorduk ancak galiba biraz da artık depoda benzinin kalmamasıyla açıklayabiliriz bu durumu. Çeyreklerin genelde ilk yarısını iyi oynayıp ikinci yarılarında problem yaşadık. Bu ligde mücadele edebilmek için 40 dakika boyunca aynı eforu sahaya koymamız gerekiyor. Takım arkadaşlarım ve ben de bunu başarabilmenin yollarını aramak ve bulmak zorundayız.”
 
İki takım da eşit oranda mücadele etti, kalite farkı skorboard'da 20 sayı fark yazdı, olay bu. Takımın kalitesi öyle bir seviyedeki üstündeki 9 takımın hiçbirini eşit mücadeleyle yenebilecek kapasitesi yok elde. Ya rakip çok lakayıt olacak ya da biz olağanüstü bir günümüzde olacağız. Deplasmandaki Canaria maçındak gibi. Şu 2 haftalık Türkiye Kupası, milli takım arası bu yeni yönetimi de test edeceğim süreç olacak. Bu sürede takıma 2 direkt transfer ve tüm amatör şubelere maaş açığı takviyesi yapamayacak yönetim de Mayıs'ta Özbek gibi seçime girmese de olur. Şu ortamda oyuncular 6 aydır maaş almazken 2 transfer yapılmasını ben de ilk aşamada içime sindiremem. Onun dışında takıma direkt katkı sağlayabilecek bir pivot ve kendi skorunu yaratabilecek bir saf skorerle bu takım ucundan berisinden Play-off görebilir. Fazlasını beklemek abesle iştigal olur.

Bugün yine bol bol Özbek'i, Kunter'i, Yalçınkaya'yı, Topsakal'ı andık. Allah size bir daha bu kulübün kapısından girmeyi nasip etmesin. Bu sene bu taraftara çektirdiğiniz acılar, hayal kırıklıkları hayatınızın bir yerinde illa ki sizden çıkacaktır.

Mücadeleniz için teşekkürler Aslanlar. Gün gelecek hepimizin yüzü gülecek inşallah.
 

Üst