Bütçe ve Sponsorluk

Olayı sulandirmaya genel kurul şu kadar borç demeye gerek yok uzun uzun yazıp rakamlar atıp Aysal süper başkandi önünü kestiler yoksa Gs uçacaktı mantığı ile bakmak kişilere bağlı kalmaya yol açıyor.

Bu adam basketbolda borç taktı mı taktı.Sponsorluk parasını basketbol dışı bir yerlere harcadı mi harcadı.Sonra birkaç kere sponsor olacağım dedi oldu mu.Hayir.Sponsor olmanın Basketbol A. Ș veya Genel Kurulla alakası nedir.Çok hevesli isen söz verdiğin gibi olmak istersen olursun gayet.
 
Aysal tabii ki süper başkandı, önünü kesmediler mi? :) Sermaye artışı engellenmedi mi? :)

Spor programına borsadan zengin olma hayali kuran bir kaç vatandaşı çıkarıp Galatasaray halkı soyuyor denmedi mi? :)

Sponsorluk parasını basketbol dışına harcayan Aysal'da değildi, bunamadık henüz.

Dün de söyledim ama anlaşılmadı sanırım Basketbol A.Ş. kurulsaydı zaten sponsor olacaktı. Tarihte ilk defa başkan kulübe sponsor olacaktı, Galatasaray Spor Kulübünün geldiği nokta. :)
 
Öncelikle o sezon bütçe 4 milyon dolardı kısmı doğru bir bilgi değil.Bütçe diyorsan toplam bütçeyi kastediyorsun demektir,o zaten hiç mümkün değil.O sezon yalnızca oyuncu bütçesi 5-6 milyon euro civarı idi.Bu da staff ücretleri ve diğer masraflarla takribi olarak 8-9 milyon euro bütçe demek.O sezon yalnızca Lakovic 1 milyon euro alıyordu,Songaila ve Ender arslan da yanlış hatırlamıyorsam 600 biner euro alıyorlardı,hafızam iyidir çok farklı bir tablo olacağını sanmıyorum.

Şimdi Ünal Aysalla ilgili mevzuya gelirsek Ünal Aysal benim babamın oğlu değil,doğrularını takdir ederim,yanlışlarını eleştiririm bu kadar basit ama borç takıp gitmek gibi ifadeler de doğru değil.Ben kendimi bildim bileli Galatasarayın borcu artıyor ve Ünal Aysal döneminde de arttı ama en azından Ünal Aysal vizyonuyla,duruşuyla Galatasarayı iyi yönetiyor ve iyi temsil ediyordu.Ünal Aysal başkanlığa geldiğinde sizlere tek bir şey vaadediyorum.Başarı,başarı,başarı demişti.Başkanlıkta kaldığı dönemde ise Galatasaray hemen hemen her branşında gayet başarılı ve vizyonerdi.Ben taraftar olarak başarıya ve vizyona bakarım ve Ünal Aysal da Faruk Sürenle beraber gördüğüm en vizyoner başkanlardan biriydi.Galatasarayın borçları öyle kolay kolay kapanabilecek borçlar değil,özellikle de elinde olan bir takım asetleri satmadığı sürece ama en azından doğru yönetilerek yapılandırılarak kontrol edilebilir bir hal alabilirdi ve Aysal döneminde bunu da fena yapmadı.Özellikle kur artışından etkilenmemesi açısından borçları kur düşükken tl'ye çevirtmesi ve sermaye artırımları oldukça mantıklı bir hamlelerdi ama bu demek değil ki Aysalın her yaptığı doğru.Ben hep söylerim araştırsınlar herhangi bir kayıp kaçak varsa aşırı bir savurganlık varsa ortaya çıksın,bunun da hesabını sorsunlar Aysaldan ama ben kendi adıma sanmıyorum öyle bişey olacağını.

Dediğim gibi bu borçlar kolay kolay kapanabilecek borçlar değil ama yönetilebilecek Borçlar ve bunu da Aysal gayet iyi yapıyordu ve Bu dağ gibi borçları yönetirken Sportif anlamda başarı sağlamakta öyle kolay iş değildir asıl maharet budur.Mesela bugünkü başkan ne borç yönetebiliyor ne başarılı olabiliyor,temsil yeteneği desen o da sıfır,zaten kulübün bir başkanı da yok şu anda bence.Yani sonuç olarak totalde baktığımızda Aysalın doğruları yanlışlarından bence çok daha fazlaydı ve hataları olsa da kulübü gayet iyi yönetiyordu.Zaten gayet iyi yönettiği için de bir takım güçler tarafından ve Galatasarayın içindeki Galatasaray düşmanları tarafından bence başkanlığı bırakması sağlandı.Mesela bazılarınız kaçtı gitti filan diyor,adamın yapmak istediği işler engellenir sürekli içeriden dışarıdan bir karalama kampanyası içerine girilirse adam da başkanlığı bırakır gider.Ünal Aysal bazıları gibi Galatasaray başkanlığı ile varolan,Galatasaray üzerinden prim yapan bir insan değil ki.Uğraşıyorum çabalıyorum üstüne bir de sürekli baltalanıyorum bu yaştan sonra bunlarla mı uğraşıcam diyip bırakmış olabilir ve gayet de haklıdır bence.Zaten Galatasarayın içindeki ve dışındaki birtakım insanların bu zihniyeti Ünal Aysal gibi adamları kaçırır,Ünal Aysal gibi adamlar koltuğa yapışmaz çünkü,bırakır gider ve Dursun Özbek gibi başkanlara kalırız ve bazen Galatasarayın içindeki liseci zihniyete ve küçük olsun bizim olsunculara bakınca da kusura bakmasınlar ama böylelerine layık olduklarını düşünüyorum.Olan güzelim Galatasaray taraftarına oluyor.Galatasaray içindeki bu linç kültürü devam ettiği sürece,borç taktı gitti,keşke gelmeseydi gibi linç unsurları içeren tavırlar olduğu sürece her gelen başkan bir öncekinden daha kötü olacak maalesef.Galatasaray önce bu liseci zihniyetten kurtulmalı,taraftara açılmalı sonra da küçülerek değil büyüyerek gelirlerini artırarak,vizyonla ilerlemelidir.

Aysal'ın basketbol şubesindeki yanlışları biraz daha fazla olabilir,çünkü önce tecrübesiz bir başkandı sonra tecrübelendikçe ben herşeyi tek başıma yapabilirim yanılgısına düştü ve yönetimini zayıflaştırdı ve bu da Galatasarayda çözülmenin başlangıcını oluşturdu.Dediğim gibi hataları vardır ama bu borçları o taktı gelsin ödesin filan gibi afaki cümleler de gerçekçi değil.Yönetimlerin hatası olur,her yönetimin hatası olur ama yolsuzluğu kaybı kaçağı varsa onu da araştırsınlar hesabını sorsunlar ama günlük yaşayan bir kısım taraftarımız da şunu unutmasın eğer Ünal Aysal olmasaydı belki bir 23 yıl daha şampiyonluk göremezlerdi,yaşanan başarıların kıymeti bilinmeli,eleştiriler elbette olur ama bunlar linç ve çarpıtma boyutuna bence dönüşmemeli.

Bunu bu forumdakiler için söylemiyorum ama işin ironik ve düşündürücü tarafı Aysal varken,başarılar,şampiyonluklar,Drogbalar Sneijderler gelirken büyük başkan diyenler bugün bizi batıdı kaçtı kulübün içine etti diyorlar,işin en ironik tarafı da bu.Aysal'ın hataları vardır,büyük hataları da olmuştur ama bu kulübe de çok ciddi başarılar yaşatmış ciddi bir vizyon getirmiştir.
Güzel açıklamışsın.Bazı arkadaşlar(sadece bu forumda değil ve sadece basketbol değil) borcun tasarrufla filan düşeceğini sanıyor ama onun için mucize gerekiyor.Mesela 25-30 milyon euroya takım kurarsınız ve bu takımla lig şampiyonluğu+şampiyonlar liginde top 16-top 8 yaparsınız.Bir nevi 30 koyup 150 kazanırsanız borç azar azar erir.Bunun imkansız olduğu aşikar,bu durumda diğer mucize sponsorlar bulmak..Stad isim hakı yıllık 50 milyon euro,forma sponsoru yıllık 30 milyon euro,nike size yıllık 50 milyon verirse bu borç yine biter ama bu da imkansız veya 40-50 milyon bileklik satacaksın :) O kadar tasarruf yapan Beşitaşın borcu da ortada..
Bu borcun bitmesi için veya en kötü banka borçlarının bitmesi için tek çare Riva-Florya-Otel gibi mülklerin satılması.Aysal 3. sermaye arttırımından gelecek parayla borcun bir kısmını ödeyecekti ama o arttırımından para kazanamadığımız gibi kasamızdan para çıktı ve %55 olan hisselerimiz %70lere çıktı veya emin değilim.Bu adam Rivayı değerlendirelim dedi ve izin çıkmadı..
Aysal batırdı falan filan,şimdi bu adamın en çok eleştirildiği dönem 2014 şubat dönemi 20-21 milyon euro harcadığı transferler..Şu para hiç harcanmasa 3 yıllık zararımız 160 milyon euro değil de 140 milyon euro olacaktı..Maçlara sadece alt yapı oyuncularıyla çıksan senede 120-140 milyon faiz ödüyorsun :)
Bu arada ben o şubat transferlerini Salih Dursun+Ontivero haricinde yanlış bulmuyorum.Yazın da Sinanı aldık ve böyle devam ederse 500bine aldığın adamı +10 milyona satma ihtimalin var..
Konular çok dağıldı ama şu gelirler konusunda merak ettiğim birşey var.Anladığım kadarıyla msela 2012-2013 geliri 150 milyon euro olsun ama bu sadece kağıt üzerinde olmalı.7.5 milyon euro Telekom parası kağıtta var ama gerçekte o para harcanmış,veya 20 milyon loca parası kağıtta var ama harcanmış.Aysal 2011 yazında o sermaye arttırımını yapmasaydı pazardan toplu iğne bile alamazdık.Ayrıca o sermaye arttırımından gelen parayı da 3. arttırımında geri iade ettik.
Son olarak,bu borcun bitmesi için Riva mutlaka satılmalı.Satılmadan önce tüzük değişiliği şart.Her yönetim kazandığı kadar harcama yapabilir ve bütçe aşımında parayı kendi ceplerinden öder gibi(imkansız olduğunu biliyorum).Bu yapılmazsa o borç 10 yıla kalmadan yeniden artar.
 
Basinda ciktigi gibi birden fazla oyuncuya borc ödeme durumumuzun söz konusu olmadigini acikladi kulup . Young ve menajerine ödenecek ufak bir meblag varmiş . O ödenip yasak kaldirilacakmis..
 
Şu anda yasağa konu borcu açıklamışlar yani başka oyunculara da borç var fakat henüz olay hukuki manada sonuçlanmadığı için diğerlerini katmamışlar. Yarın onlar da tekrar sorun olacak zaten ha şimdi ha yarın
 
Diyorum ki sponsor olmaya çok hevesli ise Basketbol A.Ș olsa ne olmasa ne bahane bunlar başka bir şey değil geçen seneki rezilliklerin sorumlusu kendisidir basketbol adına yalan söyleyip kaçıp gitmiştir.Gerçek olan bu.

Aysal'ın önü kesildi mantığı da sporda siyasette bizim önümüzü kesiyorlar şunlar bunlar diyenlerden farkı olmayan bir mantık.
 
Şimdi ben anlamadım açıklayacak var mı, yönetim mi yalan söylüyor buradaki üyeler mi? Burada bi ton borç var denildi, resmi açıklamada sadece young ve menejerine ufak borç var denmiş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Çok önemli kısmı kapatıldı ufak tefek şeyler kalmış o yayımlanan yazıdan anladigim bu. Öyle ahım şahım borçlar var mı?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Telekom ligden düştü, biz Euroleague'e kaldık. Telekom her sene milyonları çöpe atmaya devam ediyor, biz her sene parasızlıkla şampiyon olmaya çalışmaya devam ediyoruz...
Telekomun ilacı biziz, bizim ilacımız Telekom...
Daha görüşmelere başlamak için neyi bekliyoruz ?
 
Telekom ligden düştü, biz Euroleague'e kaldık. Telekom her sene milyonları çöpe atmaya devam ediyor, biz her sene parasızlıkla şampiyon olmaya çalışmaya devam ediyoruz...
Telekomun ilacı biziz, bizim ilacımız Telekom...
Daha görüşmelere başlamak için neyi bekliyoruz ?

Hocam ben Telekom yöneticisi olsam hiç gereği yokken 'Telekom kümeye' diye bağıran taraftarın mutlu olmasını istemezdim. Umarım onlar benim düşündüğüm gibi düşünmüyordur tabi ki.
 
6 dan 9 a fena değil ama keşke 10 bandında dolansaydık çok iyi olurdu. Neyse bu yönetimde buna da şükür.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arkadaşlar bu bütçe konusunda biraz daha bilgi paylaşalım:

Geçen sene Odeabank'ta 2.4 milyon avro alındı, önümüzdeki sezon bu rakam 3 milyon avro olacak. Yine önümüzdeki iddaa gelirlerinin de 6-7 milyon TL olması bekleniyor. Kaba hesap seneye en az 70 maç oynanacak, bunların yarısı İpekçi'de... Diyelim ki bilet başına 20 TL ve seyirci ortalaması 5000 olsun. 35*20*5000=3.500.000 TL yapar. 1 milyon TL salon kirası var (artmazsa) 2.5 mlyon TL'de oradan kalır. Ürün satışı falan 500 bin TL kazandırsa düz 3 milyon TL...

Yani kabaca şu an ki mevcut girdi:
3 milyon avro Odeabank
7 milyon TL iddaa geliri
3 milyon TL bilet-ürün satışı vs. geliri
Bu rakamları dolar paritesine eşitlersek takriben 6 milyon dolar civarı bir bütçe var hazır... Geriye kalır 3 milyon dolar. Dursun Özbek onu da yeni sponsorluk anlaşmaları ile çözmek istediğini söyledi, hadi bakalım...
 
Arkadaşlar bu bütçe konusunda biraz daha bilgi paylaşalım:

Geçen sene Odeabank'ta 2.4 milyon avro alındı, önümüzdeki sezon bu rakam 3 milyon avro olacak. Yine önümüzdeki iddaa gelirlerinin de 6-7 milyon TL olması bekleniyor. Kaba hesap seneye en az 70 maç oynanacak, bunların yarısı İpekçi'de... Diyelim ki bilet başına 20 TL ve seyirci ortalaması 5000 olsun. 35*20*5000=3.500.000 TL yapar. 1 milyon TL salon kirası var (artmazsa) 2.5 mlyon TL'de oradan kalır. Ürün satışı falan 500 bin TL kazandırsa düz 3 milyon TL...

Yani kabaca şu an ki mevcut girdi:
3 milyon avro Odeabank
7 milyon TL iddaa geliri
3 milyon TL bilet-ürün satışı vs. geliri
Bu rakamları dolar paritesine eşitlersek takriben 6 milyon dolar civarı bir bütçe var hazır... Geriye kalır 3 milyon dolar. Dursun Özbek onu da yeni sponsorluk anlaşmaları ile çözmek istediğini söyledi, hadi bakalım...

Birincisi Güzel bir hesap olmuş,Eurolague'den de bir para geleceği ya da geldiği konuşuluyordu yanılmıyorsam,yok mu öyle bir durum,bir bilgin var mı..?
ikincisi oyuncu bütçesi üzerinden gitmişsin sanırım ama bütün bu gelirleri üstüne eklenecek parayı filan total bütçe üzerinden hesaplamak lazım.
9 milyon dolar oyuncu bütçesi demek 14-15 milyon dolar filan total bütçe demek.Yani oyuncu bütçesi bazında 3 milyon dolar kalsa da aslında bulmaları gereken para 8-9 milyon dolar,onu da bir şekilde bulmaları gerekiyor ki,takım iddialı olsun.
 
Hesaplad dogru ama daha buna eklenecek kombine geliri ve euroleague geliride var tabi.Euroleaguede gelecek sene f8 yapacak bi takim rahat 500bin euro kazanir.
 
Hesaplad dogru ama daha buna eklenecek kombine geliri ve euroleague geliride var tabi.Euroleaguede gelecek sene f8 yapacak bi takim rahat 500bin euro kazanir.

Henüz daha resmi olarak açıklanmadı ama Euroleague seneye çok büyük gelirler dağıtacak. IMG sponsorluğunda toplamı 40 m euro olacağı söyleniyor dağıtılacak paranın.Bir kısmı abartı olsa 30m Euro dağıtılsa , yine de büyük para. Onlarda kaleme eklenince kendi kendine dönen bir bütçe oluşmuş olacak bu sene basketbolda.
 

Üst