BSL 17. Hafta | Galatasaray Odeabank 77-89 Darüşşafaka

Ben kalite açısından değil de kimya açısından sorun olduğunu düşünüyordum, hala da aynı fikirdeyim. İyi bir uzun alabilirsek-Young gibi uzun süreler kaldırabilecek- müthiş bir fark olacak, tüm oyuncuların verimi epeyce artacaktır.

Maçta ne yazık ki uzunumuz olmadığından rakip çok rahat dış savunma yapma şansı buldu ve isabeti geçtim dış şut bile bulamadık, hep içeri girip boğuşmak zorunda kaldık. Hendrix'in formda olması veya olmaması önemli değil, 15 dakika oynayabilecek bir oyuncu. Kısa sürelerde zaten daha verimli oynar.

Hala maaşların epey geriden geldiği, garip yöneticilerin perişan ettiği, muhtemelen Erman Hoca'nın da mecburen Ege'ye şans vermek zorunda kaldığı bir sezon geçiriyoruz. Erman Hoca'nın emekliliğinin geldiği meğer Le Mans macerasından belliymiş ama sürekli Kunter Kunter demek yerine Özbek demek lazım. Topsakal da değil, Özbek! Zira öyle beni Topsakal kandırdı, faks çekemedim elektrik kesildi filan olmaz. İşte onun bahanesi yok.

Neyse yine maça gelelim. İyi bir uzun çok şeyi değiştirecekti ama aylardır bekliyoruz. Eurocup kaçtı, play-off her an kaçabilir. Yazık...

Ayrıca şu maçta dikkatimi çeken bir diğer husus da yerliler oldu. Muhammet Baygül, Melih M., Furkan, İlkan vs... çoğu yerliye yatırım yapıp aldık Oktay Hoca nın bir önceki döneminde ama geçen yıllarda hepsini kaptırdık. Artık yöneticilerden mi kaynaklandı Ergin Hoca dan mı, yoksa ikisinden mi bilmiyorum ama Ege-Göksenin-Mehmet üçlüsüne kalmamız çok trajik.
 
Son düzenleme:
Uzun oyuncu alinmadan bir yere gelmemiz imkansiz. Michael Eric iceriyi perisan etti. Iddia ediyorum Summers, Ege, Hendrix uclusu ligin en kotu pota alti kombinasyonudur. Ne olursa olsun. Borclar odenmeli ve bir pivot transferi yapilmali. Topsakal, Kunter, Yalcinkaya enkaz biraktilar resmen. Walker yerine neden bir pivot alinmadi anlamak mumkun degil. Orada yapilan Galatasaraya ihanettir.
 
Hakikaten yorumlara bakıyorum ,şunu söylim hep bahane hep bahane

Erman'la Can paşa öyle takım bıraktılar ki bugün kaçan turnikede bile günahları var. Kulüp bu hale gelene kadar bu heriflere toz kondurmayan yöneticiler ve pervasız ''Galatasaray taraftarları''nın da aynı şekilde. Tabii bahane eksikliği bulunur. Ben mesela sizin Erman Kunter sevginize bir bahane bulamıyorum ama Özbek ve piyonlarının kulüp içinde yarattığı bürokrasiye baktığımda bugün yaşadığımız tüm rezillikleri, başarısızlıkları anlamlandırabiliyorum.
 
oO76no.png
 
Bu malzemeyle bu kadar. Savunmada da hücumda da beklentimizin altındaydık. Rakip %59 üçlük atmış ama bunlar şans basketleri değil, çoğunlukla doğru şutlardı. Play off şansımız çok zora girdi, artık transfer yapmasak da olur diye düşünüyordum son çeyrekte ama gözlemlediğim kadarıyla Hendrix ile koçun arası açıldı. Hendrix'ten verim alamazsak sezon sonu ummadığımız bir hezimet yaşayabiliriz. Mutlaka pota altına takviye lazım.
 
20 sayı attı falan ama Dwight Hardy 6, Juskevicius çoğu zorlama 7 top kullanmışken Jordan Taylor'ın 15 top kullanması tam bir saçmalık. Skorer oyuncularımıza pozisyon hazırlayamıyoruz. Uzun oyuncularımız yetersiz kalıyor. Bu takımın ana skor opsiyonları Juskevicius, Summers ve Hardy olmalıyken tam tersi bir görüntüdeyiz. Geçen sene de böyleydi. Diebler ve Micov'u içeride kanattan kanada koşturduktan sonra Sinan ve Göksenin şut atıp çember dövüyorlardı. Uzunlar facia, guardlar çok istikrarsız ve vasat. Seneye 1 ve 5 numaraya tartışılmayacak iki isim alıp takımı üzerlerine kurmamız lazım. Bunu artık yapalım lütfen.

Ayrıca Hendrix de düşüşte falan ama hücumda çok iyi bir pasör. Kısaları bol bol topsuz penetre ettirip Hendrix ile besleyebilirizİyi bir savunmacı alıp Hendrix ile bu şekilde iyi bir rotasyona sokabiliriz. Bunu zaman zaman görüyoruz ve faydalı oluyor. Juskevicius ve Hardy bu konuda gayet iyiler. Hendrix'ten bu saatten sonra çember savunmasını beklemek saçma.

Ayrıca Ege'ye de yazıklar olsun gerçekten. Ergin hoca zamanında kenardan gelip 5 dakikada yaptığı katkıları bile yapamıyor. Kariyerinin en büyük fırsatını tepti. Daha mevkisine bile karar verememiş. Madem pivot oynayacaksın, ortaokulda lisede bile yapanlara güldüğümüz o komik hook atışları 22 yaşında yapmaya utanmıyor musun? Galatasaray'da oynuyor olmanın değerini bilmesi gerekiyor. Ama bir Furkan Aldemir bile olamayacak bu gidişle.
 
Erman'la Can paşa öyle takım bıraktılar ki bugün kaçan turnikede bile günahları var. Kulüp bu hale gelene kadar bu heriflere toz kondurmayan yöneticiler ve pervasız ''Galatasaray taraftarları''nın da aynı şekilde. Tabii bahane eksikliği bulunur. Ben mesela sizin Erman Kunter sevginize bir bahane bulamıyorum ama Özbek ve piyonlarının kulüp içinde yarattığı bürokrasiye baktığımda bugün yaşadığımız tüm rezillikleri, başarısızlıkları anlamlandırabiliyorum.
Benim daha önce yazılarımı okumadın sanırım, ancak daha yaşın genç hala bahane aranıyor yok şöyle yok böyle 2 transfer yapıldı hoca değişti kaç maç oldu gidenler neden gitti ama hep bir bahane vardır.O yüzden asıl olan benim sevgimin veya senin nefretinin karşılığı da bahane
 
Oktay Hocayla en azından biraz daha basketbol takımını andırıyoruz. Kenarda koç olduğunu bilmek bile oyuncuları biraz adam etmiş.
Yine de bu takımın ilk 10'a girmesi bile zor. 6 ay yatmış ve bir sürü çöp oyuncu dolu bir takıma, Lebron'da gelse fazla bir etki yapmaz.
Transfer için koçun önümüzdeki seneyi de düşünerek hamle yapması daha doğru olur. Ayrıca yerli oyuncular için de şimdiden çalışmak gerekli.
Gereksiz insanları artık tartışmanın kimseye bir yararı yok. Onlardan kurtulduk çok şükür. Önümüze bakalım. Önümüz açık.
 

Üst